Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

VAKANTIE EGYPTE  >  AFRIKA


Reizen naar Egypte.

Schitterende Nijlcruises, reizen langs heden en verleden, unieke musea en dat alles in combinatie met de fantastische stranden aan de Rode Zee, waar duikers, snorkelaars en surfers naar de badplaatsen Hurghada en Sharm el Sheikh komen om hun duikersbrevet te halen en van de aldaar aanweizge unieke onderwaterwereld te genieten.

De belangrijkste trekpleisters van Egypte bevinden zich langs de kust met vele luxe resorts.

Provincies in Egypte : Ad Daqahliyah, Al Bahr al Ahmar, Al Buhayrah, Al Fayyum, Al Gharbiyah, Al Iskandariyah, Al Isma'iliyah, Al Jizah, Al Minufiyah, Al Minya, Al Qahirah, Al Qalyubiyah, Al Wadi al Jadid, Ash Sharqiyah, As Suways, Aswan, Asyut, Bani Suwayf, Bur Sa'id, Dumyat, Janub Sina', Kafr ash Shaykh, Matruh, Qina, Shamal Sina', Suhaj

Grote steden in Egypte : Alexandria, Luxor, Sharm El Sheikh

Hoofdstad van Egypte : Cairo.


autoverhuur, hotels, reisbureaus, reisgidsen, reizen naar egypte

links


Autoverhuur in Egypte



 e-sixt  -   
Huurstation / Teruggavestation huurauto : Luchthaven van AlexandriŰ, Luchthaven van Cairo, Cairo Stad, Luchthaven van Sharm el Sheik, Sharm el Sheik Fayrouz Hilton.

Hotels in Egypte / Hostels

 
Direct gelegen aan een privÚ-strand en het heldere water van de Rode Zee. Ca. 7 km. van het centrum van Hurghada, gemakkelijk te bereiken met de taxi of (mini) bus. Op loopafstand van enkele winkeltjes en barretjes
.
 [ Hurghada ]
Rustig gelegen direct aan de Rode Zee op ca. 13 km van het centrum. De stad is gemakkelijk bereikbaar met een taxi.

 [ Hurghada ]
Gunstig gelegen ten opzichte van Village Road (ca. 500 m); een levendige straat vol winkeltjes, barretjes en restaurants. Het strand bevindt zich op slechts 300 m. Alle gasten van La Perla kunnen gebruik maken van een privÚ (zand) strand met gratis ligbedden en parasols en een gezellige beachbar.

 Booking  -  Hotels in Egypte
Hotelkamers in o.a. AlexandriŰ, Cairo, Goza, Hurghada, Qusier, Zuid-Sinai en Zamelek.
Booking is een Nederlands on-line hotelreserveringsbedrijf.

Expedia.nl - Hotels 

 [ ebookers ]

 Hotelopia Nederland  -   

 Flamenco  -  Cairo

 The Old Cataract Hotel in Aswan
Aswan was het decor van Agatha Christie's beroemde boek 'Death on the Nile'. Wellicht is dit het mooiste hotel van de wereld, in koloniale stijl en met een adembenemend uitzicht op de Nijl. Hier logeerden de groten der aarde: Churchill, Mitterrand, lady Thatcher, koning Faroek en vele anderen.

Reisbureaus / Tour Operators

Club Med: specialist in luxe all-inclusive reizen 
El Gouna-Rode Zee
Dit clubdorp is helemaal naar zee gericht en uw passie voor watersporten kunt u hier dan ook volledig botvieren. De wind waait uit de goede hoek.
Gaat u zeilen, funboarden of catamaranzeilen? Onder water bieden de koraalriffen een adembenemend schouwspel. De nabijgelegen duiklokaties zijn per boot bereikbaar.


100% vakantie voor kinderen Ún hun ouders, dat is GoBest KidsWorld! Terwijl de kinderen in de gratis Nederlandse KidsWorld Clubs met hun nieuwe vakantievriendjes Ko en Kiki spannende avonturen beleven, hebben jullie heerlijk een paar uurtjes voor jezelf.

Djoser Wandel - wandelreis Egypte  -  Wandelen met Djoser 
Tijdens de wandelreis in Egypte loop je dwars door de Sina´woestijn met kamelen en Bedoe´enen. We beklimmen de berg Sina´ of Mozesberg, bezoeken het St. Catharinaklooster en lopen in vier dagen door de woestijn tussen en door verschillende droge rivierdalen, Wadi's. Aan het einde van de woestijntrekking overnachten we aan het strand in Dahab. 

