Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

AMSTERDAM  >  NEDERLAND


Amsterdam ligt in de provincie Noord-Holland, aan de monding van de Amstel en het IJ in IJsselmeer.

Amsterdam is middels het Noordzeekanaal met de Noordzee verbonden en wordt door een dam tegen overstromingen beschermd.


campings, hotels, hoe kom ik in amsterdam

links


Campings in Amsterdam en omstreken

Blauw vierkantje - illu Camping Amsterdamse Bos, Kleine Noorddijk 1 [ bij Bovenkerk / Amstelveen ], 020 - 6416868
De camping ligt aan de zuidrand van het schitterende Amsterdamse Bos. Een prachtige plek: midden in de natuur (hoge bomen, gras en water) en toch heel dicht bij het centrum van Amsterdam. In het Amsterdamse Bos kunt u o.a. heerlijk wandelen, fietsen, zwemmen en kanoën.
Blauw vierkantje - illu Camping De Badhoeve, UItdammerdijk 10, tel.: 020 - 4904294
De camping ligt in het beschermd natuurgebied Kinselmeer en grenst zelf aan het Kinselmeer. Met het IJsselmeer aan de andere kant van de camping maakt deze uitermate geschikt als basis voor het beoefenen van watersporten. Omgeven door typisch Hollandse dorpjes als Volendam, Marken en Durgerdam is het ook perfect om van het Hollandse leven te proeven.
Blauw vierkantje - illu Camping Gaasper Amsterdam - grootste camping van Amsterdam
De camping ligt twintig minuten van het centrum van Amsterdam in het natuurgebied Gaasperpark op 5 minuten loopafstand van een metrostation.
Blauw vierkantje - illu Camping Vliegenbos, Meeuwenlaan 128, tel.: 020 - 6368855
Uniek gelegen middenin een 25 ha groot bos op 10 minuten van het bruisende centrum van Amsterdam en vlakbij het rustieke Waterland-gebied met weilanden en plaatsjes als Marken, Edam en Volendam. Open van 1 april tot eind september. Reserveren voor tent, caravan of camper niet mogelijk.
Blauw vierkantje - illu Camping Zeeburg, Zuider IJdijk 20
De camping ligt op een unieke plek. Op een eiland middenin de natuur en maar 20 minuten van de binnenstad. Vanaf het Centraal station met tram 26 naar IJburg.

Hotels in Amsterdam

blauw vierkantje - illu Booking - Hotels in Amsterdam  -  Nederlands on-line hotelreserveringsbedrijf
Hotels o.a. in de buurt van Theater Carré, Het Concertgebouw, Nieuwe de la Mar Theater, Theater de Kleine Komedie en Het Muziektheater.

blauw vierkantje - illu Golden Tulip Amsterdam Centrum ****, Nieuwezijdskolk 19, 1012 PV
Golden Tulip Amsterdam-Centre ligt in het hart van het historische stadscentrum, en op loopafstand van de talrijke winkelstraten en warenhuizen. Dankzij de unieke locatie aan een verkeersvrij plein, kunnen wij u verzekeren van een goede nachtrust.

blauw vierkantje - illu Hotel Prins Hendrik - 200 m. van het Centraal Station.
Hotel Prins Hendrik is een alleraardigst 3-sterren familie/zakelijk hotel, dat perfect is om een weekendje in de stad te vertoeven of voor een zakenreis.
Hotel Prins Hendrik heeft ook een knusse bar in de stijl van een Amsterdamse kroeg, een restaurant en meerdere ruime kamers en appartementen.
In dit hotel logeerde Chet Baker een paar keer per jaar tot zijn noodlottige val uit een raam. Een plaquette met zijn beeltenis op de gevel houdt de herinnering aan hem levend.

Blauw vierkantje - illu  

Blauw vierkantje - illu Andaz Hotel Amsterdam  -  Luxe merk Hyatt-keten
Location former Public Library, on Amsterdam's Prinsengracht [ scheduled to open in 2012 ].
Luxury lifestyle hotel, located within close walking distance to Amsterdam's major attractions including the Jordaan district and its rich cultural character.

