Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

STEDENREIZEN DUISBURG  >  NRW


Stedentrip Duisburg, een kreisfreie stadt aan de Niederrhein en aan de westelijke rand van het Ruhrgebied.

Duisburg is de op vier na grootste stad in Noordrijn-Westfalen en 'Oberzentrum'.

Stadsdistricten : Duisburg-Mitte, Duisburg-Süd, Hamborn, Homberg/Ruhrort/Baerl, Meiderich/Beeck, Rheinhausen en Walsum.


hotels, reisbureaus, reisgidsen, reizen naar duisburg 

links


Hotels in Duisburg

 Booking  -  Hotels in Duisburg en omgeving
Hotels Duisburg, Moers 7.2 km, Oberhausen 7.9 km, Mülheim an der Ruhr 9.2 km, Neukirchen 11.7 km, Bottrop 14.8 km, Ratingen 16.4 km, Kamp-Lintfort 16.7 km, Krefeld 16.9 km, Essen 18.6 km, Gladbeck 22.0 km, Gelsenkirchen 22.8 km, Willich 23.2 km.

 Mercure Hotel Duisburg City **, Landfermannstr. 20, 47051 Duisburg
Dit 3-sterren hotel ligt in het centrum van Duisburg op ongeveer 3 km van het centraal station van Duisburg. Bijzonder geschikt voor de zakenreiziger. Na een succesvolle dag kun je dineren in het Marina Club restaurant en / of genieten van een verfrissend drankje in de hotelbar, de Marina Lounge.
Betaald openbaar parkeren is mogelijk bij het hotel zelf en kost EUR 10,00 per dag [ 2008 ].

ebookers.nl  -  klik op ' Hotels

Hotels.de - Hotels in Duitsland 

 Hotelopia.nl -   
Kijk bij zoek van A-Z.

Reisbureaus / Reisorganisaties

ebookers.nl   -  Hotel, Vliegticket, Huurauto
Zelf je reis naar Duisburg samenstellen

  -  Organiseer je eigen reis naar Duisburg

Reisgidsen Duisburg / Reisliteratuur

 Bruna  -   

Vervoer / Hoe reis ik naar Duisburg


 Luchthaven Düsseldorf (DUS) 17.2 km
 Luchthaven Keulen / Bonn (CGN) 68.0 km

 Vliegtickets / goedkoop vliegen
Diverse aanbieders / prijsvergelijking mogelijk


Links / Verwijzingen

 Duisburg  -  Duisburg nonstop  -  Portaal over vrije tijd, cultuur en toerisme

 Duisburg  -  Stadsbestuur van Duisburg

Bezienswaardigheden in Duisburg.

