Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

REISVERZEKERINGEN  >  REISTIPS


verzekeringsmogelijkheden

links


Zorg voor een verzekering die alle reisrisico's dekt.

Het belangrijkst is de dekking van geneeskundige behandeling en onvoorziene kosten
.
In verzekeringstermen behoren zij tot de zogenaamde 'Big Five':

Onvoorziene uitgaven
Medische kosten ( tegen kostprijs )
Bagage
Ongevallen
Geld

maar afhankelijk van je situatie en wensen, kun je de dekking voor bagage, geld en ongevallen buiten het pakket laten [ klik voor meer tips ]


Verzekeringsmogelijkheden 

Overigens : Schade die je op reis anderen toebrengt valt niet onder willekeurig welke reisverzekering, maar valt onder je wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Zorg dat je daar voldende dekking hebt, vooral als het een oude verzekering betreft.

 Reisverzekering van ANWB al vanaf €24,- per jaar. Sluit nú af!
Uw vakantie voorbereid beginnen met de ANWB Doorlopende Reisverzekering. Al vanaf €24,- per jaar (ledenprijs) bent u 24 uur per dag en 7 dagen per week verzekerd van professionele hulp en advies van de ANWB
Ook voor een doorlopende annuleringsverzekering [ het hele jaar door verzekerd voor alle vakanties en weekendjes weg ].


Meer tips

Let goed op: bij diefstal keert een reisverzekering alleen uit als de bagage in een deugdelijk afgesloten kofferruimte en niet van buitenaf zichtbaar is opgeborgen. Van auto's met een derde of vijfde deur moet de kofferruimte met een hoedenplank zijn afgedekt. Voor geld en kostbaarheden gelden strengere bepalingen dan voor gewone bagage.

Voor scholieren en studenten die voor onbepaalde tijd naar het buitenland gaan bestaan speciale verzekeringen [b.v Esbik].

Een reis- en annuleringsverzekering sluit je doorgaans af voor de duur van een vakantie [ met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar verzekerd ].

Prijzen lopen sterk uiteen en zijn afhankelijk van de bestemming [ hoe verder weg hoe duurder ]; de annuleringsverzekering is gekoppeld aan de reissom en biedt dekking voor als je opeens niet op reis kan of eerder dan verwacht terug naar huis moet.

Omdat er redelijk gesjoemeld wordt met reisverzekeringen zijn er talloze kleine lettertjes die per maatschappij verschillen. Kijk dus of de af te sluiten verzekering bij je reisplannen past.

Schade die je op reis anderen toebrengt valt niet onder een reisverzekering, maar valt onder je wettelijke aansprakelijkheidsverzekering.

Een reissverzekering is niet wettelijk verplicht, maar sommige reisorganisaties stellen het wel als voorwaarde.

Wel of niet afsluiten?

Ik zou het altijd doen. Als er iets fout gaat op vakantie, dan kan het razendsnel in de papieren lopen. Gipsvlucht, opname in ziekenhuis, verblijf in hotel, eerdere vlucht naar huis [ en dat is geen 'lage prijzen-vlucht' ], vervoer kapotte auto enz kosten allemaal handen vol met geld.

En de kosten zijn het niet. Voor prijs van zo'n twee consumpties op je vakantiebestemming ben je binnen Europa al een week verzekerd.


Links naar begin pagina - button

 Oude polissen
 Rechtsbijstand - ARAG
 Rechtsbijstand DAS
 Verbond van Verzekeraars
Koepelorganisatie van tig Nederlandse particuliere verzekeraars

 

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131113 Birchwood Studios