Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

BEGELEIDE REIZEN  >  SPECIALE REIZEN 


reisbureaus / reisorganisaties / verenigingenreisgidsenvakantiewoningen

links


Het is erg moeilijk om een politiek correcte definitie te geven van begeleid reizen / begeleiding bij reizen. Wellicht dat de omschrijving 'reizen met extra aandacht voor mogelijke [persoonlijke] beperkingen' de lading een beetje dekt.

Reisbureaus / Reisorganisaties / Verenigingen

Blue square - illu Access 2 Africa
Acces 2 Afrika werd opgezet door JJ Bezuidenhout, zelf een C4 dwarslaesie patient. Access 2 Afrika Safari's is aktief betrokken bij het aanmoedigen en stimuleren van de toeristen industrie aan de Elephant Coast en in het Zululand Koninkrijk, KwaZulu Natal-Zuid Afrika, om toegankelijk en rolstoel-vriendelijk te zijn.
 Dolfijn Begeleide Vakanties
Organiseert vakantiereizen voor mensen met een licht verstandelijke handicap vanaf 16 jaar. Bij Dolfijn boek je een zogenaamde individuele groepsreis; dat houdt in dat je alleen of met een vriend(in) een reis kunt boeken binnen een groep. Je komt dus altijd nieuwe mensen tegen. De groepen zijn verschillend van grootte, minimaal 7 reizigers en 2 begeleiders en maximaal 36 reizigers en 7 begeleiders. De meeste reizen gaan echter op pad met 8–20 reizigers met resp. 2–4 begeleiders
 Blauwe Gids
De Blauwe Gids is bedoeld om mensen met een functiebeperking en/of hun begeleiders in één gids te laten zien wat er op vakantiegebied voor hen wordt aangeboden. Een bijzonder initiatief, uniek in Europa! In de Blauwe Gids vindt u informatie over vakanties, sport en recreatie van alle aangesloten leden. Op deze site presenteren de leden zich in het kort met één of enkele pagina's. In de Blauwe Gids staat uitgebreidere informatie van de leden van de NBAV.
 Bosjuweel Creatieve Vakanties [ voor verstandelijk gehandicapten ]
Dans, film, muziek, koken enz.
 Digitaal Foto Weekend
All inclusive foto vakantie weekenden voor mensen met een verstandelijke beperking onder professionele en gediplomeerde begeleiding.
 Het Buitenhof [ sgr/anvr ]
Organiseert reizen over heel de wereld voor mensen met een verstandelijke handicap. De reizen worden begeleid door vrijwilligers. Stichting Het Buitenhof, Postbus 274, 2670 AH Naaldwijk
 Nederlandse Branchevereniging Aangepaste Vakanties [ NBAV ]
Branchevereniging voor gehandicaptenvakanties
  Poly-Aktief - wintersportreizen voor mensen met een lichamelijke handicap
 Set Reizen - specialist in begeleide vakanties
Naast de standaardreizen organiseren zij ook reizen op maat in binnen- en buitenland. Voor een vakantie met een groep vrienden, uw gezin, vereniging of uw woonvoorziening kunt u uw wensen bij hen kenbaar maken. Voor iedere wens bieden zij een op maat gemaakt arrangement met begeleiding. Uw eigen begeleiding kan natuurlijk ook mee.
 Stichting Recreatie Gehandicapten
De SRG (Stichting Recreatie Gehandicapten) organiseert groepsreizen voor mensen met een lichamelijke handicap. Behalve de organisatie van de reis biedt de SRG u als reiziger met een lichamelijke handicap ook persoonlijke (ADL)-hulp en begeleiding tijdens de reis zelf. De bestemmingen zijn zowel in het binnen- als het buitenland.
 Stichting Wielewaal
Stichting Wielewaal organiseert groepsvakanties en kinderthemaweken voor kinderen en jongeren met een beperking. De begeleding is in handen van jonge, enthousiaste vrijwilligers. De stichting wordt gesteund door het Revalidatiefonds.
 Picture Vakanties  -  Service / Advies (aangepaste) vakantieaccommodaties en vakanties
Aangepaste accommodaties, aangepaste vakantiehuizen ( bijv met hoog-laag bedden ) en aangepaste groepsaccommodaties ( met oa tillift ) , aangepaste vakantiereizen, dagtips, hotels, bootreizen, campings in binnen en buitenland voor mensen met en zonder beperkingen [ 2006-1 ].
 Vereniging Mensen voor Mensen  -  low-budget reizen voor lichamelijk gehandicapten
"Mensen voor Mensen" is een vereniging die vakantiereizen organiseert voor mensen met een lichamelijke beperking. Reizen waar de dagelijkse sleur van de deelnemers wordt doorbroken: geen betutteling, maar echt erop uit zoals valide mensen ook op vakantie gaan! Deze vakanties vinden plaats in een voor de deelnemers verantwoorde omgeving, zonder aanpassingen zoals in de thuissituatie.
 YMCA
De YMCA in Nederland organiseert integratiekampen gehandicapten. Ga daarvoor op de site naar vakanties en klik dan op specials.

Reisgidsen / Reisboeken

 Bruna  -   

 Support vakantiegids
Reiswijzer voor mensen met een lichamelijke handicap. Achterin de gids een overzicht met 1350 toegankelijke accommodaties in Nederland en het buitenland. Verder tips, zoals hoe je je rolstoel kunt verzekeren voor op reis, waar je aan moet denken als je een hulphond meenemt, of hoe je hulp of zorg op je vakantieadres kunt regelen.
De Support Vakantiegids is een jaarlijks verschijnende extra editie van Support Magazine. Los nummer te verkrijgen via Supportmagazine.nl.

Vakantiewoningen

 Hoogenboom Vakantieparken  -  Aangepaste accommodaties
12 accommodaties / 10 parken

 Aangepaste vakantiebungalow
In het plaatsje Velence, direct aan het Velencemeer.
 Gehandicapten.com  -  Zuid-Frankrijk en Hongarije


Links bovenkant pagina

 Access4wheelies  -  Een verzameling vakantieadressen voor rolstoelgebruikers
 Access-Able Travel Source
Offers access information for mature and disabled travelers. Find details on airports, cruises and tours, agencies, and destinations.
 Algarve - Disable-Accessible Holidays
Selection of Portuguese holiday facilities accessible to disabled people. Features hotels, bed-and-breakfasts and villas.
 Disability World  -  tweemaandelijkse web-zine met disability nieuws en meningen / opinies 
 Glimp on the Go  -  internet reisuitgave
Travel reviews, Tips & Shorts, Survey Page, Resources, Photo Gallery and Bulletin Board
 SATH  -  Society for Accessible Travel & Hospitality
 Wunago  -  Gids over reizen met een rolstoel 
Contrary to rumor, Wunago is not an ancient tribe of wheelchair warriors. The name "Wunago" comes from a desire many people with disabilities have. They "want to go" places and see new things and experience everything life has to offer. Based on his personal travel experiences,l LorenlWorthingtonlrecognized that travel is far less stressful if you have a clear understanding of what type of accessibility lies ahead. More over, when you hear about a great place to visit that offers a wheelchair-friendly environment, you have a tendency to go explore.

Gerelateerde reisverhalen

**  Op reis in je rolstoel [ 11 augustus 2009, Reiskrant Telegraaf ]

 

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131113 Birchwood Studios