Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

KERST IN ENGELAND  >  KERSTMARKTEN


Kerstmarkten, kerstshoppen, kestfestivals in Groot-Brittanniën.


  Pelikaan Busreizen

 Losse vliegtickets / goedkoop vliegen naar Engeland

   -  Bespaar op uw overtocht naar Groot-Brittannië
Rotterdam - Hull, Zeebrugge - Hull, Calais - Dover, Dagretour Calais - Dover

  P&O Ferries BE  -  Belgische bezoekers kunnen hier informatie verkrijgen
P&O Ferries is grootste ferry rederij van het Verenigd Koninkrijk, met het hoogste aantal overtochten voor passagiers tussen het Continent en het Verenigd Koninkrijk.

Kerstmarkten / Kerstfestivals

 Birmingham [ Hart van Engeland ]  -  Christmas Market
Visitors can experience the authentic advent atmosphere and stroll around 77 lovingly decorated stalls offering traditional goods from Frankfurt such as the typical "Bethmännchen".
Location: Victoria Square and New Street, Birmingham B1 1BB, Opening hours: daily 10am - 8pm

 Bournemouth in Zuid Engeland 
Bournemouth town centre will be transformed into a winter wonderland with the arrival of a traditional German market and festive live entertainment. Up to fifty traditional wooden huts will be transported from Germany and set up in the Square, selling German products and delicious food and drink, including bratwurst [ sausage ] and gluhwein [ hot red wine ]; perfect for hunting down unusual Christmas gifts.
Bournemouth is a large resort town on the south coast of England, about 105 miles southwest of London. The town overlooks Poole Bay.

 Canterbury  -  Kerstfestivals Canterbury of Xmas-markets.com 
Voor wie het wat zuidelijker wil zoeken, is Canterbury een echte aanrader. Het is één van de gezelligste kerst inkoopsteden van Zuid-Engeland, op een klein half uurtje rijden (27 km) van onze aankomsthaven in Dover.
Deze Zuidengelse kerststad is één van de voornaamste steden van het graafschap Kent. Binnen de stadsmuren ligt een middeleeuwse stad met als hoogtepunt de kathedraal. Met gezellige sfeerverlichting, fraaie "Stately homes" en de mooie etalages in de smalle straatjes rond de kathedraal of langs de "River Stout" komt u al snel in de kerstsfeer. Canterbury is een kerkelijke stad: het is sinds de bekering van koning Aethelberht tot het christendom het kerkelijk centrum van Engeland benoemd. De aartsbisschop van Canterbury is in rang net iets hoger dan zijn collega in York. Cultureel, muzikaal en authentiek. Dat is Canterbury.

Christmas Fun and Entertainment in Canterbury
In de "Dane John" tuinen van Canterbury vindt dit jaar voor de derde keer deze Kerst Eurofair plaats. Warme wijn, mooie decoratie en een echt kerstgevoel vindt u hier terug. De Eurofair staat in het teken van Europese specialiteiten. Uit alle Europese landen kunt u de kazen, vleeswaren, wijn- en bierspecialiteiten, maar ook heerlijke patisserie proeven en kopen. Misschien wel dat ene bijzondere kerstkado!

St. Nicholas Parade
De kerstman komt naar Canterbury! Op de jaarlijkse St. Nicholas Parade wordt de kerstman natuurlijk als eregast ontvangen. Om 9.30 uur leidt hij samen met allerlei muzikanten de optocht door Canterbury. De start is bij St. Augustine's Abbey en volgt door de straten van Canterbury naar de kathedraal. Op het plein van de kathedraal krijgt u aan het einde van de optocht nog een muzikale toegift. Gratis warme drank en lekkers voor alle bezoekers! 

  Edinburgh  -  Kerst in Edinburgh   -  eind november tot Driekoningen
In de Schotse hoofdstad start het feest al eind november en duurt tot Driekoningen. Er wordt een ijspiste glad gehouden en een grote kerstmarkt opgezet. In alle theaters worden stukken opgevoerd om groot en klein te vermaken. Kings Theatre brengt Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen; in het Royal Lyceum Museum loopt Merlijn de Tovenaar en Edinburgh Festival Theatre brengt The Snowman. Wie op een witte kerst uit is, heeft natuurlijk veel meer kans in het noordelijke Edinburgh dan bij ons in Nederland.

