Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

VAKANTIE IN OOST ANATOLIň TURKIJE


Reisinformatie over Oost-AnatoliŽ, de grootste en dunst bevolkte regio in Turkije.

Provincies in Oost-AnatoliŽ : Ağrı, Ardahan, BingŲl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli en Van.

Een van de belangrijkste plaatsen in Oos-Anatoliť is Erzurum. 


hotels, reisbureaus, reisgidsen, reizen naar oost-anatoliŽ

links


Hotels in Oost-Anatoliťn

 Booking  -  Hotel in Oost AnatoliŽ [ Erzurum ]

  ebookers.nl  -  klik op Hotels

 

 Lodgingturkey.com

Reisbureaus Nederland

 

Reisgidsen Turkije / Reisliteratuur

 Bruna  -   

Vervoer / Hoe reis ik naar Oost-AnatoliŽ

Oost-AnatoliŽ grenst aan Irak, Iran, Azerbeidzjan, GeorgiŽ en ArmeniŽ.

 Luchthaven Erzurum

 Losse vliegtickets  -  diverse aanbieders / prijsvergelijking

Erzurum is het belangrijkste knooppunt van het treinverkeer in de regio Oost-AnatoliŽ.


Links / Verwijzingen

 Ağrı  -  Provinciebestuur Agri
De provinciale hoofdstad is Ağrı, gelegen op eenhoogvlakte op 1.650 m. Ağrı is in trekt bij toeristen om 's zomers in de bergen te klimmen en/of tewandelenen en 's-winters te wintersporten. Bezienswaardigheden in Argi : het paleis van Ishak Pasha [ grotendeels ingestort Ottomaans paleis vijf kilometer ten oosten van de stad Doğubeyazıt ], de [ naar zeggen ] op ťťn na grootste meteoorkrater ter wereld, maar meer voor de hand liggend de krater van van de schildvulkaan TendŁrek in Dogubeyazit, Aznavur Tepe in Patnos en het graf van Ahmedi Hani in Dogubeyazit.
 Ardahan  -  http://www.ardahan.gov.tr/
Ligt in het verste puntje van Turkije. Hoofdstad Ardahan. In het gebied een aantal middeleeuwse kastelen, waaronder het kasteel van Ardahan. Meer van «ıldır, berg Daman.
 BingŲl  -  Provinciebestuur Bingol 
 Bitlis  -  Provinciebestuur Bitlis
Provincie ligt ten westen van het Meer van Van. Vulkaan Nemrut en meer van Nemrut. De gelijknamige hoofdstad van Bitlis bezit meer middeleeuwse en traditionele architectuur dan welke andere stad in het oosten van Turkije. Dat uit zich in een groot aantal laat-middeleeuwse islamitische gebouwen in de vorm van moskeeŽn, madrassa's, en graven. Meestal gebouwd in opdracht van lokale Koerdische heersers. De architectonische stijl van deze gebouwen is zeer conservatief en vergelijkbaar met Seljuq-structuren uit een veel vroegere periode. Zie de foto's van Dick Osseman.
 Elazığ
 Erzincan
 Erzurum Provincie  -  Provinciebestuur Erzurum
Het plateau waarop de provincie ligt is gemiddeld 2.000 m hoog, terwijl de bergen tot meer dan 3000 meter reiken. Het Mescit-gebergte meet op hun hoogste punt 3239 meter en de berg-Dumlu 3169 m. Een ander als vakantieresort en ski-gebied bekend staande ls 3124 meter hoge PalandŲken. De valleien in de provincie liggen op een hoogte van tussen de 1500-1800 meter. De belangrijkste rivier is de Aras.
 Hakkari
 Iğdır
 Kars Provincie
 Malatya
 Muş
 Tunceli
 Van [ provincie ]  -  Provinciebestuur Van

