Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

NORRLAND  >  ZWEDEN 


Vakantie in Noorland  -  Reisinformatie Norrland [ Zweeds Noordland ].

Laatste wildernis van Europa. Bergen, zuivere lucht, zuiver water en prachige vergezichten [ naaldbossen, rivieren en meren ].

Norrland is het noordelijkste deel van de drie landsdelen van Zweden. In het westen grenst het aan Noorwegen, en in het uiterste noorden aan Finland.

Norrland bestaat uit de landschappen Ångermanland, Gästrikland, Hälsingland, Härjedalen, Lapland, Medelpad, Norrbotten, en Västerbotten.

Het hoogste punt van Zweden ligt ten westen van Kiruna [ de berg Kebnekaise ].

Steden in Norrland : Ore, Gävle, Sundsvall, Östersund, Umeå en Luleå.


hotels, reisbureaus, reisgidsen, vakantiewoningen, reizen naar norrland

links


Hotels Norrland

 Booking - Hotels in Zweden  -  Hotelgids Zweden

 Clarion Hotel Grand, Östersund [ behoort tot de Choice Hotels ]
Het Clarion Hotel Grand heeft een centrale ligging in Östersund en kijkt uit op het grootste meer van Zweden. Op loopafstand vindt u theaters, winkels en restaurants, en een kort autoritje brengt u naar de bergketens van Jämtland. Naast een restaurant zijn er 14 vergaderzalen in Clarion Hotel Grand - ideaal voor zakenreizigers.
 Best Western Hotel Gamla Teatern, Östersund
Het Best Western Hotel Gamla Teatern is gevestigd in een van de oudste houten gebouwen van Europa. Het stamt uit 1883 en biedt een elegante, historische sfeer. Het charmante Gamla Teatern ligt in het hart van Östersun. Best Western Gamla Teatern heeft genoeg plaats voor conferenties en andere evenementen voor 490 gasten.

 [ ebookers ]

 

 -  Hotels in Zweden

Reisbureaus / Reisorganisaties 

 BBI Travel  -  Ooit geslapen in een hotel van ijs?
In Zweden kan worden overnacht in een hotel van sneeuw en ijs. Leuk te combineren met huskysafari en/of sneeuwscootersafari.

 noSun  -  10 daagse reis door het Zweedse merengebied Exlusief
Denk aan Zweden en je denkt aan de mooie natuur met kalme meertjes, uitgestrekte bossen, levendige havens en niet te vergeten de rustige dorpjes met hun roodgeschilderde huisjes. Heb je dit altijd al eens willen beleven? Dan is dit je kans, want deze reis naar Zweden is niet alleen heel erg mooi, maar heeft dankzij de accommodaties een speciaal karakter! Dit wil zeggen dat we geen gewone hotels hebben uitgezocht voor deze reis, echter alleen exclusieve accommodaties zoals grote kloosters en oude landhuizen en die ooit bewoond waren door koningen, jonkheren en grafen. Lees snel verder en laat je verleiden tot een bijzondere reis door Zweden...

SNP Wandelreizen 
Het meest gevarieerde aanbod "waar het asfalt ophoudt…". Van lichte hotelwandelreizen tot pittige wildernistrekkings, van groepsreizen begeleid door ervaren reisleiders tot volledig individuele wandelarrangementen.Reisgidsen Zweden / reisliteratuur

 Bruna  -   

 Reisgids Lapland  -  Bradt Guide
Located within the Arctic Circle, Lapland spans the outermost fringes of Scandinavia and is a booming arena for adventure holidays and activities.
The Bradt guide to Lapland covers places and activities in the remote outposts of Norway, Sweden and Finland, together with background information to help travellers understand the Sámi cultures. Visitors on both short organised tours and those travelling independently are catered for, making this an all-round essential source book on everything this region offers.
• The first English-language guidebook to Lapland.
• Includes thorough history and culture, including the indigenous Sámi.
• Winter in Lapland: from Santa Claus tours and the Icehotel to husky safaris and snowmobiling.
• A full roundup of summer activities such as hiking, killer whale watching and Midnight Sun tours.
Aantal blz.: 180; 2007; ISBN 9781841622354

Vakantiewoningen in Norrland

Blauw vierkantje - illu Stuga -  traditioneel Zweeds huisje in het kenmerkende Falurood
De kleur is een soort donkerrood en heeft een bijzondere uitstraling [ 'changeant effect' ] bij variërende lichtinval. De naam vindt zijn oorsprong bij de typische kleur in de kopermijnen bij de Zweedse stad Falun. De zgn. Zweeds schlamfärg wordt zo massaal gebruik voor hout gebruikt omdat het erts nog andere conserverende componenten bezit. Wellicht dat de lage kosten ook een rol spelen.

