Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

OOST-VLAANDEREN  >  BELGIň


De provincie Oost-Vlaanderen is een van de vijf Vlaamse provincies van BelgiŽ en grenst in het noorden aan het Nederlandse Zeeuws-Vlaanderen, en in het zuiden aan het Waalse Henegouwen.

Hoofdstad van Oost-Vlaanderen : Gent.


 campings, hotels, reisbureaus, reisgidsen, vakantiewoningen, reizen naar oost vlaanderen 

links


Campings / Kamperen

 Eurocampings.net  -  campinggids
De gedetailleerde informatie per camping toont alle beschikbare voorzieningen van de betreffende camping. Ter verduidelijking zijn afbeeldingen van de betreffende campings erbij geplaatst.

Hotels in Oost-Vlaanderen

 Booking - Hotels in Oost-Vlaanderen
Hotels o.a. in Gent, Aalter, Aalst, Oudenaarde, Sint-Maria-Horebeke, Zelzate, Ronse, Erondegem, Knesselare, Sint-Martens-Latem, Dendermonde, Lokeren.

ebookers.nl  -  Klik op ' Hotels '

Natuurgebieden

 Natuurpunt  -  Vereniging voor natuur en landschap in Vlaanderen
Overizicht natuurgebieden in Vlaanderen.

Reisbureaus / Reisorganisatise 

 De Jong Intra Vakanties  -  Stedentrips-Gent-eigen vervoer 

 Pharos Reizen  -  Autoreizen ANWBVakantiewoningen / Appartement

Blauw vierkantje - illu  

Reisgidsen Vlaanderen / Reisliteratuur

 Bruna  -   

Fietsgids Oost-Vlaanderen - ISBN 1001004006534945 Fietsgids Oost-Vlaanderen  -  Lannoo
In deze Knooppunt.be-gids zijn de 15 mooiste knooppuntenroutes van Oost-Vlaanderen gebundeld in ťťn boek. De tochten zijn zo gekozen dat elke fietser, in zijn eigen tempo, kan genieten van de uitzonderlijke landschappen onderweg. Hiervoor trommelden de schrijvers een aantal ervaren toerismejournalisten en gepassioneerde fietsers op, die de mooiste stukjes Vlaanderen kennen als hun broekzak.
Aantal blz.: 144; 2009; ISBN 9789020984644.
 Wandelgids  - Dagstappergids Oost-Vlaanderen
15 lusvormige dagwandelingen langs de mooiste Grote-Routepaden
Voor deze dagstappergids staken vrijwillige medewerkers van Grote Routepaden Oost -Vlaanderen de koppen bij mekaar om in hun provincie de mooiste dagwandelingen (van 20 tot 30 km) uit te stippelen die zo veel mogelijk over beproefde GR-paden lopen. Dit resulteerde in een gevarieerd aanbod van 15 lusvormige dagtochten door de mooiste landschappen van Oost-Vlaanderen.
Voor echte wandelaars is deze Dagstappergids Oost-Vlaanderen dus een prima gids. De gedetailleerde routebeschrijving wordt voorafgegaan door een uitgebreid blok met praktische informatie.
Wandelgids Lannoo; Aantal blz.: 180; 2009; ISBN 9789020982534
 Wegenkaart  -  Provinciekaart - Oost Vlaanderen
De Rouck
 In de voetsporen van de Latemse kunstenaars  -  Piet Boyens

Vervoer / Hoe kom ik in Oost Vlaanderen


 NMBS


Links / Verwijzingen 

 Overheid  -  Provincie Oost-Vlaanderen

 Toerisme Oost-Vlaanderen
Overweldigend groene natuur in steeds weer verbazende landschappen, ongeŽvenaarde kunst en cultuur in charmante en bruisende steden, veilig verscholen idyllische dorpjes en een goed uitgebouwd netwerk van recreatiemogelijkheden.
Dat zijn de troeven van de provincie Oost-Vlaanderen. Deze website gidst u door de toeristische regio's van de provincie en biedt u talloze concrete tips voor een uitstapje in onze verrassend veelzijdige provincie. Maak uw keuze uit de thema en regio menu's of klik op de kaart om een regio te kiezen.

