Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

CALIFORNIň  >  VS


Vakantie in CaliforniŽ.

Reisinformatie over CaliforniŽ - een staat in de zuidelijke helft van de westkust [ Stille Oceaan ] van de Verenigde Staten van Amerika.

Top-bestemmingen in CaliforniŽ : California Deserts, California's Central Coast, East Bay, Golden Gate Area, Greater Los Angeles, Greater San Diego, High Sierra, Inland Empire, Lake County, Lake Tahoe, Mendocino County, Napa Valley, Northeast California, Orange County, Redwood Coast, Sacramento Valley, San Joaquin Valley, Silicon Valley, Solano County, Sonoma County

Steden in CaliforniŽ : Bakersfield, Fresno, Los Angeles-Long Beach, Sacramento, San Diego, San Jose-San Francisco-Oakland, Santa Ana-Anaheim-Irvine.

Hoofdstad van CaliforniŽ : Sacramento.


hotels, reisbureaus, reisgidsen, reizen naar californiŽ

links


Campings / Kamperen / Campers

 California State Parks  -  zie 'Reservations and Fees' [ Camping, Tours, and dagrecreatie ]
Het California Department of Parks and Recreation beheert meer dan 270 stukken park die de mooiste en meest gevarieerde verzameling natuurlijke, culturele en recreatieve bronnen binnen CaliforniŽ vormen.
Deze schatten zijn zo verschillend als CaliforniŽ zelf: van het laatste restje Redwood-bossen tot uitgestrekt fragiel woestijnlandschap, van de hoge Sierra Nevada tot de brede zandstranden van aan de zuidkust, en van de rijkdom van Hearst Castle tot overblijfselen van koloniaal Rusland.

 Koa  -  Kampgrounds of America

Hotels in CaliforniŽ / Resorts

 Booking  - Hotelgids CaliforniŽ
Hotels in o.a. San Francisco, Los Angeles, San Diego, Hollywood, Monterey, Palm Springs, Santa Monica, Burlingame, Anaheim, Curry Village, South San Francisco, Millbrae.

 [ ebookers ]

 Hotelopia  - 

 

 Booking  -  Hotelgids Yountville [ Napa Valley ]

Nationale Parken / Staatsparken 

 California State Parks  -  zie Reservations and Fees [ Camping, Tours, en Day Use ]

 US National Parks
Channel Islands, Death Valley, Joshua Tree, Kings Canyon , Lassen Volcano, Redwood, Sequoia, Yosemite

Reisbureaus / Tour Operators

Djoser Junior - groepsrondreis naar de Verenigde Staten
Los Angeles, San Francisco en Las Vegas zijn de steden die tijdens deze rondreis door West-Amerika afgewisseld worden met het indrukwekkende natuurschoon van nationale parken als Yosemite, Grand Canyon, Bryce Canyon en Zion. We reizen met minivans door het land van de cowboys en indianen. Natuurlijk mag het enige echte Disneyland niet ontbreken in deze rondreis

  FOX Vakanties Verenigde Staten  -  Groepsrondreizen naar de Verenigde Staten
FOX Vakanties is dť internet-reisorganisatie van Nederland. Als directseller verkoopt FOX zijn reizen rechtstreeks aan de consument. Dit levert de klant een groot prijsvoordeel op; er worden gťťn commissies in de reissom opgenomen.

Djoser.nl -  De andere manier van reizen
De andere manier van reizen' van Djoser is er voor iedereen die veel individuele vrijheid wil combineren met het gemak van een groepsreis. Djoserreizigers zijn nieuwsgierig naar het dagelijks leven in andere culturen, genieten van eeuwenoude kunstschatten en willen zich laten overrompelen door de schoonheid van ongerepte natuur.Reisgidsen CaliforniŽ / Reisliteratuur over CaliforniŽ

 Bruna  -   

 CaliforniŽ  -  G. Critzer 
Nederlandstalige reisgids voor Californie. Eerst worden de geschiedenis en cultuur van het gebied besproken . Daarna volgen beschrijvingen van elf deelgebieden, zoals Los Angeles en omgeving, Central Coast, San Francisco en omgeving, Wine Country en de woestijn, met per gebied aparte tochten of wandelingen. Bij de beschrijvingen worden in de kantlijn veel adressen vermeld; elk gebied wordt afgesloten met een lijst van hotels en restaurants. Tot slot vindt men praktische reisinformatie en een uitgebreid register van namen en zaken. Elk deel heeft zijn eigen kaartje(s) en is met een eigen kleur in de bovenhoek van de pagina gemarkeerd. Ter orientatie is telkens een overzichtskaartje van Californie met plaatsaanduidingen gegeven. Verspreid door de gids staan thematische hoofdstukjes, bijvoorbeeld over de wijnen, Mexicaanse volkskunst of de Californische keuken. Geillustreerd met vele, fraaie kleurenfoto's. De tekst is informatief, maar wat zakelijk. Goed bruikbare, verzorgde uitgave [ Biblion recensie ].
Paperback | 400 Pagina's | Kosmos/Z&K Uitgevers B.V.

