Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

GOEDKOPE VLIEGTICKETS  >  VLIEGEN 


Voordelig vliegen.


Tips om aan goedkope vliegtickets te komen of om voordelig te vliegen

De grootste besparingen zijn te bereiken door op tijdstippen te reizen die bij de meeste mensen niet erg populair zijn of zakelijk minder goed uitkomen. Ook kan een vlucht een dag eerder of later er nét voor zorgen dat je tegen het laagste tarief vliegt. Verder is een retour met een zaterdagnacht erin vaak goedkoper dan een normaal enkeltje!

Kijk ook of er bij de plaats van waar je vertrekt en/of de plaats waar je aankomt wellicht een andere luchthaven in de buurt is. Voor Nederland en België zijn dat Rotterdam, Eindhoven, Brussel, Brussel-Zuid, Düsseldorf, Frankfurt, Mönchengladbach, Niederrhein, Londen en zelfs Parijs. De daar gehanteerde tarieven kunnen aanmerkelijk verschillen, maar blijf alert of het voor dat geld minder niet ineens veel omslachtiger wordt. Een punt-punt-verbinding is te verkiezen boven een vlucht met een overstap [ tijdverlies en vaak ga je dan duur consumeren of leuke dingen kopen die je eigenlijk niet nodig hebt ]. Hier nog wat tips.

Heb je geen tijd om al deze stappen te volgen, probeer het dan bij ebookers. Het geeft je inzicht in de verschillende [on] mogelijkheden en tegen welke prijs. Op basis van het gebodene besluit ik zelf om er voor te gaan of eventueel verder te zoeken (b.v. bij SchipholTickets of Cheaptickets), omdat er ook nog andere zaken meespelen [ b.v. vervoer van de luchthaven naar de uiteindelijke plaats van bestemming ].


 
SchipholTickets.nl voor de allerlaatste vliegtuigstoelen! 
SchipholTickets.nl is een onafhankelijke aanbieder van vliegtickets. Door middel van scherpe inkoop beschikken zij over de allerlaatste vliegtuigstoelen tegen de beste prijzen. Op hun website kunt u alle luchtvaartmaatschappijen (inclusief lowcost maatschappijen) vergelijken en reserveren. In slechts vijf stappen kunt u naar uw droombestemming.

 

Vind je bij bovenstaande aanbieders niets van je gading, kijk dan op de pagina van de low cost carriers ofwel lage-kosten-maatschappijen [ zoals Transavia ] waar je directe links kunt vinden. Blijf letten op de bijkomende kosten.

  ArkeFly
Waarom ArkeFly? Volop voordeel. Superscherpe lastminutes, Meer dan 50 bestemmingen

-----------------

Goedkoper parkeren op Schiphol  -  vanaf 5 euro per dag
Service Parking beschikt over honderden binnen- en buiten parkeerplaatsen nabij Schiphol. De faciliteiten van Service Parking bevinden zich in Leimuiden, op slechts 12 reisminuten afstand van de vertrekhal. Een van de Service Parking shuttle busjes brengt u snel en veilig naar de juiste vertrekhal. Ook voor Valet Service Parking.

-------------------

Vertrek vanaf Brussel

Brussels Airlines  
Brussels Airlines staat garant voor 300 dagelijkse vluchten naar meer dan 50 Europese premium luchthavens. Passagiers kunnen kiezen tussen flexibiliteit, met b.flex economy+, en de laagste prijs, met b.light economy. Brussels Airlines verzorgt ook een long haul aanbod naar 13 Afrikaanse bestemmingen en vluchten naar Moskou, Helsinki en Tel Aviv.

 
Verkoop van lijndiensttickets, autohuur en hotels

Vertrek vanaf Duitse luchthavens 

Ook via Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse sites kun je dezelfde soort reizen als in Nederland en belgië boeken met vertrek vanaf de voor België en Nederland dichstbijzijnde luchthavens: DüsseldorfKeulenMönchengladbachMünster/Osnabrück, Niederrhein Airport [40 km van Nijmegen]

Kijk op de pagina met Duitse luchthavens of kijk voor Duitse vliegtickets bij de Duitse aanbieders op de Duitse versie van Reiswijs.

Vertrek vanaf Engelse luchthavens / Ierse luchthavens

Vanuit Groot-Brittannië zijn er chartersluchten naar veel meer vakantiebestemmingen in Europa dan in Nederland. Met de goedkope vluchten naar de diverse Londense luchthavens moet dat ook een alternatief zijn. Klik hier voor de mogelijkheden in Groot-Brittannië.

Wil je naar b.v. de VS, kijk dan eens wat het vanaf Dublin kost. De Ierse luchtvaartmaatschappij biedt regelmatig retourtjes naar Dublin aan voor echt bodemprijzen.

Low Cost Air Carriers / Goedkope luchtvaartmaatschappijen

Vliegtickets bij maatschappijen als Transavia, easyJet en Ryanair zijn goedkoper naarmate je vroeger/eerder boekt.

Zie verder de pagina goedkope luchtvaartmaatschappijen / low cost airlines


Vervolg tips

Is een bepaalde vlucht bij een [online-]reisbureau uitverkocht, ga dan naar de site van de de luchtvaartmaatschappij waarmee je wilde vliegen om te dubbelchecken. Bij steeds meer luchtvaartmaatschappijen kun je namelijk óók direct boeken tegen een aantrekkelijk tarief.

Kijk eventueel ook bij de pool-partner van de luchtvaartmaatschappij oftewel de maatschappij waarmee de luchtvaartmaatschappij het te vliegen traject vaak deelt [ b.v. Schiphol Wenen wordt door Air France/KLM gedeeld met Austrian ].

Blijf altijd op meerdere reis-sites kijken, maar blijf wel voorzichtig met het geven van je persoonlijke informatie en gebruik voor het betalen op Internet een speciaal daarvoor aangeschafte betaalkaart die aan meer beperkingen onderhevig is dan je 'Gold Card'. Zelf gebruik ik een kaart waarop geen krediet mogelijk is. Kunnen ze er nooit meer afhalen dan er op staat.

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20140102 Birchwood Studios