Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

GHANA  >  AFRIKA


Vakantie in Ghana  -  Reisinformatie over Ghana

Republiek Ghana  -  voormalige Goudkust

Regio's in Ghana : Ashanti, Brong-Ahafo, Centraal Ghana, Oost Ghana, Greater Accra, Noord-Ghana, Upper East, Upper West, Volta, Westelijk Ghana.

Hoofdstad van Ghana : Accra.


hotels, reisbureaus, reisgidsen, reizen naar ghana

links


Hotels in Ghana / Hostels Ghana

  Expedia.nl - Hotels  

Zie verder de algemene pagina hotels

Nationale Parken

 Ankasa Forest in het zuiden van het land
 Kakum National Park [ hier kun je tussen de boomtoppen wandelen ]
 Kyabobo National Park
Een nieuw park in de heuvels rond Mount Djebobo aan de grens met Togo.
 Mole National Park - in the natural habitat of the north
Savannah and rocky outcrops that are home to 93 species of mammals, including herds of elephant, buck and small plains game. The occasionally lion and leopard can be seen resting after a kill, and the range of birdlife (approximately 300 species) is considerable

Reisbureaus / Reisorganisaties

 Koning Aap Reizen - Mali, Burkina Faso en Ghana  -  Bruisend West-Afrika
Drie landen, drie gezichten. Bewonder de unieke lemen Grote Moskee in Djenné en maak kennis met de mystieke Dogoncultuur in Mali. Slenter over de grootste markt van West-Afrika en wandel door de laatste jungle van Ghana waar je oog in oog komt te staan met olifanten en andere viervoeters. Maak kennis met het swingende Bobo en geniet vooral van het échte bruisende Afrikaanse leven.

Inkomend toerisme :

 Truck Africa  -  camping safari's  -  laatste grote overland-uitdaging 
The idea of TA is to provide such a quality overland trips at a realistic price more likely to appeal to the adventurous in spirit.
 Mad Adventurer - development projects in Ghana
Madventurer combine Development Projects and Adventurous Overland Travel to offer those taking a gap year, university students, and career-breakers a unique experience.
 Divine Travel Tours - based in Accra
Business packages, homestays, adventure and nature walks etc
Tour Areas : Accra, Tema, Kumas, Obuasi, Tamale and Cape Coast

Reisgidsen Ghana / reisliteratuur

 Bruna  -   

 Ghana  -  Philip Briggs  -  The Bradt Travel Guide
Bringing to life Ghana's unique attractions, this guide covers the animal rich savannah of Mole National Park, the architecture of the European castles, and the mud-and-stick mosques of the north, and helps travellers appreciate the culture and hospitality of the Ghanaian people for themselves.
 Fela  -  Kalakuta Notes  -  door J. Collins
Fela Kuti was een van de bekendste Afrikaanse muzikanten van de twintigste eeuw en hij liet ons de Afrobeat na. De bekende musicoloog John Collins speelde samen met Fela Kuti in de jaren zeventig. In dit boek geeft hij een unieke blik van binnenuit in het veelbewogen leven van Fela. Zijn muziek, de verbanning uit Nigeria, de dagen in Ghana, zijn harem van 27 vrouwen, zijn arrestatie, alles komt aan de orde. Het boek is uitbundig geïllustreerd met prachtige foto's van Jak Kilby, Rico d'Rozario en Thierry Secretan, bekende fotografen op het gebied van Afrikaanse cultuur. Daarnaast bevat het boek onthullende foto's uit het privéarchief van de auteur.
ISBN 9789068327489; KIT Publishers, Amsterdam; Paperback; 160 p.; 2009; Engelstalig.
 Ervaar Ghana  -  Roman annex reisgids
Vertelt hoe het werkt in West-Afrika aan de hand van culturele achtergrondinformatie, reisverhalen, tips en sfeervolle kleurenfoto's. Daarnaast wijst deze reisgids de weg naar bijzondere, vaak kleinschalige, bestemmingen in Ghana die het verdienen door de reiziger gevonden te worden. Dit boek is voor iedereen die naar Ghana reist, én voor thuisblijvers! Het boek werd door de Nederlandse reisboekhandels genomineerd voor de titel 'Beste Nederlandstalige reisgids'. Het boek is eind 2010 verfilmd.
Boek: ISBN 9789080963030, Film: ISBN 9789080963047.

Vervoer / Hoe reis ik naar Ghana

 Accra Kotoka International Airport  -  de luchthaven ligt zo'n 20 minuten rijden van Accra
 Verdere luchthavens: Kumas [Ashanti Regio], Sunyani [Brong Ahafo Regio], Tamale [Noordelijke regio

 KLM Vliegtickets

 Losse vliegtickets  -  diverse aanbieders / prijsvergelijking mogelijk

 Ghana Railways Corporation  -  Ghanese Spoorwegen
Railway system connects Accra, Kumasi and Takoradi in a single-track triangle.