Vakantiewoningen in CaliforniŽ

 California Vacation Rentals @ VacationHomes.com

 VacationsFRBO.com
Vakantiewoningen aan de kust van CaliforniŽ, in de woestijn, Groot San Diego, Groot San Francisco / Napa gebied, Lake Tahoe, bergen van CaliforniŽ, Orange County / Groot Los Angeles, andere gebieden

Vervoer / Hoe reis ik naar CaliforniŽ

blauw vierkantje - illu Luchthaven Los Angeles  -  Los Angeles International Airport [ LAX ]
De internationale luchthaven van Los Angeles ca. 24 kilometer ten zuidwesten van Los Angeles en biedt reizigers uitgebreide en moderne faciliteiten met daarbij goede weg- en spoorverbindingen.

 Luchthaven San Diego  -  San Diego International Airport
 Luchthaven San Francisco  -  San Francisco International Airport

blauw vierkantje - illu Losse vliegtickets - goedkoop vliegen naar CaliforniŽ 
Diverse aanbieders / prijsvergelijking.

blauw vierkantje - illu Amtrak  -  treinvervoer in CaliforniŽ

blauw vierkantje - illu Greyhound  -  busvervoer

 Bay Area  -  Transit 511
 Golden Gate Transportation District
 Los Angeles' DASH  -  Downtown Shuttle Service
 metro.net  -  Transit Services and Information for Los Angeles County
 Orange County Transportation Authority  -  County's primary transportation
 Sacramento Regional Transit  -  Metropolitan Transit System
 San Diego's MTS  -  Metropolitan Transit System
 San Francisco BART  -  Bay Area Rapid Transit District
 San Francisco Muni -  Gemeentespoor 


Links naar begin pagina - button

 California Tourism  -  Toeristenbureau CaliforniŽ
 Go California
Informatie over de Californische regio's Central Coast, Central Valley, Woestijnen, Gold County, High Sierra, Inland Empire, Los Angeles County, North Coast, Orange County, San Diego County, San Francisco Bay Area en Shasta Cascade.
 California Welcome Centers
Arcata, Santa Rosa, Anderson, Auburn, San Francisco, Merced, Los Angeles, Santa Ana, Oceanside, Yucca Valley en Barstow.

 State of California [ overheid CaliforniŽ ]

 Sacramento  -  Stad Sacramento  -  hoofdstad van CaliforniŽ

 Sacramento  -  Kamer van Koophandel van Sacramento [ stadspromotie ]

 Centrale Kust
De Central Coast in CaliforniŽ strekt zich uit van Santa Cruz in het noorden tot Santa Barbara in het zuiden, maar centreert zich vooral op de counties Monterey en San Luis Obispo.
 Centrale Vallei  -  Great Valley Center
 Gouden Land  -  Gold Country Visitors Association
De naam 'Gold Country' alleen al roept beelden op van het oude westen: cowboys en indianen, postkoetsen en stoommachines, 49'ers en rumoerige saloons.
De ontdekking hier van goud in 1848 zorgde voor de grootste goudkoorts in de geschiedenis en herinneringen aan die gloriedagen zijn overal langs de historische Highway 49 te vinden, die 321 mijlen langs de 'Heritage Corridor' loopt en veel van de 19e eeuwse 'Mother Lode'-mijnbouwstadjes met elkaar verbindt.
De regio strekt zich uit van de zacht glooiende uitlopers van de Sierra Nevada in het westen met een mediterraan klimaat, tot het spectaculaire gebergte van de High Sierra in het oosten.
 High Sierra
Ahwahnee, Bear Valley, Bridgeport, Carnelian Bay, Dorrington, Downieville, Fish Camp, Groveland, Hope Valley, Jamestown, Kirkwood, Mariposa, Midpines, Murphys, Oakhurst, South Lake Tahoe, Tahoe City, Tahoe Vista, Tahoma, Yosemite
 Inland Empire 
De 'Inland Empire', ook wel bekend als 'The IE', is een gebied van ongeveer 90 kilometer van noord tot zuid en ongeveer 75 kilometer in de breedte. Het overspant de counties van Riverside en San Bernardino.
Het gebied is aan alle kanten omringd door bergen en heuvels, met slechts een paar natuurlijke doorgangen naar Los Angeles en Orange County in het westen.
San Diego County ligt in het zuiden en Palm Springs in het Oosten.
Zie Inland Empire USA, Southern California, Riverside and San Bernardino County
 LA County  -  website van Los Angeles County 
 Mount Shasta  -  de heilige berg van Amerika
Aan Mount Shasta, een actieve vulkaan van 4319 meter hoog langs de interstate 5 in Noord-CaliforniŽ, worden heilige krachten toegeschreven.
De berg heeft daarom wellicht ook een grote aantrekkingskracht op hippies, esoterische types en 'zoekers'.
In het prachtige natuurgebied rond de berg kan geklommen, gewandeld en geskied worden. Elk jaar is er het Wesak Festival. Zie voor meer informatie
 Napa Valley & Sonoma County
Twee van de regio's waar de californische wijn vandaan komt. Yountville = typisch dorpje met wijnproeverijen. mendocino = sfeervol kustplaatsje, voormalig hippiecentrum, ideale uitvalsbasis voor outdooractiviteiten [ fietstochten, wandeltochten, kanotochten door de uitgetrekte Redwood-bossen ].
 Noordkust CaliforniŽ  -  North Coast
 Orange County  -  County of Orange
 San Diego County  -  County of Sandiego
 San Francisco Bay Area  -  Association of Bay Area Governments
Bay Area Counties : Alameda, Contra Costa, Marin, Napa, San Francisco, San Mateo, Santa Clara, Solano, Sonoma
 Shasta Cascade  -  Northern California Travel and Tourism Information System

