Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

BALEAREN  >  SPANJE 


Vakantie op de Balearen  -  Reisinformatie over de Balearen.

Deze Spaanse eilandengroep bevindt zich voor de Costa de Valencia en deels voor de Costa Blanca in de Middellandse Zee.

Betreft o.a. de eilanden Formentera, Ibiza [ Eivisa ], Mallorca en Menorca

Minor islands include Cabrera, the location of the Parque Nacional del Archipiélago de Cabrera.

Hoofdstad van de Balearen : Palma de Mallorca.


campings, hotels, reisbureaus, reisgidsen, vakantiewoningen, reizen naar de balearen

links


Campings

 Eurocampings.net
 Camping & Caravaning en España 

Hotels op de Balearen

 Booking - Hotels op Formentera 
Insotel Club Maryland en Insotel Club Formentera Playa.

 Booking - Hotels op Ibiza 
Hotels in Ibiza, Talamanca, San Antonio de Portmany, Santa Eulalia del Río, San José, Cala Tarida, San Miguel, Portinatx, San Carlos, Cala San Vincente, San Lorenzo, en San Juan Bautista. 

 Booking - Hotels op Majorca
Hotels in o.a. Palma de Mallorca, El Arenal, Can Pastilla, Palma Nova, Alcudia, Magalluf, Puerto de Andratx, Portals Nous, Santa Ponsa, Peguera, Illetas, en Cala D´Or.

 Booking - Hotels op Minorca
Hotels in o.a. Ciudadela, Mahón, Es Castell, Cala en Porter, Son Bou, S'Algar, Binibeca, Punta Prima, Cala Galdana, Santo Tomás, Fornells, en Mercadal.

 [ ebookers ]

 Hotelopia  -   

 

Nationaal Park

 Parque Nacional del Archipiélago de Cabrera

Reisbureaus / Vakantiewoningen op de Balearen

 Arke Reizen  - 
Arke bestemmingen Balearen : Ibiza, Mallorca, Formentera en Menorca

Interhome.nl 

 
Belvilla Vakantiewoningen verhuurt unieke vakantiewoningen die op úw specifieke wensen aansluiten. U bent verzekerd van een ruime keus aan vakantiewoningen. Alle woningen zijn door onze inkopers bezocht. U bent dus verzekerd van kwaliteit.


  -  Hotel, Vliegticket, Huurauto
Zelf je reis naar de balearen samenstellen.

 
Organiseer je eigen reis naar de Balearen  -  Vlucht + Hotels Yana Sailing  -  Zeezeilen langs de Costa Brava of naar de Balearen

Reisgidsen Balearen / Reisliteratuur

 Bruna  -   

Vervoer / Hoe kom ik op de Balearen

 Luchthaven Ibiza, luchthaven Palma de Mallorca [ LESJ ], luchthaven Menorca
 Luchthaven Barcelona [ vervolgens per boot ]

      Zie de website van AENA [ gezamenlijke luchthavens Spanje ].

 ArkeFly  -  Spanje - Ibiza

 ArkeFly  -  Spanje - Palma de Mallorca

 KLM Vliegtickets  -  Vlucht naar Barcelona

 Veerboor Barcelona - Mallorca

Blauw vierkantje - illu Online kaart van Spanje [ Uni Texas - Perry-Castañeda Bibliotheek - Map Collection ]


Links bovenkant pagina - button

Blauw vierkantje - illu Toeristenbureau Balearen  -  officiële website toeristenbureau

Blauw vierkantje - illu Palma de Mallorca  -  Hoofdstad van de Balearen.

