Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

NAMIBIE  >  AFRIKA


Vakantie in NamibiŽ  -  Reisinformatie over NamibiŽ  -  Afrikaanse Ark van Noah.

Regio's in NamibiŽ: Caprivi, Erongo, Hardap, Karas, Khomas, Kunene, Ohangwena, Okavango, Omaheke, Omusati, Oshana, Oshikoto, Otjozondjupa.

Steden in NamibiŽ : Gobabis, Grootfontein, Karasburg, Keetmanshoop, LŁderitz [ aan de kust ], Rehoboth, Rundu, Swakopmund en Walvisbaai.

Republiek NamibiŽ ligt aan de Atlantische kust van Afrika, omgeven door Zimbabwe, Zambia, Botswana en Zwaziland.

Hoofdstad van NamibiŽ: Windhoek


autoverhuur, hotels, reisbureaus, reisgidsen, reizen naar namibiŽ

links


Autoverhuur / Camperverhuur

 Kuoni  -  Camperhuur 
Voor wie in NamibiŽ veel tijd buiten wil doorbrengen en van vrijheid houdt, maar toch ook op zoek is naar comfort,is een camper bijzonder geschikt voor.

  -  Klik op 'Autoverhuur' 

Hotels in NamibiŽ / Hostels NamibiŽ

Expedia.nl - Hotels 

 Okambara Lodge 
De Okambara Lodge ligt ca. 1 uur per auto oostelijk van de luchthaven van Windhoek op zo'n 1600 meter hoogte in de Okambara-bergen.

Nationale Parken

 Etosha National Park  -  Etosha Game Reserve in Namibia  -  zie Mousebird
 Kavango-Zambesi Grensoverschrijdend Natuurgebied
Okavango-Zambesi-Transfrontier Conservation Area bestaat uit delen van NamibiŽ, Angola, Botswana, Zambia en Zimbabwe. 36 natuurgebieden en wildreservaten met elkaar verbonden middels steun van de Peace Parks Foundation en het Wereld Natuur Fonds. In dit gebied bevindt zich de grootste populatie olifanten in Afrika.
 Namib Naukluft Park

Reisbureaus / Reisorganisaties

NRV Reizen naar NamibiŽ  -  Privť-rondreizen, Reis naar NamibiŽ zelf samenstellen
14-daagse rondreis Eindeloos NamibiŽ, 17-daagse rondreis NamibiŽ & de Kaap, 24-daagse rondreis Zuid-Afrika & Namibie, 10-daagse rondreis Van Kaapstad tot Windhoek.

 Kuoni  -  NamibiŽ

 Koning Aap Reizen  -  Eindeloos NamibiŽ
Geniet tijdens onze hotelrondreis van eindeloze landschappen en oorverdovende stilte. Verken al wandelend de indrukwekkende Epupa Watervallen en Fish River Canyon en geniet van de zonsopkomst vanaf de hoogste zandduinen ter wereld. Je maakt kennis met etnische volkeren als de intrigerende Himba en de Herero in hun kleurrijke Victoriaanse jurken. De talloze exotische dieren kom je onderweg uiteraard overal tegen, maar het wereldvermaarde Etosha Nationaal Park is een van de best beschermde toevluchtsoorden geworden van het Afrikaanse wild.
Route : Windhoek, Keetmanshoop, Fish River Canyon, LŁderitz, Aus, Sesriem, Swakopmund, Cape Cross, Uis , Twijfelfontein, Sesfontein, Opuwo, Epupawatervallen, Swartbooisdrift, Kamanjab, Etosha Nationaal Park, Waterberg Plateau, Windhoek

SNP Wandelreizen 
Het meest gevarieerde aanbod "waar het asfalt ophoudt…". Van lichte hotelwandelreizen tot pittige wildernistrekkings, van groepsreizen begeleid door ervaren reisleiders tot volledig individuele wandelarrangementen.

Djoser.nl  -  De andere manier van reizen
De andere manier van reizen' van Djoser is er voor iedereen die veel individuele vrijheid wil combineren met het gemak van een groepsreis. Djoserreizigers zijn nieuwsgierig naar het dagelijks leven in andere culturen, genieten van eeuwenoude kunstschatten en willen zich laten overrompelen door de schoonheid van ongerepte natuur.

 Goliath Safaris
Natuurreis met Nederlands sprekende leiding naar hoogtepunten als Sossusvallei, Namib-owestijn, Kaokoveld en Etosha.
 Tsara Travel [ sgr ]  -  specialist organiseren individuele reizen door NamibiŽ

 Mousebird Backpackers & Safaris uit Tsumeb

 Tour & Safari Association Namibia [ TASA ]
Leden van de TASA zijn over het algemeen touroperators en safari-specialisten, maar er zijn ook een paar reisagenten, autoverhuurbedrijven en accommodatieverhuurders.

