Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

VAKANTIE MALEISIE  >  VERRE-OOSTEN


Deelstaten in MaleisiŽ : Johor, Kedah, Kelantan, Melaka, Negeri Sembilan, Pahang, Perak, Perlis, Pulau Pinang, Sabah, Sarawak, Selangor, Terengganu.

Federale gebieden in MaleisiŽ : Labuan en Wilayah Persekutuan

Plaatsen in MaleisiŽ : Alor Setar, Batang Kali, Batu Ferringhi, Cameron Highlands, Georgetown, Ipoh, Johor Baharu, Kota Baharu, Kota Kinabalu, Kuah, Kuala Terengganu, Kuantan, Kuching, Labuan, Langkawi, Lumut, Malakka, Melaka, Mersing, Miri, Pangkor, Penang, Petaling Jaya, Sandokan, Seberang Jaya, Sepang, Seremban, Seri Kembangan, Shah Alam, Sibu, Subang Jaya, Tawau.

MaleisiŽ is een Islamitische staat in Zuid-Oost AziŽ. Het land is de laatste jaren uitgegroeid tot ťťn van de economische grootmachten in deze regio terwijl ook steeds meer mensen MaleisiŽ als vakantiebestemming ontdekken.

Hoofdstad van MaleisiŽ : Kuala Lumpur


autoverhuur, hotels, reisbureaus, reisgidsen, reizen naar maleisiŽ

links


Autoverhuur in MaleisiŽ 

Hotels MaleisiŽ

 Hotels in MaleisiŽ  -  Hotelgids MaleisiŽ 
Hotels Kuala Lumpur, Melaka, Sepang, Batu Feringgi, Kuching, Johor Bahru, Petaling Jaya, Kota Kinabalu, Shah Alam, George Town, Kuah en Bayan Lepas

 [ ebookers ]

 

 Malaysian Association of Hotels  -  paraplu-organisatie hotels in MaleisiŽ

Nationale Parken

Het regenwoud van MaleisiŽ is wel het meest gesloten en rijkste ecosysteem van de wereld.
In de beschermde juweeltjes van de natuur, de grote regenwouden van MaleisiŽ en de Nationale Parken aldaar, hebben vele zeldzame dieren en planten hun levensruimte gevonden.

 Mulu National Park
 Mt Kinabalu Park.
 Taman Negara

Reisbureaus / Reisorganisaties

NRV Reizen naar MaleisiŽ 
o  Groepsrondreis
18-daagse rondreis Avontuurlijk Borneo, 17-daagse rondreis Magisch MaleisiŽ
o Privťrondreis 
16-daagse rondreis Het Beste van MaleisiŽ, 16-daagse rondreis Betoverend MaleisiŽ, 18-daagse rondreis De Vele Gezichten van Borneo, 14-daagse rondreis Hoogtepunten van MaleisiŽ, 18-daagse rondreis MaleisiŽ Totaal, 15-daagse rondreis Wonderen van MaleisiŽ
o Stad & Strand 
12 dagen Kuala Lumpur & Pangkor Island, 12 dagen Kuala Lumpur & Penang, 12 dagen Kuala Lumpur & Langkawi, 12 dagen Kuala Lumpur, Penang & Langkawi

  FOX Vakanties MaleisiŽ  -  Groepsreizen naar MaleisiŽ

Club Med: specialist in luxe all-inclusive reizen 
Cherating Beach - Clubdorp met kinderopvang
Clubdorp in een tropisch park van 80 hectare; Golf (practice met net, puttinggreen), ruimte voor ludieke sportactiviteiten (circusschool, sportklimmen, vliegende trapeze, bungy trampoline, inline skaten); 4 km ongerept zandstrand langs de Chinese zee>

KRAS Reizen MaleisiŽ  -  B.v. Higlights & Beach MaleisiŽ
Rondreis met hoogtepunten als Kuala Lumpur, Camerin Highlands, Penang, Ipoh, Taman Negara, Langkawi en Malacca.

