Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

PELOPONNESOS  >  GRIEKENLAND


Vakantie op de Peloponnesos, Reisinformatie over de Peleponnesos.

Prefecturen op de Peloponnesos : Achaia, Argolida, Arkadia, Ilia, Korinthe, Laconia, Messinia


hotels, reisbureaus, reisgidsen, reizen naar de peloponnesos

links


Hotels op de Peloponnesos

Hotels in Griekenland Booking  -  In/nabij Peloponnesus  -  Hotelgids Pelponnesus
Steden Pelopponesus : o.a. Olympia, NŠfplion, Tolůn, LoutrŠki, MistrŠs, MonemvasŪa, Xylůkastron, KalamŠta, KyparissŪa, Psathůpirgos, Kastellocampos, Kůrinthos

De voordelen van Booking : De laagste tarieven [ Bespaar ], Geen vooruitbetaling [ U betaalt in het Hotel ],  Kosteloos reserveren [ Geen reserveringskosten ], Kosteloos annuleren [ Geen annuleringskosten ].

 -  Hotels in Griekenland

Blauw vierkantje - illu  

Expedia.nl -  's werelds grootste online reisbureau
Diverse zoekmogelijkheden

Reisbureaus / Reisorganisaties

Djoser Wandel - wandelreis Griekenland -  Wandelen met Djoser
Tijdens de wandelreis op de Peloponnesus in Griekenland ontdekken we het schiereiland Mani in het zuiden. In Nafplion beklimmem we het Palamidi-fort en in Athene de Akropolis. In het zuiden wandelen we vanuit Kardamżli in de Viroskloof en vanuit Sotirianika maken we een wandeling langs kloosters en kastelen. In het diepe zuiden wandelen we vanuit Gerolimenas op Kaap TigŠni en daarna vanuit de stad Sparta in het Taygetos-gebergte. Jacobos [ sgr ]
Privť-appartementen en privť-villa's, authentieke hotels inclusief auto

Reisgidsen Peloponnesos / Reisliteratuur 

 Bruna  - 

Vervoer / Hoe kom ik op de Peloponnesos

 Luchthaven Kalamata  -  Kalamata Airport

 Luchthaven Athene  -  Eleftherios Venizelos international airport  KLM  -   

 Vliegtickets - goedkoop vliegen  -  prijsvergelijking mogelijk 

Ga je met de auto, dan kun je de trip van 3000 kilometer bekorten door vanuit ItaliŽ [Bari of Ancona] de ferry [veerboot] naar b.v. Patras of Igoumenitsa te nemen. Boek wel vooraf, want in het hoogseizoen kom je er met je auto ter plaatse niet aan te pas. Bovendien krijg je bij vooraf bestellen een behoorlijke korting op de retourprijs!

Treinverbindingen van Patras naar Athene en belangrijke steden.

Boats leave Patra daily to a number of destinations. Er zijn directe veerverbindingen met de Italiaanse havens Bari [ ApuliŽ ], Brindisi [ regio ApuliŽ in de laars van ItaliŽ ] en Ancona [ hoofdstad regio Marche ].

Busdienst tussen Patras en Athene [ ca. 3 uur ] met regelmatige vertrektijden. Evenzo vaste verbindingen met Cephalonia, Ithaca en Igoumenitsa.


Links / Verwijzingen

 Achaea  -  Groene bergen  -  blauwe zee  -  Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας
Departement op de noordelijke Peloponnesos. Belangrijkste plaatsen naast de hoofdstad Patras : Patras, Aigion, Rhion, Ovrya, Kato Achaia, Aigeira, Akrata, Kalavryta, Vrachnaiika, Mintilogi, Paralia, Alissos, Ptťri, Chalandritsa, Diakopton/Diacopton, en Psathopyrgos.
 Argolis / Argollida 
Grieks schiereiland en gelijknamige nomos met hoofdplaats Nauplion in het oosten van de Peloponnesos.
Nomos met de meeste oude monumenten, de oudste stad in Griekenland, Argos, en de eerste hoofdstad die op de Turken heroverd werd: Nafplio.
Worth - seeing are some of the most picturesque landscapes of the country combined with the immutable tracks of its ancient history : prachtige stranden, kastelen, graftombes, een van de best bewaarde pyramide ter wereld en het oudste theater met een bijzonder acoustiek, het theater van het oude Epidaurus.
Plaatsen : Het oude Epidauros, Argos, Arkadiko, Asini, Asklepieion, Ermioni, Midea, Mycenae, Nafplio, Nieuwe Epidauros, Porto Heli, Tirintha.
 ArcadiŽ -  bergachtig, schaars bevolkt Grieks departement  -  Bestuur ArcadiŽ
ArcadiŽ ligt in het centrum van de Peloponnesos, zo'n 165 km van Athene met als hoofdstad Tripolis
Belangrijke streken : Dimitsana, Leonidio, Megalopoli, Tripoli. Prachtige stranden en zomer resorts als Tyros, Leonidio en Astros.
Plaatsen in ArcadiŽ : Astros, Dimitsana, Vitina, Bytina, Skicentrum Ostrakina, Lagadia, Dimitsana.
 Korinthe  -  Bestuur Korinthe 
Ten oosten van de hoofdstad Korinthe ligt het beroemde Kanaal van Korinthe, dat de Ionische Zee, via de Golf van Korinthe, met de EgeÔsche Zee verbindt.
 Lakonia
 Messinia