Reisgidsen NamibiŽ / Reisliteratuur

 Bruna  -   

 In NamibiŽ  -  Ada Rosman
Ada Rosman : In 1999 hebben wij een kampeerreis door zuidelijk Afrika gemaakt waarvan in het voorjaar van 2000 het boek Overstekende Olifanten is verschenen. Nu, na negen jaar verschijnt deze herziene herdruk van Overstekende Olifanten, mijn eerste boek over ťťn van Afrika's mooiste landen: NamibiŽ...
...Voor mij als kleine zelfstandige is de keuze nu gevallen op Boekenplan, de uitgeverij in het Zuiden van Nederland...
...Voor ik het goed en wel wist zat ik weer met mijn hoofd in NamibiŽ, voelde ik het zand tussen mijn tanden knarsen en rook ik de indringende geur van de rode okerboter waar de Himba vrouwen zich zo graag mee insmeren. Door de nieuwe opmaak, de schitterende kleurenomslag en de gewijzigde indeling verdiende het boek ook een nieuwe titel: In NamibiŽ, een kampeertocht door het leegste land van Afrika.
128 Blz.; 2009; ISBN 9789080753266
 Juweel van Afrika - NamibiŽ  -  Ine Andreoli 
Het 'Juweel van Afrika' geeft de belevenissen en sfeer weer van de reis die de schrijfster met haar man maakte in NamibiŽ. In een 4 x 4 terreinwagen - met slaapplaats (tent) op het dak - reizen ze door het land. Ze gaan op bezoek bij de Himba, een stam die nog volgens oude traditie leeft, beleven de zonsopgang in de Deadvlei, reizen langs de kust, snuiven de penetrante geur van de pelsrobben op, laten zich verrassen in Etosha, bewonderen de Welwitscha Mirabilis in de woestijn, bezoeken verscheidene natuur- en wildparken en maken een kort en spannend uitstapje naar Botswana. Naast persoonlijke ervaringen geven feiten, beschrijvingen, informatie en tips de lezer een goed beeld van het uitgestrekte en schitterende land NamibiŽ.
Boekenplan; 186 Blz.; 2006; ISBN 9789071794988
 Solitaire  -  Ton van der Lee
Nederlander gaat wonen in een dorp in de woestijn en begint een primitief restaurant. Als de naam van dat eethuis in de Lonely Planet verschijnt, gaat het de ondergang tegemoet. Beeldend beschreven met een groot respect voor de oorspronkelijke bewoners.
Prometheus; 2002; ISBN 9044604228

Vervoer / Hoe reis ik naar NamibiŽ

 Luchthaven Windhoek International Airport  -  49 km van de stad Windhoek

NRV Reizen naar NamibiŽ  -  Vliegtickets NamibiŽ
In Windhoek | uit Kaapstad met Emirates, In Windhoek | uit Kaapstad met South African Airlines, Retour Windhoek met Emirates, Retour Windhoek met LTU, Retour Windhoek met South African Airlines, Retour Windhoek met Air Namibia, In Kaapstad | uit Windhoek met Emirates, In Kaapstad | uit Windhoek met South African Airlines

 KLM / Air France  -  Vliegtickets NamibiŽ

 Vliegtickets - diverse maatschappijen  -  Vliegen naar NamibiŽ

 Desert Express  -  Namibia's unieke treinreis
Schijnbaar eindeloze savanne, wijde verten met grindprairie [ slib met rotsstukken ] en goudrode zeeŽn van duin liggen voor u als als u deze magische reis begint en die u nog lang bij zal blijven als u uw bestemming heeft bereikt.
Tweemaal per week van de hoofdstad Windhoek naar Swakopmund, het belangrijkste kustresort in NamibiŽ. Langere tochten naar Etosha mogelijk.
 Shogologo Duin Exxpress - treinavontuur dwars door zuidelijk Afrika
De Shongololo Express treinen zijn in die zin uniek omdat zij alleen 's nachts rijden en op die manier elke morgen op een nieuwe en opwindende bestemming aankomen en daarbij over een eigen vloot van mini-busjes beschikken om overdag deze bestemming te verkennen. Niet elke dag weer inpakken en uitpakken. Met de Shongololo rijdt het hotel met je mee.