Zie verder de pagina hotels

Hostels / Jeugdherbergen

 Stayokay Amsterdam Vondelpark, Zandpad 5, 1054 GA Amsterdam
Verblijf in het groene hartje van Amsterdam! Stayokay Amsterdam Vondelpark is één van de grootste en modernste hostels van Europa. Het ligt op een onverwachte locatie: middenin het beroemde Vondelpark, in het centrum van Amsterdam op loopafstand van het Leidseplein en de beroemde musea.

 Stayokay Amsterdam Zeeburg, Timorplein 21, 1094 CC Amsterdam
Het IYHF hostel ligt ten oosten van het centrum in een typisch Amsterdamse wijk. De attracties in Amsterdam die u niet mag missen liggen slechts een kwartiertje met de fiets of de tram van het hotel vandaan. En 's avonds is er in het hostel ook altijd wel wat te doen.

 Stayokay Stadsdoelen, Klovenirsburgwal 97

 Shelter City Christian Hostels, Brandesteeg 21
The hostel is close to all the main tourist attractions of Amsterdam. Dam Square, Madame Tussauds, Rembrandt's house, canal tours, and the shopping centre are all within a 10 minute walk. Also the Amsterdam main train station is less than 10 minutes walk away.
 Shelter Jordan Christian Youth Hostel, Bloemstraat 179
Shelter Jordan hostel is in the western part of Amsterdam's city centre, right in the middle of the quiet and picturesque Jordaan (Jordan) area. Anne Frank's house is just at the end of our street and Dam Square and Leidseplein are only a 10-15 minute walk away.
 The Flying Pig

Reisbureaus / Aanbiedingen

Cityzapper stedenreis Amsterdam 
CityZapper geeft direct eerlijke tarieven, de getoonde prijs is altijd inclusief alle toeslagen, luchthavenbelastingen, kortingen etc.

 City Trip Amsterdam? Weekendje weg? Tussendoortje?
Zie Booking - Hotels in Amsterdam. Hotels o.a. in de buurt van Theater Carré, Het Concertgebouw, Nieuwe de la Mar Theater, Theater de Kleine Komedie en Het Muziektheater.
Géén reserveringskosten. Géén annuleringskosten. U betaalt in het hotel.

Zit het in Amsterdam vol, probeer het dan in Ouderkerk aan de Amstel 8.1 km, Amstelveen 8.3 km, Badhoevedorp 8.6 km, Zaandam 9.5 km, Zwanenburg 9.8 km, Weesp 11.4 km, Schiphol 12.6 km, Wormerveer 13.8 km, Monnickendam 14.1 km, Haarlemmerliede 14.3 km, Aalsmeer 14.6 km en Katwoude 14.9 km

 Arke Reizen  -     Wallentoers.nl
De beroemdste rondleiding van Amsterdam: De wallenwandeling! Een gezellige stadstocht door de Amsterdamse rosse buurt. Wij nemen je mee naar de meest boeiende plekken van de oude binnenstad en de bijbehorende walletjes. Onze gids vertelt over het ontstaan van de stad, monumentale gebouwen, mysterieuze beeldhouwwerken, verborgen kerken en het Amsterdamse Chinatown.

Reisgidsen Amsterdam / Boeken en tijdschirften

 Bruna  - 

 Reisgids 100% Amsterdam - Mo Media
 Reisgids Amsterdam - Capitool
 Reisgids Amsterdam - Capitool Compact
 Reisgids Amsterdam - Rough Guide
 Reisgids Lonely Planet Amsterdam| Lonely Planet
 Reisgids Met de tram door Amsterdam - Uitgeverij Conserve

Vervoer / Hoe reis ik naar Amsterdam

 Luchthaven Schiphol

 NMBS / SNCB
Internationale treintickets voor Thalys, Eurostar, TGV, ICE en EC.