 Bienenmuseum Duisburg
Het bijenmuseum biedt de mogelijkheid levende bijen van achter glas te observeren en tal van demonstratie- en experimentele modellen en ook door microscopen preparaten te bekijken. Middels dia's en video wordt over de het houden van bijen verteld.
 Brunnen "Lifesaver"
Der Brunnen is een gezamenlijk project van Niki de Saint Phalle en Jean Tinguely (1925 - 1991). Zie Duisburgnonstop.de.
 CityPalais
Het CityPalace met het modernste casino van Duitsland, een geselecteerd aanbod aan restaurants en winkels een uniek aanbod. Daarnaast beschikt het over de Mercator-Hal met vergader-, congres- en evenementenfaciliteiten over een plek voor speciale evenementen.
Het CityPlace aan het König-Heinrich-Platz vormt het "nieuwe centrum" van de binnenstad, het hart van Duisburg.
 Cubus kunsthalle  -  plaats voor hedendaagse en moderne kunst
Creativiteit en cultuur zijn bepalend voor een stad geven haar een eigen image. De Cubus Kunsthalle introduceert verschillende posities in de hedendaagse kunst voor zonder zich a priori op een artistieke richting vast te leggen. Ze toont vooral werk van jonge kunstenaars, die de kunst op een nieuwe manier benaderen.
 Duisburg Innenhafen
De binnenhaven van Duisburg is een industrieel monument langs de 'Route van de industriële cultuur' en een model voor de structurele veranderingen in het Ruhrgebied.
 Haniel-Museum
Het museum laat de geschiedenis zien van de stichter van het huis, de lokale Ruhrorter geschiedenis, de geschiedenis van het bedrijf uit koloniale goederenhandel tot internationaal concern, de leefomgeving van de Haniels in de 19e eeuw, de industrialisatie van het Ruhrgebied en de binnenwaterscheepvaart.
Het Haniel Museum is gevestigd in het 'Alte Packhaus', het oude huis van de Ruhrorter handelsfamilie Haniel waar alles begon. Zie Wikipedia.
 Kultur- und Stadthistorisches Museum
Vaste tentoonstellingen : Stadsgeschiedenis, Gerhard Mercator, Verzameling Köhler-Osbahr, Der blaue Saal, Geschiedenis van het Museum. Daarbij de verzameling Köhler-Osbahr [ veel munten ].
 Landschaftspark Duisburg-Nord [ landschapspark ]
Op het voormalige Hüttengelände van AG, waar tot 1985 ruw ijzer werd gesmolten, is een park ontstaan met een compleet nieuwe stijl. Het park biedt de bezoeker talloze mogelijkheden voor ontspanning, recreatie, sport en cultuur.
 Mercatorhalle Duisburg  -  in het CityPalais
 MKM Museum Küppersmühle für moderne Kunst  -  is aan hedendaagse kunst gewijd
Inde binnenhaven van Duisburg [ Innenhafen Duisburg ].
 Museum Duitse binnenvaart
Grootste en meest uitgebreide museum in Duitsland over de geschiedenis van de binnenscheepvaart. In een zorgvuldig gerestaureerd Art Nouveau zwembad. Direct aan de grootste binnenhaven van Europa en op de Rijn.
 Museum Stadt Königsberg
De permanente tentoonstelling van het Museum omvat herineringen aan belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van de stad, presenteert beroemde persoonlijkheden uit de geschiedenis van ideeën, politiek, literatuur, kunst en muziek. Ook de geschiedenis van de stad die sinds 1946 Kaliningrad heet is in het museum opgenomen.
 Sechs-Seen-Platte  -  Ontspanning in het Großraum Duisburg
In een bosgebied liggen zes met elkaar verbonden meren. Größtenteilsufernahes Wegenetz, Grillplatz, Strandbad, Bootsverleih und Modellboothafen. Zie Wedaulink.de em klik op 'Seenplatte'
 Stadttheater Duisburg  -  Cultureel centrum [ o.a. theater en opera ]
 Universiteit Duisburg-Essen
De Universiteit van Duisburg-Essen (UDE) ligt midden in een gebied met de hoogste concentratie van universiteiten in Europa. Gebouwd in 2003, behoort de jongste universiteit van Noord-Rijnland-Westfalen tot de tien grootste Duitse universiteiten.
 Wilhelm Lehmbruck Museum
Het Wilhelm Lehmbruck Museum Duisburg wordt gekenmerkt door een in Europa unieke internationale collectie beeldhouwkunst uit de 20e Eeuw en een bewonderenswaardige combinatie van beeldenpark en belangrijke, moderne museumarchitectuur.
 Zoo Duisburg  -  dierentuin van Duisburg

 Liste der Stadtteile und Stadtbezirke von Duisburg
Duisburg-Mitte, Duisburg-Süd, Hamborn, Homberg/Ruhrort/Baerl, Meiderich/Beeck, Rheinhausen, und Walsum.