 Landkaart van NamibiŽ [ Uni Texas - Perry-CastaŮeda Library - Map Collection ]


Links / Verwijzingen 

 Namibia Tourism Board  -  Toeristenbureau NamibiŽ

 Windhoek  -  hoofdstad van NamibiŽ

 Caprivi  -  hoofdstad Katima Mulilo
De regio omvat het grootste deel van wat de Caprivistrip wordt genoemd, een flinke uitstulping van het staatsgebied in het noordoosten van het land. Reikt tot de Zambezi-rivier en de Victoria-watervallen en wordt begrensd door nog drie andere rivieren: Kwando, Linyanti en Chobe.
De Caprivi Regio wordt bewoond door verschillende volken die tegenwoordig worden aangeduid als CapriviŽrs.
 Erongo  -  met als hoofdstad Swakopmund
Bevolkingsrijkste regio aan de Atlantische Oceaan. Walvisbaai als grootste diepzeehaven. Een wezenlijk deel van Erongo is het gebied aan de Zuid-Atlantische Kust, die als Skeletkust bekend staat, omdat daar door ondieptes veel schepen gestrand zijn en niet meer vlotgetrokken konden worden.
De regio bestaat uit de kiesdistricten : Omaruru, Karibib, Brandberg, Arandis, Swakopmund, Walvis Bay.
 Karas
De naam die aan het gebied toegewezen is, weerspiegelt de Karas-bergketen in het zuidelijke deel van het gebied.
De regio bestaat uit de kiesdistricten : Keetmanshoop Urban, Berseba, Luderitz, Oranjemund, Karasburg, Keetmanshoop Rural.
De heetwaterbronnen van Ai-Ais, heetwaterbronnen Warmbad [ ??? ], het Kokerboombos nabij Keetmanshoop, de Fish River Canyon [ de op ťťn na grootste in in de wereld ], de Brukaros-berg [ een voormalige vulkaan ] nabij Berseba, de kuststad Luderitz en enkele gast- en jachverblijven vormen de belangrijke toeristische attracties in dit gebied.
 Khomas  -  regio rond de hoofdstad Windhoek
De naam van het gebied weerspiegelt het belang van het Khomas-hoogland nabij Windhoek. 
De regio bestaat uit de kiesdistricten : Wanaheda, Hakahana, Katatura East, Katatura Central, Soweto, Khomasdal North, Windhoek West, Windhoek East, Windhoek Rural.
 Kunene
Dit gebied omvat het westelijke deel van het voormalige Ovambo, Koakoland en Damaraland ten noorden van de Ugab rivier en het Gezaghebbende District van Outjo. Het gebied is vernoemd naar Kunene-rivier die de noordwestelijke grens van dit bijzondere gebied vormt. Met zijn grote watervoorraad en energiecentrale zal deze rivier een steeds belangrijkere rol in NamibiŽ gaan spelen.
De regio bestaat uit de kiesdistricten : Ruacana, Opuwo, Sesfontein, Khorixas, Kamanjab and Outjo.
 Ohangwena
De Ohangwena regio omvat een stukje van Oukwanjama en een klein stukje van het noordelijke deel van Ondonga.
De regio bestaat uit de kiesdistricten : Ongenga, Engela, Oshikango, Ondobe, Eenhana, Omundaungilo, Okongo, Ohangwena, Endola, Epembe.
 Okavango
Deze regio omvat het bestaande Kavango magisterial district met uitzondering van het Mbukushu gebied.
De regio bestaat uit de kiesdistricten : Mpungu, Kahenge, Kapako, Rundu, Mashari, Ndiyona.
 Omaheke
TDeze regio ligt aan de oostelijke grens van NamibiŽ en omvat zowel het magisterial district Gobabis als het  voormalige Hereroland-Oost, Areas No. 1, 2 en 3. De naam Omaheke is het Herero-woord voor Sandveld.
De regio bestaat uit de kiesdistricten : Otjinene, Otjozondjou, Steinhausen, Gobabis, Buitepos, Aminuis.
 Omusati
Dit gebied omvat de het bestaande Kolonkadhi, Kwaluudhi, Ongandjera en een klein gedeelte van de westelijke Oukwanjama. Uutapi aan Ombalantu vormen het natuurlijk midden van dit gebied.
De regio bestaat uit de kiesdistricten : Onesi, Tsandi, Uutapi, Okalongo, Oshikuku, Elim, Okahao, Anamulenge, Ogongo.
 Oshana
Deze regio omvat Uukwambi, het zuidwestelijke deel van Oukwanjama en het noordwestelijke deel van Ondonga.
De regio bestaat uit de kiesdistricten : Oshakati, Ongwediva, Okaku, Okatana, Ondangwa, Ompundja, Uukwiyu, Okatjali, Uuvudhiya.
 Oshikoto  -  in het noorden van het land met als hoofdstad Tsumeb [ met glasvezelkabel ]
Samen met drie andere regio's [ Ohangwena, Oshana en Omusati ] vormde Oshikoto vroeger het thuisland Owamboland.
Grootste steden in de regio Oshikoto : Engodi, Guinas, Okankolo, Olukonda, Omuntele, Omuthiya, Onayena, Oniipa, Onyaanya en Tsumeb.
 Otjozondjupa  -  in het noordoosten van het met als hoofdstad Otjiwarongo
Ligt in het overgangsgebied tussen de wat drogere gebieden van Centraal NamibiŽ en de tropische gebieden in het noorden. .
In het westelijk deel van deze regio in het gebied rond Otjiwarongo, wonen veel Herero's. Het oostelijk deel van de regio was onder het apartheidregiem Bushmanland.
Bestaat uit : Grootfontein, Okahandja, Okakarara, Omatako, Otavi, Otjiwarongo en Tsumkwe.