   Booking - Hotels in Edinburgh  -  Nederlands Hotelreserveringsbedrijf

 Hull  -  Kerstmarkt in Hull
De kerstman arriveert al vroeg in het seizoen in Hull. Van eind november tot en met 1 december vindt de traditionele kerstmarkt plaats. Op 1 december gaat u naar het Wilberforce Museum, waarna u in het Streetlife Museum in de tijd terug gaat naar het begin van de 19e eeuw. Daar beleeft u van 11 tot 16 uur een echt Victoriaans kerstfeest. Uiteraard blijft de sfeer in de winkels en in de straten veel langer hangen.

 Leeds  -  Kerstsfeer in Leeds  -  eind november tot januari
Leeds spant de kroon als 'lichtstad'. Meer dan 60.000 lampjes brengen van november tot januari, over een afstand van zo'n twintig kilometer, de echte kerststemming in de stad. Hier mag natuurlijk geen kerstmarkt aan ontbreken. Die is er dan ook met veel geschenken, eten en drinken.

   Booking - Hotels in Leeds  -  Nederlands Hotelreserveringsbedrijf

 Leeds Castle  -  Kerst op het kasteel van Leeds 
The Castle and the giant Christmas trees will be beautifully bedecked with traditional decorations. Children may snatch a glimpse of Father Christmas as he wanders around the stable courtyard handing out Christmas goodies and follow the trail of 'The Twelve Days of Christmas'. local choirs singing lunchtime carols or visit the Fairfax Restaurant and enjoy some seasonal favourites.

 Lincoln  -  Gemeente Lincoln  -  Lincoln Christmas Market
De kerstmarkt van Lincoln is gebaseerd op een idee van de Duitse zusterstad Neustadt an der Weinstrasse, The Market is now the biggest in Europe, and after Lincoln Cathedral, is perhaps the attraction for which Lincoln is best known.

 Manchester [ Northwest-England ] - Christmas Market Manchester
Location: St. Ann`s Square, Opening hours: daily 10am - 8pm

 Nottingham [ East Midlands ]  -  Christmas Market Nottingham
Location: Long Row, Nottingham NG1 2DT
Opening hours: Monday - Saturday 10am - 8pm, Sunday 10am - 6pm

 Peterborough City Council  -  Advent Street Market & Arrival of Father Christmas
Shoppers at the markets can expect to discover stalls from Germany, Holland, Spain, France, Belgium and Italy intermingled with stalls from around the country all offering some really exciting items for that special treat or gift. The variety of foods will be complimented with a fantastic selection of wines and ciders from across Europe.

 Somerset  -  Wookey Hole Caves - Santa Land  - the West's largest Christmas Grotto
Meet the elves and a host of other magical characters including real reindeer and the wonderful world of Santaland.

 Tynedale  -  South Tynedale Railway  -  Santa Special
The South Tynedale Railway operates narrow gauge passenger trains along a 2¼ mile line along the scenic South Tyne valley between Alston, in Cumbria and Kirkhaugh, in Northumberland. Train services operate "Santa Special" trains on certain dates in December each year.

 York  -  Kerstsfeer in York  -  Yuletide York
Het pittoreske en sfeervolle York is één van de mooiste steden van Groot-Brittannië. Zeker in de laatste maanden van het jaar. Het middeleeuwse stadje heeft heel wat uit het verleden weten te bewaren. Romantisch verlichte straten, prachtig versierde kerstbomen, winkels met de mooiste etalages en aloude gebruiken als de mistletoe kom je overal in de stad tegen. De kathedraal de Minster met zijn duizenden glas-in -lood raampjes, krijgt nu een nog specialer karakter. In de stad worden tot en met eind december veel evenementen gehouden, waaronder de traditionele kerstmarkt.

St. Nicholas Fayre

Met dit jaarlijkse festival luidt York het begin van de kersttijd in. In dit lange weekend wordt York omgetoverd tot een ware magische kerststad. Decoraties in de etalages, sfeerverlichting in de bomen, ouderwetse Victoriaanse kraampjes en overal straatmuzikanten!

Brigantia Craft Fayre
Deze ambachtsmarkt brengt een aantal kunst- en nijverheidswerken uit het Noorden en Oosten van de Yorkshire regio bijeen. De markt wordt door liefhebbers getypeerd als 'Made in Yorkshire'. U vindt hier keramiek, textiel, schilderijen, houtsnijwerk, glaswerk en allerlei aardewerk.

   Booking - Hotels in North Yorkshire  -  Nederlands Hotelreserveringsbedrijf


Naar index kerstmarkten

 

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131207 Birchwood Studios