Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

HAMMAMET  >  TUNESIň


Vakantie in Hammamet en Cap Bon schiereiland  -  Reisinformatie Hammamet.

Hammamet is een stad in het oosten van TunesiŽ, aan de noordwestelijke rand van de Golf van Hammamet.

Het Tunesische Saint Tropez.

De rustige ligging en de mooie stranden zorgen ervoor dat Hammamet een van de populairste toeristenbestemmingen van TunesiŽ is.

Bekend als de "tuin van TunesiŽ ' biedt het schiereiland Cap Bon unieke historische locaties, van de legendarische Carthago tot de ruÔnes van Kerkouane.

Hammamet is verder bekend om de jasmijn, die bijna overal aanwezig lijkt te zijn. Deze struik is een erfenis van TunesiŽrs die terugkeerden uit Al-Andalus, die wel hun vele vele vaardigheden mochten importeren [ nog steeds zichtbaar in de architectuur van het land ] en de jasmijnzaden in hun kleding moesten verstoppen, omdat die niet mochten worden geŽxporteerd.
De jasmijn is zů bijzonder voor Hammamet, dat een gebied ten zuiden van de stad Yasmine Hammamet heet, ter ere van de struik.


autoverhuur, hotels, reisbureaus, resigidsen, reizen naar hammamet

links


Autoverhuur

  -  prijsvergelijking mogelijk  -  laagste prijzen in de markt
Breed assortiment, one-way verhuur mogelijk, geen autoreserveringskosten, geen creditcardkosten! O.a aanbiedingen Alamo, Dollar, Europcar en Herz.

 Expedia.nl  - 

 Sixt Rent a Car  -   
 
Hotels Hammamet

  -  Hotels in TunesiŽ

 Vincci Resort Taj Sultan, *****
Zone Touristique Yasmine Hammamet B.P. 253, 8050 Hammamet

Ebookers 

Expedia.nl - Hotels 

Reisbureaus / Reisorganisaties

Club Med: specialist in luxe all-inclusive reizen 
** Hammamet - Clubdorp met kinderopvang

Ebookers 
Organiseer zelf je reis naar HammametReisgidsen / Reisliteratuur

 Bruna  -   

Vervoer van / naar Hammamet

 Tunis Carthage International Airport - luchthaven 8 km van de stad Tunis

 Vliegtickets Hammamet / goedkoop vliegen naar Hammamet 

 KLM / Air France  - vliegen naar Hammamet


Links 

 Stadsbestuur Hammamet

Nauwelijks 87 mijl van SiciliŽ, jongleert het Cap Bon schiereiland met succes tussen landbouw (in de regio de belangrijkste industrie) en de internationale aantrekkingskracht van historische ruÔnes en uitstekende stranden.
Hier vindt u het oude fort en de bruisende haven van La Goulette, die in de 16e eeuw een bolwerk was van piraten, samen met vele bloeiende citrusboerderijen, die met hun frisse en bedwelmende parfum de lucht vullen en je al lang ruikt voordat je ze ziet. Er zijn ook zorgvuldig onderhouden wijngaarden, dus hou het hier jaarlijkse in september te houden wijnfeest in het prachtige wijndistrict Grombalia in de gaten.
Voor wat betreft de stranden zult u verwend worden met de vele keuzemogelijkheden, of u zich nu wilt uitstrekken om in de prachtige badplaatsen van Hammamet en Nabeul van de zon te genieten, of er op uittrekt om de verborgen schatten van de minder bezochte, meer ruige westkust te ontdekken.

