Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

VAKANTIE SULAWESI  >  INDONESIE 


Reisinformaie over Sulawesi, het vroegere Celebes.

Sulawesi wordt opgedeeld in Centraal-Sulawesi, Gorontalo, Noord-Sulawesi, West-Sulawesi, Zuid-Sulawesi en Zuidoost-Sulawesi

Hoofdstad van Celebes : Makassar, het vroegere Ujung Pandang.


autoverhuur, hotels, reisbureaus, reisgidsen, reizen naar sulawesi

links


Autoverhuur

ebookers.nl  -  Klik op ' Autohuur 'Hotels in Sulawesi

 

Blauw vierkantje - illu Booking - Hotels in IndonesiŽ  -  Nederlands Hotelreserveringsbedrijf

Reisbureaus / Reisorganisaties

  -  zie Rondreis IndonesiŽ  -  5 eilandentour
Rondreis over Sumatra, Java, Sulawesi, Bali en Lombok.
Deze gloednieuwe rondreis stelt u in staat om kennis te maken met 5 van de juweeltjes van deze archipel. Sumatra, Java, Sulawesi, Bali en Lombok tonen u hun gifgroene sawa's (rijstvelden) en vruchtbare plantages, talloze bijzonder imposante tempelcomplexen (waaronder de wereldberoemde Borobudur), traditionele bergdorpen en adembenemende natuur (zoals de indrukwekkende Bromo-vulkaan op Java en het Bratan -meer op Bali).

 Schone Streven  -  geheel verzorgde rondreizen
Alle reizen inclusief volpension en de meeste excursies zijn bij de prijs inbegrepen. De Nederlands sprekende reisleiders, die het land op hun duimpje kennen, laten u graag kennis maken met de verschillende culturen.

 Sulawesi-indonesia.com

 Manado Safari Tours North Sulawesi 

Reisgidsen / Reisliteratuur IndonesiŽ

 Bruna  -    

 Lombok en Sulawesi: Dampende meren en rare beesten
Uitgebreid artikel in de Volkskrant van zaterdag 17 december 2012 van de hand van NoŽl van Bemmel.

Vervoer / Hoe kom ik naar Sulawesi

 Luchthaven van Makassar - Bandara Udara Hasanuddin Internasional [ UPG / WAAA ]
De luchthaven ligt 22 km noordoostelijk van het centrum van Makassar. Koordinaten: 5į 03' 42" S; 119į 33' 15" O

 Losse vliegtickets van diverse aanbieders  -  prijsvergelijking mogelijk

 Pelni  -  staatsrederij


Links / Verwijzingen

Bahasaa Indonesia studeren ? zie de pagina taalreizen
Indonesische taal voor beginners.

Blauw vierkantje - illu Makassar  -  hoofdstad van Sulawesi  -  Pemerintah Kota Makassar
In de stad in het zuiden leven vooral Buginezen en Makassaren. Makassar was ten tijde van de VOC [ Vereenigde Oostindische Compagnie ] een belangrijke havenplaats voor de Nederlanders. Veel van de specerijen uit de Molukken werden via deze haven naar Europa verscheept.