 Koning Aap Reizen -  Borneo Apenheulreis 
Voor de liefhebbers van nog nauwelijks ontdekte oerwouden in AziŽ heeft Koning Aaap Reizen samen met de Apenheul een prachtige reis door Maleisisch Borneo samengesteld. Je volgt de oude routes van de Ibanstammen, zoals de headhunterstrail in MaleisiŽ, waarbij je rivieren moet doorwaden, begeleid door het gezang van krekels en de kleurenpracht van kolossale vlinders. Dit deel van de wereld is nog onontgonnen gebied. Je maakt kennis met de gastvrije bevolking en logeert in traditionele 'longhouses'. Op Sabah bezoek je een natuurbehoudproject van de Apenheul. Drie dagen lang leer je alles over het oerwoud, wat er leeft en hoe het te behouden. De bossen langs de Kinabatanganrivier vormen het laatste toevluchtsoord voor een groot aantal dieren, waaronder olifanten, neushoornvogels, gibbons en orang-oetans. Samen met de lokale bevolking is een project gestart om dit gebied te beschermen.

  Djoser Junior - groepsrondreis naar MaleisiŽ 
Rondreis in MaleisiŽ voor gezinnen naar de prachtige natuur van Taman Negara, de Cameron Highlands en de tropische eilanden van Penang en Langkawi. Speciaal voor de kinderen is een bezoek een olifantenopvangcentrum.

 Kuoni  -  MaleisiŽ 
Luxe strandvakanties Penag, Langkawi, Kota Kinabalu, Pankor & Pankor Laut, Tioman en Perhentian & Tanjong Jara.

 Shoestring - Groepsreizen  
Wie wil er niet twee weken betaalbaar rondreizen door het ware paradijs? Diverse mogelijkheden Op de reis MaleisiŽ maak je op ontspannen wijze kennis met de kosmopolitische hoofdstad Kuala Lumpur, het koloniale Melaka en de schitterende natuur van de Cameron Highlands met haar groene theeplantages en primaire regenwoud. Je bezoekt rustieke tempels en gaat heerlijk ontspannen op de verweneilanden Penang en Langkawi. Winkelen, snorkelen, duiken, heerlijk uitgaan en cultuur opsnuiven, het kan allemaal in MaleisiŽ!

 SNP Actieve reizen
 

 Talisman Reizen
Getuige zijn bij het voeden van Orang Utan babies? Over een 140 meter lange 'canopy plankwalk' tussen boomtoppen van het regenwoud lopen? De Green turtle haar eieren zien leggen op het strand? De hoogste berg van Zuidoost-AziŽ beklimmen? Speuren naar neusapen of neushoornvogels en overnachten in kleinschalige lodges? Dat alles vind je op Sabah, Maleisisch Borneo. Probeer het eens bij de MaleisiŽ-specialist uit Dordrecht.

 Enviro  -  outdoor adventures

Reisgidsen MaleisiŽ / Reisliteratuur

 Bruna  -   

 Cultuurgids MaleisiŽ | Te gast in
 Marco Polo reisgids MaleisiŽ | Marco Polo
 Reisgids Lonely Planet Borneo (MaleisiŽ en IndonesiŽ) | Lonely Planet
 Reisgids Lonely Planet Kuala Lumpur, Melaka en Penang (MaleisiŽ) | Lonely Planet
 Reisgids MaleisiŽ | Dominicus
 Reisgids MaleisiŽ | Insight Guide
 Reisgids MaleisiŽ | Nelles
 Natuurgids | Wildlife Guide Malaysia (MaleisiŽ) | Globetrotter
 Vogelgids Maleisie | A Photographic Guide to Birds of Peninsular Malaysia and Singapore | New Holland
 Landkaart - wegenkaart Malaysia - MaleisiŽ met Borneo en Brunei | Nelles maps
 Landkaart - wegenkaart MaleisiŽ | Reise Know How
 Landkaart - wegenkaart West Malaysia - MaleisiŽ | Nelles maps

 Duiken bij MaleisiŽ  -  Andrea en Antonella Ferrari
Vuurrode koralen, gigantische sponzen en een overvloed aan veelkleurige vissen in allerlei vormen en maten in transparante, tropische wateren. De nog ongerepte zeegebieden van maleisiŽ zijn uniek door de complexiteit en de schoonheid van het onderwaterleven. Gedocumenteerde teksten, schitterende foto's, gedetailleerde praktische informatie.

