Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

STEDENREIZEN BRUSSEL >  BELGIE


Stedentrip Brussel, de hoofdstad van BelgiŽ.

Brussel Stad bestaat uit 7 wijken : Haren, Laken, Neder-Over-Heembeek, De Vijfhoek, Louizawijk, Noordwijk en Noord-Oostwijk.

Brussel is ook een zelfstandige regio die bestaat uit de volgende plaatsenl : Anderlecht, Auderghem, Berchem-Sainte-Agathe, Bruxelles, Etterbeek, Evere, Forest, Ganshoren, Ixelles, Jette, Koekelberg, Molenbeek-Saint-Jean, Saint-Gilles, Saint-Josse-ten-Noode, Schaerbeek, Uccle, Watermael-Boitsfort, Woluwe-Saint-Lambert en Woluwe-Saint-Pierre.


autoverhuur, hotels, reisbureaus, reisgidsen, reizen naar brussel

links


Autoverhuur Brussel / Fietsverhuur

 Provelo  -  fietsverhuur in Brussel - diverse verhuurpunten
Hier kunt u ook terecht voor georganiseerde fietstochten in Brussel.

ebookers.nl  -  Klik op ' Autohuur ' 

Hotels in Brussel

Heel bekend in Brussel is het Hotel Mťtropole ***** aan het BrouckŤreplein. Het werd gebouwd in 1895 en is nu dus meer dan een eeuw oud. Beroemde gasten logeerden er zoals Einstein, Madame Curie, Arthur Rubinstein en de zanger Caruso.

 Booking - Hotels in Brussel 
Hotels in Anderlecht, Brussel, Elsene / Ixelles, Etterbeek, European district, Evere, Ganshoren, Jette, Schaarbeek / Schaerbeek, Sint-Gillis / Saint-Gilles, Sint-Joost-ten-Node / Saint-Josse-ten-Noode, Sint-Lambrechts-Woluwe / Woluwe-Saint-Lambert, Sint-Pieters-Woluwe / Woluwe-Saint-Pierre en Ukkel / Uccle
Booking is een Nederlands on-line hotelreserveringsbedrijf.

CityZapper stedenreis Brussel 
CityZapper geeft direct eerlijke tarieven, de getoonde prijs is altijd inclusief alle toeslagen, luchthavenbelastingen, kortingen etc.

 Hotel Ibis Brussels off Grand'Place [***}
Midden in het centrum. Het Ibis Hotel Brussels van de Grand Place is ideaal gelegen. In de directe omgeving van het hotel kunt u vinden : de winkel gebieden , central station, het commercieel centrum en verschillende toeristische atracties zoals het koninklijk paleis , theaters en historische monumenten .

 Hotel Ustel [***]
300 meter van station Brussel Zuid [ vertrekpunt Eurostar en Thalys naar Londen en Parijs ]. U kan alle belangrijke bezienswaardigheden bereiken in enkele minuten daar Hotel Ustel maar 50 meter van het metro station 'Lemonier' verwijderd is. 

  NS Hispeed hotels in Brussel

    -  Hotels in BelgiŽ

ebookers.nl   -  klik op 'Hotels '

   -  Hotels in de grote steden van BelgiŽ

Reisbureaus - Stedentrips Brussel

 OAD  -   

  Pelikaan Busreizen

 Pharos Reizen  -  Autoreizen ANWB  -  3-daags Sneukelarrangement Brussel
Inbegrepen: 2 x overnachting met ontbijtbuffet, Upgrade naar een executive kamer, Welkomstdrankje in de "Spuds" bar, Hop On/Hop Off City Tours ticket (24 uur), Doosje Belgische pralines - per kamer, 2 uur durende sneukeltocht inclusief 'proevertjes' op zaterdag om 15.00 uur Brussels City Tours  -  stadsrondrit in de hoofdstad van de Europese Unie