Blauw vierkantje - illu Scandinavian Dreams [ 'Scandinavische Dromen' ]
Zweden biedt absolute sneeuwgarantie, rustige pistes, geen lange wachtrijen bij de liften en prachtige en betaalbare chalets.
Blauw vierkantje - illu Stena Line  -    -  zie vakantiewoningen
Uitgebreide aanbod vakantiewoningen Zweden te boeken bij uw ferry overtocht.

Blauw vierkantje - illu Greenwood
Greenwood Vakantiehuizen voor karakteristieke, eenvoudige vakantiehuizen tot luxe landhuizen: altijd in privebezit, dus geen projektontwikkelaars!
Blauw vierkantje - illu Larken  -  stuga's
Lärken is een typisch Zweedse Stuga, gelegen in de ongerepte natuur van Västergötland.

Vervoer / Hoe reis ik naar Norrland 

Blauw vierkantje - illu Luchthaven van Arvidsjaur [ Norrbotten ]
Blauw vierkantje - illu Luchthaven van Gällivare [ Norrbotten ]
Blauw vierkantje - illu Luchthaven van Kiruna [ Norrbotten ]
Blauw vierkantje - illu Luchthaven van Luleå
Blauw vierkantje - illu Luchthaven van Östersund
Blauw vierkantje - illu Luchthaven van Pajala [ Norrbotten ]
Blauw vierkantje - illu Luchthaven van Umea

Zie Luftfartsverket [ Zweedse Luchthaven- en Luchtverkeersdienst

Blauw vierkantje - illu Luchthaven Stockhom  - Arlanda Airport

Brussels Airlines  
Vliegtickets naar Zweden vanaf Brussel.

Blauw vierkantje - illu Losse vliegtickets Zweden / goedkoop vliegen naar Zweden
Diverse aanbieders / prijsvergelijking vliegtickets Zweden mogelijk.

Blauw vierkantje - illu Spoorwegen  -  Banverket
Blauw vierkantje - illu Spoorwegen  -  Statens järnvägars
Blauw vierkantje - illu Poolcirkel Expres  -  Norrlandståget  -  [ Connex / Veolia Transport ]
Je treinkaartje naar Lapland. Connex Norrlandståget biedt reizigers een unieke kans om heel Zweden te ervaren, van het glooiende boerenland in het zuiden tot het arctische gebieden in het noorden. Railpassen als Scanrail en Interrail zijn geldig.

Blauw vierkantje - illu Bottniabanen

Blauw vierkantje - illu Stena Line  - 
Ferry overtocht van Duitsland naar Zweden, van Kiel naar Gothenborg. Of van Denemarken naar Zweden, van Grenå naar Varberg of van Frederikshavn naar Goteborg.

Blauw vierkantje - illu ScandLines [ deens ]  -  veerdiensten
Blauw vierkantje - illu TT-Line Zweden  -  veerdiensten
TT-Line vormt de ideale verbinding tussen Duitsland en Scandinavië. 24 uur per dag in bedrijf met een van de modernste en milieuvriendelijkste vloten op de Baltische Zee en tot zeven afvaarten per dag.