Vervoer / Hoe kom ik in MaleisiŽ


 Luchthaven Kuala Lumpur -  Kuala Lumpur International Airport

 Singapore Airlines  -  boek online en kies je stoel
Kies je zitplaats in het vliegtuig tijdens de reservering.

 KLM Vliegtickets -  Vliegtickets MaleisiŽ

NRV Reizen naar MaleisiŽ 
In Kuala Lumpur | uit Kota Kinabalu met Malaysia Airlines, Retour Kuala Lumpur met KLM, In Kuala Lumpur | uit Kuching met Malaysia Airlines, In Kuala Lumpur | uit Langkawi met Malaysia Airlines, Retour Kuala Lumpur met Malaysia Airlines, In Kuala Lumpur | uit Penang met Malaysia Airlines,In Kuala Lumpur | uit Singapore met Malaysia Airlines

Blauw vierkantje - illu Vliegtickets / goedkoop vliegen - diverse aanbieders

Blauw vierkantje - illu KTMB - Maleisische Spoorwegen - reizen per trein in MaleisiŽ
Treintickets, Prijzen, Route

Blauw vierkantje - illu Landkaarten MaleisiŽ downloaden - zie Visit Malysia


Links

 Visit Malaysia - VVV MaleisiŽ - Toeristenbureau

 Koala Lumpur - Hoofdstad van MaleisiŽ - the Garden City of Lights
De naam Kuala Lumpur betekent "modderige rivier" en is gegeven door de mijnwerkers, die hier rond 1860 een nederzetting stichtten. Mijnwerkers en handelaren, op zoek naar tin, bouwden hun huizen, waar de Gombak rivier en de Klang rivier samenkomen.