 Dinslaken  -  Stadt Dinslaken  -  ideaal voor een uitstapje of korte trip
Deze stad tussen Neder-Rijn en Ruhr-gebied grenst aan talrijke recreatieve gebieden, die overtuigen door een unieke en betoverende natuur, maar ook door historische inzichten. Of het nu om kerken, delen van de mijn Lohberg of de historische nederzetting Rittertor met aangrenzende Burgtheater gaat, het is een ontdekkingsreis waard.
 Düsseldorf
 Krefeld  -  Stadt Krefeld  -  aan de linker-Niederrhein, ten zuidwesten van Duisburg
Meer dan 600 jaar nadat Krefeld 1373 stadsrechte kreeg, wonen hier ca. 240.000 inwoners. De economische opgang van Krefeld begon met de instroom van een aantal doopsgezinde families in de 17e Eeuw. Met hen kwam de fluweel- en zijde weverij in de stad van waaruit in de loop der tijd zich de textielindustrie ontwikkelde. Vandaag is de stad aan de Rijn uitgegroeid tot een populaire locatie voor bedrijven uit de chemiebranche, de machinebouw, de voedingsmiddelenindustrie, de medische en informatietechnologie.
 Meerbusch  -  Stadsbestuur Meerbusch  -  aan de linker-Niederrhein tegenover Düsseldorf
 Moers  -  Stadsbestuur Moers
Moers is een aantrekkelijke stad die je uitnodigt haar te voet of per fiets te verkennen. De oude gravenstad heeft, vooral in het historische centrum, vele mooie plekjes en talrijke interessante bezienswaardigheden. Zie ook Oranienroute.
 Mülheim  -  Stadsbestuur Mülheim an der Ruhr
Mühlheim ligt direct aan de Ruhr, tussen de aangrenzende belangrijkste centra van Duisburg en Essen. Mülheim was de eerste grote stad in het Ruhrgebied dat door de teruggang van de kolenmijnen in de jaren 1960 een mijnbouw-vrije locatie werd en gedwongen om structurele veranderingen eerder dan ander steden door te voeren.
 Oberhausen  -  Stadsbestuur Oberhausen
Aantrekkelijke bestemming voor een dagje uit, voor een tussendoortje of stedentrip. Vooral 'Neue Mitte Oberhausen' met het winkel-en vrijetijdscentrum CentrO met Gasometer, König Pilsener Arena of SEA LIFE Aquarium en ook het CentrO.PARK hebben zich tot bezoekersmagneten ontwikkeld.
 Ratingen  -  Stadsbestuur Ratingen  -  grenst in het noorden aan Duisburg
Ratingen beschikt over uitgebreide bosgebieden, zoals het 110 hectare grote recreatiepark Volkardey, waarbinnen de Grünen See en Silbersee, en de Blauen See. Ten noorden van het Ratinger centrum stroomt de Anger, in het zuiden de Schwarzenbach.
 Rheinberg  -  Stadsbestuur Rheinberg 

 CentrO  -  Inkoopparadijs en attraktie in Oberhausen
 Moerser Schloss  -  oudste bekende gebouw in Moers.
Het kasteel Moerser herbergt nog een andere culturele attractie. De collecties van het Grafschafter Museum omvatten archeologie, geschiedenis, culturele geschiedenis en folklore van de streek Moers. Zie Wikipedia.
 Oranienroute
De oranjeroute loopt door steden en regio's waarmee het Huis van Oranje-Nassau al eeuwenlang op enigerlei wijze zijn verbonden. Hier vindt u informatie en feiten over alle stopovers langs de route. En natuurlijk veel tips over functies, evenementen en speciale aanbiedingen.
 Route Industriekultur [ industriële cultuurroute ]
 Sealife Europe [ Oberhausen ]
 TerraZoo Rheinberg
De TerraZoo Rheinberg is een spannende belevingsdierentuin voor de hele familie. 80 verschillende reptielen zijn ondergebracht in natuurlijk ingerichte terrariums met echte planten en ondergrond.

Cuisine-

 Landwirtschafftskammer  -  Rezepten

Geschiedenis van Duisburg

 Geschichte Duisburg  -  sie Wikipedia
Romeinse periode en post-Romeinse periode, Middeleeuwen, moderne tijd en industrialisatie, de Weimar Republiek en het nationaal-socialisme, de Tweede Wereldoorlog, naoorlogse tijd en de tegenwoordige tijd.

 Gerhard Mercator  -  de grootste cartograaf van de 16e eeuw
In 1512 te Rupelmonde bij Antwerpen geboren en in 1594 in Duisburg gestorven.

Muziek, Kunst & Kultuur

 Stadttheater Duisburg  -  Cultureel centrum voor theater en opera

 Duisburgnonstop.de  -  zie voor je zelf wat er in Duisburg te doen is

 Carnaval Duisburg  -  Hauptausschuss Duisburger Karneval e.V.
 Duisburger Akzente  -  meerwekelijkse evenementen
 heater, beeldende kunst, literatuur en film, tentoonstellingen, symposia en lezingen.
 Traumzeit-Festival  -  landschapspark Duisburg-Nord
Naast zijn focus op jazz en wereldmuziek overschrijdt het de grenzen richting pop, klassieke en hedendaagse muziek. Traumzeit is veel meer dan dat. Traumzeit is een feest voor de zintuigen. Een visuele en audio-ervaring in een uniek, bizar en spookachtige landschap.

 Messe Niederrhein [ Rheinberg ]
De Messe Niederrhein is een groot beurscomplex op de linker Neder-Rijn.

 

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131203 Birchwood Studios