  SRC-Cultuurvakanties Egypte reizen
SRC Cultuurvakanties:
o  Prachtig Egypte
Laat u verrassen door tempels en piramides, maar leer ook het hedendaagse Egypte kennen en maak een schitterende cruise over de Nijl.
o  Klassiek Egypte
Laat u meevoeren naar de Egyptische oudheid in de steden Thebe, Gizeh en Karnak, en onderga de weidsheid van de Sina´woestijn.

  SNP Wandelreizen 
Het meest gevarieerde aanbod "waar het asfalt ophoudt…". Van lichte hotelwandelreizen tot pittige wildernistrekkings, van groepsreizen begeleid door ervaren reisleiders tot volledig individuele wandelarrangementen.

FOX Vakanties Egypte  -  Groepsreizen naar Egypte
Ontdekkingen van de Farao's, Rondreis mythes van Egypte, Rondreis Egypte / Sina´ / JordaniŰ

Reisgidsen Egypte / Reisliteratuur

 Bruna  -   .Reisgids Egypte - Dominicus - ISBN 9789025742461

 Reisgids - Te gast in Egypte - Informatie Verre Reizen
 Reisgids Cultuur Bewust Egypte, Een leidraad voor gewoonten en etiquette
Elmar.
 Reisgids Egypte - Dominicus
Rijk ge´llustreerde gids met nadruk op historische en culturele hoogtepunten. Daarnaast nog veel besprekingen van toeristische plaatsen. Zonder meer een complete gids.
Deze reisgids probeert een wegwijzer te zijn in de cultuur, de monumenten van het verleden en de hedendaagse maatschappij van Egypte. Maar het Egypte waar u doorheen loopt, moet u uiteindelijk met uw eigen ogen bekijken en de indrukken die dit zal achterlaten zullen verrassend, onvoorspelbaar en onvergetelijk zijn.
Uitgever Gottmer; Aantal blz.: 310; Karel InnemÚe; 2008; ISBN 9789025742461
 Reisgids Egypt - Egypte - Lonely Planet
 Reisgids Egypte - Egypt - Rough Guide
Zeer goede reisgids voor zowel de georganiseerde maar vooral voor de zelfstandige reiziger. Boordevol informatie over reizen, slapen, eten, maar ook musea en cultuur. Uitputtende bron van informatie, veelal nog completer dan de Lonely Planet. Inleidende informatie over land en cultuur is zeer goed.
Aantal blz.: 832; 2007; ISBN 9781843537823; Engelstalig
 Reisgids Egypte - ANWB extra
 Reisgids Egypte - Capitool
 Reisgids Egypte - National Geographic
 Reisgids Egypte - Nelles
 Reisgids Egypte - Trotter Lannoo
 Reisgids Insight Guide Egypte - Cambium
 Reisgids Marco Polo Egypte - Marco Polo
 Landkaart / wegenkaart Egypte  -  ─gypten
Reise Know How.
 Landkaart / wegenkaart Egypte  -  Nelles maps

 Een goede man slaat soms zijn vrouw  -  Joris Luyendijk
Lang voordat integratie van moslims hoog op de Nederlandse politieke agenda stond, probeerde Joris Luyendijk het omgekeerde: integreren in een islamitisch land. Hij schreef zich in 1995 in aan de universiteit van Cairo en leefde een jaar lang tussen Egyptische leeftijdgenoten. Luyendijk sprak met hen over liefde, islam, het westen, seks, democratie, homo's, joden, fundamentalisme, emancipatie en de zin van het bestaan.
Podium; 240 Blz.; 2009; ISBN 9789057591006
 A practical Guide to Islamatic Monuments in Cairo
Aanbevolen door Rudy Kousbroek. Tien wandelingen langs enkele van de meer dan zeshonderd historische plaatsen in de stad, ingedeeld naar historisch belang, toegankelijkheid en beschikbare tijd.
Uitgave American University in Cairo.
 Op de archeologische toer  - Artikel in Het Parool, 2 maart 2013
Negentig jaar na de opening van de graftombe van de jong gestorven farao Toetanchamon wordt het pad gevolgd van de archeologen door het oude Egypte (Maxime Smit).

Vervoer / Hoe reis ik naar Egypte

 Luchthaven Cairo [ CAI ]  -  Cairo International Airport 
De luchthaven ligt in Heliopolis, 22 km ten noordoosten van Cairo en zo'n 40 km van de Piramides van Gizeh
 Luchthaven Marsa Alam  -  Marsa Alam International Airport 

 [ ebookers ]

 Losse vliegtickets Egypte / Goedkoop vliegen naar Egypte 
Diverse aanbieders / Prijsvergelijking vliegtickets Egypte mogelijk.

