Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

ARIZONA  >  VS  


Vakantie in Arizona.

Reisinformatie Arizona - een staat in het westen van de VS.

Regio's in Arizona : North Central Arizona, Northern Arizona, Phoenix metropolitan area, Southern Arizona, Arizona Strip.

Steden in Arizona : Chandler, Gilbert, Glendale, Mesa, Peoria, Phoenix, Scottsdale, Tempe, Tucson, and more.

Hoofdstad van Arizona : Phoenix.


hotels, reisbureaus, reisgidsen, reizen naar arizona

links


Campings / Kamperen

 Arizona Travel Park Association

 Koa  -  Campgrounds of America

Hotels in Arizona / Inns / Resorts

 [ ebookers ]

 Booking  -  Hotels in Arizona
Populairste bestemmingen : Tusayan, Flagstaff, Phoenix, Scottsdale, Sedona, Tucson, Tempe, Page, Prescott, Seligman, Holbrook, Yuma.

 

 Hotelvereniging in Arizona  -  Arizona Hotel & Lodging Association
 B&B in Arizona  -  Arizona Bed & Breakfast Inns
Arizona staat bekend als de Grand Canyon State en heeft haar bezoekers veel in petto.
Van de beschilderde woestijn van zuidelijk Arizona tot de hoge bergen van Tonto National Forest en van de heldere wateren van Lake Havasu tot de schilderachtige versteende National Forest, zal Arizona u overrompelen met haar schoonheid.

Nationale parken Arizona / Staatsparken
 
 Kaibab National Forest
Of het nu een bezoek is aan Sycamore Canyon, Kendrick Mountain of Kanab Creek, bezoekers zullen niet teleurgesteld worden met de natuurlijke genoegens die hun opwachting maken in het Kaibab National Forest.

Reisbureaus / Reisorganisaties

 
Organiseer je eigen reis naar Arizona  -  Vlucht + HotelsInkomend toerisme :

 Arizona Guide
Er is geen plaats op aarde te vinden zoals de "Grand Canyon'-staat. Het zijn niet alleen de landschappen van Arizona met daarin hoge bergketens, snelle rivieren, graslanden, duinen en cactusbossen. En het is niet het legendarische verleden van Arizona die duizenden jaren terug in de tijd gaat. Het zijn ook niet de mensen in Arizona, een levendige mix van culturen en tradities. Het zijn al deze dingen samen én de manier waarop ze met elkaar versmelten, dat een bezoek aan Arizona tot onvergetelijke ervaring maken.
 Archaeological Adventures of Arizona  -  archeologische avonturen in Arizona
Archeological Adventures is een educatief ontdekkingsprogramma voor gewijd aan het behoud en documentatie van archeologische vindplaatsen. Zij biedt gasten de unieke kans om de mysteries van het verleden onderzoeken, om de geschiedenis aan te raken en tot leven voelen komen tijdens een deelname aan een hands-on werkveldprogramma om onontgonnen archeologische vindplaatsen in kaart te brengen. Uw gidsen op deze avontuurlijke reizen zijn professionele archeologen en historici.
 Queen Mine Tours [ Bisbee ]
Uitgerust in bouwvakkerkleding, met een mijnwerkershoofdlamp en een gele regenjas dalen duizenden Bisbee bezoekers elk jaar af in de Queen tijdens een georganiseerde tour - onder de grond terug in de tijd.
De dagen van de mijnbouw, technieken, gevaren en drama herbelevend. De tot mijnwerkers omgetoverde gidsen voegen daarbij een persoonlijke touch toe die de bezoekers helpt om te ervaren hoe het vroeger was om onder de grond te werken.
 Stagecoach Trails Guest Ranch  -  Arizona Dude Ranches en gastenranches
Hier krijg je een kijkje in het oude westen, terwijl je geniet van de prachtige woestijn van Noordwest-Arizona met daarbij alle rust en stilte die je je maar kunt hopen.
Guest ranches, ofwel kerelboerderijen zaols ze meer algemeen bekend zijn (Dude Ranches), bestaan al sinds de late jaren 1800. Gasten willen een kijkje in het verleden en dit is een prachtige manier voor hen om dat te doen. De overnachting in de ranch is inclusief alle maaltijden, waaronder heerlijke desserts (altijd thuis gekookt), paardrijden en andere ranch activiteiten. Het paardrijprogramma varieert van langzaam en schilderachtige, tot uitdagende berg ritten en geavanceerde 'loping rides' in zanderige droge kreken.

