Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

VAKANTIE IN SLOVENIň  >  EU 


Sloveense regio's: de Julische Alpen, Ljubljana en omgeving, de kust en Karst, het Pohorjegebergte met omgeving, Carniola, de regio Savinjska, de regio's Dolenjska en Bela Krajina en de regio Pomurje

Bled [ kasteel, meer ], Bohinj, Koper, Kransjka Gora [ wintersport ], Maribor, Zirovnica, Zrece.

SloveniŽ is altijd het meest 'West-Europese' deel van voormalig JoegoslaviŽ geweest.

Hoofdstad van SloveniŽ : Ljubljana


autoverhuur, campings, hotels, nationaal park, reisbureaus, reisgidsen, reizen naar sloveniŽ

links


Auto huren in SloveniŽ e-sixt  -   

Campings / Kamperen

  Suncamp kampeervakanties
o  Camping Adria in Ankaran ligt aan het smalle stukje SloveniŽ aan de Adriatische Zee, tussen het prachtige schiereiland IstriŽ (KroatiŽ) en de stad TriŽst
o  Ljubljana Resort is veel mťťr dan een camping. Het is een 7 hectare grote groene oase, een park in de noordelijke buitenwijken van de Sloveense hoofdstad Ljubljana.
o  Camping Bled is bijzonder mooi gelegen in een sprookjesachtige omgeving, in het hart van de Julische Alpen

 Camping in Bled  -  online reserveren mogelijk
 Camp Liza in Bovec
The camp is an ideal starting-point for a great many activities, for example: kayaking, rafting, fishing, cycling, walking, mountaineering and visiting the natural and historic sights of Bovec
 Camping Zlatorog in Bhinsko Jezero  -  aan een meer tussen de bergen

Hotels in SloveniŽ

 Booking - Hotels in SloveniŽ  -  Hotelgids SloveniŽ
Hotels in o.a. Ljubljana, Bled, Koper, Maribor, Rakek, Portorož, Ankaran, Grosuplje, Bohinjska Bela en Jezero.
Laagste tarieven. Geen reserveringskosten. Geen annuleringskosten. U betaalt zelf het hotel.

  -  Hotels in SloveniŽ

 [ ebookers ]

 

Blauw veirkantje - illu Mountain Association of Slovenia
De Sloveense alpinevereniging heeft een lijst van meer dan 150 'mountain lodges'

Nationaal park

Blauw veirkantje - illu Triglavski Narodni Park
Het Triglav nationale park ligt nabij Bled. Het gebied van het park is schilderachtig en een afwisseling met de hoogste berg Triglav (2864 m) naar wie het park is genoemd in het midden. Het diep en scherp gesneden valleien voornamelijk ijzig ontstaan open aan alle kanten in de vorm van een waaier. Dit prachtige en ruige landschap is bewoond bij extreem veel variŽteiten van flora en fauna met vele beschermde en zeldzame planten en dieren.

Reisbureaus / Touroperator / Reisorganisaties

 Arke Reizen  -
Arke bestemmingen in SloveniŽ : Julische Alpen [ Bled, Portoroz ], Sloveense Riviera [ Portoroz ].

 Pelikaan Reizen  -  Busreizen Slovenie  
Rustiek SloveniŽ. 9-daagse reis SloveniŽ.

SNP Wandelreizen 
Het meest gevarieerde aanbod "waar het asfalt ophoudt…". Van lichte hotelwandelreizen tot pittige wildernistrekkings, van groepsreizen begeleid door ervaren reisleiders tot volledig individuele wandelarrangementen.Blauw veirkantje - illu Dalstra Reizen  -  Busreizen - Excursiereizen naar SloveniŽ
Blauw veirkantje - illu ID Riva Tours [ anvr / sgr ]
Vliegreizen, buspendelreizen, eigen auto, strandvakanties, actieve vakanties, naturisme en cruises op traditionele houten zeilschepen.
Blauw veirkantje - illu Parenta Outdoor in Veghel  - skireizen / wintersportreizen naar Slovenie
Blauw veirkantje - illu Reisbureau SloveniŽ
Gespecialiseerd in het organiseren van zomerreizen / winterreizen, actieve vakanties, citytrips, paardrijkampen, schoolreizen en visreizen naar SloveniŽ.
 Tent Travel  -  comfortabel kamperen
Bungalowtenten, mobilhomes, bungalows
Blauw veirkantje - illu Soca Rafting  -  hydrospeed, mountainbiking, kajakken, canyoning enz