 Vlaamse Overheid  -  wegwijzer Vlaamse overheid

 Gent  -  Hoofdstad Provincie Oost-Vlaanderen

 Denderstreek
 Leiestreek  -  http://www.toerisme-leistreek.be
Tussen het Frans-Belgische plaatsje Wervik en Gent, waar de leie door een landschap kronkelt dat vele kunstenaars inspireerde.
 Meetjesland  -  landelijke regio tussen de steden Gent en Brugge
Erkend Vlaams regionaal landschap met in het Noorden polders met verschillende waterlopen en in het Zuiden bosrijk gebied.
Gemeenten in het Meetjesland: Aalter, Assenede, Eeklo, Kaprijke, Knesselare, Lovendegem, Maldegem, Nevele, Sint-Laureins, Waarschoot en Zomergem
 Schelde Denderstreek  -  Toerisme Schelde Denderstreek
Langs de rand van het water bouwde de geschiedenis monumenten van levenskracht en plezier. Denderende steden, als rijke parels langs een snoer van water, die bij elk bezoek hun ziel laten herontdekken. Schelde- dorpen, naar binnen gekeerd en tot rust gekomen, die liggen verzonken achter dijken en polders.
Aantrekkelijk en uitnodigend om langs te fietsen, nog nahijgend van de wind pal op kop tussen de schorren en slikken. Te voet door het weelderig groen, keuvelend over wat straks de pot schaft. Of beter nog, leunend over de reling van een boot, de oever afspeurend naar wie aan de rand van het water woont, zonder onderscheid tussen mens en dier.
Steden en gemeentes : Aalst, Berlare, Boom, Bornem, Buggenhout, Denderleeuw, Dendermonde, Destelbergen, Erpe-mere, Haaltert, Hamme, Hemiksem, Laarne, Lebbeke, Lede, Mechels buitengebied, Melle, Merelbeke, Niel, Ninove, Puurs, Rumst, Schelle, Wetteren, Wichelen, Willebroek en Zele
 Waasland  -  zie Toerisme Waasland
Streek in het noordoosten van de Belgische provincie Oost-Vlaanderen en het gedeelte van de provincie Antwerpen op de linker Scheldeoever.
Eaasland was oorspronkelijk een overwegend agrarisch gebied, bekend door zijn typische panorama's van bolle velden begrensd door knotwilgen.
Gemeenten in het Waasland: Beveren, Kruibeke, Lokeren, Moerbeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Waasmunster en Zwijndrecht

