Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

FIETSVAKANTIES / FIETSREIZEN  >  INDEX


Met de fiets er op uit, met de fiets op vakantie.

Mei-maand = fietsmaand.

fietsgidsen, hotels, mountain biken, reisbureaus, vakantiewoningen


links, fietsrouteplanner


Reisbureaus / Reisorganisaties / Touroperators

Kras fietsvakanties 
Fietsen in BelgiŽ, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Hongarije, ItaliŽ, KroatiŽ, Malta, Nederland en Oostenrijk..

 SNP Fietsreizen 
Een programma met fietsvakanties voor iedereen. Voor familie en vrienden, van pasgetrouwden tot solisten, van vaders en zonen tot groepjes hartsvriendinnen. Peddelt u graag door de Provence of beklimt u liever de Peruaanse toppen? Aan u de keus, aan ons de organisatie. De wereld is te mooi om ongemerkt aan je voorbij te laten gaan.

 Pharos Reizen  -  ANWB  -  O.a. Moezel
Reizen : Batavus Fietsreis Moezel, Fietsreis Moezel, Nordic Walking Moezel, OntdekVakantie Moezel, Pasen aan de Moezel, Romantiek Moezel, Wellness arrangement.
Als er ergens in Duitsland een beminnelijk in cultuur gebracht landschap wacht, dan is het wel aan de Moezel, een poŽtische wijnrivier die romantisch de wijnterrassen tussen de wijnhandelscentra spiegelt. Van het Romeinse Trier tot Koblenz ontvouwt zich een sprookjesachtig land.

 noSun  -  5 dagen mountainbiken in Noorwegen 
Reis per trein van Oslo naar het moderne bergdorpje Geilo, een treinreis met prachtige uitzichten over unieke landschappen. Geilo is het perfecte startpunt voor ruige fietstochten door de avontuurlijke natuurgebieden, maar je kunt er ook goed paardrijden, roeien, wandelen, vissen, golfen en veel meer activiteiten. Vervoer is per trein geregeld en er is al gezorgd voor een goede mountainbike ter plaatse. Ben jij klaar voor actie?

 Fletcher Hotel Group  -  Fiets Arrangementen
Wilt u heerlijk op de fiets genieten van uw weekendje of midweek? Maak dan gebruik van een fietsarrangement bij een van de Fletcher hotels. 's Ochtends en 's middags kunt u lange tochten maken en 's avonds bijkomen in het hotel en genieten van alle comfort.

 NS-fietsen  -  van station naar station  -  zie NS Actief
Zin om lekker naar buiten te gaan? Zoek hier een leuke NS-fietstocht uit en download de fietsroute.