 

 GVB Amsterdam  - informatie over het openbaar vervoer in de hoofdstad
 NS  -  Nederlandse Spoorwegen
 Connexxion  -  busvervoer

 Bereikbaaramsterdam.nl
 Naaramsterdam.nl


Links

 Amsterdamtourist  =  toeristenbureau Amsterdam / VVV

 Stad Amsterdam  -  gemeente Amsterdam

 Amsterdam Noord
Met de dorpen Durgerdam, Zunderdorp, Ransdorp, Holysloot
 Amsterdam - Oost
Oost-Watergraafsmeer, Zeeburg (Indische buurt, oostelijk Havengebied, IJburg)
 Amsterdam - West
Westelijk Havengebied, Bedrijfsterreinen Sloterdijk, Teleport, Ruigoord, Spaarndammerbuurt, Staatsliedenbuurt , Frederik Hendrikbuurt, Oud-West [ de Baarsjes, Bos en Lommer [ met het dorp Sloterdijk ], Geuzenveld-Slotermeer, Osdorp (Osdorp, MAP, dorp Sloten), Slotervaart-Overtoomse Veld (met Nieuw-Sloten) ]
 Amsterdam - Zuid
Oud-Zuid (Zuid, de Pijp, Hoofddorppleinbuurt ) en ZuiderAmstel ( Rivierenbuurt, Buitenveldert, Prinses Irenebuurt )
 Amsterdam Zuid-Oost
Bijlmer, Gaasperdam, Bullewijk en Driemond.
 Binnenstad Amsterdam
Jordaan en Oostelijke Eilanden

 Amsterdamarchitectuur
O.a. World Trade Center, Oklahoma, Silodam, Van Gogh Museum, Tuschinski Theater, The Whale,  Stadhuis/Muziektheater, Scheepvaarthuis, Scheepstimmermanstraat, Rembrandttoren, Piraeus, NEMO [museum], Lloyd Hotel, ING House, IJburg, Hoop, Liefde en Fortuin, Entrepotdok, Barcelona [KNSM-eiland], Beurs van Berlage, Arcam [architectuurcentrum]
 Amsterdamsurprise
Bekijk Amsterdam eens van een andere kant. Ontdek onverwachte en gekke bezienswaardigheden van de stad: Amsterdam per fiets, Geesten aan de piano, Het slaapkamertje van de kapelaan, IJburg aan Zee,  Eerste homocafé, Baldadige engeltjes, Brug met vijftien bruggen, Het smalste huis ter wereld, Normaal Amsterdams Peil [NAP], Wonen op het water, Spaanse Rijschool, Gratis het IJ op, Miniatuurtheater,  Appelfontein, Zeeheld op sterk water, Gevelstenen, Niet zo Magere Brug, Begijntje in de goot, Gekste halsgevels, Huis met gouden ketting, Drijvende bloemenmarkt, Splinternieuwe grachten, Tempel op de Zeedijk, Grootste diamant ter wereld, Houten tramhuisje, Langste pijp ter wereld enz
 Amsterdamwereldstad - powered by Amsterdam Tourist Board
Nieuws en informatie, 365 tips voor een dagje uit, shopping in Amsterdam, Amsterdam Pass [Ontdek Amsterdam met de Amsterdam Pass! Naast openbaar vervoer en een gratis rondvaart zijn met de Pass ook bijna alle musea gratis te bezoeken. Bij de restaurants en attracties krijgt u 25% korting... ]