 Johor - zuidelijkste deelstaat - hoofdstad Hohor Bahru
Doordat Johor zo dicht bij Singapore ligt, is het voor de inwoners van Singapore een geliefde bestemming om uitstapjes naar toe te maken. Het heeft een zeer snelle verbinding over water vanaf de luchthaven van Changi (Singapore) naar Tanjung Belungkor, de kaap van Belungkor, bij Mersing.
 Kedah
De deelstaat Kedah is gelegen in het noordwesten van het schiereiland MaleisiŽ. Kedah en Perlis, dat in het noorden aan Kedah grenst, worden wel de rijstschuren van MaleisiŽ genoemd, omdat hier het grootste deel van de Maleisische rijstbouw geconcentreerd is.
 Kelantan
Kelantan is de meest noordelijke deelstaat aan de oostkust
 Malakka
Malakka heeft in de loop der eeuwen diverse overheersers gehad: Chinezen, Portugezen, Hollanders en Engelsen. Het was vroeger een strategische plek aan de Straat van Malakka. Het lag aan de specerijenroute naar China, de wind stond er voor zeezeilers altijd goed en men kon veiligheid garanderen.
 Negeri Sembilan
 Pahang eiland - oftewel "Parel van de Orient"
Het eiland heeft hoofdzakelijk een bevolking van Chinese afkomst en dat is te merken in de hoofdstad Georgetown. Dit is tevens de tweede stad van MaleisiŽ. Het is een drukke stad. Het is er hektisch en doet Chinees aan: de huizen, tempels, pagodes en clanhouses.
De meeste toeristen verblijven niet in de stad, maar kiezen voor Batu Ferringhi, een voormalige vissersplaats met een langgerekt zandstrand. Hotels liggen direct aan het strand.
 Perak
Perak behoort tot ťťn van de centrale deelstaten van MaleisiŽ. Het heeft een bevolking van 2 miljoen inwoners . Het bestaat uit negen districten en naast de hoofdstad Ipoh zijn de steden Taiping, Lumut, Teluk Intan en Kuala Kangsar belangrijk. Kuala Kangsar, waar het paleis van de sultan staat, is de zetel van de Sultan van Perak en Ipoh is de zetel van de deelstaatregering.
 Perlis
Perlis is de kleinste deelstaat van MaleisiŽ en ligt in het noordwesten van het schiereiland. Het grenst in het noorden aan Thailand, in het oosten en zuiden aan onze deelstaat Kedah en in het westen aan het noordelijk deel van de belangrijke Straat van Malakka. Zijn hoofdstad is Kangsar en de residentie van de radja's van Perlis is in Arau.
 Pulau Pinang
 Sabah - Sabah Travel Guide
 Serawak - Sarawak Tourism Board - Touristenbureau Serawak
 Selangor
Selangor heeft een lange kust, die loopt langs de Straat van Malakka. De hoofdstad van Selangor is Shah Alam, dat dichtbij Kuala Lumpur ligt en de internationale luchthaven KLIA. De grootste zeehaven van MaleisiŽ, Port Klang, ligt aan de kust van Selangor
 Terengganu
Terengganu is de middelste kustprovincie aan de oostkust van het schiereiland. Voor de kust in de Zuid-Chinese Zee liggen een groot aantal mooie eilanden in het blauwe water.
Er bestaat ook een rijk leven onder de zeespiegel en dat heeft Terengganu tot eindbestemming van duikers gemaakt. Daar komt nog bij een klein, maar zeer aantrekkelijk aanbod van kunst, cultuur en kunstnijverheid.
Kuala Terengganu, de hoofdstad van deze deelstaat, ligt aan de oevers van de Terengganu-rivier.

 Bukit Malawati [ district Kuala Selangor ] - korte tijd een controlepost van de VOC
Op een plek met prachtig uitzicht over de Straat van Malakka.
 Jonkerstraat in Malakka - heet tegenwoordig jalan Hang Jebat [ Jonker Walk ]
Authentieke, schilderachtige straat met lampions en mooie gevels.
 Langkawi - 99 magische eilanden
Relax and enjoy the romantic paradise of Langkawi, a collection of 99 magical islands, centred around the free port at Kuah
 Malakka - hier was ooit een handelspost van de VOC gevestigd
In Malakka stond de residentie van de Hollandse gouverneur [ nu een museum ]
 Petronas Towers - tot 2003 het hoogste gebouw ter wereld - zie Skyscraper.org
Geniet van het prachtige panorama-uitzicht op de skyline van Kuala Lumpur.
 Putrajaya - tuinstad  - zie Putrajaya.net
Nieuw centrum voor de overheid.
 Sarawak Caves - Grotten op Serawak
The network of caves at Sarawak is a world treasure, not just a national resource, attracting admiring visitors from around the world.
 Sepilok - 's werelds grootste opvangcentrum voor Oerang Oetangs
Visitors can see the apes roam and play freely in natural habitats
 Sipadan
In de Maleisische deelstaat Sabah in het noorden van het eiland Borneo [drie kwartier varen van de kust]. Een paradijselijk eiland met een doorsnee van een paar honderd meter. Maximaal tachtig toeristen mogen tegelijk op het eiland, dat geldt als een van de mooiste duikplekken ter wereld
 St. Paul's Church in Malakka - in deze kerk liggen Nederlanders uit VOC-tijd begraven
O.a. de vrouw van Jan van Riebeeck.
 Vuurvliegjes [ Kelip Kelip ]- 
Een van de twee plekken in de wereld om ze in grote getale te zien is de omgeving van Kampung Kuantan aan de rand van de rivier Kuala Selangor.

