Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

STAD UTRECHT  >  PROV. UTRECHT


Utrecht is de hoofdstad van de provincie Utrecht en Centraal gelegen op een knooppunt van weg-, spoor- en waterwegen.

Wijkraden in Utrecht: Binnenstad, Leidsche Rijn, Noordwest, Noordoost, Oost, Overvecht, Vleutendemeern, West, Zuid en Zuidwest.


hotels, reisbureaus, reisgidsen, reizen naar de stad utrecht

links


Hotels in de Stad Utrecht

 Booking  -  Hotelgids stad Utrecht 

 Apollo Hotel Utrecht City Centre, ****
Het elegante Apollo Hotel Utrecht City Centre heeft een gunstige ligging aan het Vredenburgplein in het hart van de stad en biedt een modern design en voortreffelijke accommodatie en service.
Dit viersterrenhotel is niet weg te denken van het plein en biedt een geweldige uitvalsbasis als u de stad Utrecht wilt ontdekken.

 Grand Hotel Karel V ***** 
Geertebolwerk 1, 3511 XA Utrecht, een halve km van Vredenburg, 0,7 km van Jaarbeurs
Het vijfsterrenhotel is gevestigd in een gerenoveerde monumentale pand met 10.000 vierkante meter stadstuinen in het centrum van Utrecht, vlakbij de Jaarbeurs en het Centraal Station. Het hotel beschikt over 91 hotelkamers en suites, gastronomisch restaurant Grand Restaurant Karel V (met Michelin-ster), brasserie Goeie Louisa met terras, een gezellige bar en twaalf vergader- en eetzalen.

 

Utrechtse tuinen / Stadsparken

 Botanische tuinen Utrecht
De Utrechtse Botanische Tuinen zijn onderdeel van de Universiteit Utrecht en te vinden op twee locaties: Fort Hoofddijk in Utrecht en het Von Gimborn Arboretum in Doorn.
Fort Hoofddijk is aangelegd op en rondom het 19e-eeuwse Fort Hoofddijk. Hier vindt u de prachtige Rotstuin, de Systeemtuin, de (sub)tropische collecties en de Thematuin.
In het Von Gimborn Arboretum staan bomen en struiken centraal.

Reisbureaus / Aanbiedingen

 City Break Utrecht? Weekendje weg?
Zie Booking - Hotels in en om de stad Utrecht. Géén reserveringskosten. Géém annuleringskosten. U betaalt in het hotel. Lovers  -  Een dagje Utrecht met de Museumboot!
Cultuur opsnuiven, shoppen en je laten vervoeren per boot? Dat kan nu met de unieke Museumboot die je de hele dag naar de mooiste en leukste plekjes van Utrecht vaart. Deze boot vertrekt volgens een vast tijdschema van en naar vijf toplocaties, zoals de Viebrug, Gaardbrug, Tolsteegsingel, Maliesingel en niet te vergeten de Viebrug. Je kunt niet alleen de musea bezoeken, het is uiteraard ook mogelijk om van boord te gaan en lekker langs de vele winkels te struinen. Tijdens de boottocht krijgt u bijzondere wetenswaardigheden over Utrecht te horen.
Met een Museumboot Dagkaart kunt u onbeperkt door de stad varen en krijgt u tevens korting op de entreeprijs van de meeste musea.
 Oculare  -  Cultuurhistorische evenementen
Wilt u een dagje uit met uw afdeling, familie of relaties ? Zoekt u een interessante excursie of sociaal programma van uw congres ? Wilt u iets vieren ? De onderlinge band verstevigen ? Of zoekt u gewoon een gezellig verblijf in Utrecht ? Zij zorgen graag voor een onvergetelijke dag voor u en uw gasten.

Reisgidsen Utrecht / Boeken / Tijdschriften

 Bruna  -   

 Dwalen door Utrecht  -  Anouk van leest en Arlen Behage
Stadsgids Utrecht met een accent op de levendigheid van de stad [ interessante winkeltjes, leuke adressen om te eten en te drinken ]. Met tips van inwoners van Utrecht.
Uitgeverij Nieuwland.
Reisgids Utrecht - Capitool Reisgids - ISBN 9789041026712 Reisgids Utrecht  -  Capitool
Prachtig geillustreerde reisgids met o.a. 3D tekeningen, fraaie kaarten en geweldige foto's. Daarnaast uitgebreide achtergrondbeschrijvingen. Echt om in de stemming te komen! Groot formaat gids.
Capitool / van Reemst; blz.: 256; 2006; ISBN-789041026712
 Stadsplattegrond - Landkaart Utrecht
Stadsplattegrond van de Utrecht van de bekende kaartenmaker Falk. Met omliggende wijken en dorpen als De Meern, Haarzuilens, Maarssen, Oud-Zuilen en Vleuten. Duidelijk en gedetailleerd.
Falk; ISBN-9789028708129; Schaal 1:13.000