Links 

 Ångermanland
Omvat delen van de provincies Västernorrlands län, Jämtlands län en Västerbottens län.
 Gästrikland
Maakt deel uit van de provincies Gävleborgs län en Uppsala län. In Gästrikland zijn talrijke archeologische vondsten uit de Vikingentijd gedaan. De grootste plaats in Gästrikland is Gävle.
 Hälsingland [ aan de Botnische Golf ]
Hälsingland kent uitgestrekte bossen en een glooiend landschap. Staat verder bekend om zijn grote, met traditioneel houtsnijwerk versierde boerderijen [ hälsingegårdar ]. Grote plaatsen in Hälsingland: o.a. Bollnäs, Hudiksvall, Ljusdal en Söderhamn. Door het gebied stromen de rivieren Ljusnan en Voxnan. Samen met Gästrikland vormt Hälsingland de Provincie Gävleborgs län.
 Härjedalen -  Toeristenbureau Härjedalen
 Jämtland  -  Toeristenbureau Jämtland
In de provincie Jämtlands liggen o.a. de gemeenten : Åre, Berg, Bräcke, Härjedalen,Krokum, Östersund, Ragunda, Strömsund.
 Lapland
Omvat delen van de provincies Västerbottens län en Norrbottens län. Lapland strekt zich uit over het aller -noordelijkste gedeelte van Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland. Plaatsen in Lapland : Kiruna, Gällivare, Jokkmokk, Arjeplog, Arvidsjaur. De naam 'Lappen' wordt door de bevolking zelf als beledigend ervaren. Die geeft de voorkeur aan de naam Saami of 'Saamen'. Zie Provincie Norbotten
 Medelpad
De kustlijn langs de Botnische Golf van dit landschap, de zogenaamde 'Hoge Kust', is een UNESCO werelderfgoed. Samen met Ångermanland vormt Medelpad de Povincie Västernorrlands län. Voor toeristische informatie kun je terecht bij het toeristenbureau van Midden-Zweden
 Norrbotten -  Provincie in het uiterste noorden van Zweden
Norrbotten verschilt op vele manieren van de rest van Zweden vanwege de scala aan culturen in het gebied : de Sami cultuur, de Finse cultuur [ Tornedalianen ] en de Zweedse settler-cultuur [ gecombineerd met de klimatologische omstandigheden, middernachtzon en midwinter donkerte ]. Hoofdplaats in Norbotten is Lulea. Zie Provincie Norbotten.
 Västerbotten

 Gävle
 Härnösand
 Sundsvall -  stad in de provincie Västernorrland met ca. 50 duizend inwoners
Sundsvall is een belangrijk verkeersknooppunt in Norrland. De lange-afstandsbus naar Haparanda neemt een aanvang in Sundsvall. Verder een haven aan de Botnische Golf en universiteitsstad.
 Östersund -  grootste stad van het noordwesten van Zweden
Östersund is de hoofdstad van de gemeente Östersund en de provincie Jämtlands län en ziet zichzelf als het midden van Zweden. In de stad ligt een campus van de Mittuniversitetet [ Universiteit Midden-Zweden ]. In het centrum van Östersund veel winkels en veel restaurants. Östersund heeft een lange geschiedenis als een centrum van outdooractiviteiten met een modern cross-country ski stadion en een verlichte skipiste binnen de gemeentegrenzen. Afficheert zich graag als Vinterstaden [ winterstad ]. Regelmatigis was Östersund gastheer van wereldkampioenschappen in sporten als biathlon, schaatsen en ski orienteering tesamen met de Zweedse nationale kampioenschappen in cross country skiën, oriëntatielopen [ loopsport waarbij het oa. aankomt op navigatie met kaart en kompas ] en snocross [ racen met snowmobiles ]. Ten zuiden van de stad ligt het vliegveld Åre Östersund Airport.
 Umeå
 Luleå  -  Hoofdstad Zweeds Lapland

 Skigebieden
* Are / Jamtlands, 98 km piste, 1920 m
 Kebnekaise  -  hoogste berg van Zweden  -  2117 meter hoog

 Artic Circle Trophy Woman Tour  -  zie Adventure Guides
De Arctic Circle Trophy voor dames is een sneeuwscooter safari door de ongerepte natuur van Noord Zweden over een afstand van 1000 kilometer. De tocht van Kiruna naar Östersund duurt ongeveer 1 week. De deelneemsters en hun – uiteraard vrouwelijke gidsen- overnachten onderweg in tenten en berghutten en maken onderweg zelf hun eten klaar op open vuren in de koude winternacht. Doel van de trophy is het verleggen van de eigen persoonlijke grenzen van de deelneemsters door het aangaan van een avontuur van een week in de ongerepte arctische natuur rond de poolcirkel. Voor de winnares staat in Östersund een bokaal klaar.

 Universiteit van Umea  -  Umeå Universitet

 

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131125 Birchwood Studios