 Ajax  -  Amsterdamse voetbalclub
Historie/geschiedenis van de club, Ajax Museum, Prijzenkast, Hall of Fame, spelers, wedstrijden, kaartverkoop enz.
 Anne Frankhuis
 Bloemenmarkt aan de Singel
 Dierentuin  -  Artis
Culturele dierentuin en Planetarium met planten, beelden, musea en rijksmonumenten.
 Begijnhof Amsterdam
De stichtingsdatum van het Begijnhof te Amsterdam staat niet vast. De eerste maal dat er iets genoemd wordt is in 1307 in de Baljuw-rekeningen van Amstelland waarin melding gemaakt wordt van Begijnen. In 1346 wordt in een document gesproken van een Beghynhuys; een Begijnhuis dat op 31 juli 1346 op Sint Petrus avond door Coppe van der Lane aan de Begijnen werd afgestaan. Op 7 augustus 1393 bekrachtigt Albrecht van Beyeren de statuten van het Hof middels een brief. Hierin neemt hij de Begijnen in bescherming en beveelt een aantal regels waar zij, die op het Hof wonen, zich aan dienen te houden. Hij bepaalt ook dat men pas als Begijn kan worden ontvangen als men minstens 18 maanden op het Hof woont.
 Beurs van Berlage
 Dam  -  Paleis op de Dam, Nationaal Monument
 Diamantslijperij  -  Koninklijke Asscher Diamant Maatschappij
De geschiedenis van Koninklijke Asscher Diamant Maatschappij begint in 1854. De familie bouwde in korte tijd een grote reputatie op in het bewerken en slijpen van ruwe diamanten. Ook voor stenen die het slijpproces door hun bijzondere vorm bemoeilijken.
 Hortus  -  Hortus Botanicus
De Hortus Botanicus Amsterdam is een van de oudste botanische tuinen ter wereld. In de tuin en de kassen groeien maar liefst 6.000 planten van ruim 4.000 soorten. De Hortus ligt in de Plantagebuurt, aan de rand van het hectische Amsterdamse centrum. Maar achter de 300 jaar oude toegangspoort is het alsof de stad haar adem even inhoudt.
Oorspronkelijk was de Hortus een medicinale kruidentuin, opgericht in 1638 door het Amsterdamse stadsbestuur. De stad had net een pestepidemie achter de rug. Kruiden waren destijds van levensbelang, als basis voor medicijnen. In de Hortus bekwaamden artsen en apothekers zich in de receptuur.
Dankzij de schepen van de Verenigde Oost-Indische Compagnie breidde de Hortus zich in de 17e en 18e eeuw snel uit. De VOC-schepen brachten niet alleen kruiden en specerijen mee, maar ook exotische sierplanten. Enkele 'kroonjuwelen' van de Hortus stammen uit deze periode, zoals de 300 jaar oude Oostkaapse broodboom.
 Jordaan  -  zie Jordaan Info
De Amsterdamse Jordaan is ongetwijfeld de meest bezongen, beschreven en geromantiseerde stadswijk van Nederland. Ooit aangelegd als wijk voor de minder bedeelde, vandaag de dag is het een favoriete wijk voor studenten, artiesten en jonge ondernemers.
Op deze site vindt u alles over deze wijk, zowel van heden als het verleden. Zo vindt u er een uitgebreide beschrijving van de geschiedenis, maar ook overzichten van de winkels, uitgaansleven en bezienswaardig- heden welke u vandaag de dag kunt bezoeken.
 Klimpark Fun Forest  -  Amsterdamse Bos

 