 Aktiva Tours [ anvr / sgr ]
Specialist in fietsvakanties.
 Alpe d'Huez Fietsreizen  -  De reisorganisatie voor het boeken van uw fietsvakantie
 Argonauten
Avontuurlijke en bijzondere fietsreizen. Midden-Europa, AziŽ, Latijns-Amerika en Noord-Afrika.
 Asian Way of Life
Fietsvakanties in AziŽ: MaleisiŽ, Thailand, Vietnam, Nepal, IndonesiŽ, India en Sri Lanka.
 Bike-holidays.com 
Mountainbike vakanties in Oostenrijk, Zuid-Tirol en Zwitserland - Fietsvakanties met GPS
 Bike Travel
Gespecialiseerd in fietstoervakanties voor 50-plussers en sportieve fietsvakanties voor jongeren.
Bestemmingen: Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Marokko, Hongarije, Kreta, ItaliŽ, Canarische Eilanden
 Boucle.nl - Fietsvakantie, inclusief een trainingsprogramma
Wilt u ook wel eens ervaren hoe het voelt om een bergetappe uit de Tour te fietsen, maar uzelf of uw omgeving vindt het ook wel riskant omdat u graag gezond wil bovenkomen? Boucle help u de droom op een verantwoorde wijze te verwezenlijken, zodat u het ook nog kun navertellen.
 Col d'Extreme  -  Spaanse en Franse PyreneeŽn
Dť reisorganisatie voor de sportief en avontuurlijk ingestelde (Nederlandse en Vlaamse) fietser, specifiek gericht op de Franse en Spaanse PyreneeŽn.
 De Fietstoerist  -  reizen in AziŽ
 Eigen Wijze Reizen
Specialist in individuele fietshotelvakanties. Trektochten met bagagevervoer en standplaatshotels in tientalle Europese landen en Jemen.
 En Route Fietsreizen
 Fietsvakantiewinkel [ anvr / sgr ]
Voor individuele fietshotelvakanties en Europese fietstochten. Tientalle arrangementen in > 20 landen.
 France Individuelle,
Prachtige trektochten door de mooiste streken van Frankrijk met comfortabele hotels of goede campings. Lichte en pittiger routes, bagagevervoer. Dordogne, Provence, Camarque, Cevennes, Languedoc, Medoc, Ile d'Oleron.
 Stichting Wolka  -  boeken via Dobry Den Reizen
Stichting Wůlka ondersteunt de kleinschalige ecologische landbouw en de kleine boer in Polen. De stichting heeft een uitgebreid netwerk van ecologische boerderijen samengesteld rondom de Biebrzamoerassen en door de gehele noordoost hoek van Polen. Zij organiseert aan de hand van dit netwerk reisprogramma's.
 Travelinck  -  fietsroutes in AziŽ, China, Tibet, Pakistan, Laos.
 Tropical Cyclist  -  Balkan en AziŽ
 Vlieg en Fiets [ anvr / sgr]
O.a. AziŽ, Ecuador, Cuba, Zimbabwe en Nova Scotia.

 Provelo  -  fietsverhuur in BelgiŽ  -  Aulne, Bergen, Brussel, Charleroi, Luik, Namen
Hier kunt u ook terecht voor georganiseerde fietstochten.

 Eurobike.at  -  Fietsplezier in Europa
 Velotours  -  Radreisen Deutschland, Oesterreich und Europa

 De Gelderse Morgen
Gespecialiseerd in fietskampeertochten langs de Linge, de grote Nederlandse rivieren, de Utrechtse Heuvelrug, de Gelderse Vallei en de Auvergne (Frankrijk). Enige organisatie met een fietskampeertocht voor handbikers.
  Fiets-Fun-Nederland  -  Nederland, Duitsland, Denemarken
Kleine organisatie met individuele fietskampeertrektochten. Onderweg wordt er in tenten geslapen, meestal op natuurcampings, soms op een grotere familiecamping. De dagtochten, 30 tot 50 kilometer per dag, zijn ook geschikt voor kinderen.

Hotels

 Booking - Hotels in Nederland en omgeving 
Geen reserveringskosten, geen vooruitbetaling, geen annuleringskosten. U betaalt ter plaatse.

 Vrienden van de Fiets
Vrienden op de Fiets wil het recreatief fietsen en wandelen bevorderen. Zij doet dit door er voor te zorgen dat fietsers en wandelaars die meerdaagse tochten willen maken, overal onderdak kunnen vinden. Vrienden op de Fiets onderhoudt een uitgebreid netwerk van logeeradressen verspreid over het gehele land.
Dit zijn adressen van particulieren die, meestal in hun eigen woning, een aantal slaapplaatsen voor doortrekkende fietsers of wandelaars beschikbaar hebben. U kunt hier terecht voor logies met ontbijt voor de "vriendenprijs" van € 16,- per persoon per nacht (excl. toeristenbelasting).

Zie verder de a;lgemene pagina hotels

Mountainbiken

 Mountainbiken in de Eifel (Duitsland)
Afwisselend natuurgebied met unieke rivierlandschappen, bosrijke heuvelruggen en wijde hoogvlaktes. Honderden kilometers goed aangegeven mountainbike-routes voor beginners, gevordereden en cracks. Fietstochten zonder bagage, deelname aan begeleide trips of gewoon lekker wegrijden en zien waar je terechtkomt. Zie Eifel-Turistik NRW e.V (Nordeifel) of mail voor info naar het VVV SŁdeifel of VVV Vulkaneifel.
 