 Fort van Hammamet / Vesting 
Het fort van Hammamet staat bekend als "La Kasbah" en staat op de zuidoostelijke hoek van de Medina. Wordt gekenmerkt door een stedelijke structuur en is een van de mooiste monumenten van de stad.
 Grote Moskee in de Medina  -  stamt uit de 15e eeuwt
 Historische Medina [ oude stad ] op de punt van het schiereiland
De kern van Hammamet en volledig ommuurt.
 Islamitisch kerkhof  -  buiten de Medina, direkt aan zee
 Italiaans kerkhof  -  tegenover de historische stadsmuur
Hierligt het graf van Bettino Craxi, Minister-president van ItaliŽ van 1983 tot 1987.
 Necrůpolis de Pupput
 Plein van de Martelaren  -  middelpunt van het moderne Hammamet
Met een op de Eiffeltoren geÔnspireerd monument, dat herinnert aan de "martelaren" van de Tunesische Onafhankelijkheidsoorlog. Het plein is de transport hub van de stad. Hier beginnen de twee belangrijkste straten van de stad, ten noorden Avenue Habib Bourguiba en in het oosten Avenue de la Republique. In de omgeving van deze twee straten ligt het moderne centrum van Hammamet met winkels, restaurants en diensten.
 Sidi-Gailani Moskee  -  stamt uit het jaar 1798
 Souks [met deels overdekte straten ]  -  tussen de poort en de kasjba
Wordt tegenwoordig volledig door souvenirhandel beheerst.

De toeristische zone van Hammamet bestaat uit twee delen, die zich langs mijlenverre stranden westelijk en oostelijk van het centrum uitstrekken.

 Ten oosten van de binnenstad begint de wat kleinere ĄZone Touristique Hammamet Nord".

 De zuidelijke hotelzone, die zo'n 20 km ver reikt, tot het nieuw gebouwde Toeristencentrum Yasmine Hammamet. In deze zuidelijke hotelzone, ca. 3 km van het centrum, ligt het Cultuurcentrum in de voormalige villa van de Roemeense miljonair George Sebastian, waar in de zomer een internationaal Festival met theater-, muziek- en folklorevoorstellingen plaatsvindt.

 Golf van Hammamet
De belangrijkste steden aan de Golf van Hammamet zijn Nabeul, Hammamet, Sousse en Masakin.

 Provincie Nabeul

Geschiedenis van Hammamet

Hammamet, vroeger door de Europeanen als Mahomette aangeduid, was ooit een steunpunt voor barbarijse zeerovers en is diverse keren door de Spanjaarden aangevallen. Begin twintigste eeuw ontdekten kunstenaars en intellektuelen als Oscar Wilde, Paul Klee, Gustave Flaubert, Guy de Maupassant, Andrť Gide en August Macke, het toen nog onbekende vissersdorpje. in de loop van de tijd ontwikkelde Hammamet zich tot een reisbestemming voor rijke buitenlanders.De toeristenexplosie van de jaren zestig maakte van Hammamet de grootste badplaats van TunesiŽ.

In de Tweede Wereldoorlog was Hammamet op een bepaald moment het hoofdkwartier van de Duitse generaal Erwin Rommel [ 1891 - 1944 ]. Zijn bijnaam was 'de woestijnvos'. Bij de Slag bij El Alamein was hij de tegenstander van Bernard Montgomery. Zie Wikipedia. Zie ook Slag om Tobroek.

 Histoire de Hammamet 
 Nťcropole de Pupput  -  stad van de doden  -  3 km nw van de medina van Hammamet
Waarschijnlijk ooit een satellietstad van Neapolis. In de middeleeuwen werd de stad beschermd door een Byzantijnse citadel. Na door de Arabieren te zijn veroverd werd de stad omgedoopt in Qasr Zaid voordat Catalaanse piraten het in 1303 innamen en er flink op los gingen.
Het woord necropolis wordt vooral gebruikt voor begraafplaatsen vlakbij het centrum in oude beschavingen [ elke Romeinse stad had b.v. een necropolis buiten haar muren liggen ].

 Barbarijse zeerovers

Muziek, Kunst & Cultuur, Evenementen

 Festival international d'Hammamet  -  zie Tourismtunisia.com 
Zusterfestivak van het Festival van Carthago.
 Wijnfestival wijndistrict Grombalia

 

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131116 Birchwood Studios