Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

ARAGON  >  SPANJE


Vakantie in Aragon  -  Reizen naar Aragon, een regio in Oost-Spanje.

De provincie Aragón loopt van de Pyreneeën via de steden Huesca, Zaragoza tot iets voorbij de stad Teruel. De rivier de Ebro, met zijn monding in Catalonië, deelt de regio in de lengte in tweeën.

Castillo de Loarre, Los Valles, Monasterio de Jan Juan de la Peña [ hier werd ooit de Heilige Graal bewaard ], Nationale park Ordesa y Monte Perdido [ Pyreneeën ], Tarazona, Teruel, Watervallen bij Monasterio de Piedra, Zaragoza.

Hoofdstad van Aragon: Huesca


campings, hotels, nationaal park, reisbureaus, reisgidsen, vakantiewoningen, reizen naar aragon

links


Campings

 Camping & Caravaning en España 
 Eurocampings.net

Hotels Aragon

 Booking - Hotels in Aragon  -  Hotelgids Aragon
Hotels o.a in Zaragoza, Teruel, Formigal, Huesca, Jaca, Illueca, Albarracín, Benasque, Bielsa, Sabiñánigo, Calatayud, en Aínsa.

 [ ebookers ]

 -  Hotels in Spanje

 

Nationaal parken

 Natuurpark Monasterio de Piedra [ Stone Monastery ]
Located 20 km away from Calatayud. The Piedra river canyon in the vicinity of the monastery is a place of extreme natural beauty, a lush, garden-like environment of waterfalls, mosses and rivulets in the midst of an arid wilderness.
 Nationaal park Ordesa y Monte Perdido [ Pyreneeën ]
Zie ook Pirineosordesa.com [ wat meer toeristische info in het spaans; Alojamientos, Turismo activo, Qué Hacer, enz. ] en Jolube.net [ Planten en vegetatie in het park ]. Zie ook Ordesa.net

Reisbureaus

 -  Hotel, Vliegticket, Huurauto
Zelf je reis naar Aragon samenstellen.

 
Organiseer je eigen reis naar Aragon. Eco Toerisme in Aragon  -  landelijke vakanties in Aragon
Turismo Rural Aragon biedt alle informatie die nodig is voor een vakantie op het platteland [provincies Zaragoza, Huesca en Teruel]. Verder informatie over de steden, wegen en gebieden, kortom alles voor uw reis.

 Fantasia Adventure Holidays  -  paardrijvakanties in Aragon
Gevestigd aan de Spaanse Costa de la Luz is Fantasia Adventure Holidays gespecialiseerd in spannende paardrijvakanties voor de ervaren rijder

Reisgids Aragon / Reisliteratuur

 Bruna  -   

Reisgidsen Aragon Spaanse Pyreneeën -  Aragon in 50 wandelingen door Ton Joosten
 Noord Spanje -  Pieter Streutker 
Noord-Spanje is bijzonder afwisseld. Groene heuvels, lange zandstranden, kleurrijke vissershavens en afgelegen bergdorpjes waar de bewoners nog hun eigen kaas maken.
De auteurs en fotografen laten u op de bekende, onovertroffen en veelvuldig bekroonde Insight Guide-wijze in woord en beeld kennismaken met de grote diversiteit van deze regio. In het eerste gedeelte leest u alles over de boeiende geschiedenis en cultuur. Het tweede gedeelte neemt u mee op reis door Noord-Spanje.
Paperback | 357 Pagina's | Cambium | 2005; ISBN: 9066551275.

Vakantiewoningen in Aragon


Belvilla Vakantiewoningen verhuurt unieke vakantiewoningen die op úw specifieke wensen aansluiten. U bent verzekerd van een ruime keus aan vakantiewoningen. Alle woningen zijn door eigen inkopers bezocht. U bent dus verzekerd van kwaliteit.


Vervoer / Hoe kom ik in Aragon

 Aeroporto de Zaragoza  -  9 km van de stad Zaragoza

      Zie de website van AENA [ gezamenlijke luchthavens Spanje ].