 ArkeFly  -  Egypte - Hurghada

 ArkeFly  -  Egypte - Luxor

 ArkeFly  -  Egypte - Sharm el Sheikh

 

 Egypt Air  -  Egyptische luchthaartmaatschappij

 El Salam Maritime  -  veerboot / ferries
El Salam Maritime Transport, ranked the private biggest shipping company in Egypt and the Middle East with a fleet of 15 ferry boats that primarily ushers passengers, and rotable cargo in the sectors mentioned above.
Bootverbindingen : Suez-Jeddah-Suez / Safaga-Debbah-Safaga / Safaga-Jeddah-Safaga / Akkaba-Nueba-Akkaba / Hurghada-Duba-Hurghada

 Kaart van Egypte  -  Universiteit van Texas


Links / Verwijzingen 

 LOI  - 
Na de cursus leg je gemakkelijker contact met Arabieren en ben je in staat een gesprekje te voeren. Verder leer je het Arabisch zodanig verstaan dat je programma's op radio en tv aardig kunt volgen.

 Ministerie van Toerisme Egypte  -  Toeristenbureau Egypte

 Cairo  -  hoofdstad van Egypte - grootste stad van Afrika en het Midden-Oosten
Ca´ro ligt aan de oostoever van de Nijl in het noorden van Egypte, op de plaats waar die rivier zich vertakt in de Rosetta en de Damietta. In het westen liggen de stad Gizeh en de Piramiden van Gizeh.
Na de verwoesting van Bagdad in 1258 door de Mongolen, werd Ca´ro de belangrijkste culturele en intellectuele stad van het Midden-Oosten.
Het oude hart van Ca´ro is door de UNESCO tot werelderfgoed verklaard.

 AlexandriŰ [ engelstalig ]
 Assioet  -  stad in het gelijknamige gouvernement Assioet
De stad ligt ca. 375 kilometer zuidelijk van Ca´ro gelegen en werd in het Oude Egypte 'Sawty' genoemd. Het was de hoofdstad van de 13e nome van Opper-Egypte.
De stad telt ca. 400.000 inwoners en is de Egyptische stad met de hoogste aantal Koptische christenen. Het is de thuisbasis van de Universiteit van Assiut, een van de grootste universiteiten in Egypte, en van de Assiut waterdam.
Op 17 augustus 2000 is in deze stad de Maagd Maria verschenen en door de Koptisch Orthodoxe Kerk als een officiŰle Maria-verschijning erkend.
De naam van de stad wordt ook wel gespeld als Asyut, Asyűt en Assiut.
 Dahab [ Sinai ] - badplaats / bedouinendorp aan de kust van de Golf van Aqaba
Ondanks het groter groeien van Dahab is de charme, de hippiecultuur, het woeste, de schoonheid en het gevoel van avontuur hier nog steeds aanwezig. Alles draait om een ontspannen verblijf. Het oneindig grote strand om lekker te zonnen, de zee met al z'n mooie duik en snorkelplekken, de restaurants met kussens en goede muziek om heerlijk onderuit na te genieten, Dahab heeft het allemaal. Zie Dahab.nl.
 El Gouna
Zie Elgouna.com
 El Queseir
De duikplaats El Queseir Qadim ligt in de baai van het Zwitserse 'Movenpick' hotel. Men kan nog steeds aan de amphoras onder water zien dat El Quesir vroeger een Romeinse haven was. Grote scholen vis, roggen en schildpadden kan men hier zien.
 Hurghada - toeristencentrum en badplaats aan de Rode Zee - zie Hurghada.com.
Hurghada strekt zich over een lengte van circa 35 km uit langs de kust van de Rode Zee.
 Luxor - stad aan de Nijl in het midden van Egypte.
Het is een toeristische plaats door de vele archeologische sites, ook die van het nabijgelegen Karnak. Het is de vertrekplaats voor een bezoek aan de bezienswaardigheden aan de westelijke oever van de Nijl: de Vallei der Koningen [ de begraafplaatsen van de farao's van het oude Egypte ] en de tempel van Hatsjepsoet. Luxor is ook de plaats waar vele cruises op de Nijl vertrekken en aankomen.
 Makadi - aan de Rode Zee Riviera
 Marsa Alam - klein vissersdorpje / duikplaats zuidelijk Egype aan de Rode Zee
Marsa Alam is een startplaats voor duiksafari's naar Elphinstone Riff, Dolphin House, Fury Shoals, Zarbargad, St. John's Island en Daedlus Riff.
 Nuweiba [ badplaats ]
Kustplaats in het oostelijke deel van de Sinai Peninsula, Egypt, aan de kust van de Golf van Aqaba.
 Quei Reefs
Vier riffen en een aantal koraaltorens die dicht naast elkaar liggen. Sommige van deze riffen zijn beschadigt door de doornkroon zeester maar leveren toch interessante duiken op. Geregeld ziet men hier nog een grijze rifhaai of adelaarsrog.
 Safaga  - havenstad aan de Rode See 
Van hieruit veerverbinding met Saoedi ArabiŰ, o.a. Duba [ GPS 26 44 44 N 33 56 46 E ]
 Sharm El Quibli
Deze baai heeft goed duiken aan de noordelijke hoek met een aflopend rif bedekt met acroporas, vuurkoraal en andere harde koralen. Veel baarzen.
 Sharm el Sheik [ badplaats - duikparadijs ] op meest zuidelijke puntje Sina´woestijn
 Sharm El Naga
Een dorp, ongeveer 40 km ten zuiden van Hurghada. Het strand aldaar heeft waarschijk het mooiste koraalrif in de hele regio.
 Shoona
Een baai met goede duiken aan de noord en zuidkant. Scholen met vleermuisvissen en barracudas hangen hier soms rond boven de verschillende koraalblokken.