Blauw vierkantje - illu Formentera 
Het kleinste eiland van de Balearen. Het eilandje ligt op slechts 4 mijl van Ibiza Stad en meet slechts 20 kilometer van begin tot eind. De enige toeristische gebieden liggen langs de lange stukken strand waar windsurfen en duiken erg populair zijn en tot de beste in Europa worden gerekend.
Door het ontbreken van een luchthaven op het eiland, is de het eiland wat ingetogener en is men er in geslaagd de tragere, meer traditionele manier van leven te behouden. Er liggen beroemde zoutmeren en er is geen vers water - regen water wordt gerecycled.
Vluchten voor het eiland komen op de nabijgelegen luchthaven van Ibiza aan. Vanaf Formentera bent u middels een korte tocht per veerboot zo op Ibiza. Dit maakt Formentera een ideale uitvalsbasis om naar Ibiza te gaan om aldaar van het nachtleven te proeven.
Plaatsjes : La Savina, Es Pujols, San Fernando
Blauw vierkantje - illu Ibiza
Ibiza behoort samen met Formentera tot de meest zuidelijkste eilanden van de Balearen. Ze liggen vlak bij elkaar en worden gescheiden door de zeven kilometer brede zee-engte 'Es Freus'. In deze zee-engte liggen de onbewoonde eilandjes Isla Espalmador, Isla Espardell, Islas de los Ahorcados en Islas Negras. In de baai van Cala d'Hort ligt het 381 meter hoge eilandje Es Vedrà, een naar zeggen oriënteringspunt voor vliegende schotels. De eilanden Ibiza en Formentera worden ook wel de 'pijnboomeilanden' of Pityusen genoemd, naar het Griekse 'Nesari Pitoussai'. Door de vele witte huizen wordt Ibiza ook wel Isla Blanca genoemd.
Zeer bepalend voor het landschap van Ibiza is de bergrug Els Amunts. De hoogste berg van Ibiza is 475 meter hoge Atalaya of Sa Talaiassa de Sant Josep. Andere hoge toppen zijn de Llentrisca (414 m) en de Furnás (409 m).
Enkele belangrijke baaien zijn de Baai van Eivissa en de Baai van Portmany. Hier liggen ook de belangrijkste havens van Ibiza. De kust is verder bezaaid met inhammen of 'calas', waar meestal zandstranden te vinden zijn. Het langste zandstrand van Ibiza is het Platja d'en Bossa.
Blauw vierkantje - illu Mallorca
Gemeenten : Alcúdia, Andratx, Calvià, Capdepera, Felanitx, Inca, Llucmajor, Manacor Manacor, Marratxí Marrachí, Palma de Mallorca, Pollença, Sa Pobla, Santanyí, Sóller en Son Servera.
Blauw vierkantje - illu Menorca
Ondanks het feit dat het dicht bij Mallorca ligt, heeft het heel andere en geheel eigen kenmerken. I.t.t. Mallorca geen grote hoogteverschillen. De noordkust is voornamelijk rotsachtig, met kiezel-stranden en roodachtig zand . De zuidkust bestaat uit kloven: vochtige zones met een microklimaat waar een karakteristieke fauna en flora te vinden zijn die heel anders zijn dan die van de rest van het eiland. De hoofdstad van het eiland, Maó, bevindt zich aan het einde van een buitengewone 5 kilometer lange haven.
Ten zuidwesten van de hoofdstad bevindt zich het bekendste toeristencentrum: Binibéquer Vell. De nieuwbouw in deze plaats is een nabootsing van een klein vissersdorp en in de omgeving liggen de druk bezochte stranden waarvan Cala en Porter de populairste is.

Cuisine  -  Recepten van de Balearen

De Balearische keuken kan als onderdeel worden beschouwd van een bredere Catalaanse keuken, want het heeft veel gerechten en ingrediënten met Catalonië en de Valenciaanse Gemeenschap gemeen.

Blauw vierkantje - illu Balearic cuisine
Blauw vierkantje - illu Balearen Recepten
De keuken maakt volledig gebruik van de lokale middelen en de vele culturen die hebben doorgegeven via de archipel.
Blauw vierkantje - illu Recetas baleares

Geschiedenis Balearen - Història de les Illes Balears  

Elk eiland heeft zijn eigen historie; Ibiza dankt zijn overblijfselen aan de Moren, Mallorca aan de Romeinen en Menorca aan de lange bezetting van de Engelsen.

Els primers indicis de la presència humana a les Illes Balears, probablement d`origen oriental, se situen entorn de 3.500-3.000 a.C. El seu arrelament donarà lloc a la denominada cultura pretalaiòtica. L`arribada de nous pobladors obre el període talaiòtic (1500 a 123 a.C.) que finalitza amb la conquesta romana. L`època talaiòtica es desenvolupa a les Illes Balears en sentit estricte (Mallorca i Menorca), mentre les Illes Pitiüses (Eivissa i Formentera) en resten al marge.... Zie verder de website van de overheid.

 Geschiedenis van de Balearische Eilanden 
Er is weinig te vinden over de vroegste bewoners van de Balearen, maar daar staan vele legendes tegenover. Een van de legende, door Lycophron behouden, verhaalt van Boeotiaanse schipbreukelingen die naakt op de eilanden waren geworpen en kennelijk bedacht om een basis voor het woord Gymnesiae te geven. Er is ook een verhaal dat spreekt van kolonisatie door Rhodos na de Trojaanse oorlog.

Muziek, Kunst en Cultuur, Evenementen

Blauw vierkantje - illu Cultuur op de Balearen [ engelstalig ]
Architectuur, Kunst, Literatuur, Tradities. 

 

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131124 Birchwood Studios