Vervoer / Hoe reis ik naar de stad Utrecht

 NS  -  Nederlandse Spoorwegen

Kijk voor de dienstregelingen openbaar vervoer bij www.9292ov.nl


Links bovenkant pagina - button

 Stad Utrecht  -  Website Gemeente Utrecht  -  hoofdstad van provincie Utrecht 
Utrechtse wijken: Binnenstad, Utrecht-Oost, Leidsche Rijn, Utrecht-West, Overvecht, Utrecht-Zuid, Utrecht-Noordoost, Utrecht-Zuidwest, Utrecht-Noordwest en Vleuten-De Meern

 Stad Utrecht  -  VVV Stad Utrecht
Utrecht heeft een bezienswaardig centrum, dat grotendeels nog door singels wordt omringd.

Blauw vierkanrje - illu Binnenstad Utrecht
Blauw vierkanrje - illu Leidsche Rijn  -  Wijkraad Leidsche Rijn 
Blauw vierkanrje - illu Noordwest  -  Wijkraad Noordwest
Blauw vierkanrje - illu Noordoost  -  Wijkraad Noordoost
Blauw vierkanrje - illu Oost
Blauw vierkanrje - illu Overvecht
Blauw vierkanrje - illu Vleuten-De Meern  -  Wijkraad Vleuten-De Meern
Blauw vierkanrje - illu West  -  Wijkraad West
Blauw vierkanrje - illu Zuid
Blauw vierkanrje - illu Zuidwest  -  zie Utrecht Zuidwest
Website voor en door bewoners van Kanaleneiland, Rivierenwijk, Transwijk en Dichterswijk.

 Aboriginal Art Museum 
Het Aboriginal Art Museum is dé plek in Europa voor hedendaagse Aboriginal kunst. Kunst die verrassend en opwindend is.
 Centraal Museum
De collectie van Centraal Museum bestaat oude kunst, moderne kunst, vormgeving, mode en stadsgeschiedenis. Het Centraal Museum bezit verder de grootste verzameling Rietveld-ontwerpen ter wereld en verzorgt een permanente tentoonstelling met werk van Dick Bruna.
 Dick Bruna Huis
De wereldberoemde nijntje, het konijntje dat in 1955 door Dick Bruna werd bedacht, heeft een bijzonder plekje in haar 'geboortestad' Utrecht.
In het Dick Bruna Huis tegenover het Centraal Museum is een permanente tentoonstelling van nijntje-boeken en Bruna's andere prenten, affiches en boekomslagen.

 Domtoren
Waarmerk van de stad Utrecht en met zijn 112,30 meter de hoogste kerktoren van Nederland.
 KNMI  -  Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut [ De Bilt ]
 Museum Catharijneconvent
Hét museum op het gebied van de christelijke kunst- en cultuurgeschiedenis van Nederland en de invloed van die geschiedenis op onze samenleving. Tot en met het voorjaar van 2006 zijn alleen tijdelijke tentoonstellingen te zien.
 Museum van Speelklok tot Pierement  -  het muzikaalste museum van Nederland!
Carillonklokken, speeldozen, de zingende nachtegaal, orchestrions (waaronder de beroemde 'Vioolspeler'), straat-, kermis- en dansorgels zijn allemaal te vinden in het Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement.
 Museum Sterrenwacht Sonneburgh in Utrecht
Op een eeuwenoud bolwerk in de binnenstad van Utrecht is Museum Sterrenwacht Sonnenborgh gelegen.  Een bezoek aan de in 1853 gebouwde sterrenwacht is voor jong en oud een interessante belevenis. Zoals de naam al aangeeft is de sterrenwacht meer dan een museum. Bezoekers kunnen een rondleiding door het gebouw en het uit 1550 daterende bolwerk volgen, maar ook een kijkje nemen door de zowel eeuwenoude als moderne telescopen van de sterrenwacht.
 Nieuws uit Utrecht  -  Binnenstadskrant
 Nieuws  -  Utrechts Nieuwsblad 
 Oudegracht
De Oudegracht is de meest unieke gracht van de stad Utrecht, met zijn werfkaden en – kelders en zijn bedrijvigheid.
 Radio & TV Utrecht  -  RTV Utrecht
 Recreatiepark Het Rosarium
 Spoorwegmuseum
Drie attracties nodigen je uit de mooiste momenten uit de geschiedenis van de trein te beleven. Waan je in het Engeland van 1839 en zwaai de Arend uit bij zijn allereerste stoomrit, herleef de exotische treinreizen van de Oriënt Express en voel de kriebels als je in je eigen trein langs, onder en over de meest imposante treinen rijdt uit de jaren '20 en '30.
 Universiteit van Utrecht  -  UU
De Universiteit Utrecht is thuis op vrijwel alle wetenschapsgebieden, heeft een sterke internationale positie en kijkt met een open blik naar de maatschappelijke vraagstukken van deze tijd.