Reisgidsen / Reisliteratuur

 Bruna  -   

Blauw veirkantje - illu SloveniŽ  -  Izabella Gawin & Dieter Schulze
Reisgids over SloveniŽ
Paperback | 96 Pagina's | ANWB Media B.V. | 2003

Vakantiewoningen / Apartementen

Blauw veirkantje - illu Bled  -  portaalsite
Blauw veirkantje - illu Promotiebureau SloveniŽ
Gespecialiseerd in het promoten van SloveniŽ en in de verhuur en verkoop van vakantie woningen in SloveniŽ.

Vervoer / Hoe kom ik in SloveniŽ

Hoewel er in SloveniŽ drie internationale luchthavens zijn [ Ljubljana, Maribor en Portorož ], landt het overgrote deel van de reizigers op de luchthaven Ljubljana.

Blauw veirkantje - illu Aerodrom Ljubljana  -  Luchthaven Ljubljana Brnik, tel.: +386 64 261000
Ljubljana verfŁgt Łber Flugverbindungen nach Frankfurt, MŁnchen, Wien und ZŁrich

Brussels Airlines  
Vliegtickets naar SloveniŽ vanaf Brussel.

Blauw veirkantje - illu Vliegtickets / goedkope vluchten  -  diverse aanbieders

Blauw veirkantje - illu Treinverbindingen naar SloveniŽ

Blauw veirkantje - illu AMZS  -  Sloveense ANWB


Links / Verwijzingen naar SloveniŽ

 National Tourist Association / Nacionalno Turisticno Zdruzenje
Hotels & Accommodation, Spas&Wellness, Casinos, Golf, Art&Culture, Sports, Farms, Wine & Dine, Tourist places, Attractions, Show caves, Traffic, Events etc.

 Bohinj vallei
Bohinj is een breed en adembenemend mooi dal, dat door den schroffen Hšngen van de Julische Alpen omringd wordt. Naar het noorden sluit het 't uitgestrekte bosgebied van de Pokljuka af. Naar het noordoosten entwšssert es over een smal dal richting Bled. In het zuiden voert een ein Sattel over Sorica naar äkofja Loka [ Bischofslack ]. Aan het einde van het dal ligt het meer van Bohinj [ Wocheinersee ].

Blauw veirkantje - illu Ljubljana  -  hoofdstad SloveniŽ
De Sloveense hoofdstad Ljubljana is een kleine hoofdstad. Ljubljana telt nog geen driehonderdduizend inwoners – een aantal dat zich elke dag verdubbelt met het aantal forensen – want Ljubljana is eigenlijk ook de enige stad in SloveniŽ. Voor werk, cultuur, uitgaan of studeren moet je in Ljubljana zijn.
Het stadspark en de groene kleur van Ljubljana rivier in het oude deel van de stad leiden naar Ljubljana kasteel, welk het centrale punt is van de hoofdstad van SloveniŽ.