 Koninginnedag
 Markt  -  Albert Cuyp Markt
 Markt  -  Biologische Noordermarkt  -  Elke zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur
Aan de voet van de Noorderkerk.
 Markt  -  Waterlooplein
 Museum Geelvinck Hinlopen Huis
Museum Geelvinck Hinlopen Huis is een 17de eeuws grachtenhuis met stijlkamers en een grote, klassieke tuin die het statige pand op de Herengracht verbind met het bijbehorende koetshuis op de Keizersgracht. Het museum heeft 4 stijlkamers: De Bibliotheek, de Rode kamer, De Blauwe kamer en de Chinese kamer.
In de Rembrandt zaal, het souterain, zijn wisselende tentoonstellingen te zien en regelmatig worden er in het huis concerten gegeven.
 Museumplein  -  tussen het Rijksmuseum en het Concertgebouw
 Nieuwe Kerk
De Nieuwe Kerk ligt in het hart van de stad aan de Dam, vlak naast Het Koninklijk Paleis. Een bezoek aan het monumentale kerkgebouw is zeer de moeite waard. De kerk is ook bekend als plek waar de inhuldigingsceremonie van het Staatshoofd en de nationale 4-mei herdenking plaatsvinden. Koningin Beatrix werd in 1980 officieel in De Nieuwe Kerk ingehuldigd. Op 2 februari 2002 vond in De Nieuwe Kerk het kerkelijk huwelijk plaats van kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima.
 Noorderkerk
 Onze Lieve Heer op Zolder  -  Museum Amstelkring
Museum Amstelkring behoort tot de meest geliefde musea in Amsterdam. De bijzondere sfeer van dit grachtenpand met zijn zeldzame 17e eeuwse woon-vertrekken en zolderkerk verrast elke bezoeker.
 Pianola Museum
In het Pianola Museum staan tal van pianola's, reproduktiepiano's en aanverwante zaken. Het muziekarchief omvat bijna 25.000 muziekrollen die op de zeer uiteenlopende instrumenten afgespeeld kunnen worden. Voor individueel bezoek is het museum alleen op de zondagmiddag open van 14.00 uur - 17.00 uur.
 Rondvaart Amsterdamse grachten, o.a. Rederij Lovers,
 Universiteit  -  Universiteit van Amsterdam [ UvA ]
De Universiteit van Amsterdam heeft een lange geschiedenis. Voortgekomen uit het Athenaeum Illustre (1632) behoort de UvA met circa 22.000 studenten, 5.000 medewerkers tot de grote algemene universiteiten in Europa. De UvA heeft 7 faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvindt in de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde.
 Van Gogh Museum
 Vondelpark 
 Wallen  -  Rosse buurt van Amsterdam
Aanduiding voor een aantal straten in het oudste deel van Amsterdam waar raamprostitutie wordt bedreven. De naam wallen verwijst naar de burgwallen in het oude centrum. Dit prostitutiegebied van ca. 250x250 m wordt begrensd door de Lange/Korte Niezel in het noorden, de Zeedijk/Nieuwmarkt in het oosten, de Koestraat/St. Jansstraat in het zuiden en de Warmoesstraat in het westen. Zie voor rondleidingen op de Wallen : Wallentoers .

 Universiteit  -  Gemeentelijke Universiteit
 Jean School Amsterdam (onderdeel ROC)
Onderdeel van plan House of Denim of Amsterdam op een duurzame manier op de kaart te zetten als jeanshoofdstad van Europa. Dit naast een ontwikkelingslab, een denimarchief (in de oude tramremise van Amsterdam-West) en een netwerk voor jeansliefhebbers en professionals. Zie House of Denim
 Universiteit  -  Vrije Universiteit [VU]  -  Universiteit op christelijke grondslag

Gerdy's tip

 La Savonnerie, Prinsengracht 294, 1016 HJ Amsterdam
La Savonnerie is een ambachtelijke zeep makerij annex winkel die te vinden is in het hartje van Amsterdam, de Jordaan. Een bezoek aan deze lekker geurende winkel is beslist de moeite waard. Hier vindt u zeep in talloze kleuren, geuren en vormen. Op bestelling is het mogelijk om in de zeep een persoonlijke tekst, naam of logo te laten drukken.

Cuisine - Amsterdamse keuken

Vader Cats:

'Wat heeft er menig vrou, door onverstandig koocken
Een goede beet vermorst, en alle lust gebroken!'

Informatie over Jacob Cats, zie Wikipedia

Amsterdamse uien, Ossenworst, Leverworst, Amsterdamse bolussen, Amsterdamse koggetjes

 Amsterdamsch Koggetje
Zie artikel 'Hoe een koekje na eeuwen uitstierf van Paul Arnoldussen in het Parool van 14 januari 2013 n.a.v. het 'Gala van het Kookboek. Zie ook Bijzonderecollecties.uva.nl
 Amsterdamse uien / Asjkenasische uien
Uien op zuur geintroduceerd door door Joodse immigranten uit Oost-Europa.
 Ossenworst - ontstaan in de 17e eeuw
In de zeventiende eeuw werden op grote schaal ossen uit Denemarken en Duitsland geimporteerd. De specerijen [ peper, kruidnagel, foelie en nootmuskaat ], die zo kenmerkend zijn voor ossenworst, kwamen uit Nederlands-Indië