 Veerverbindong over het Voltameer
The Yapei Queen makes regularly scheduled 24-hour passenger runs across Lake Volta from Akosombo, 104km (65mi) north-east of Accra at the base of Lake Volta, to Yeji, more than 200km (125mi) away on the lake's north-western shore. The steamer stops at many villages on the way.

 Reisboekwinkel De Zwerver  -  Wegenkaarten Ghana

 Landkaart Ghana [ Uni Texas  -  Perry-Castañeda Library  -  Map Collection ]


Links 

 Ghanees Verkeersbureau

 Overheid van Ghana  -  Government Republic of Ghana
Living, Governing, Investing, Studying, Visiting, News, Links, Calendar, Media and more

 Accra  -  hoofdstad van Ghana aan de Atlantische Oceaan
Accra is de grootste stad van het land en heeft zich ontwikkeld rond Britse en Nederlandse forten uit de17e eeuw. In 1877 werd Accra de hoofdstad van de Britse kolonie Gold Coast. Na de aanleg van een spoorweg naar de mijnen en het agrarische achterland, ontwikkelde Accra zich tot het economisch centrum van Ghana.

 Ashanti regio met als hoofdstad Kumasi
De Ashanti regio is geweldig vanwege haar onontgonnen ongerepte natuurlijke attracties. Voor vogels en vlinders zijn de bossen dé plek om te vertoeven, terwijl bezoekers de wilde dieren rond de meren en in de natuurreservaten kunnen bekijken. De volgende locaties zijn zeer geschikt voor trekking of simplele boswandelingen: Lake Bosomtwe, Bobiri Forest Reserve, Owabi Bird Sanctuary, Bomfobiri Wildlife Sanctuary , Digya National Park - Van Kumawu tot Atebubu, Atwia rotsformaties, Mframabuom Grotten-Kwamang, de goudmijnen van Obuasi
 Brong Ahafo
De geschiedenis en cultuur van Brong Ahafo komt tot leven als je de Hani archeologische vindplaats op 50 km van Wenchi bezoekt. De plek was reeds 1200 voor Christus door de Benghos bewoonds, en het Kwaku Frij Heiligdom bij Nwoase, 6 km van Wenchi.
 Centrale Regio
 Groot-Accra
 Noordelijke Regio
 Oostelijke Regio
 Upper East
 Upper West
 Volta
 Westelijke Regio

 Abonse - Slavenmarkt van Abonse
Sporen van de slavenmarkt in de 17e en 18e eeuw kunnen nog steeds in deze plaats gevonden worden die ooit een belangrijk kruispunt was op de slavenroute.
 Akosombo
 Asantemanso Village - Ashanti Regio
 Axim
 Buabeng-Fiema village
Unique co-systems where colonies of monkeys live in symbiotic relationship with local human community - a form of ecological conservation which has emerged naturally. This can be seen in the nature sanctuary at Buabeng-Fiema village in Brong Ahafo.
 Cape Coast
 Daboya - 67 km ten westen van Tamale
Daboya is een 16e eeuwse stad uit het Gonja Koninkrijk en beroemd als bron van handgemaakt textiel.
 Elmina - stad aan de kust - kasteel Elmino, een voormalige slavenhandelspost 
 Kumanwu Town - Ashanti Regio
 Kumasi - Ashanti Regio - hoofdstad van het Asante Koninkrijk
Manhyia Palace Museum, Centrum voor Nationale Cultuur, The Prempeh II Jubilee Museum, Kumasi Fort en Militair Museum, Okomfo Anokye Sword, The Akwasidae Ceremonie, Kejetia Markt, Kumasi Dierentuin, Traditionele straatsculpturen, Universiteit van Wetenschap en Technologie
 Obusai - stadje met goudmijn
 Salaga
De slavenroute is nog steeds herkenbaar aanwezig in Salaga, waar de trans-Sahara-karavanen op de markt van Salaga pauzeerden. Beenpinnen kom je op de markt nog steeds tegen.
 Takoradi
 Tema
 Yendi - 96 km oostelijk van Tamale
Yendi was onderdeel van een 19te eeuwse Duitse nederzetting. Veel van de Duitsers die inde slag met het Dagomba volk sneuvelden liggen hier op het kerkhof begraven. Men zegt dat het graf van de slave raider Batafu hier in de buurt moet zijn.