Reisgidsen Brussel / Boeken over Brussel

 Bruna  -   

Reisgids Brussel - ISBN 9789047504764 Reisgids Brussel - Marco Polo
Dit gidsje geeft beschrijft de geschiedenis van Brussel, enkele wandelroutes langs historische gebouwen, parken, tuinen, pleinen en stadswijken. Verder is er aandacht voor enkele dorpen en steden in de omgeving en voor de belangrijkste musea van de stad. Er is een selectie van restaurants en cafťs voor lekkerbekken en bierliefhebbers en er is aandacht voor winkels, hotels, uitgaan en evenementen. Met stadsplattegrond op de flappen van het omslag. GeÔllustreerd met kleurenfoto's.
Unieboek; Aantal blz.: 120; 2010; ISBN 9789047504764
 Reisgids Brussels - Brussel - Rough Guide
"The Rough Guide to Brussels" is the ultimate companion to the beer-guzzling capital of Belgium. The full-colour introduction gives an inspiring insight into many of the city's highlights, from the top museums to Brussel's handsome Art Nouveau buildings. There are two new full-colour sections on the nation's twin passions, beer and food, plenty of easy-to-use maps and that essential practical information.
Aantal blz.: 302; 2009; ISBN 9781848360334

 Plattegrond - Stadsplattegrond Brussel - Bruxelles - De Rouck Geocart
 Topografische kaart 31 Brussel 1:50.000 Wandelkaart Belgie

Vakantiewoning / Appartement

Blauw vierkantje - illu Citan  -  verhuur van gebeubileerde kamers/flats
Voor een week, een maand, een jaar enz.

Vervoer / Hoe kom ik in Brussel

Blauw vierkantje - illu Luchthaven Brussel 

Blauw vierkantje - illu    -  vluchten naar Brussel

Blauw vierkantje - illu Losse vliegtickets / goedkoop vliegen  -  diverse aanbieders - prijsvergelijking mogelijk

 
Belgische Spoorwegen
 Nederlandse Spoorwegen 

Station Brussel-Zuid
Het belangrijkste internationale treinstation van BelgiŽ. Bediend door TGV, Eurostar, Thalys, ICE en andere internationale verbindingen.

 Parkeren in Brussel  -  Interparking  -  klik op Nederlands / Privaat
Op de website kun je door het ingeven van de postcode de dichtsbijzijnde parkeergarage vinden. Sommige zijn 24/24 open.
De geografische coŲrdinaten van de parkings zijn rechtstreeks in uw GPS te downloaden [ vo;gens de website ].


Links / Verwijzingen 

 Dienst voor Informatie en Toerisme Brussel

 Regio Brussel - Brussels Region

 Wallonie-Bruxelles

 Haren
 Laken
 Neder-Over-Heembeek
 De Vijfhoek
 Louizawijk
 Noordwijk
 Noord-Oostwijk

