Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

CONDOOM - VEILIG VRIJEN OP VAKANTIE  >  REISTIPS

durex
In iedere koffer hoort een condoom


Na proefwerkweken, tentamens en eindexamens is het tijd om eens lekker te gaan beesten. Wellicht eerst een vakantiebaantje, maar dan...
Zorg er wel voor dat in het rijtje van je survival-paklijstje condooms voorkomen, want zeker op vakantie is veilig vrijen een must. Je voorkomt soa [sexueeel overdraagbare aandoeningen) zoals chlamydia en hiv-infecties en niemand wordt zwanger.

Er is een aantal goede redenen om vooral op vakantie condooms mee te nemen:

 Op vakantie kom je makkelijker iemand tegen met wie je wilt vrijen, zelfs al ben je dat misschien helemaal niet van plan. In de eerste plaats omdat je veel nieuwe mensen ontmoet. De kans dat jouw stuk daar bij zit, is natuurlijk veel groter dan wanneer je thuis je huiswerk aan het maken bent. Verder is de sfeer op vakantie anders dan thuis. Geen verplichtingen, geen gezeur. Wel lekker weer, veel vrijheid en lange, hete nachten. Dan kan het ook jou plotseling overkomen, zo'n vakantieliefde.
 In veel vakantielanden zijn condooms niet altijd gemakkelijk verkrijgbaar. In Nederland zijn ze gelukkig wel op veel plaatsen te koop. Bijvoorbeeld in de supermarkt, de drogisterij en het pompstation. Bovendien kijkt niemand er van op als je om een doos rubbertjes vraagt. Maar in sommige landen ligt dit anders. Je kunt je behoorlijk ongemakkelijk voelen wanneer je aan een Grieks mevrouwtje zo oud als je oma moet uitleggen dat je condooms nodig hebt. Voorkom daarom problemen en stop een pakje condooms in je koffer of rugzak.
 In de meest populaire vakantielanden komt hiv - het virus dat aids veroorzaakt - en sommige andere soa vaker voor dan in Nederland. In Frankrijk en Spanje zijn bijvoorbeeld tien keer zoveel mensen besmet met hiv dan in Nederland en in Italië acht keer zoveel. Onveilige seks met iemand uit één van deze landen geeft meer risico op een hiv-infectie of andere soa.
 Condooms meenemen wil absoluut niet zeggen dat je op sex uit bent. Met condooms op zak ben je geen slet of sukkel, maar juist iemand die zijn verstand gebruikt
 Niets is erger dan afhankelijk te zijn van een ander. Als je zelf condooms op zak hebt, hoef je er nooit om te vragen maar bepaal jij wat er gebeurt!

Nog een paar tips
Om er zeker van te zijn dat het met een eventuele vrijpartij op vakantie helemaal 'safe' zit, is het handig dat je weet hoe een condoom werkt. Lees daarom thuis de gebuiksaanwijzing door als je nog geen of niet veel ervaring hebt met condooms. Oefen alvast een keer (meiden kunnen hiervoor twee vingers gebruiken). Verder is het handig als je je condooms ook daadwerekelijk bij je draagt, bijvoorbeeld als je uitgaat. Zo voorkom je dat je appartement of je tentje weer uit moet op het moment dat je elkaar al lekker vet intiem bent. Bewaar de condooms niet in de brandende zon. Hierdoor kan de kwaliteit achteruit gaan. En ..... vrij alleen als je echt wilt. Je bent geen tut of watje als je liever niet wil vrijen. Wel als je je laat overhalen iets te doen waar je helemaal geen zin in hebt.


Wil je meer weten?
Als je meer wilt weten over vakantieliefdes, soa en veilig vrijen, lees dan de brochure 'Ik vrij veilig óók op vakantie' van de Stichting soa-bestrijding. Ook is er een vakantievrijkaartje verkrijgbaar, dit is een condoom in een leuke verpakking met gebruiksaanwijzing. Om in verschillende talen duidelijk te maken dat alleen in bent voor safe sex, kun je de vrij-veilig stickers gebruiken.

Je kunt de brochure, het vakantievrijkaartje en de stickers afhalen bij de meeste GG&GD's. Het adres van een GG&GD bij je in de buurt kun je onder de letter g in het telefoonboek vinden.

 Vrijen enzovoort -  A. Vissel
In Vrijen enzovoort vinden je antwoorden op al je vragen over vrijen en alles wat daarbij hoort. Onderwerpen die onder meer aan bod komen zijn: hoe zorg je dat je niet zwanger wordt of een soa krijgt, hoe doe je een condoom om, wat kun je met je seksuele fantasieën doen, hoe kun je een orgasme krijgen en waar zit de g -plek precies? Vrijen enzovoort geeft jongeren antwoord op de brandende vraag of het wel normaal is wat zij willen, voelen of lekker vinden en wat ze aan moeten met twijfel of ze homo, bi of hetero zijn? Ook geeft dit boek steun wanneer er minder leuke seksuele ervaringen zijn geweest. Kortom, het zit vol informatie en onderwerpen waar jongeren het soms liever niet met hun ouders over willen hebben.

Achsa Vissel is psycholoog en seksuoloog. Ze heeft een vaste rubriek in het jongerenblad Fancy en is bijna dagelijks te horen op radio 538 in het programma Vrijen & zo, waar jongeren haar kunnen bellen met de meest uiteenlopende vragen over vrijen.
Paperback | 127 Pagina's | Uitgeverij Contact | 2003

Belangrijke tekst op vakantie

Bij jou of bij mij? Neem je condooms mee?. Ik vrij namelijk veilig, of anders niet

Het bovenstaande zinnetje heb ik bij google in de vertaalmodule gestopt en kwam voor een aantal talen tot dit onderstaande resultaat. Ga je naar een ander taalgebied, pas het dan zelf toe bij google

Engels
In your home or at my home? And take condoms with you, because I fuck safely, or else you can forget it

Zuidafrikaans
In jou huis of by my huis? En neem met jou kondome, omdat ek veilig fuck of anders kan jy dit vergeet.

Grieks
Στο σπίτι σας ή στο σπίτι μου; Και να λαμβάνει προφυλακτικά μαζί σου, γιατί γαμώτο με ασφάλεια, ή αλλιώς μπορείτε να το ξεχάσετε
Sto spíti sas í sto spíti mou? Kai na lamvánei profylaktiká mazí sou, giatí gamóto me asfáleia, í alliós boreíte na to xechásete

Swahili
Katika nyumba yako au nyumbani wangu? Na kutumia kondomu na wewe, kwa sababu mimi fuck usalama au mwingine unaweza kusahau kuwa

Spaans
En tu casa o en mi casa? Y tener condones contigo, porque yo cogida de forma segura, o bien usted puede olvidar

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131113 Birchwood Studios