 Bakersfield  -  City of Bakersfield, CA
 Fresno  -  City of Fresno, CA
 Los Angeles-Long Beach  -  zie Los Angeles
 Los Angeles  -  verwijzing naar aparte pagina over Los Angeles
 Sacramento  -  City of Sacramento, CA
 San Diego  -  San Diego Travel Source  -  op ťťn na grootste stad in CaliforniŽ
Wijken en deelgemeente in San Diego : naast het historische Gaslamp Quarter in het centrum zijn er Little Italy, Coronado, La Jolla, Del Mar, Carlsbad, Escondido, La Mesa, Hillcrest, Barrio Logan, Chula Vista en meer.
Bekend om zijn bijna idyllische klimaat, meer dan 100 kilometer ongerepte stranden en een schitterende reeks familie-attracties van wereldklasse, waaronder de wereldberoemde San Diego Zoo en het Wild Animal Park, SeaWorld San Diego en Legoland California, biedt San Diego een breed scala van mogelijkheden om te gaan zien en te doen voor bezoekers uit de hele wereld.
 San Jose-San Francisco-Oakland  -  San Jose
 San Francisco 
 Santa Ana-Anaheim-Irvine  -  Santa Ana

Andere steden in CaliforniŽ? Zie Lijst met steden in CaliforniŽ 

 Nieuws uit CaliforniŽ
LA Times / Los Angeles Times, The Sacramento Bee [ Northern California local news and information ], Pe.com [ News for Inland Southern California ], San Francisco Chronicle
 Radio uit CaliforniŽ  -  Southern California Public Radio
 TV  -  KQED  -  publieke omroep in Noord-CaliforniŽ
 Universiteit  -  Sacramento State University
 Universieiten in CaliforniŽ  -  California Colleges and Universities ranked by popularity

Muziek uit CaliforniŽ

 Songs of the Chicano Movement  -  Rolas de AztlŠn
Midden jaren zestig verhieven boze landarbeiders hun stem onder het motto 'brown power'. Deze zich uitgebuit voelende landarbeiders, afkomstig uit Mexico, noemden zich Chicanos.
De vrolijke liedjes die zij zongen (Huelga-liederen en Corridos-balladen) waren verpakt in niet mis te vatten boodschappen.
Zie
Chicano Movement of the 60's en Cantos di mi canton (Chicano muziek uit CaliforniŽ), een concert van ca. 1 uur (Library of Congress)

 Coachella Valley Music and Arts Annual Festival (april)
Het Coachella Festival is een jaarlijks twee-weekend, driedaagse muziek-en kunstfestival op de lokatie Empire Polo Club in Indio, CaliforniŽ in de Inland Empire Coachella Valley.
Het evenement bestrijkt diverse muziekgenres, waaronder rock, indie, hiphop en elektronische muziek, maar biedt ook beeldhouwkunst.
Zie Coachella.com.

 
Wesak Festival  -  Volle maan festival rond Mount Shasta 
in deze
Youtube video een beschrijving van een Wesak festival in Tibet en uitleg (Vesak is eigenlijk de viering van de geboorte, verlichting en dood van Boeddha en wordt, in tegenstelling tot de geboorte en de dood van Christus, gevierd als een gebeurtenis op zichzelf. 

 

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20140329 Birchwood Studios