Reisgidsen Arizona / Reisliteratuur
 
 Bruna  -   

 Reisgids Arizona & the Grand Canyon  -  Insight guide
 Reisgids Arizona (USA)  -  Moon handbooks
 Reisgids Lonely Planet Arizona, New Mexico & Grand Canyon Trips
Lonely Planet.
 Wegenkaart - Landkaart Arizona State Guide Map | National Geographic

Vakantiewoningen Arizona

 VacationsFRBO.com
Vakantiewoningen in Ahwatukee, Anthem, Apache, Bullhead City, Canelo, Carefree, Cave Creek, Chandler, El Mirage, Flagstaff, Fountain Hills, Gilbert, Glendale, Gold Canyon, Green Valley, Greer, Heber Overgaard, Lake Havasu, Litchfield Park, Maricopa, Mesa 8 Pine, Oro Valley, Overgaard, Paradise Valley, Parker, Patagonia, Payson, Peoria, Phoenix, Show Low, Pinetop, Prescott, Queen Creek, Rimrock, Rio Rico, Sahuarita, Scottsdale, Sedona, Show Low, Sun City West, Sun Lakes, Surprise, Tempe, Tucson, Wickenburg, Williams, Yuma
 Desert Holiday Villas  -  Arizona villa verhuur, luxueuze villa accommodaties, vakantievilla's

Vervoer / hoe kom ik in Arizona

 Luchthaven van Flagstaff  -  Flagstaff Pulliam Airport [ Arizona ]
 Luchthaven van Phoenix  -  Phoenix Sky Harbor International Airport [ Arizona ]
 Luchthaven van Tucson  -  Tucson International Airport [ Arizona ]
 Luchthaven van Carson City  -  Carson City Airport
 Luchthaven van Denver  -  Denver International Airport [ Colorado ]
 Luchthaven van Las Vegas  -  McCarran International Airport
 Luchthaven van Salt Lake City  -  Salt Lake City International Airport [ Utah ]
 Luchthaven van Santa Fe [ New Mexico ]  -  zie Visit Santa Fe
 Lanceerbasis ruimtetoerisme New Mexico [ VS ]
De lanceerbasis voor ruimtetoerisme wordt ontwikkeld door Virgin Galectic, een bedrijf van de Engelse ondernemer Richard Branson en de Amerikaanse vliegtuigbouwer Burt Rutan.

Andere luchthavens in Arizona : Bagdad, Bisbee, Buckeye, Bullhead City, Casa Grande, Chandler, Clifton, Cottonwood, Douglas, Grand Canyon Village, Kayenta, Kingman, Lake Havasu City, Marana, Marble Canyon, Mesa, Nogales, Page, Payson, Pinetop-Lakeside, Polacca, Prescott, Safford, Scottsdale, Sedona, Show Low, Sierra Vista, St. Johns, Taylor, Temple Bar, Tuba City, Winslow, Yuma. Zie daarvoor Airnav - Airports in Arizona

 KLM  -  vliegen naar Arizona
Vliegtickets Flagstaff, Vliegtickets Phoenix, Vliegtickets Tucson

 Losse vliegtickets / goedkoop vliegen naar Arizona
Diverse aanbieders / prijsvergelijking mogelijk

 Amtrak  -  treinvervoer in Arizona
** Amtrak - Sunset Limited
De Sunset Limited rijdt tussen Orlando and Los Angeles.
** Amtrak - Southwest Chief
De Southwest Chief rijdt tussen Chicago, IL, en Los Angeles, CA. Maak een treinreis door cowboyland met deze Amtrak treindienst door Illinois, Iowa, Missouri, Kansas, Colorado, New Mexico, Arizonaen Californié.