 Wannee kookboek van de Amsterdamse Huishoudschool 
C. Wannee & Anne Scheepmaker
Culinair journalist Anne Scheepmaker heeft de inhoud van dit populaire basiskookboek geactualiseerd. Uiteraard wordt aandacht besteed aan recente culinaire ontwikkelingen; zo zijn aan de klassieke Hollandse recepten meer dan vijftig hedendaagse recepten toegevoegd! Ook is actuele informatie over producten, keukenapparatuur en kookmethoden opgenomen, en schreef Nicolaas Klei (van onder meer de Supermarktwijngids) een extra hoofdstuk over wijn bij de maaltijd.
Voor deze nieuwe druk zijn bovendien de fotografie, alle instructieve tekeningen met praktische tips en het totale ontwerp vernieuwd.
Hardcover | 528 Pagina's | Becht's Uitgevers-Maatschappij, H.J.W. | 2005; ISBN: 9023011783
 De Hollandse Pot

 Restaurant WestergasTerras
Meer dan een zonovergoten plek op het historisch Westergasfabriekterrein. Uitzicht op imposante gashouder en watertuinen.

Geschiedenis Amsterdam

 Geschiedenis van Amsterdam  -  Wikipedia
Middeleeuwen, Gouden Eeuw, 18e en 19e eeuw, 20e eeuw.

 De mooiste foto's van Amsterdam 1834-1905  -  Jacob Olie
Paperback; Uitgegeven door De Verbeelding.
jacob Olie (1834-1905) was timmerman, bouwkundige en fotopionier. Hij maakte ca. 5.000 foto's (op glasplaat) en had een voorliefde voor architectuur.

 Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam
De Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam omvat alle bibliotheken van de universiteit, van het Academisch Medisch Centrum en van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam. De bibliotheek biedt via een netwerk toegang tot elektronische informatie en via de bibliotheeklocaties toegang tot informatie in gedrukte vorm.
 Gemeentearchief Amsterdam
Het Gemeentearchief Amsterdam is er voor iedereen die iets wil weten over de geschiedenis van zijn Amsterdamse familie, woonhuis, bedrijf of buurt.
U kunt ook terecht bij de verzamelingen van het Gemeentearchief. Hierin bevinden zich boeken, kranten, tijdschriften en ander klein drukwerk, maar ook tekeningen, prenten, foto's, kaarten en plattegronden, bouwtekeningen, affiches en prentbriefkaarten. U kunt daarnaast film en video, platen en cd's en radio- en tv-opnamen raadplegen.
 Joods Historisch Museum
 Museum Het Schip - De Amsterdamse School
Tentoonstelling, wandelingen, prentbriefkaarten, boottocht, achtergronden, links en Digitaal Museum van de Volkshuisvesting [ een overzicht van eeuw sociale woningbouw in Nederland, met uitgebreide zoek- en blader-mogelijkheden ]
 Rijksmuseum  -  de nationale schatkamer van Nederland
 Stedelijk Museum  -  Stedelijk Museum of Modern Art Amsterdam

 Industrieel Erfgoed Niederland 

 De kromme Admiraal ( en andere verhalen uit ze Zeeheldenbuurt)
Geschreven door Lex Lammen en uitgegeven door Bas Lubberhuizen.
Zie artikel 'Illegaal kleden, kloppen en een foute poes' uit Het parool van 3 augustus 2006.