Blauw veirkantje - illu Begunje
Begunje is gelokaliseerd onder de hellingen van Karavanke. Het katzenstein kasteel uit de 16de eeuw staat aan de rand van een oud deel van de stad. In het noorden van de stad, aan de ingang van de Draga valei liggen de ruinen van Kamen kasteel.
Blauw veirkantje - illu Bled  -  portalsite
Bled met zijn omgeving van complete natuurlijke schoonheid, is een juweel verscholen onder de Alpen en is beroemd om zijn milde gezond klimaat en zijn termaal water in het meer.
Blauw veirkantje - illu Bohinj
In Bohinj kun je veel rust vinden maar ook veel mogelijkheden voor recreatie en plezier in alle seizoenen en er is ook geen tekort aan natuurlijke of culturele punten. Aan de andere kant van het meer in Ukanc, de 51 m waterval Savica is zeker de moeite waard om te gaan bezichtigen, Je kan naar boven lopen of de 1534 m hoge kabelbaan nemen van waar je een schitterend zicht hebt op de Julian Alpen.
Blauw veirkantje - illu Brezje
Dit is een typisch dorp uit het Gorenjska gebied. Je kunt het vinden aan de voet van de Karavanke bergen. Met de basiliek van Maria de helpende is het meest belangrijkste te trouwen in SloveniŽ, omdat dit een plaats is van vrede, liefde en hoop.
Blauw veirkantje - illu Carniola
Als de Sava rivier zijn ware gezicht toont en de zijrivieren van links en rechts in de Sava stromen, opent zich het landschap. Traditierijke steden, stadjes, gehuchten en dorpen vormen niet ver van de hoofdstad tesamen met de omringende bergwereld [ een aantal hoge toppen en zacht glooiende heuvels ] een regio vol vakantiemogelijkeden.
Blauw veirkantje - illu Dolenjska und Bela Krajina  -  Regio's
De regio's in het zuidoosten van SloveniŽ worden gekarakteriseerd door pittoreske wijngaarden en kerken, kastelen en kloosters, machtige bossen en zachte berkenbosjes. De Dolenjska, die met de schilderachtige bergen van Gorjanci aan de regio Bela Krajina grenzen, biedt eindeloze mogelijkheden voor recreatie, ontdekkingen in het landschap en plezier met veel stopplaatsen in de natuur, bij cultureel erfgoed en langs de diverse wijnroutes.
Blauw veirkantje - illu Dovje-Mojstrana -  ideaal startpunt om de Julian Alpen te verkennen
Blauw veirkantje - illu Godz Martuljek
IIn de winter veranderen veel watervallen in een waar ijsgordijn, een prachtige test voor degenen die tegen een bevroren waterval willen klimmen.
Blauw veirkantje - illu Julischen Alpen
Van Triglav, de hoogste berg van SloveniŽ, reikt het uitzicht van het dal van de Socca tot aan het dal van de Boven-Sava. Deze dalen zijn verbonden met Nationale Park Triglav, waar in het hooggebergte en de diep uitgesleten ravijnen, in grotten in de bergen, maar ook op hooggelegen vlaktes vele endemische dieren- en plantensoorten samen met de tradities van een hard leven in de bergen en op de bergweiden bewaard is gebleven.
Blauw veirkantje - illu Kransjka Gora
Ademt de sfeer van een echt wintersportcentrum met alle moderne faciliteiten, zoals cafť's, disco's enz.
KŁste und Karst
Wo die Sonne streichelt sanft die malerischen Mittelmeerstšdtchen an der adriatischen KŁste. Ihre Strahlen sind in die SchŲnheiten des Karstes verliebt, der mit Olivenhainen und Weingšrten, Pfirsch- und Kirschbšumen bewachsen ist. Unter deren Wurzeln verbirgt sich ein StŁck der schŲnsten unterirdischen Welt unseres Planeton. In Slowenien gibt es Łber 6000 TropfsteinhŲhlen und HŲhlengšnge. 10 Schatzkammern mit Meisterwerken aus Kalkstein, die von der Natur durch stetiges Tropfen des Karstwassers erschaffen wurden, sind fŁr Touristen erschlossen und zugšnglich.
Blauw veirkantje - illu Ljubljanaen omgeving
De stad aan de rivier, waar de mythische Argonauten het Gulden Vlies hebben meegenomen, de stad op de hei, waar mensen ooit in paalwoningen leefden, de stad met het rijke Roomse erfgoed van de Emona, de hoofdstad van het hertogdom Krain, de hoofdstad van de Illyrische provincies onder Napoleon, de stad met gevels van de Renaissance, Barok, en vooral van de Sezession, de grootste uitstalling van de meesterwerken van architect Plečcnik  - dit alles is Ljubljana.
Blauw veirkantje - illu Logarska Dolina  -  portal site
Sightseeing, hotels, pensions, boerderijen en alpenhutten
Blauw veirkantje - illu Pohorjegebirge met omgeving
Waar je als toerist ook komt, op de Pohorje, de groene specialiteit van het Sloveens berglandschap, wachten veengebieden met meren, uitgestrekte bergweiden, die in de winter omgetoverd worden tot aantrekkelijke skigebieden, machtige bossen en gigantische bomen, bergpaden en wandelwegen, restaurants en aantrekkelijke sport- en toeristische centra.
Blauw veirkantje - illu Pomurje - Region
Het dromerige platteland langs de Mura in het oosten van SloveniŽ is een regio van uitgestrekte velden en glooiende heuvels, ooievaars, de Klopotec en watermolens, het geneeskrachtige water en energiepunten, schilderachtige wijngaarden, unieke tradities en dialecten, en vooral het land waar je gastvrije mensen ontmoet die in de agrarische regio van SloveniŽ leven en wonen.
Blauw veirkantje - illu Postojna - grotten
Postojna's grotten bestaan wonderlijk uit 20 km van gebeeldhouwde galerieŽn, kamers en hallen. De bezoekers kunnen de grotten ingaan met een treintje en de momentane schoonheid bewonderen onder elektrisch licht. En wanneer de ogen vallen op Proeus anguines (de menselijke vis) het meest opvallende onderdeel in het donker is.
Blauw veirkantje - illu Radovljica
Het oude centrum gedateerd uit de 15de en 16de eeuw is gemaakt uit oude stadshuizen. Barok Thurn Kasteel met zijn beeldschone gevel, portaal en gepleisterde gedecoreerde huizen, de collecties van het bijhouders museum. Het museum presenteert de traditie van Sloveense bijenteelt een belangrijk landbouwkundige richting in de 18de en 19de eeuw.
Blauw veirkantje - illu Savinjska - Region
Van een van de mooiste alpinedalen via middeleeuwse kastelen van de graven van Celje tot de mysterieuze regio Kozjansko zijn er verborgen hoekjes met ongerepte natuur, thermische en klimatologische kuuroorden, dorpen en steden met zowel een interessante geschiedenis als een levendig heden, gastvrije boerderijen en vele mogelijkheden voor sportieve uitdagingen.
Blauw veirkantje - illu Vintgar gorge [kloof],:
de kloof kan je bezoeken, het is 1.6 km lang en baant zijn weg door de verticale rotsen van de Hom en Bort heuvels en is gezegend door de Radovna door zijn watervallen baden en stroomversnellingen.
Blauw veirkantje - illu Zgornjesavska
In een kleine vallei in het noorden van SloveniŽ tussen de Julian Alpen en de Karawanken. Een van de mooiste gebieden!
Blauw veirkantje - illu Zgornjesavska
In een kleine vallei in het noorden van SloveniŽ tussen de Julian Alpen en de Karawanken. Een van de mooiste gebieden!