Bezienswaardigheden in Brussel

 Atomium - landmark / opvallend bouwwerk
Ontworpen door ingenieur Andrť Waterkeyn ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling in Brussel [ 1958 ]. Het symboliseert een schaalmodel van een ijzerkristal zo'n 160 miljard keer uitvergroot
 Autoworld Brussels 
 Bloementapijt
Every two years, during the third week of August, Belgian begonia cultivators decorate the Market Place with a beautiful flower carpet.
 Cinquantenaire Park
 Gildewoningen Brussel
 Grote Markt
Vlak de grote Markt is ook de kleine Zavel, een parkje met de standbeelden van van Egmond en Hoorne, bekend uit de geschiedenisboekjes. Deze graven kwamen in opstand tegen de Spanjaarden en op bevel van Alva werden zij in 1568 op de Grote Markt van Brussel onthoofd.
 Kinepolis - Bruparck / Heysel 
Een van de grootste filmtheatercomplexen in Europe met 24 bioscopen en een gigantisch IMAX filmscherm.
 Manneke Pis of ook Manneken Pis in de Stoofstraat.
In de maand augustus 1619 gaf een Brusselse magistraat opdracht aan beeldhouwer Jťrome Duquesnoy de oudere om voor 50 Rijns Florijn van een waterbron bij de Grote markt een bronzen sculptuur te maken. Het schepsel van Duquesnoy kreeg vrijwel onmiddellijk de goedkeuring van de Brusselaars, want bij de bestorming van de stad in 1697 hebben de inwoners het beeld in veiligheid ondergebracht. Toen het gevaar geweken was, hebben ze het in een triomftocht weer teruggebracht. In de lopp der tijd zijn vele pogingen gedaan om 'het manneke' te stelen.
 Marktplein Brusssel
 Mini Europa
Aan de voet van het Atomium ligt Mini-Europe, het enige park waar u in enkele uren door heel Europa reist. Kuier door de typische sfeer van de mooiste steden van het oude continent. Big Ben en zijn typisch deuntje verwelkomen u in hartje Londen. Gondels en mandolines laten u de charmes van VenetiŽ ontdekken. Volg de TGV. van Parijs tot aan de andere uithoek van Frankrijk. Breng zelf de animaties op gang : doe de Vesuvius uitbarsten, breek de Berlijnse muur af, versla de stier in de Arena van Sevilla en nog zovele andere ..
 Museum of Natural Sciences - Collections of Dinosaur skeletons
The skeletons of the displayed Iguanodons were found in the 19th century in the south-Belgian village of Bernissart.
 Paleis van Justitie
 Park van Laken
De Koninklijke Serres van Laken zijn ieder jaar in het voorjaar geopend voor het publiek. De toegang is via het erehekken van het Kasteel van Laken (Koninklijke Parklaan). Parkeren: Vorstenhuislaan (rechtover het Kasteel van Laken).
 Koninklijk Park
Antonius van Paduakerk Brussel Koninklijk Paleis Brussel
 Koninklijke Residence
 Sablonplein
 Sint-Antonius van Paduakerk, ArtesiŽstraat 17
Volgens de Volkskrant van 23 februari 2013 het best bewaarde (erfgoed )geheim van Brussel. De neogotische kerk is ontworpen door de Nederlandse architect Pierre Cuypers (bekend van het Rijksmuseum en centraal Station in Amsterdam). Cuypers ontwierp ook de inrichting van de kerk en dit 19e eeuwse interieur is in zijn oorspronkelijke staat bewaard gebleven. Zie Saintantoine.info.
 St. Hubert Gallerie
 St. Nicolaaskerk
 Tin Tin
 TV Brussel - online kijken mogelijk

Cuisine - Brusselse Recepten

Nog meer dan Vlaanderen vormen WalloniŽ en Brussel wat men gewoonlijk het 'bourgondische BelgiŽ' noemt. Het zuidelijke temperament van de Walen en de Brusselaars is daar vast niet vreemd aan. Genieten van alle geneugten van het leven is een levensfilosofie in het zuiden van BelgiŽ.
Van kleins af aan leert de jonge Franstalige Belg smaken en geuren te onderscheiden van alle lekkere zaken des levens en men drukt hem op het hart dat deze grote en kleine geneugten gedeeld moeten worden met gasten en vrienden.

 Belgisch restaurant Lieve, Herengracht 88, Amsterdam [ aan de rand van de Jordaan ]
 Brusselse wafels

Geschiedenis van Brussel

 Musea in Brussel  -  engelstalig
Natural Science Museum, Museum of Ancient Art, Army Museum, The Cinquantenaire Museum of Art and History, Autoworld, City Museum, The Belgian Comic Strip Museum, The Horta Museum, Museum of Modern Art, Museum Album, The David and Alice van Buuren Museum
 Museumgids Vlaanderen en Brussel 
Hier vindt u alle praktische informatie over Vlaamse en Brusselse musea. Daarnaast bieden wij u een actuele tentoonstellingsagenda en specifieke informatie voor wie op stap wil gaan met de Kids of wil deelnemen aan een erfgoedevenement.

Muziek, Kunst & Cultuur, Entertainment

 Agenda Brussel  -  Brusselse Cultuuragenda
Een Brusselse cultuuragenda on line, in samenwerking met de Stichting voor de Kunsten.
 Arsene 50  -  Last minute tickets Brussel - zie aanbod van de dag
Plaatsen voor theaters en concerten aan halve prijs
 Botanique - Koninklijk Circus
 Koninklijke Vlaamse Schouwburg
 Theatre National
 The Ticket  -  zie agenda


bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131118 Birchwood Studios