Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

KATOWICE  >  POLEN  


Katowice is de hoofdstad van SileziŽ [ ook wel Opper-SileziŽ of Boven-SileziŽ genoemd om het te onderscheiden van Beneden-SileziŽ ] en ligt ongeveer 70 km ten noordwesten van Krakau.

Het maakt deel uit van het industriegebied van Opper-SileziŽ, waarvan het centrum wordt gevormd door een agglomeratie van dertien autonome steden, waarvan het uiterlijk- en het leven wordt bepaald door de nadrukkelijk aanwezige mijnbouw en zware industrie.

Katowice is een van de belangrijkste industriesteden van Polen, mede vanwege de kolen en erts die in de omgeving worden gevonden.

Andere grote steden in de omgeving zijn Sosnowice, Bytom, Gliwice en Zabrze. Ze zijn met elkaar verbonden door treinen, trams en bussen en ze vormen eigenlijk ťťn groot stedelijk organisme. Deze agglomeratie heeft de grootste bevolkingsdichtheid van Polen. In een gebied dat slechts 2% van de oppervlakte van het land in beslag neemt, woont en werkt meer dan 11 % van de totale bevolking.


autoverhuur, hotels, reisbureaus, reisgidsen, reizen naar katowice

links


Autoverhuur

Autoverhuur Katowice e-sixt  -   

  -  Klik op 'Autoverhuur' 

Hotels in Katowice

 Campanile Hotel Katowice ***, Ul. Sowinskiego 48, 40-018 Katowice
Hotel Campanile is gelegen in het drukke centrum van Katowice, hoofdstad van de Gorno Slaski regio. Makkelijk te bereiken via de snelweg. Het hotel telt 76 kamers en is onderdeel van de hotelketen: Campanile, Louvre Hotels.
Parkeergelegenheid, Restaurant, Huisdieren toegestaan, Bar, Receptie 24 uur, Kranten, Terras, Rookvrije kamers, Kamers / voorzieningen voor gehandicapten, Familiekamers, Liften, Geluidsdichte kamers, Verwarming, Bagage-opslag, Homo vriendelijk, Ontbijt buffet. verder een ergaderzaal met voorzieningen, Internetdiensten, Valutawissel, Schoenpoets, Lunchpakket, Autoverhuur, Fax / kopieer faciliteiten, Ticket service.

 Hotel Diament ***, Dworcowa 9, 40-012 Katowice (Śląskie)
Het Diament Hotel ligt in het centrum van Katowice, in een historisch gebouw nabij het museumkwartier, treinstation en universiteit. 43 kamers; Parkeergelegenheid, Restaurant, Huisdieren toegestaan, Bar, Receptie 24 uur, Rookvrije kamers, Kamers / voorzieningen voor gehandicapten, Liften, Kluis, Verwarming, Bagage-opslag, Homo vriendelijk, Ontbijt buffet.

   

 Hotels in Poland
 Polhotels.com

Reisbureaus / Reisorganisatie

Blauw vierkantje - illu  
Regel je eigen onderdak en vervoer naar Katowice East European Travels
 Polska Travel [ sgr, nederlands]
Tickets voor de buslijndiensten van Eurolines, Becker/Karolina, Eurorapide en Intercars / Sokol / Jordan.

 Anna Kraktour  -  Pools-Duits-Nederlands agentschap voor toerisme
Gespecialiseerd in zakenreizen, economisch consulting, recrutatie en opleiding met kantoor in Karkau.
Zij houden zich bezig met de organisatie van alle mogelijke soorten reizen (groepsreizen, individuele reizen, studiereizen, actieve vakantie, caravan& motorhome vakantie, agro-toerisme, zakenreizen, medische en schoonheidsreizen, jagen in Polen, familiereizen) naar Polen en dichtbije landen van Midden-Europa.

Pools studeren ? zie de pagina taalreizen

Reisgids / Reisliteratuur

 Bruna  -   

Vakantiewoningen in Polen

Blauw vierkantje - illu Interhome.nl  -  Vakantiehuizen en vakantie-appartementen
De woningen worden regelmatig gecontroleerd en kunnen online op de website gereserveerd worden. Interhome is de specialist in de verhuur van vakantiewoningen. Met o.a. lastminutes tot 33% korting.

Vervoer / Hoe kom ik in Katowice

 
Luchthaven van Katowice

 Losse vliegtickets Katowice / goedkoop vliegen naar Katowice
Diverse aanbieders, prijsvergelijking mogelijk.


Links / Verwijzingen

 Provincie SileziŽ
Nowadays, the Śląskie Voivodeship consists of Western parts of Upper Silesian lands (remaining part of Upper Silesia remains inside borders of Opole's province and of Czech Republic) that makes more than a half of the province and lands such as Beskid Żywiecki, Zagłębie Dąbrowskie and Jura Częstochowska. Not historical factors but economic ones decided that these lands are parts of Śląskie Voivodeship.

 Katowice [ pools / engels ]

Geschiedenis van Katowice

In 1865 werd aan Kattowitz - toen nog in Pruisen gelegen - stadsrechten verleend. De stad behoorde in die tijd tot de Kreis Beuthen in de buurtschap Oppeln. 


 

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131122 Birchwood Studios