 Centraal Plateau
Naar het oosten verandert NamibiŽ in ruige bergen, die uiteindelijk leiden tot het centrale plateau. Vanaf dat punt wordt het land, op een hoogte van 1500 m tot 1600 min toenemende mate vruchtbaar.
 Fish River Canyon
 Kaokoland
Towards the interior the Namib gives way to the harsh and inhospitable Kaokoland, where today the last remaining population of desert-adapted elephant and black rhino can be found.

 Gobabis
 Grootfontein
 Karasburg
 Keetmanshoop  -  voornaamste stad in het zuiden van NamibiŽ  -  Gemeente Keetmanshoop
Deze hoofdstad van de regio Karas ligt op een heuvelrug tussen de Namib-woestijn en LŁderitz in het westen en de Kalahari in het oosten in een streek die wat meer vocht ontvangt. Belangrijk verkeersknooppunt in het zuidelijke deel van het land voor zowel het wegverkeer als het treinverkeer..
 LŁderitz [ aan een baai aan de kust Zuidelijke Atlantische Oceaan ]
De zee voor de kust bij LŁderitz wordt sterk afgekoeld door de Benguela zeestroom [ loopt vanuit Antarctica langs de westkust van Afrika ]. Het wemelt er van de pinguÔns, robben, bruinvissen, dolfijnen en walvissen die allemaal leven van de vis en andere zeebewoners. Ookzijn er talrijke zeevogels, zoals Hartlaubs meeuwen, Jan-van-Genten en aalscholvers. Het plaatsje draagt nog steeds een Duits karakter.
 Rehoboth  -  iets ten noorden van de Steenbokskeerkring
De Rehoboth Basters Community telt zo'n 35.000 mensen die in een gebied ten zuiden van Windhoek, de hoofdstad van NamibiŽ wonen. Zij vestigden zich daar in het begin van 1870. Ontwikkelden hun eigen wetgeving al jaren voordat de Duitsers hun koloniale wetgeving in 1885 instelde en als zodanig vormen zij een een inheemse bevolkingsgroep in het tegenwoordige NamibiŽ. Zie Gemeenschap van de Rehoboth Basters.
 Rundu
 Swakopmund  -  kustplaats aan de monding van de rivier de Swakop in de Atlantische Oceaan
Het milde kustklimaat zorgt ervoor dat de stad een geziene plek voor vakantie en uitstapjes voor vele NamibiŽrs is [ vooral met Kerst en de jaarwisseling, omdat het dan in het binnenland erg warm kan zijn ], ondanks het feit dat de reep kust 's ochtens meestal in mist is gehuld vanwege de koude antarctische Benguelastroom die botst met het warme land. Zie Gemeente Swakopmund.
 Walvisbaai  -  belangrijkste zeehaven van NamibiŽ  -  Gemeente Walvisbaai
Na de conferentie van Berlijn [ 1884-'85 ] wordt Walvisbaai een Britse enclave in de Duitse kolonie Duits Zuidwest-Afrika. Na het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog is Walvisbaai door Zuidafrika ingenomen.
Walvisbaai werd pas vier jaar na de onafhankelijkheid van NamibiŽ door Zuidafrika overgedragen. De in Walvisbaai gevestigde visserij-industrie vormt een belangrijk deel van het BNP in NamibiŽ.