 Greyhound  -  busvervoer in Arizona


Links / Verwijzingen

 City of Phoenix  -  Hoofdstad Arizona  -  Phoenix CVB Vacation Center
Geniet van de zonovergoten dagen en sterrenhemel in de avond van Phoenix. U vindt er alles van wereldklasse dineren tot spannende avonturen, trendy winkels, moderne uitgaansgelegenheden en verrijkende cultuur.
De gevierde resorts en spa's van Phoenix zal je ontspannen en de Sonora woestijngolfbaan zal een uitdaging voor je zijn. Restaurants, winkels, resorts en spa's, outdoor avontuur, golf, cultuur en nachtleven staan in Phoenix, Arizona op je te wachten. Ontdek de woestijn die je nooit hebt gekend.

 Arizona Strip  -  deel van Arizona dat noordelijk van de Colorado Rivier ligt
Het overgrote deel van het land in de Arizona Strip wordt beheerd door de Land Management bureau van de VS of de Forest Service in de VS. In het gebied liggen een aantal wildernisgebieden en national monumenten plus het Kaibab Paiute indianenreservaat.
Het zuidelijke deel van de Arizona Strip omvat de North Rim van Grand Canyon National Park en het noordelijke deel van Lake Mead National Recreation Area.
Hier zijn de economische en culturele banden met Mormoonse Utah groter dan richting Arizona, vanwege de meerdere wegverbindingen naar Utah in noordelijke richting. Zie Bureau of Land Management Arizona - Arizona Strip Field Office
 North Central Arizona  -  deel van het zuidelijke Colorado Plateau [ Mogollon Plateau ]
** Nationale Monumenten : Wupatki, Walnut Canyon, Montezuma Castle en Tuzigoot.
** Steden / Towns : Williams, Flagstaff, Sedona, Jerome, Prescott, Cottonwood, Payson, Pinetop, Lakeside, Show Low, Camp Verde
 Noordelijk Arizona
Het noorden van Arizona wordt gedomineerd door het Colorado Plateau, de zuidelijke grens van die in Arizona de Mogollon Rim wordt genoemd. In het westen ligt de Grand Canyon.
In het oosten zijn de zeer grote Hopi en Navajo reserveringen. De twee grootste steden hier zijn Kingman en Flagstaff. Een groot deel van het grondgebied bestaat uit park, reserveringen of andere door federaal bestuur bestuurde gebieden.
Grote attracties naast de Grand Canyon zijn de rotswoningen van 'Canyon de Chelly' en Meteor Crater.
 Old West -  het Oude Westen
o Vorm geven aan het beeld van het Oude Westen
Geen plek in de Verenigde Staten speelde zo'n belangrijke rol in het vormgeven van het imago van het Oude Westen als Arizona. De geest van het legendarische Old West wordt door de staat in leven gehouden in gemeenschappen guest ranches en historische parken die hulde brengen aan de beroemde lawmen en beruchte revolverhelden.
Een glimp van het 'cowboyleven' kan uit een bezoek aan bijna elk deel van de staat worden afgeleid. De late jaren 1800 zijn bewaard gebleven voor mensen die staan te popelen om het Westen te ervaren... toen het Westen hard was.
o Tombstone  -  Tombstone
Few places epitomize the Old West like Tombstone. Known as "The Town Too Tough To Die," Tombstone Weinig plaatsen belichamen het Oude Westen als Tombstone. Bekend als 'The Town Too Tough To Die' brengt Tombstone scènes van vuurgevechten in de straten, outlaws met zure gezichten, en high-rolling gokkers in je gedachten tot leven. Een klimaat van lichtzinnigheid waar alleen naar de "de loop van het geweer" werd geluisterd. Zie ook Wyatt Earp
o Wyatt Earp
Een held die naar voren is gekomen in de rook van wapens. Wyatt Earp, een sheriff van Dodge City in Kansas herstelde de orde in de regio. Niemand was beroemder of gevaarlijk. Earp, zijn broers en het vuurgevecht bij de O.K . Corral zal voor altijd deel uitmaken van Tombstone mythologie.
o Kleine steden
Kleine steden in heel Zuid- Arizona zoals Breweryj Gulch, Sierra Vista, Bisbee, Benson en anderen hebben hun eigen unieke verhaal te vertellen over de manier waarop het Westen ooit was. Musea, historische bezienswaardigheden en rondleidingen wachten op de harten die verlangen naar de wilde tijden van het Oude Westen.
 Phoenix stedelijk gebied (metropolitan area)
 Zuidelijk Arizona  -  Southern Arizona