 Abu Simbel [ tempel ]
 Edfu [ tempel ] - bij Aswan
 Elphinstone Rif - een langgerekt, ongeveer 700 meter lang rif [ daling 20 - 100 meter ]
Vanwege zijn ligging en langgerekte vorm en bijna geen stromingsluwte, heerst hier vaak een sterke noordzuid-stroming. Het meenemen van signaalmiddelen is hier absoluut noodzakelijk.
Het indrukwekkendste op het noordelijk plateau is de mogelijkheid op een ontmoeting met diepzeesoorten als de grote hamerhaai, de Lewins hamerhaai, de zijdehaai, de witpunthaai de zilverpunthaai en de grijze rifhaai.
 Karnak [ tempels ]
 Kolossen van Memnon
 Kom Ombo [ dubbeltempel ]
 Marsmeteoriet - 28 juni 1911 bij Nakhla
De Nakhla-meteoriet meteoriet trof de aarde rond 9 uur in de ochtend op het grondgebied van het dorp El Nakhla El Bahariya. De resten van de meteoriet werden verzameld rond gehuchten Ezbet Abdalla Zeid, Ezbet Abdel Malek, Ezbet el Askar, en Ezbet Saber Mahdi. Zie Nakhla_meteorite bij Wikipedia. Twee fragmenten zijn door Egypte aan het Brits Museum geschonken.
 Nijl  -  rivier
 Piramide van Gizeh
 Rode Zee
 Siwa-oase in de Sahara  -  wellicht mooiste palm-oase van Egypte
De Siwa-oase ligt tussen de Qattara Depression en de Egyptian Sand Sea in de Libische woestijn, ongeveer 49 km oostelijk van de Lybische grens en een dikke 500 km van Cairo. Met zijn 80 km in lengte en 32 km breed is behoort de Siwa Oase tot een van Egyptes meest geisoleerde gebieden.
Middenin de Siwa-oase staat de "tempel van het orakel". Volgens de overlevering vroeg heerser Alexander de Grote aan de god Amon de bevestiging dat hij de zoon was van Zeus, wat door het orakel werd geconfirmeerd.
Het zogenaamde "Bad van Cleopatra" (ook genoemd "bron van de Zon") is een bekende bron in de Siwa. De legende vertelt dat Cleopatra hier zou hebben gebaad.
 Tempeleiland Philea
 Vallei der Koningen
 Vallei der Koninginnen