Fietsgidsen / Kaarten / Fietsrouteplanner DVD's

 Fietsen en wandelen langs oude spoorwegen in Nederland
Auteur: A. Artz. Illustrator F. hemrica.
Fietsen en wandelen langs oude spoorwegen in NederlandNederland kende lange tijd een zeer dicht net van lokale spoor- en tramwegen. Veel van die spoorlijntjes zijn al lang buiten gebruik en vaak zelfs verdwenen. Toch zijn hun sporen nog markant aanwezig in het landschap in de vorm van loze dijken, bruggetjes, kaarsrechte, overwoekerde paden en natuurlijk de oude stationnetjes. Veel van die voormalige spoorlijnen blijken schitterende wandel- en fietsroutes. Planoloog Alexander Artz voert ons langs die routes, in gebieden als De Hondsrug, Salland, de Achterhoek, Midden-Delfland, de Kempen, de Mijnstreek, het Geul- en het Gulpdal.
108 pagina's | Uitgeverij Elmar | april 2009; ISBN13 9789038918983

 Stars and Water Carriers  - documentaire Jorgen Leth
Stjernerne og vandbśrerne oftewel Sterren en waterdragers, een documentaire uit 1974 met o.a. Gerrie Kuipers, Gerben Karstens, Marino Basso, Felice Gimondi, Eddy Merckx en Ole Ritter. Hierin volgt Leth de 56e Giro d'Italia : van de start op 18 mei in Verviers, BelgiŽ tot de finish op 9 huni in TriŽst [ 140 renners verdeeld over veertien ploegen ]. Leth toont ook het circus om de Giro heen.
Een van de beste wielerfilms ooit gemaakt. Over de menselijke beperkingen en de zoektocht naar heldendaden. ASIN: B000W2CYQE

 De langste stad. Van het Zwin tot de slufter
Vladimir Mars en Steven van Schuppen maakten samen een fietsreis langs toeristisch erfgoed van de Nederlandse kust. Volgens Trouw een alleraardigst boek over badplaatsarchitectuur.
 Fietsen langs de grenzen van BelgiŽ door Bruno Loockx, Uitgave Lannoo
38 dagtochten langs de buitenkant van BelgiŽ.

 Landschapswandelingen  -  Dagblad Trouw natuurtochten
Sinds enkele jaren staan de wandeltochten van Trouw ook op het net, samen met de fiets-, skate- en stadswandelroutes. Dat zijn dus de artikelen die in de loop van bijna tien jaar in de krant zijn afgedrukt.
 De Ronde van Nederland; ISBN 9072930274 
Samengesteld uit zes (delen van) bewegwijzerde Landelijke Fietsroutes. Onderweg kruist de route de meest uiteenlopende landschappen en toont de grote regionale verscheidenheid van ons land. De 1200 kilometer tellende ronde is ideaal voor een fietsvakantie, maar is ook bij elkaar te sparen via dag- of weekendtochten. Dus zowel geschikt voor de ware kilometervreter als de puur recreatieve fietser.