Cuisine - Utrechtse keuken

 Biologische Boerenmarkt Utrecht
Elke vrijdagochtend brengen de biologische boeren hun verse producten weer naar de stad. De markt biedt een ruim aanbod van groenten en fruit, brood en gebak, koeien-, schapen- en geitenkaas, honing, droogwaren, mooie warme schapenvachten en eko kleding.
Iedereen is van harte welkom, elke vrijdag van 10:00 tot 18:00 uur op het Vredenburgplein.

 De Moestuin Utrecht / Maarschalkerweerd  -  zie Recepten
Waar de stad in land overgaat aan de zuidoost kant van Utrecht, meandert de Kromme Rijn en vind je De Moestuin Maarschalkerweerd. Dit is niet zomaar een plek waar groenten en fruit worden geteeld, maar dit is een uniek project dat met een tuin, de moestuinwinkel en het lunchcafé voorziet in het bieden van dagbesteding en arbeidsintegratie aan mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt.

 Restaurants in Utrecht 

Geschiedenis van Utrecht

Utrecht is ooit ontstaan als Romeinse grenspost bij een benedenstroomse [ Uut ] doorwaadbare plaats (Trecht).

 Historische Atlas van de stad utrecht  -  twintig eeuwen ontwikkeling in kaart gebracht 
door Hetty Renes 
Kaarten, foto's en tekeningen laten zien hoe Utrecht van een Romeins fort uitgroeide tot het kerkelijke en bestuurlijke centrum in de Middeleeuwen en tot de vierde stad van Nederland die Utrecht vandaag is. De ruimtelijke ontwikkeling van de stad wordt stap voor stap in beeld gebracht en toegelicht. Elk hoofdstuk behandelt een bepaald thema. De lezer krijgt aan de hand van het overvloedige illustratiemateriaal een compleet beeld van het ontstaan en de groei van deze stad met haar indrukwekkende geschiedenis.
Hardcover | 80 Pagina's | SUN | 2005; ISBN: 908506189X

 Utrechts Archief
Het Utrechts Archief verzamelt, beheert en presenteert een rijke en omvangrijke collectie aan archieven, bibliotheek- en beeldmateriaal over de provincie Utrecht, de steden, dorpen en hun inwoners aan een breed publiek. De oudste archiefstukken dateren uit de 11e eeuw en zijn te vinden in het archief van de Utrechtse bisschoppen; de meest recente dateren uit de 20e eeuw en zijn o.a. afkomstig van de Nederlandse Spoorwegen en het provinciaal bestuur Utrecht.
 Utrechts Archiefnet  -  website van de Kring van Utrechtse archivarissen.
U vindt hier informatie over alle 13 openbare archiefdiensten in de provincie Utrecht en over de ongeveer 4.000 archieven en collecties die zij beheren.

Muziek, Kunst^& Cultuur, Evenementen

 Muziek in de Oudegracht
Stelt u zich eens voor: u loopt op een zonnige zomernamiddag over de Oude Gracht. Plotseling hoort u flarden muziek, klokgeluiden, een carillon en daar doorheen het onmiskenbare geluid van paard en wagen...
 Utrechts Centrum voor de Kunsten  -  zie agenda

 Erfgoed Utrecht
Hier vindt u informatie over het erfgoed van de provincie Utrecht. Erfgoedhuis Utrecht zorgt er bijvoorbeeld voor dat kastelen, landhuizen en oude boerderijen het Utrechtse landschap blijven sieren.
 Openbare bibliotheken provincie Utrecht 

 Culturele Zondagen Utrecht
Utrecht heeft iets unieks en dat zijn Culturele Zondagen. Bijzondere dagen met een spannend en gevarieerd kunstprogramma. Vol met muziek, dans, theater of film. Op grote en kleine podia of op pleinen en in parken. Voor iedereen en meestal gratis!
 In Utrecht Uit
Over uitgaan in Utrecht, met de uitagenda, dansen, restaurants en leuke dingen doen.Kijk op de uitagenda over uitgaan in Utrecht of kies een leuk restaurant, disco of cafe.
 SAPsite - Cultureel Magazine 
 Uitloper Utrecht  -  Uitgaansagenda


 Festival Oude Muziek
Met dit muziekfesitval in Utrecht probeert men het avontuur van de oude muziek levend houden. Een avontuur dat draait rond vragen waar je niet altijd bij stilstaat: wat bedoelt de componist, wat zegt een partituur, wat vragen de instrumenten? Zie de website van het festival
 Vakantiebeurs in Utrecht
Consumentenreisbeurs, Jaarbeurs Utrecht


bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131122 Birchwood Studios