 Alexandria Trams & Streetcars - geschiedenis en foto's van trams in Alexandia
Het tram systeem in Alexandria was al in 1860 operationeel. Het is het oudste systeem dat in Afrika in gebruik is en een van de oudste ter wereld. De belangrijkste lijn tussen het Ramleh en Victoria station begon als paardentram, opgevolgd door een middels stoom aangedreven tram en uiteindelijk in 1902 geŰlectrificeerd....... [ by Phil Abbey ].
 Cairo Times
 Camel Dive Club
 Nieuws uit Egpte - El Ahram - Dagblad - Egyotische krant
 Infomate - gids voor de Sinai en Rode Zee
O.a. informatie over diving sites, regulations, natural resources, protected areas, beduins en recreational activities.
 Kairo Familiennetz  - site van Bettina en Thomas [ en hun twee kinderen ]
.....'Wir m÷chten mit der Seite ─gypten & Kairo Verbindungen zur Kultur und dem Land schaffen, die interessieren, die Spa▀ machen und die helfen k÷nnen, den Alltag besser zu organisieren .....
 Magisch Egypte
 Radio Egypte - staatsomroep Egypte
 Red-sea.com - Red Sea Resort Hotels
 Red Sea Diving College
Het Red Sea Diving College ligt nabij adembenemende riffen in Sharm-el-Sheikh in het noordelijke deel van de Rode Zee, op de zuidelijke punt van het Sinai schiereiland met uitzicht op het Ras Mohammed National Park.
 Saint Katherine Protectorate - zuidelijke Sinai - wordl heritage site
Het gebied wordt bepaald door een unieke topografie van hoge aaneengeregen bergen, waaronder de hoogste berg van Egypte, Mt. Katherine - 2664 m.] die zich cirkelvormig uitstrekt en bekend staat als 'the Ring Dyke'.
 Sinai 4 You - info over Taba, Nuweiba, Dahab, Sharm el Sheikh, Ste Catherine
 Sinai Divers
 Soma Bay Online
 The Three Corners Company - Hotels & Resorts in Egypte
El Gouna in The Three Corners Rihana Resort, in Sharm El Sheikh in Kiroseiz Three Corners Resort and in Taba in The Three Corners Golf Resort.
 TV Egypte - staatomroep Egypte

Cuisine - Egyptische keuken

 Egyptische Recepten  -  Esther's Egyptische recepten
 Abrikozen langs de Nijl  -  Colette Rossant 
Kookboek. Culinaire herinneringen aan het Egypte van voor de 2e wereldoorlog. Ruim veertig eenvoudige Franse en Egyptische recepten.
 Memories of a Lost Egypt - a Memoir with Recipes
(Herinneringen aan een verloren gegaan Egypte - Een memoire met recepten)
Colette Rossant, winnaar van een James Beard Award, presenteert een combinatie van memoires en kookboek. Hierin beschrijft zij haar jeugdjaren in het Franse koloniale Egypte en vermengt dat met een rijke verzameling exotische recepten die de verscheidenheid aan culturele invloeden uit die tijd samenbrengt.

Geschiedenis van Egypte

Onafhankelijk van Groot-BrittanniŰ op 28 februari 1922

 Egyptisch museum  -  Egyptian Museum - veel links
De grootste collectie Egyptische oudheden is zonder twijfel die van het Egyptisch Museum in Ca´ro. Het is een plek van bijzondere vondsten en die, zelfs na herhaalde bezoek, steeds weer opnieuw blijft verrasen en tot steeds nieuwe, heerlijke ontdekkingen voert in de vele galeries.
 Egyptology.com
Opgedragen aan het onderzoek van bepaalde aspecten van de kunst, archeologie, religie en geschiedenis van Egypte.
 Egyptology Resources
Pagina's opgezet met de vriendelijke hulp van het Newton Instituut van de Universiteit van Cambridge.

 Kingtut.nl - Toetanchamon
 Maimonides
Rabbi Mosje ben Maimon [1135 - 1204], algemeen bekend onder zijn Griekse naam Maimonides, was een joodse rabbijn, arts en filosoof.

Muziek - Egyptische muziek

 Arabic Music
 Bellydancing.nl
Buikdansen, buikdansafbeeldingen, buikdansmuziek, tips voor buikdasners, dansers en danseressen, muzikanten en componisten, tijdschriften en e-zines
 Buikdans.be
 Egyptisch / Egyptische taal
Arabisch wordt door naar schatting meer dan 200 miljoen mensen in 21 landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika gesproken. De taal wordt ook gesproken door minderheden in Iran, in bepaalde Centraal -Aziatische landen en in de Afrikaanse landen Tsjaad en Nigeria. Ook in Europa wordt Arabisch gesproken door de vele immigranten uit dit gebied. Er worden vele dialecten gesproken in de Arabische wereld. Deze zijn echter allemaal afgeleid van het zogenaamde "Standaard-Arabisch" [ Standaard-Arabisch (wordt door iedereen in de Arabische wereld verstaan ].


bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131115 Birchwood Studios