 Losse vliegtickets - goedkope vliegen, diverse aanbieders


Links

 Toeristenbureau Aragon  -  Turismo Aragon

 Huesca  -  Hoofdstad van Aragon
Gemeente Huesca  -  Toeristenbureau Huesca

 Aragon -  Bestuur provincie Aragón 

 Zaragozza  -  hoofdstad van Aragon  -  Stadsbestuur Zaragozza

 Zaragozza  -  Toeristenbureau Zaragozza

 Provincie Huesca  -  Diputación Provincial de Huesca  -  Touristenbureau Provincie Huesca
Grootste gemeenten : Barbastro, Binéfar, Fraga, Graus, Jaca, Huesca, Monzón, Sabiñánigo, Sariñena en Tamarite de Litera.
Historische & toeristisch interessante plaatsen in Huesca : Aínsa, Ayerbe, Benasque, Biescas, Boltaña, Candanchú, Canfranc, Isábena, Panticosa, Sallent de Gállego en Villanúa.
 Provincie Saragossa  -  Diputación Provincial de Zaragoza
Grootste gemeenten : Alagón, Calatayud, Caspe, Ejea de los Caballeros, La Almunia de Doña Godina, Saragossa, Tarazona, Tauste, Utebo en Zuera.
 Provincie Teruel  -  Diputación Provincial de Teruel
Grootste gemeenten : Albalate del Arzobispo, Alcañiz, Alcorisa, Andorra, Calamocha, Calanda, Cella, Monreal del Campo, Teruel, Utrillas en Valderrobres.

 Pyreneeën  -  Wandelen, Raften, Bergwandelen, Klimmen, Mountainbiken 

 Alcañiz [ Provincie Teruel ]  -  Gemeente Alcaniz
De stad maakt deel uit van de routes als de route van de Heilige Week, of de route van de Drie Koningen [Tortosa, Morella en Alcañiz], en ook van belangrijke gastronomische routes ...
 Barbastro [ Provincie Huesca ]  -  Gemeente Barbastro
Deze vestingstad werd in 1064 het doel van de eerste kruistocht tegen de Moren. De stad is het centrum van het wijngebied Somontano waar al eeuwenlang wereld-beroemde wijnen worden geproduceerd. Barbastro is de westelijke toegangspoort tot de Sierra de Guara.
 Calatayud  -  Gemeente Calatayud  -  Hoofstad Comarca Comunidad de Calatayud
Deze stad in de provincie Zaragoza ligt aan de rivier Río Jalón, tussen Madrid en Zaragoza. Calatayud is het centrum van een wijngebied. Dit omvat grote delen van de Comunidad de Calatayud, een totaal van 46 gemeenten in de vallei van de Ebro en de valleien van de zijrivieren Jalón, Jiloca, Manubles, Mesa, Piedra en Ribota, in het westelijke deel van de provincie Zaragoza.
 Ejea  -  Gemeente Ejea de los Caballeros  -  Hoofdstad comarca Cinco Villas
De vijf steden die Cinco Villas vormen zijn Uncastillo, Tauste, Sábada, de huidige hoofdstad Ejea de los Caballeros en de voormalige hoofdstad Sos del Rey Católico.
 Fraga
Fraga is de hoofdstad van de comarca Bajo Cinca in de provincie Huesca. Het ligt aan de Cinca rivier. Koning Alfonso I van Aragón is in 1134 voor de muren van de stad omgekomen toen hij deze probeerde te veroveren. De stad werd in 1149 door Ramon Berenguer IV, graaf van Barcelona, op de Moren heroverd.
 Jaca  -  Gemeente Jaca  -  aan de zuidrand van de Pyreneeën aan de rivier Río Aragón
Zie ook Los Pirineos a la carta.
 Monzón [ Provincie Huesca ]  -  Gemeeente Monzon  -  Hoofdstad comarca Cinca Medio
Naast Monzón omvat Comarca Cinca Medio de gemeentes Albalate de Cinca, Alcolea de Cinca, Alfántega, Almunia de San Juan, Binaced, Fonz, Pueyo de Santa Cruz en San Miguel del Cinca.
 Tarazona  -  Hoofdstad comarca Tarazona y el Moncayo

 Teruel  -  Gemeente Teruel
 Utebo  -  Gemeente Utebo  -  voorstad van Zaragozza
In het dal van de rivier Queiles ca. 86 km van Zaragoza.
 Balneario La Virgen
La Virgen Spa is gelegen in het historische Jaraba Springs, in de provincie Zaragoza.
 Balneario Sicilia
De Romeinen waren zo'n beetje de eersten die de uitwerking op de gezondheid van warmwaterbronnen in Jaraba wisten te waarderen.
 Banos de Seron Spa
De Baños de Seron Spa ligt gunstig aan de oevers van de rivier de Mesa en niet ver van het dorp Jaraba.
 Panticosa Spa Resort
Het Panticosa Resort ligt in het noordoosten van de Tena vallei, in het Pyreneeën op slechts luttele minuten afstand van Frankrijk en de Aragon Valley. het ligt vlakbij vele bezienswaardigheden, waaronder jet Monte Perdido Nationaalpark.
 Saliecho Spa & Hotel
Gelegen in de vallei van Tena op slechts 3 km van het Formigal skigebied, in een stuk van de Pyreneeën, waar bos, met sneeuw bedekte bergtoppen in de winter en de frisheid van het groen in de zomer de ware hoeders van het landschap zijn.
 Termas Pallares Spa
Termas Pallares Spa ligt in een prachtige natuurlijke omgeving, en slechts 204 km van Madrid en 116 km van Zaragoza, omringd door 68.000 m2 van parken en tuinen.
 Vilas del Turbon Spa
Het water van Vilas del Turbon Spa bevat bicarbonaat en calcium.
 Termas de Tiberio
De magische eigenschappen van de hete bronnen van Panticosa werden reeds alom erkend tijdens het bewind van de Romeinse keizer Tiberius.