 Trouwlustigen
MaleisiŽ is een paradijs voor romantische uitjes met name voor trouwlustigen op zoek naar de hypnotische, tropische charme van een rustig briesje en een glinsterende zee te midden van de moderne verwennerij. De bekroonde eilandresorts zijn waarlijke paradijsjes om ontdekt te worden.

 Pers - The Star Online

Cuisine - Maleisische keuken

Lokale keukens van Maleis, Indische en Chinese gerechten. Eten op bananenbladeren (in plaats van platen) in de traditionele Zuid-Indiase stijl.

 Cuzinhia Cristang - een mengkeuken uit Malakka door Celine J. Marbeck
Uitgevreij Tong Tong. ISBN 9080143383

Geschiedenis van MaleisiŽ

 VOC
De Portugezen veroverden in 1511 Malakka. Op de helling van een heuvel (St. Pauls Hill) bouwden ze een fort: "A Famosa". Later werd dit uitgebreid, zodat de vesting de gehele heuvel omvatte. Binnen de muren waren twee paleizen, een kasteel, een vergaderzaal voor de Portugese Raad van State en vijf kerken. Jammer, dat er nu nog alleen de "Porta de Santiago" te zien is: een poort zonder muur, die naar het fort leidde.
Na een beleg van 7 maanden veroverden de Hollanders van de VOC in 1641 het fort. De stad was toen echter niet meer zo rijk en welvarend. Na de verovering door de VOC konden de Nederlanders met de herbouw beginnen. De muren werden hersteld, bastions kregen een andere naam en er werd een gracht om de vesting gegraven met een ophaalbrug. Op het hoogtepunt had Malakkaa een garnizoen van 550 Nederlanders. Ondanks, dat alles herbouwd was, ging het met de welvaart bergafwaarts. De Nederlanders hadden slechts ťťn doel: de specerijenhandel veilig stellen en concurrenten uitschakelen.

 Department of Museums and Antiquities
Museums, Archaeology, Monuments & Historical Sites, Conservation, Collections, Library, eyc.

Muziek, Cultuur

 Maleise Taal
Het Maleis wordt gesproken in MaleisiŽ, Singapore en Brunei en door een gedeelte van de Islamitische bevolking van Zuid-Thailand.
Het verschil tussen Maleis en Indonesisch zit puur in de spelling. Het Maleisische systeem is ontwikkeld door de Britten terwijl het Indonesische systeem door de Nederlanders werd ontwikkeld. De Indonesische j is y in het Maleis (kaju, kayu), dj in het Indonesisch is j in het Maleis (djembatan, jembatan) en het Indonesische tj is ch in het Maleis.
Blauw vierkantje - illu Wat & Hoe taalgids Indonesisch
De 21e druk van deze toeristische conversatiegids indonesisch werd geactualiseerd (nieuwe spelling) met de huidige situatie in Indonesie, Maleisie en Singapore waar Bahasa Indonesia gebruikt wordt. Zo werd de informatie - eigentijds en correct - uitgebreid evenals de aan het moderne toerisme aangepaste situatieschetsen (en er is een hoofdstukje over versieren). De Nederlandse spraakweergaven bij de Indonesische teksten werden ook gewijzigd: nu met langere a-klanken. Er wordt veel gebruik gemaakt van een steunkleur in vignetten in de tekst om vaak gebruikte termen goed te doen uitkomen. Nuttige adressen, Nederlands-Indonesisch woordenlijst, een beknopte grammatica en uitspraakinstructies completeren het geheel. Een van de betere gidsjes in zijn soort. Dit is van deze editie een nieuwe druk, weer herzien en uitgebreid, o.a. met tekeningen van het menselijk lichaam (handig bij de dokter) en actueel computerjargon (prepaid etc.) [ (Biblion recensie, Redactie ].
Paperback | 223 Pagina's | Kosmos Reisgidsen | 2004 | ISBN: 9021541033
Blauw vierkantje - illu Muziek uit MaleisiŽ downloaden - zie Visit Malysia

 National Art Gallery
The National Art Gallery is one of the most established art museums in South East Asia.

 

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131115 Birchwood Studios