 Benson  -  City of Benson  -  Toerisme  -  Benson Visitor Center
Gelegen in de historische San Pedro Valley, biedt Benson de nabijheid van zowel Tucson (45 mijl ten noordwesten) en Sierra Vista (30 mijl ten zuiden).
Benson fungeert als de westelijke toegangspoort tot de landschappelijke en historische bezienswaardigheden van Cochise County en heeft de naam "Het thuis van Kartchner Caverns State Park" auteursrechtelijk beschermd.
 Bisbee  -  Discover Bisbee
Slenter over de stoepen van Bisbee en geniet in de vele galeries, gastronomische restaurants, koffiehuizen, boekhandels en speciaalzaken. Bezoek de charmante, gerestaureerde wijken met huizen in Victoriaanse en Europese stijl die op miraculeuze wijze op de flanken van de heuvels zijn gebouwd. Ontspan ... relax ... en onderga de rustgevende onderbreking van je dagelijkse wereld.
 Flagstaff, North Arizona  -  City of Flagstaff
Flagstaff is een gemeenschap zowel rijk aan culturele diversiteit, schoonheid en geschiedenis als fantastische educatieve, recreatieve en wetenschappelijke mogelijkheden.
 Sierra Vista - City of Sierra Vista
Gelegen op ca. 100 km ten zuidoosten van Tucson. Regional centrum van het zuidoosten van Arizona en het thuis van het historische Fort Huachuca.
Sierra Vista, omringd door de adembenemende natuurlijke schoonheid van de majestueuze bergketens en de rivier de San Pedro, heeft het hele jaar door een gematigd klimaat, overvloedige zonneschijn, en schone, frisse lucht.
 Tombstone
Levende bewijs van het Oude Westen. je hoeft geen toegang te betalen om Tombstone te bekijken en er zijn genoeg plaatsen om te overnachten. Het is een grote hub voor het zien van de rest van Cochise County.
 Tucson, Arizona  -  City of Tucson
Tucson is een van de oudste steden in de Verenigde Staten. Tucson was oorspronkelijk een Indiaas dorpje genaamd Stook-zone, wat water betekent aan de voet van Black Mountain.
Hugo O'Conor vestigde er de Tucson Presidio in 1775.
20 augustus 1775 wordt beschouwd als Tucson's verjaardag. Spaanse kolonisten arriveerden in het gebied in 1776. Tucson werd officieel deel van de Verenigde Staten met de Gadsden-aankoop van 1854. Tucson diende als hoofdstad van Arizona Territory tussen 1867 en 1877.
 Yuma, Arizona  -  City of Yuma
Gelegen op het punt waar de Gila en Colorado rivieren samenvloeien is Yuma ontstaan een groot overslagpunt voor transport, zoals voor goederen die vanaf de westkust kwamen en over die rivier stroomopwaarts werden verscheept.
Sinds de prehistorie is Yuma is de beste plek om de rivier de Colorado over te steken - Spaanse conquistadores reisde deze route in de zestiende eeuw en de enige Oceaan naar Oceaan-brug werd hier in 1920 gebouwd, daarmee het oostelijke deel van de Verenigde Staten met de Weskust verbond. Vandaag komen duizenden op de rivier bijeen om te genieten van diverse recreatieve activiteiten op het water.

Meer steden in Arizona? Zie de Lijst met steden en towns in Arizona.