 Camino de Santiago
 Castillo de Loarre
Het kasteel van Loarre is een Romaanse burcht in de provincie Huesca. Het is ligt op een schitterende locatie in de uitlopers van de Pyreneeën en kijkt uit over de uitgestrekte vlakten van Sotonera
 Dinopolis [ in Teruel ]
Dinopolis Teruel is een combinatie van pretpark en museum rond dinosaurussen. Gepromoot als een paleontologische park, beschikt het over een levensgrote robot model van een Tyrannosaurus rex. Het museum bezit ook drie andere musea in de omgeving, waar de overblijfselen van dinosaurussen die in de regio zijn ontdekt worden tentoongesteld.
 Escucha Mijnmuseum [ in Teruel ]
Hier ervaar je de geschiedenis van een dorp dat sinds de 19e eeuw van de mijnbouw en voor de mijnbouw heeft geleefd en de inspanningen laat zien van de inwoners, vaak in extreme omstandigheden.
 Lacuniacha Park, Tena Valley
Het Lacuniacha Park is een 30-hectare groot Biopark [ op een berg ] waar je wilde dieren van nabij in hun semi-wilde leefomstandigheden kunt bekijken: gemzen, Spaanse Ibex, de Europese bizon, Prezwalski paarden, Noord-Lynx, damherten, rendieren, wolven en nog veel meer.
 Monasterio de Jan Juan de la Pena  -  Spaans klooster / nationaal monument 
Het klooster werd in 1194 door dertien cisterciënzer monniken van het Poblet klooster in een oud kasteel naast de Piedra rivier gesticht. Het klooster was gewijd aan Santa María la Blanca.
Het klooster is gelegen in de Sierras Exteriores Pirenaicas [ buiten-pyreneeën ], ten zuidwesten van de stad Jaca. In het klooster werd volgens de legende niet alleen de Heilige Graal bewaard, maar zijn er binnen zowel een bijzondere Romaanse kruisgang als een crypte van de koningen van Aragon te vinden.
 Mudéjarstijl [ Teruel ] - bereikte in de 14e Eeuw zijn bloeiperiodebloeide
 Monasterio de San Juan de la Pena [ Holy Grail ]
Het verleden, heden en de toekomst van Aragon in een en dezelfde ruimte. Het klooster is een religieus complex in de stad Santa Cruz de la Serós, aan de zuidwestelijke kant van Jaca, in de provincie Huesca. Het was een van de belangrijkste kloosters in Aragon in de Middeleeuwen.
 Valle de Benasque
De Benasque vallei ligt ten noordwesten van de provincie Huesca, iets meer dan 100 km van de hoofdstad van de provincie.
 Valle del Aragon  -  Aragon Vallei  -  El Reino de los Pirineos
 Valle de Tena  -  Tena Valley
De Tena Vallei, gelegen in het hart van de Aragonese Pyreneeën, biedt een gevarieerd landschap. De rivier Gallego doorkruist deze vallei met zijn hoge pieken, gletsjers, massieven, riviertjes en ravijnen met daarnaast een van het belangrijkste groepje bergmeren in de Pyreneeën. Voor natuurliefhebbers en actieve vakanties biedt de vallei tal van mogelijkheden.
 Watervallen in de nabijheid van Monasterio de Piedra  -  Monasterio de Piedra

 Ruta del Mudéjar
Zie Rutas del Mudejar in Aragon [ Alcañiz, Calatayud, Daroca, Montalban, Moratade Jiloca, Peñarroya, Tarazona, Teruel, Tobed, Zaragoza ] of Ruta del Mudéjar.
 Wintersport in Aragon  -  Nieve de Aragon  -  Skivakantie in Aragon
Cerler [ Estación de Esquí Cerler ], Formigal [ Estación de Esquí Formigal ], Ski resorts of Javalambre and Valdelinares [ Neive de Teruel ], Aramon-Panticosa.