Muziek, Kunst & Kultuur, Evenementen

 Concertgebouw
Het Concert-Gebouw was een initiatief van zes vooraanstaande Amsterdammers voor de bouw van een nieuwe concertzaal (1881). In 1888 vond het feestelijke openingconcert plaats. 125 jaar later kreeg Het Concertgebouw de koninklijke status. verkreeg de zaal op zijn 125e verjaardag, een van de drukste bezette concertzalen ter wereld. Zie Het Concertgebouw, Virtuele tour door het concertgebouw mogelijk.
Het Koninklijk Concertgebouw is de thuisbasis van het Concertgebouworkest.
 Heineken Music Hall
De HMS is in nederland de enige locatie (2014) die in het bizjonder ontworpen voor versterkte popmuziek, maar ook ander muziek komt er uitstekend tot zijn recht. Zie Heineken-music-hall.nl.
 Stichting Mokum Folk
Deze stichting spant zich al meer dan twintig jaar in om mensen enthousiast te maken en te houden voor volksmuziek van eigen en andere bodem.
In dat kader organiseert Stichting Mokum Folk bijvoorbeeld: iedere eerste zondag van de maand een samenspeelmiddag in een café op de Amsterdamse Zeedijk. Een middag waarop de bezoekers met elkaar muziek maken op hun eigen instrumenten.
 Johnny Jordaan  -  Nationaal Popinstituut
Grootste na-oorlogse volkszanger van Amsterdam en misschien van heel Nederland. Had alles in zich om uit te groeien tot archetypische koning van de Nederpop, vergelijkbaar met Elvis Presley in de VS. Maar in Nederland (anders dan in de Angelsaksische landen) is altijd een scherpe scheidslijn blijven bestaan tussen traditionele volksmuziek en rock & roll; tussen smartlap en Nederpop.
 Muziektheater  -  Het Muziektheater
Het Muziektheater Amsterdam, prachtig gelegen aan de Amstel en in het hart van de Amsterdamse binnenstad , is de thuisbasis van Het Nationale Ballet en De Nederlandse Opera.
Het Muziektheater Amsterdam maakt deel uit van de Plantage Amsterdam: www.deplantageamsterdam.nl
 Tante Leen  -  Gemeentearchief Amsterdam
Tante Leen, geboren in Amsterdamop 28 januari 1912 en aldaar overleden op 5 augustus 1992 was een Nederlands volkszangeres. Samen met haar maatje Johnny Jordaan draagt zij het predikaat 'de Beste Stem van de Jordaan'. Naar Tante Leen luisteren. Zie Diep in mijn hart op Youtube.
 Ziggo Dome  -  livemuziek en entertainment

 A'dam (voormalig Toren Overhoeks / Shell Toren)  -  24/7 geopend voor het publiek
Bestaat uit een observatiepunt, een hotel, een club en diverse horeca waaronder een ronddraaiend restaurant.
Amsterdam Dance And Music wil vanaf de opening in 2015 de toonaangevende positie van Nederland in de muziek & dance industrie verder uitbouwen.
 Canal Parade
De Canal Parade wordt gehouden als onderdeel van de Gay Pride Nederland, die voor het eerst op 3 augustus 1996 op en rond de Amsterdamse grachten werd georganiseerd.
De optocht door de grachten, een bonte stoet van boten vindt plaats op de eerste zaterdag van augustus en start gewoonlijk vanaf het Westerdok om via de Prinsengracht, Amstel, Zwanenburgwal en Oudeschans in het Oosterdok te eindigen. Zie Canalparade.nl.
 Jazz Fest Amsterdam 
 Jumping Amsterdam
Het jaarlijkse Jumping Amsterdam, een hoogtepunt op de Nederlandse hippische kalender, staat bekend vanwege het altijd sterke deelnemersveld in de wereldbekerwedstrijd dressuur, met de Grand Prix Special op vrijdag en de FEI Reem Acra World Cup Dressage op zaterdag.
Naast kijken kan er ook geshopt worden in de tientalle stands rond de wedstrijdlokatie.
 Koningsdag
Zie evenmenten bij de website amsterdam.nl
 Noorderkerk Concerten
Op de Noordermarkt, in het hart van de Jordaan, staat de Noorderkerk, gebouwd in de jaren 1620-1623. Hier worden jaarlijks een serie van ongeveer 35 zaterdagmiddagconcerten georganiseerd, in nauwe samenhang met de bekende biologische boerenmarkt, die iedere zaterdag op de Noordermarkt wordt gehouden. De concerten duren een uur en zijn informeel van karakter, aansluitend bij de sfeer van de markt. Na afloop is er de mogelijkheid nog wat na te praten in aanwezigheid van de musici, onder het genot van een gratis kopje koffie of thee.
 Schaatsbaan Museumplein


 

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20140115 Birchwood Studios