 Ardahan stad
Ardahan is een kleine stad in noordoost Turkije tegen de grens met GeorgiŽ. In vroegere tijden en gedurende de Middeleeuwen behoorde de stad tot het Koninkrijk van ArmeniŽ.
 BingŲl stad  -  Stadsbestuur Bingol
Bingol wordt omringd door bergen en een groot aantal gletsjermeren en de laatste jaren uitgegroeid tot een populaire toeristische bestemming in Oost-AnatoliŽ. Het omringende berggebied met gletsjers reikt to ca. 3000 meter. Aardbevingsgevoelig.
 Dogubeyazit  -  Stadsbestuur Dogubayazit
De stad Dogubeyazit in de provincie Ağrı. De stad en het gebied er omheen kent een rijke historie, omdat het al werd bewoond in de tijd van het eerste Armeense Koninkrijk van Urartu [ meer dan 2700 jaar geleden ]. De stad ligt 15 km ten zuidwesten van de berg Ararat en 35 km van de Iraanse grens. De stad ligt op een vlakte, omringd door enkele van de hoogste toppen van Turkije, waaronder: Ararat [ 5.137 m ] en Kleine Ararat [ 3 .896 m ], TendŁrek Dağı [ 3.533 m ], Kaletepe [ 3.196 m], Arıdağı [ 2.934 m ] en GŲllertepe [ 2.643 m ].
Het 'Ark van Noach Nationale Park' ligt, inclusief de "Durupinar" site, in de heuvels ten oosten van de stad.
 Erciş  -  Stadsbestuur Ercis
De stad en tegelijk district Ercis ligt in het noordwesten van de provincie Van is een van de meest ontwikkelde steden in het oosten van Turkije met ca. 150 duizend inwoners. In de 18e eeuw is de stad verplaatst naar een andere lokatie vanwege de stijging van het waterpijl in het Meer van Van, waarbij de oude stad langzaam onder water verdween. De stad Ercis is op 23 Oktober 2011 door een zware aardbeving getroffen.
 Erzurum stad  -  provinciehoofdstad op 1757 meter boven zeeniveau
Erzurum beschikt over een aantal van de beste wintersportfaciliteiten in Turkije en was gastheer van de 2011 Winter Universiade. Was tiijdens de Koude OOlog NATO's meest zuidoostelijke luchtmachtpost. Verdere bezienswaardigheden : Cifte Minareli Madrasa [ een architectonisch monument van de late Seltsjoekse periode ]. Zie stadsbestuur Erzurum
 Kars stad
 Van [ stad ]  -  op de oostelijke oever van het Meer van Van nabij de Iraans-Turkse grens
De provinciehoofdstad van Van was in de 9e Eeuw voor Christus de hoofdstad van het Urartische Koninkrijk. In de omgeving liggen een kasteel [ aan het meer van Van ] en het eiland Akdamar met een Armeense kerk uit de 10e eeuw. Van heeft een stedenband met Basel in Zwitserland. De stad Van is op 23 Oktober 2011 door een zware aardbeving getroffen. Zie Toeristenbureua Van en Stadsbestuur Van

 Ararat  -  met 5137 meter is de Ararat de hoogste berg van Turkije
Deze met eeuwige sneeuw bedekte stratovulkaan ligt in de provincie Iğdır, dicht bij de grens met ArmeniŽ en Iran. De berg Ararat wordt door sommige mensen als een heilige berg gezien omdat volgens de Thora [  eerste vijf boeken van de Tenach, de Hebreeuwse Bijbel ], de ark van Noach op het gebergte van Ararat strandde na het zakken van het water van de zondvloed.
 Paleis van İshak Paşa
 Vulkaan Tendurek

 Krant - Turkish Daily News
 Universiteit in Oost-AnatoliŽ  -  Kars Kafkas Universiteit

Cuisine - Anatolische keuken - recepten

 Gele kaşar kaas in de regio Ardahan

Geschiedenis van Oost-AnatoliŽ

 Geschiedenis vande stad Erzurum en de geschiedenis van de Provincie Erzurum

Muziek, Kunst en Cultuur,

 Koersische literatuur

 Ahmad Khani [ 1650-1707 ]
Koerdische dichter, schrijver, soennitisch islamitische geestelijke en filosoof. Zie Wikipedia en Kurdishacademy.org.

 

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131125 Birchwood Studios