 Aburi Botanische Tuinen
De eeuwenoude botanische tuinen fungeren als museum voor natuurgeschiedenis voor tropische species van alle vijf continenten.
 Boti Watervallen
Spectaculair, maar seizoensgebonden watervallen in het beschermde bos bij Huhunya op 17 km van Koforidua.
 Cape St. Paul vuurtoren, Woe
 Coastal wetlands
Wetlands aan de kust alwaar een overvloed aan inheemse en trekvogels. Voor enthousiaste vogelspotters. Lokaties: Volta-estuarium, Songor Lagoon en Panbros Beach in de buurt van Accra.
 Fort Prinzenstein, Keta
 Meer van Volta - langs de oostelijke rand van Brong Ahafo
Een van de grootste kunstmatige meren in de wereld. Het meer en de daarbij behorende Akosombo dam zijn  twee belangrijke toeristische trekpleisters in Ghana. Ze bieden mogelijkheden voor een vaartochtje, met name  naar de Dodi eilanden. Een bezoekje aan de haven van Yeji is ook de moeite waard. Lokale vissers brengen hier hun vangst aan wal en de boten van Akosombo hebben hier een tussenstop.
 Larabanga Moskee
Een 13de-eeuwse moskee, waarvan aangenomen wordt dat de eerste versie is ooit is gebouwd door Moorse handelaren. Een van de heiligste plaatsen in Ghana. De karakteristieke gevel is op grote schaal gefotografeerd. Larabanga Mystery Stone in de buurt is een mysterieuze steen die het onderwerp is van een lokale legende.
 Nalerigu
De oude verdedigingsmuur was een lokaal bastion waaruit blijkt dat de slavenroute vlak in de buurt lag op zijn weg van Djenne en Ouagadougou.
 Tafi Atome Apenland 
 Tongo Rotsen
De Whistling rotsen van Tongo stijgen dramatischomhoog in het landschap op slechts 10km van Bolga. De Harmattan windzorgt hier voor spookachtige fluittonen.
 Watervallen van Begoro
Een reeks van watervallen omgeven door aantrekkelijke bossen.

 Ds. Jacobus Elisa Joannes Capitein  -  Ghanees student in Leiden in 1737
Gaf in 1742 "Dissertatio politico-theologica de Servitute, libertati Christianae non contraria" ofwel "Staatkundig -Godgeleerd Onderzoekschrift over de Slaverny, als niet strydig tegen de Christelijke Vryheid" uit. Beleeft in korte tijd vier drukken en de reden daarvoor was duidelijk: een vrijgemaakte slaaf die de slavernij verdedigt, terwijl er juist in die tijd stemmen opgingen die, met beroep op de Bijbel, de slavernij juist wilden verbieden.
Nederland smulde. Er werden etsen met de beeltenis van de nieuwbakken theoloog in omloop gebracht en lange lofdichten op hem gemaakt, die in de herdrukken werden opgenomen, zoals:
"Aanschouwer zie deez' Moor! zijn vel is zwart: maar wit zijn ziel, daar JEZUS zelf als Priester voor hem bidt. Hij gaat Geloof, en Hoop, en Liefde aan de Mooren leeren, Opdat zij, witgemaakt, met hem het LAM steeds eeren"
 Forten en kastelen in Ghana 
Van de 30 forten langs de Ghanese kunst zijn er 18 voor korte of langere tijd in Nederlandse handen geweest . Vanuit de forten werd door de West-Indische Compagnie op een gelijkwaardige manier handel gedreven met Afrikaanse kooplui uit de Goudkust. Het betrof voornamelijk goud en slaven.

Cuisine - Ghanese keuken

 Ghanese Recepten  -  Esther's Ghanese recepten

Geschiedenis van Ghana

De laatste Nederlandse bezittingen aan de Goudkust van Afrika [ het huidige Ghana ] worden, na een taxatie van de voorraden in de pakhuizen, voor dfl 47.000,= verkocht aan de Britten, w.o. het Nederlandse ex-slavendepot Kasteel St. George van Elmina

 Geschiedenis van Ghana  -  zie Wikipedia

 Duitse historische plaatsen in Kpando, Ho, Amedzofe, Kpedze
 Kwame Nkrumah Mausoleum  -  zie Kwame N'krumah
Kwame N'krumah, geboren in Nkroful op 17 september 1909 en gestorven in Boekarest op 27 april 1972, was een Ghanees staatsman en voortrekker in het streven naar een verenigd Afrika.

Muziek, Kunst & Cultuur

 Ghana Special  -  verzamel CD
Uitgegeven door het Britse Soundway.

Ashanti vormen de grootste bevolkingsgroep van het land. Engels is de officiële taal, daarnaast vele inheemse talen.

 Cultuur in Ghana  -  zie Culture in Ghana
Ghana is een land met zo'n 18 miljoen mensen verdeeld over 60 ethnische groepen. 52 talen en honderden dialecten. Vijf grotere culturele groepen worden onderscheiden : Akan, Ewe, Guan, Dagbane-Dagomba en de Ga.
 Lijkkistencultuur 
Kisten zijn er uitbundig. Tegelijk gebruiksvoorwerp en kunstvoorwerp. Zie Lijkkisten uit Ghana [ foto-verzicht ]
 Muziek uit Ghana  -  zie Music of Ghana
 Ghanese muziekteksten  -  Ghana Music Lyrics
Ghana music lyrics. Genres - Highlife (burger, traditionele, eigentijdse), hiplife, raglife, gospel, reggae, afrobeat, afropop.
 Muziek in Ghana  -  Music in Ghana 

 

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131116 Birchwood Studios