 Lowell Observatory [ sterrenwacht in Arizona ]
De Lowell Observatory is een sterrenkundige onderzoeksinstelling in particuluere handen dat zijn domicili heeft in Flagstaff op een hoogte van 7250 meter. Het Observatorium werd in 1894 opgericht door wiskundige Percival Lowell uit Boston. De Lowell Observatory is niet alleen bekend vanwege de ontdekking van Pluto, maar ook als de plek waar astronoom V.M. Slipher het eerste bewijs verzamelde dat het heelal uitdijt.
 Nieuws  -  Chronicle of the Old West [ Kroniek van het Oude Westen ]
Krant die je het gevoel geeft nog steeds in de jaren 1800 te leven, zittend op de veranda van een saloon, achterover leunend in een stoel, pratend over het laatse nieuws met andere saloongasten.
 Nieuws uit Arizona  -  East Valley Tribune  -  Dagelijks nieuws Arizona
Richt zich op de plaatsen Chandler, Gilbert, Mesa, Tempe en Scottsdale.
 Radio in Arizona  -  Arizona Public Radio [ KNAU ]  -  publieke omroep
 Radio  -  Community Radio in Tucson
 TV in Arizona  -  KUAT TV
 Universiteit in Arizona  -  Arizona University
 Universiteit  -  Northern Arizona University
 Universiteit  -  University of Phoenix

Cuisine - Arizona Recepten

De staat Arizona is ongelooflijk divers met een groot grondgebied verdeeld over meer dan 113.000 vierkante mijl om precies te zijn. De gevarieerde geografie en cultuur hebben een sterek invloed gehad op de unieke culinaire scene in Arizona. Zie Arizona Guide

 Arizona Wine  -  wijn uit Arizona
Elke staat in de unie, inclusief Alaska, beschikt nu over eigen wijngaarden en wijnmakerijen.
De productie van druiven en wijn In Arizona gaat minstens terug tot de jaren 1500, tijdens de dagen van de Jezuïetenmissies.
De moderne wijnindustrie in Arizona begon hier zo'n 30 jaar geleden. Hedentendage is Arizona de thuisbasis van ca. 20 wijngaarden en meer wijnhuizen zijn gepland.

Geschiedenis van Arizona

 Arizona Historical Society
De Arizona Historical Society (AHS) is de oudste culturele organisatie van Arizona, opgericht door de lokale wetgever op 7 november 1864. . . en belast met het behoud van de geschiedenis van Arizona van nu en de toekomst.
De vier AHS musea, gelegen in Flagstaff, Yuma, Tempe en Tucson, zijn stategerunde entiteiten met een non-profit 501 (c) (3) status zoals onderwijsinstellingen.
 Arizona History Traveler
 Native American Nations  -  zie the Library of Arizona
Meer dan duizend jaar geleden bewoonde Indiaanse boeren een groot gedeelte van de huidige staat Arizona. Ruïnes van dorpen en oude structuren in de noordelijke, zuidelijke en centrale regio's van de staat getuigen van de vindingrijkheid van de oorspronkelijke bewoners.
Het vijf verdiepingen tellende Montezuma Castle, een 20-kamer klifwoning gelegen in de Verde Valley, diende 600 jaar geleden als een 'hoogbouwappartementencomplex' voor Sinagua Indianen.
Case Grande ook wel bekend als 'Big House' is een van de grootste en meest mysterieuze prehistorische gebouwen ooit gebouwd. Beide sites behoren tot de best bewaarde structuren in Noord-Amerika van de oorspronkelijke bewoners.

Muziek, Kunst & Cultuur

 Central Arizona Museum Association  -  ontdek meer dan 50 museums in de Vallei van de Zon
 Museum Association of Arizona [ MAA ]

 Heard Museum, Phoenix  -  Vlechtwerk en lokaal voedsel
Meer dan 200 Amerikaans-indiaanse mandenvlechters uit heel Noord-Amerika tonen hier hun werk (ook verkoop).
Geniet van weefdemonstraties en kookdemonstraties door lokale inheemse chefs. Inheemse voedselproducenten verkopen verleidedelijke traktaties voor bezoekers om mee naar huis te nemen. Gratis toegang. Museumbezoek kost extra.

 

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20140110 Birchwood Studios