Blauw vierkantje - illu Bunaken  -  duiken
Zie bastianos Diving resort
Blauw vierkantje - illu Centraal-Sulawesi  -  Sulawesi Tengah  -  met als hoofdplaats Palu
Provincie in het hart van Sulawesi.
Banggai Eilanden, Banggai Regency, Buol Regency, Donggala Regency, Morowali, Parigi Moutong, Poso Regency, Tojo Una-Una en Toli-Toli.
Steden in Centraal Sulawesi : Ampana, Banggai, Bungku, Buol, Donggala, Kolonodale, Luwuk, Parigi, Poso, Tolitoli.
Blauw vierkantje - illu Gorontalo -  provincie in het noorden van Celebes.
De hoofdstad heeft dezelfde naam. Gorontalo is december 2000 van de provincie Noord-Celebes losgemaakt om de moslimgemeenschap in Gorontalo administratief te scheiden van de christenmeerderheid in Noord -Celebes. Zie Beranda Provinsi Gorontalo.
Blauw vierkantje - illu Noord-Sulawesi  -  Sulawesi Utara
De natuurlijke wonderen van Noord-Sulawesi maakt het uitermate geschikt voor zowel de georganiseerde en avontuurlijke reizen. Het volledige spectrum van het duikenactiviteiten is in Noord-Sulawesi aanwezig. Het duiken varieert van de prachtige 'koraaltuinen' van Bunaken Marine Park en Bangka Straat tot de muren van vis en onderwatervulkanen van de Sangihe eilanden en de ongewone en zelden geziene critters van Lembeh Strait. Activiteiten op het land zijn gericht op wandelen in het regenwoud in Tangkoko Nature Reserve (de thuisbasis van de grootste concentratie van zwarte kuifmakaken en 's werelds kleinste primaat, de Tarsier) en Dumoga Bone National Park (de thuishaven van de legendarische babirusa varkensherten), samen met het bekijken schilderachtige watervallen, het 'vulkaanklimmen en raften op de rivier en zelfs golf. Het verkennen van 'het Tomohon / Tondano hooglanden gebied, rijstvelden, kokosnoot plantages en bloementuinen ronden van de mogelijkheid tot activiteiten af.
De hoofdstad van Noord Sulawesi is Manado [ ook grootste stad ]. De bevolking in de regio is hoofdzakelijk christelijk (95%) met een hindoe minderheid. Zie North Sulawesi.com [ Official Website of the North Sulawesi Tourism Promotion Board (NSTPB) ] en Zie Pemerintah Propinsi Sulawesi Utara
Blauw vierkantje - illu West-Sulawesi  -  Sulawesi Bara
Tot 2004 onderdeel van de provincie Zuid-Sulawesi. De hoofdstad is Mamuju. Net als in veel andere plaatsen in West-Sulawesi, is Mamuju een overwegend islamitische stad, met veel moskeeŽn in. Er is een kleine christengemeenschap met verschillende kerken [ 2010 ]. Zie Website Resmi Provinsi Sulawesi Barat [ provincie ] en Website Resmi Pemerintah Kabupaten Mamuju [ regio mamuju ]
Blauw vierkantje - illu Zuid-Sulawesi  -  Sulawesi Selatan  -  met hoofdplaats Makassar
Toeristen die dit deel bezoeken komen doorgaans voor de dodenrituelen van de Toraja's in Tana Toraja. Rantepao is het toeristische hart van Zuid-Sulawesi. In Zuid-Sulawesi vind je nog talloze werkende vulkanen, borrelende modderpoelen en geisers en het heeft een mild klimaat.
Bantaeng Regency [ Bantaeng ], Barru Regency [ Barru ], Bone [ Watampone ], Bulukumba [ Bulukumba ], Enrekang [ Enrekang ], Gowa [ Sungguminasa ], Jeneponto [ Jeneponto ], Luwu [ Palopo ], East Luwu [ Malili ], North Luwu [ Masamba ], Maros [ Maros ], Pangkajene Islands [ Pangkajene ], Pinrang [ Pinrang ], Selayar [ Benteng ], Sinjai [ Sinjai ], Sidenreng Rappang [ Sidenreng ], Soppeng [ Watansoppeng ], Takalar [ Takalar ], Tana Toraja [ Makale ] en Wajo [ Sengkang ].
Belangrijke steden : Makassar, Palopo, Pare-Pare
Blauw vierkantje - illu Zuidoost-Sulawesi  - Sulawesi Tenggara
Beetje afgelegen provincie van Celebes. Geen snelweg [ 2010 ] verbindt het met de steden op de rest van het eiland. Transport via ferry over zee tussen Watampone in Zuid-Celebes en de haven van Kolaka. De hoofdstad van de provincie is Kendari [ zusterstad van Kosovska Mitrovica, Kosovo? ], aan de oost kust van het schiereiland. Geen werkende website voor de provincie gevonden [ 2011-01]. Zie mogelijk Kendari.go.id/ .
Blauw vierkantje - illu Floreszee omgeven door de Kleine Soenda-eilanden
De Floreszee is een randzee van de Indische Oceaan ten noorden van de eilanden Soembawa en Flores. De Floreszee verbind de Javazee en de Balizee in het westen met de Bandazee in het oosten.
Blauw vierkantje - illu Gunung Buta Tara  -  vulkaan
De Batu Tara stratovulkaan is een klein, afgelegen eiland in de Floreszee. De flanken van de Batu Tara zijn begroeid. Zie indonesiepagina.nl - Welke vulkanen zijn actief in IndonesiŽ
Blauw vierkantje - illu Pare-Pare  -  Zuid-Sulawesi
Ligt aan de zuidwest-kust ongeveer 155 km yten noorden van Makassar. Een van de drukst bevolkte centra van het Bugis volk.
Blauw vierkantje - illu Palu  -  Kota Palu  -  hoofdstad van Centraal Sulawesi
De stad ligt aan de monding van de Palu rivier, aan de kop van een lange, smalle baai. Door zijn beschermde ligging tussen twee bergruggen heerst er een ongewoon droog klimaat.
Blauw vierkantje - illu Rantepao  -  het toeristische hart van Zuid-Sulawesi.
Blauw vierkantje - illu Tangkoko National Park
Blauw vierkantje - illu Tomohon  -
Blauw vierkantje - illu Tunan-waterval 

Blauw vierkantje - illu NVOIR  -  Nederlandse vereniging van onafhankelijke indonesische reisspecialisten
Met regelmatig bijgewerkte informatie over IndonesiŽ

Cuisine - Sulawesi keuken

Net als voor andere delen van IndonesiŽ is het basisvoedsel rijst. Vis komt prominent in het eten voor: van vers, gezouten, gedroogd, gerookt tot pasta. Het is overvloedig en van grote verscheidenheid: kreeft, oesters , garnalen, garnalen, inktvis, krab, etc. Kokonoten vind je overal en worden verwerkt voor de olie, de melk en het vlees. Het is een ingrediŽnt voor vele gerechten.
Specerijen en Hot Chili Peppers zijn de essentieeel voor het meeste koken en worden, zeker in Noord-Sulawesi, royaal gebruikt.

Geschiedenis van Sulawesi / Geschiedenis van Celebes

Blauw vierkantje - illu History of Sulawesi

Muziek, Kunst en Cultuur Sulawesi, Evenementen

Blauw vierkantje - illu Kolintang
Het Kolintang muziekinstrument is afkomstig uit Minahasa. Het is vergelijkbaar met een houten xylofoon en is populair in Sulawesi. Een versie van de lokale folklore geeft aan dat de naam Kolintang voortkomt uit haar geluiden : TING (hoge toon noot), Tang (matige pitch noot) en Tong (lage toonhoogte noot).
Kolintang is nauw verbonden met het traditionele geloof van de Minahasanbevolking en werd meestal gespeeld bij rituelen rond eerbetoon aan voorouders. Zie Kolintang.co.id.

Blauw vierkantje - illu Cultuur Noord-Sulawesi

Blauw vierkantje - illu Maengket [ uit Minahasa ]
De dans wordt vaak uitgevoerd bij belangrijke gelegenheden, zoals onthaal van prominente bezoekers, als een prelude op wedstrijden, of tijdens lokale festivals.


Recente reisadviezen  - zie pagina reisadvies

 

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131115 Birchwood Studios