 Epidaurus  -  Argolida
 Ermonida
 Gytheion  -  Laconia
 Kalamata [ Messina ]  -  stad aan de Middellandse Zee  -  Gemeente Kalamata
Hoofdstad van het departement MesseniŽ. Er zijn veerverbindingen met diverse andere plaatsen, zoals het Griekse eiland Kythira. De Golf van MesseniŽ waaraan KalamŠta ligt heeft diverse lange stranden.
 Karitena  -  Arcadia
De pracht van ArcadiŽ is te vinden in de dorpen om Tripolis zoals Karitena [ ook wel het Toledo van Griekenland genoemd ] met smalle straatjes, stenen huisjes en kasteel.
 Korinthe
 Kranidi
Kranidi is een plaats in Argolis, zuidoostelijk van Argos en Nafplio. Sinds 2011 valt het onder de gemeente Ermionida, waarvan het de hoofdplaats is. Het is bekend vanwege het feit dat Poetin, Sean Connery en Willem-Alexander en maxima er een vakantiewoning hebben.
Kranidi was in 1777 een van de centra van de Griekse opstand tegen de
 Loutraki  -  Korinthe
 Mistras  -  Laconia
 Monemvasia  -  Laconia
 Mycenae  -  Argolida
 Nafplion  -  Argolida
 Olympia  -  Ilia
De archeologische site Olympia was the site called the Sacred Grove of the Altis, gezien als eigendom van de Griekse god Zeus, waarin, in historically recorded times, the most famous of Greek sanctuaries was estabilshed.
 Paralia Astros  -  Arcadia
A beach town below the village of Astros with fresh-fish taverns, hotels and a campsite.
 Patras  -  hoofdstad van Achaia  -  derde grootste stad Griekenland
Belangrijke toegangspoort tot Griekenland vanwege de haven. De stad is verder bekend vanwege carnaval.
 Pirgos 
 Porto Cheli  -  tegenover het eiland Spetses
 Sparta  -  Laconia
Sparta of ook wel Sparti is de hoofdstad van de Prefectuur Laconia. Het eenvoudige plaatsje ligt in het midden van de vallei van de Evrotas rivier, zo'n beetje op dezelfde plak waar het vroegere Sparta lag. Er zijn wat ruInes van de oude acropolis, het heiligdom van Artemis Orthia (6e eeuw voor Christus), de graftombe van Leonidas (5e eeuw voor Christus) en het Menelaion.
 Tolon  -  Argolida
 Tripolis  -  ArcadiŽ
De hoofdstad van ArcadiŽ is een landbouwkundig en commercieel centrum met neo-klassieke huizen en een archeologisch museum.

 Kalavrita Ski Centre  -  SkiŽn in Griekenland
Het centrum is te vinden aan de noordwest kant van de Helomou op een hoogte van 1700m tot 2340m. Het opende in 1988 en beschikt over moderne installaties met 8 liften en 13 pistes van alle ski-niveaus. Het ligt 14 km van Kalavrita en is dagelijks geopend van 08.30 in de ochtend tot 16.00 in de middag, tijdens het winterseizoen. Zie
Kalavrita Ski Centre
 Ostrakina Ski Center - Mainalon
Ligt op de Ostrakina bergtop bij de plaats Menalon.
 Kythira
Het eiland Kythira ligt 14 nautische mijlen van Cavo Maleas op de meest zuidoostelike punt van de Peloponnesos, tussen Kreta en Peloponnesos.
Voornamelijk rotsachtig met veel watertjes, produceert het wijn, geitenkaas, olijven, mais en vlas. Aan de zuidkant ligt Kythira, de belangrijkste plaats op het eiland, vroeger Kapsali genaamd. Het oude Kythira was een centrum van de cultus rond Aphrodite. het eiland maakt sinds 1864 deel uit van griekenland.

 

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131120 Birchwood Studios