 Aalst / Alost  -  Stad Aalst  -  ongeveer halverwege de verbinding Brussel-Gent
De stad is het meest bekend om zijn jaarlijks carnaval en zijn carnavaleske vete met de stad Dendermonde over de rechten op het Ros Beiaard, maar ook om zijn 'Zwarte Man', het standbeeld van Dirk Martens in het midden van de Grote Markt. Dirk Martens drukte het eerste boek met losse letters in de Nederlanden.
Een bijna even beroemde plaatsgenoot is de romanschrijver Louis Paul Boon. Aalst dankte vroeger zijn welvaart o. a. aan de hopteelt.
 Aalter
 Assenede
 Berlare
 Beveren
 Brakel
 Buggenhout
 De Pinte
 Deinze  -  Stad Deinze  -  Deinze ligt langs de Leie rivier
Deelgemeenten van de stad Deinze : Astene, Bachte-Maria-Leerne, Deinze, Gottem, Grammene, Meigem, Petegem-aan-de-Leie, Sint-Martens-Leerne, Vinkt, Wontergem en Zeveren.
 Denderleeuw
 Dendermonde  -  Stad Dendermonde
Dendermonde, de Ros Beiaardstad, ligt aan de samenvloeiing van Dender en Schelde, in de driehoek Gent-Brussel-Antwerpen.
 Destelbergen
 Eeklo (stad)  -  Bestuur van Eeklo
Deze stad eeklo ligt in het centrum van de regio Meetjesland telt ca. 20.000 inwoners. Eeklo kreeg al in 1240 stadsechten [ onder Johanna van Constantinopel ].
 Erpe-Mere
 Evergem
 Gavere
 Geraardsbergen (stad)
 Haaltert
 Hamme
 Herzele
 Horebeke
 Kaprijke
 Kluisbergen
 Knesselare
 Kruibeke
 Kruishoutem
 Laarne
 Lebbeke
 Lede
 Lierde
 Lochristi
 Lokeren (stad)
 Lovendegem
 Maarkedal
 Maldegem
 Melle
 Merelbeke
 Moerbeke
 Nazareth
 Nevele
 Ninove (stad)
 Oosterzele
 Oudenaarde (stad)
In Oudenaarde ligt het 'Centrum Ronde van Vlaanderen', Markt 43. In het belevingsmuseum, op de benedenverdieping van het CRVV, kun je de Ronde van Vlaanderen iedere dag opnieuw beleven en zelfs winnen.
 Ronse  -  Stad Ronse 
Ronse ligt tussen de heuvels van de Vlaamse Ardennen en Pays de Collines en daardoor een ideale uitvalsbasis voor wandelaars en fietsers. De stad streeft naar een positie als cultureel centrum van de regio. De crypte onder de Sint-Hermeskerk is ťťn van de pareltjes die Ronse te bieden heeft. Het is ťťn van de best bewaarde cryptes in West-Europa! Het diende als bewaarplaats voor de relikwieŽn van de heilige Hermes, patroonheilige van de zenuw- en geesteszieken.
In het Must - Museum voor Textiel is te zien hoezeer de stad sinds de helft van de 19e eeuw met textiel verweven. Nast deze ontwikkeling toont het Must het productieproces van grondstof tot afgewerkt product.
 Sint-Gillis-Waas
 Sint-Laureins
 Sint-Lievens-Houtem
 Sint-Martens-Latem  - ooit een kunstenaarsdorp
O.a. George Minne, Gustave de Smet
 Sint-Niklaas (stad)  -  Bestuur Sint-Niklaas
Deze stadvan ca. 72.000 inwoners wordt gezien als de hoofdstad van het Land van Waas en is in het bezit van het grootste marktplein van BelgiŽ.
 Stekene
 Temse
 Waarschoot
 Waasmunster
 Wachtebeke
 Wetteren
 Wichelen
 Wortegem-Petegem
 Zele
 Zelzate
 Zingem
 Zomergem
 Zottegem -  Egmondstad
Zottegem, gelegen in de Denderstreek, staat bekend als 'de poort van de Vlaamse Ardennen'. Het Egmontkasteel in de stad is sinds 1964 een beschermd monument. Het gebouw wordt gebruikt als openbare bibliotheek en in de ridderzaal worden burgerlijke huwelijksceremonies voltrokken.
Graaf van Egmont [ Elzele, 18 november 1522 - Brussel, 5 juni 1568 ] was een generaal en staatsman in Vlaanderen vlak voor het begin van de Tachtigjarige Oorlog. Onder de Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk bevindt zich de crypte van Lamoraal van Egmont en zijn gezin. Op de markt staat een bronzen standbeeld van Lamoraal van Egmont. Zie Zottegem.be
 Zulte
 Zwalm

Cuisine - Vlaamse recepten

BelgiŽ is een chaotische symbiose van noord en zuid, oost en west. Daarom is de Belgische keuken een combinatie van onnoembaar veel streekgerechten, die daarmee Frankrijk en Nederland tezamen meer dan overtreft. En of je nu te gast bent bij Brusselaars, Duitstaligen, Vlamingen of Walen, het zijn allemaal Belgen met eigen culinaire geheimen.

Geschiedenis

 AMVC Letterenhuis
Het AMVC-Letterenhuis is in de eerste plaats het centrale archief en documentatiecentrum voor de letteren, de podiumkunsten, de muziek, de plastische kunsten in Vlaanderen en de Vlaamse Beweging in het algemeen. De aanvangsgrens van de verzamelingen ligt aan het einde van de 18de eeuw, toen de eerste protesten tegen de verwaarlozing van het Nederlands in Vlaanderen naar boven kwamen.
 Erfgoeddag
De Erfgoeddag is dť feestdag voor het cultureel erfgoed in Vlaanderen en Brussel. Meer dan 400 musea, archiefinstellingen, heemkringen, afdelingen van de Vlaamse Vereniging voor Familiekunde, cultuurdiensten en vele anderen zetten die dag hun de deuren gratis open. Er worden ook meer dan 700 gratis activiteiten georganiseerd zoals wandelingen en rondleidingen, lezingen, fietstochten, workshops, tentoonstellingen enz.
 Museums in BelgiŽ

Muziek, Kunst & Cultuur, Evenementen

 Museum van Deinze en de Leiestreek

 Ronsense Bommelfeesten of Bommels
 die plaatsvindt in januari op de zaterdag vůůr de eerste maandag na Driekoningen. Dit is het eerste carnaval van het jaar in BelgiŽ.

 De Fiertel in Ronse [ stamt uit de Middeleeuwen ] -  op drievuldigheidszondag
Bij die gelegenheid wordt het reliekschrijn van Sint-Hermes in processie rond de stad gedragen over een afstand van 32 km.

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131118 Birchwood Studios