 Radio  -  Radio Huesca
 Universiteit van Zaragoza

 Semana Santa  -  heilige week in Spanje [ voorafgaand aan Pasen ]
 Universiteit van Zaragoza

Cuisine - Aragon keuken 
 
 Vlees is de basis van de Aragonese keuken en chilindrón, de meest typische formule.

De vier wijnregio's in Aragon zijn Borja, Calatayud, Cariñena en Somontano.

 Aragonese keuken [Engelstalig, Wikipedia ]

Geschiedenis Aragon

 Geschiedenis van Aragon  -  zie Wikipedia

 Zaragoza's geschiedenis  -  Zie Wikipedia 
Lang geleden was Aragón een Frankisch feodaal graafschap voordat het een zelf uitgeroepen koninkrijk werd, dat in 925 verenigd werd met het koninkrijk van Pamplona (later Navarra)...

 Jaca, historia de una ciudad  -  Domingo Buesa Conde

Muziek, Kunst & Kultuur, Evenementen

 Keramiek van Teruel
Het Museo Arqueológico Provincial, gevestigd in de Casa de la Cultura, bezit een complete verzameling van keramische volkskunst uit de pottenbakkersateliers van Teruel uit de 13de tot 15de eeuw.
 Museums in de provincie Teruel
 Mudejar
Met de Mudejar-stijl [ een symbiose van technieken en manieren sympathieke architectuur ] werden Arabische bouwelementen, zoals hoefijzerbogen, Stalaktietgewelven en gestukte ornamenten met de architectonische stijl van de gotiek en later de Renaissance verbonden.
Mudejar is de aanduiding voor moslims die gedurende de Reconquista onder de heerschappij van de christelijke koninkrijken in Spanje terecht waren gekomen. ¿ Qué es el Mudéjar ?
 Saint John
 Dag van Aragon  -  op de 23ste april (Saint George)
 Processies in de week voor Pasen

 Albarracin's Mayos  - op 30 april om middernacht
Tijdens het feest van de Mayo komen mensen samen om de komst van het het warme weer te vieren en het ontwaken van de natuur na de lange en strenge winter. Mensen gaan serenades brengend door de steile straten van Albarracin en andere dorpen in de regio, waar zij onder met veel bloemen versierde balkons stoppen en liefdesliedjes ten gehore brengen. Zie Centro de Estudios de la Comunidad de Albarracín [Spaanse taal].
 El 'Cipotegato'  -  feestelijkheden ter ere van de beschermheilige San Atilano
 Vindt elk jaar plaats in Tarazona tussen 27 augustus en 1 september. Zie Salida y llegada del Cipotegato [Youtube]
 Verheerlijking van de Ansó Jurk  -  laatste zondag van augustus
 Festival Internacional de las Culturas Pirineos Sur [ Huesca ]
Pirineos Sur is een festival dat gespecialiseerd is in wereldmuziek. Een evenement waar moderniteit wordt gecombineerd met traditie, etnografie, technologie, gevestigde kunstenaars met nieuwe waarden. Kortom, een festival waar niets dogmatisch is.
 Festival Internacional en el Camino de Santiago [Huesca]
Het festival, dat zich specialiseert in oude muziek, is bedoeld om bij te dragen aan de revitalisering van de culturele route en alle monumenten aan de pelgrimsroute in Jacetania en de vijf steden. Het evenement wordt gecombineerd met de Middeleeuwse markt en Straattheaterfestival van Jaca.
 Folk Festival van de Pyreneeën  -  eind juli en begin augustus in Jaca
Meer dan 1.000 deelnemers ontmoeten elkaar voor een week op de belangrijkste folkloristische manifestatie van het land en één van de meest prestigieuze folk festivals in de wereld. Niet alleen valt er te genieten van de traditionele folklore van de meest afgelegen landen van de wereld, maar ook van de rijkste voorbeelden uit van hun keukens. Zie Festival Folklórico de los Pirineos
 Route van de drum, Teruel  -  Paasweek
 Fiestas del Pilar  -  Groot festival in de stad Zaragoza
Het festival is gebaseerd op de overtuiging dat de Maagd Maria aan Saint James verscheen staande op een pilaar. Nuestra Señora del Pilar is een basiliek in het midden van Zaragoza, in het oude gedeelte van de stad. Tijdens Fiestas del Pilar neemt de bevolking van 600.000 toe tot meer dan 2.000.000. Het belangrijkste feest vindt plaats op de 12e oktober, nl. het aanbieden van bloemen aan de Maagd, die vanuit de basiliek is verplaatst en tentoongesteld op een platform op het plein voor de basiliek. Zie Fiestas del Pilar.

 Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes 

 

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131124 Birchwood Studios