Vakantiewoningen  -  zie de uitgebreide pagina vakantiewoningen


Links  bovenkant pagina

 Borculose Fietsvierdaagse, Achterhoek
Fiets4daagse met gepijlde routes van 25, 40 en 60 km. VVV Berkelland, Hofstraat 5, 7271 AP Borculo
 Dagvierdaagse Schoorl, Noord-Holland 
De dagafstanden van deze fietsvierdaagse zijn 40, 60 en 100 kilometer. Schoorl ligt ca, 10 km ten noordwesten van Alkmaar. Zie VVV Schoorl.
 Drentse Rijwielvierdaagse, Assen/Emmen/Hoogeveen
Zin in vier dagen fietsen langs mooie routes en genieten van gastvrije ontvangsten en activiteiten onderweg? Dan is de 45ste Drentse Fiets 4Daagse, het gezelligste fietsevenement van Nederland, nťt iets voor u! Zie Drentse Fiets4Daags.
 Eilandfietstochten Terschelling
Terschelling laat zich uitstekend verkennen op de fiets. Er is een uitgebreid netwerk aan fietspaden, dat u op alle mooie plekjes van het eiland brengt. U kunt uw eigen fiets meenemen, maar ook een fiets huren op het eiland bij de vele fietsverhuurbedrijven. Bij sommige kunt u in de haven uw fiets al meenemen, terwijl uw bagage door de verhuurder naar uw accommodatie wordt gebracht. En heeft u onderweg een lekke band, dan is een telefoontje vaak al voldoende en wordt er zo snel mogelijk een nieuwe fiets gebracht. Zie VVV Terschelling
 Fietsplatform
Site van het Landelijk Fietsplatform, coŲrdinatiepunt voor promotie en belangenbehartiging van het recreatieve fietsen in Nederland. O.a. de ANWB, Fietsersbond, NTFU en RAI afdeling fietsen zijn hierin vertegenwoordigd. Het Fietsplatform heeft een netwerk van Landelijke Fietsroutes (LF-routes) ontwikkeld. Verder is het de samensteller van de FietsideeŽnkaart.
 Fietsvierdaagse Appelscha
Vier dagen fietsen en genieten van het Drents-Friese Wold, polderlandschappen en vele bezienswaardigheden. Zie Fiets4daagseappelscha.nl
 Fietsvierdaagse De Peel, Deurne
Vier dagen fietsen in De Peel, een uniek beschermd natuurgebied in het zuiden van Nederland. Starten vanuit de vier plaatsen Deurne, Meijel, Stiphout en Weert. Centrale ligging tov Duitsland en Belgie. Diverse routes van 30, 45 en 60km. Zie Fiets4daagsedepeel.nl
 Friese Elfsteden Vierdaagse, Sneek
De vierdaagse Elfsteden Rijwieltocht wordt jaarlijks georganiseerd voor mensen die graag het Elfstedengevoel willen proeven, maar niet in ťťn dag 240 kilometer willen afleggen. Net als de schaatsers ontvangt u voor aanvang van de vierdaagse een stempelkaart. Als u in elke stad een stempel haalt, wordt u de trotse bezitter van een uniek 'elfstedenkruisje.' Zie Elf manieren om de elf steden te doen
 Heezer Fiets Weekend, Heeze
Georganiseerd door Tourclub Heeze en vindt plaats in het eerste weekend van augustus.
 Landelijke fietsdag 
Dit grootste eendaagse fietsevenement van Nederland vindt traditiegetrouw plaats op de tweede zaterdag in mei. Traditionele routes, maar ook mountainbikeroutes, lange-afstandsroutes en kinderroutes worden door de VVV's uitgezet.
 Laura Fietsvierdaagse, Aphen a/d Rijn
 Meimaand -= fietsmaand
In mei extra fietsplezier in Nederland. Bijzondere tochten en leuke activiteiten. Zie voor een greep uit het brede aanbod de website Lekker weg in eigen land van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen. In deze actie participeren o.s.de Stichting Landelijk Fietsplatform, VVV Nederland, Promotie Zeeland Delta en Utrecht Toerisme & Recreatie.
 Op de fiets  -  fietsgidsen, fietsroutes en fietsverhalen van Luc Oteman
 Sallandse Fietsvierdaagse, Oudleusden,
 Trouw  -  zie Natuurtochten - fietstochten
 Vechtdal Fietsvierdaagse, Dalfsen
 Zeeuwse Rijwiel- en Toervierdaagse, Goes

 Radtouren.at  -  fietsroutes in Oostenrijk, fietshotels
O.a. interactieve kaarten, Oostenrijkse reisbureaus en weersvoorspellingen
 Sustrans
Beheert het Britse fietsnetwerk. Een van de populairste is het Theemspad, dat dwars door londen loopt langs attracties als Millennium Dome en Tate Modern. Verder heeft Sustrans, dankzij een een miljoenengift, ongebruikte spoorlijnen opgekocht en geschikt gemakt voor fietsers. Inmiddels meer dan 300 mijl in bezit. Ze zijn afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en vlak, waardoor ook gezinnen met jonger kinderen er kunnen rijden. Inmiddels kun je fietsen van Dover tot Land's End en van Harwich tot John o'Groats, de noordelijkste punt van Schotland

 

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20130527 Birchwood Studios