Cuisine - Sloveense keuken

De Sloveense keuken lijkt bijzonder sterk op de Oostenrijkse en (Noord-)Italiaanse keukens. Nederlanders die in SloveniŽ op vakantie gaan, zijn er dol op.
SloveniŽ staat verder bekend om zijn karaktervolle wijnen, brandy's en ciders. Van deeg weten de koks veel smulwerk te bakken, zoals de boekweiten "struklji" gevuld met walnoten. De plaatselijke veestapel staat garant voor sappige worsten, salami en gerookte ham.

Geschiedenis van SloveniŽ

SloveniŽ heeft een eeuwenoude geschiedenis. Ooit waren het de Turken die met de stormram probeerden om de Sloveense graven van hun vaak rijke landgoederen te verdrijven. Vredelievender ging het er aan toe, toen het gebied werd opgenomen in de dubbelmonarchie Oostenrijk-Hongarije – al was er op de koninklijke hoven niet al te veel aandacht voor zoiets als SloveniŽ. Keizerin Sissi bijvoorbeeld, is waarschijnlijk maar ťťn of twee keer langs geweest in Ljubljana. Het land behoorde tot 1918 tot het Oostenrijks-Hongaarse rijk.

Blauw veirkantje - illu Geschiedenis van SloveniŽ  -  door Georges Castellan & Antonia Bernard
Paperback | Uitgeverij Voltaire

Muziek uit SloveniŽ

Er bestaat nog steeds zoiets als Sloveense nationale muziek oftewel 'domaca zabavna glasba'. Muziek die vooral is gebaseerd op tradities uit de naburige landen Oostenrijk en Beieren. Het ensemble Bratov Avsenik is daar een van de meest bekende voorbeelden van. Nog steeds zijn ze enorm populair in SloveniŽ.


 

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131124 Birchwood Studios