 Jacht / Jagen in NamibiŽ
NamibiŽ heeft van huis uit een geweldige variatie te jagen diersoorten, maar de grote aantrekkingskracht is de overvloed aan thirst-land dieren zoals de grote koedoe [ grote antilope ], gemsbok en springbok. De majestueuze grote koedoe, die in NamibiŽ in onvoorstelbare hoeveelheden voorkomt, heeft een als trofee doorsnee waliteit, terwijl de gemsbok en springbok een als trofee een buitengewone kwaliteit heben, en belangrijker nog, gejaagd kan worden terwijl men omgeven is door een indrukwekkende landschap.
 Namibische woestijn
De grootste wandelende duinen komen voor in de zuidelijke delen van NamibiŽ, waar prachtige panorama's zijn te bewonderen in het zachte licht van de vroege morgen en later in de namiddag.
 Skeletkust [ Skeleton Coast ]
NamibiŽ is inderdaad het harde paradijs van Afrika, maar ook een waar paradijs voor de jager. De noordelijke kust van NamibiŽ wordt Skeletkust genoemd, omdat vele vroegere zeelui waarvan het schip ten prooi viel aan de onvoorspelbare wateren en die bij een schipbreuk alsnog de kust hadden bereikt, daar alsnog van dorst het leven liet.
 Zuid-NamibiŽ
In het zuiden verliest het land nooit zijn woestijnachtige karakter. Hier mengt het zich met de semi -woestijnregio's van het grote Namaqualand, die naar het oosten uitloopt in rode zandduinen van de zuidelijke Kalahari.

 Hardap Dam
 Hoba Meteoriet
Ca. 20 km ten westen van Grootfontein ligt de Hoba-meteoriet, de grootste meteoriet uit een stuk in de wereld. De meteoriet weegt zo'n 60 ton en sloeg minder dan 80.000 jaar geleden Jahren in op de aarde. geschat wordt dat zijn ouderdom ligt tussen de 190 tot 410 miljoen jaar.
 Kokerboom  -  zie Wikipedia
De kokerboom is geen boom in de engere zin van dat woord, maar een plant van het geslacht Aloe. AloŽ's zijn een Afrikaans vetplantengeslacht waarvan slechts enkele bomen vormen. Bosjesmannen gebruikten de holle takken van de plant om er pijlkokers van te maken.
 Makuti Lodge
 Namibia Professional Hunting Association
 Navachab goudmijn  -  de enige goudmijn in NamibiŽ
De eerste goud-dragend kwartsaders in NamibiŽ werden in het Rehoboth district reeds 1899 ontdekt.
 PBS  -  Living Edens  -  NamibiŽ, Afrika's Brandende Kust
De kust van NamibiŽ is een twee duizend kilometer lange streep land aan de zuidwestelijke kust van Afrika waar de koude Atlantische Oceaan en de zinderende Namibische woestijn elkaar tegenkomen. Het dorre land wordt er verduisterd en verrijkt door een door de koude Benguelastroom gecreŽerde mist. Jakhalzen en hyena's zwoegen in deze zandige woestijn om te overleven. Met weinig drinkplaatsen moeten dieren het strand afschuimen en voedsel zoeken tussen het overvloedige marineleven.
 Robbenkaap 
 Tsumeb
 Versteende woud
Het Versteende Woud in NamibiŽ bevindt zich op ca. 30 km ten westen van de stad Khorixas. Zie Namibia-Photo-Safari.

Cuisine - Namibische keuken

Jarenlang werd NamibiŽ door Zuidafrika bestuurd, dus is Zuidafrikaans voedsel, zoals rusks, melktarts op het menu terug te vinden en dan speciaal in de hoofdstad Windhoek.

 Namibische gerechten  -  Esther's Namibische recepten

Geschiedenis van NamibiŽ

In 1487 Bartolomeu Diaz betreed de Namibische kust bij Swakopmund en noemt het Terra de Santa Barbara.

Onafhankelijk van Zuid-Afrika op 21 maart 1990

 Geschiedenis van NamibiŽ  -  zie Wikipedia 

 Swakopmund Museum

 Beeldarchief van de Duitse Koloniale Vereniging 
Der Bildbestand der Deutschen Kolonialgesellschaft in der Universitštsbibliothek Frankfurt am Main

Muziek, Kunst & Cultuur

 Namibische taal
Inde taal van het Nama volk van NamibiŽ betekent het woord 'namib' 'lande zonder volk' 
 San Volk  -  oudste bewoners van Zuidelijk Afrika  -  al minstens 25.000 jaar

 DNG - Deutsch Namibische Gesellschaft e.V.  -  Banden tussen NamibiŽ en Duitsland

 Namibia: Songs of the Ju'hoansi Bushmen  -  Various Artists  -  ASIN: B000003IG5

 NamibWeb.com  -  Regio's van NamibiŽ
Engelstalige omschrijving van alle regio's in NamibiŽ.

 

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131116 Birchwood Studios