Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

KUURREIZEN  >  SRWellnes-reizen, kuuroorden


Kuuroorden duitslandnederlandportugal

links / verwijzingenReisbureaus / Reisorganisaties

 Pharos Reizen  -  Autovakanties ANWB  -  Moezel
Reizen : Batavus Fietsreis Moezel, Fietsreis Moezel, Nordic Walking Moezel, OntdekVakantie Moezel, Pasen aan de Moezel, Romantiek Moezel, Wellness arrangement.
Als er ergens in Duitsland een beminnelijk in cultuur gebracht landschap wacht, dan is het wel aan de Moezel, een poëtische wijnrivier die romantisch de wijnterrassen tussen de wijnhandelscentra spiegelt. Van het Romeinse Trier tot Koblenz ontvouwt zich een sprookjesachtig land.


 Bilderberg Beautycenters
Heerlijk genieten in een prettige omgeving, dat vindt u bij uitstek bij de zeven Bilderberg Beautycenters. U kunt een keuze maken uit diverse beauty-arrangementen.
Noord-Nederland, Randstad, Veluwe en Zuid-Nederland
 Stichting Kuurreizen  -  kuurreizen voor reuma-patienten naar Tsjechië en Slowakije.
De Stichting doet dit op een ideële basis. Alle medewerkers zijn vrijwilligers. Zij heeft contracten met CZ-zorgverzekeringen en Agis, waarvoor zij de kuurreizen van de leden verzorgen. BMS Travellers  -  Ayurveda-reizen naar Sri Lanka
Ontspannen in een luxe lodge op Ceylon. Kruidenbaden enz.
Ayur betekent leven en Veda wetenschap. Het is dus géén religie maar een wetenschap. Een 'down to earth' natuurtherapie die u moeiteloos kunt doen tijdens een heerlijke uitrustvakantie.
U wordt professioneel begeleid door Ayurveda doktoren die zijn opgeleid aan de universiteit van Colombo.
 Fontana Reizen / Fontana Travel, Arnhem [ sgr ]  -  Vitaliserende vakanties
Kuurreizen, Wellness & Gezondheid. Ontslakken, afslanken, thalasso therapie, ayurveda, balneo- en reuma -kuren, astma-kuren, cardio-program, anti-stress, conditie-verbetering en beauty-reizen.
O.a. België Limelette, Duitsland Monschau, Hongarije Boedapest, Italië Abano, Malta Gozo, Marokko Afourer, Montenegro Igalo, Nederland Nieuweschans, Nederland Lattrop, Portugal Armacao, Slovenië Smarjeske, Slowakije Trencianske, Spanje Lloret de Mar, Spanje Estepona, Sri Lanka Bentota, Sri Lanka Beruwela, Tsjechië Karlsbad, Tunesië Hammamet, Tunesië Djerba, Turkije Silivri, Turkije Kemer.
 Regentesse Apotheek [ Den Haag ]  -  Kuurreizen naar Hongarije en Slowakije
In de kuuroorden die zij adviseren staat de aandacht voor uw lichaam centraal. Door middel van warm thermaal water, schoonheidskuren, gezondheidskuren, ontspanningskuren en fitness wordt bereikt, dat men na behandeling van een aantal weken als herboren naar huis terugkeert. Met name mensen met klachten aan het bewegingsapparaat, bijvoorbeeld reuma, artrose, Bechterew voelen zich meestal stukken beter.
 Reynaert-Reizen  -  Kuurreizen Oost-Europa
De Romeinen bouwden de eersten kuurbaden in de streek die wij tegenwoordig kennen als Hongarije. Pannonia Provincia was onderdeel van het Romeinse Keizerrijk en Aquincum de hoofdstad van de provincie; vandaag de dag vormt dit een gedeelte van de Noordelijke helft van Budapest, op de rechteroever van de Donau.
Thermaalwater komt uit het diepste van de aarde aan de oppervlakte. De chemische stoffen die het water voorkomen maken het water juist geschikt voor therapeutisch gebruik. De bekendste stoffen die in het thermaal water voorkomen zijn zouten, zwavel, paraffine en fluor. Het totaal aantal stoffen dat in één water gevonden kan worden, kan de twintig ver te boven gaan. Het aantal problemen waarbij een thermaalkuur kan helpen is teveel om op te noemen maag-, darm- en gebitsproblemen worden op meerdere plaatsen met drinkkuren behandeld.
Zenuw- en gynaecologische aandoeningen worden met baden behandeld net als de verschillende gewrichts- en spierziekten in baden worden behandeld. Het resultaat kan niet altijd worden gegarandeerd, maar een reumapatiënt kan tot 6 maanden pijn- en medicijnvrij worden gemaakt.
 Tribreizen  -  Kuurreizen naar Tsjechië
Medisch, Ontspanning, Beauty-behandeling, Geriatrie.
 Santereizen.nl [ Holland International ]

   Reisbureaus Buiten Nederland

 Health Holidays


Kuuroorden Duitsland

Blauw vierkantje - illu Bad Reichenhall
Het Beierse kuuroord Bad Reichenhall ligt aan de voet van de 1614 meter hoge alpenrots Predigstuhl tussen München en Salzburg. Vooral voor mensen die last hebben van aandoeningen aan de luchtwegen, gewrichten, reuma, Frauenleiden en psoriasis [meer ....]

Kuuroorden Nederland

Blauw vierkantje - illu Fontana Resort Bad Nieuweschans ****

Blauw vierkantje - illu Kuuroord De Schouw - Zeeland
Begin een nieuw leven met een sapvasten-kuur met natuurgeneeskundig consult. Dagelijks massages, veenpakkingen, sauna en verwennen.

Kuuroorden in Polen

 Kuuroorden in Polen bieden uitstekende mogelijkheden om te genezen en uit te rusten. Naast de klimatologische eigenschappen en unieke minerale bronnen van die plaatsen, worden er gespecialiseerde medische diensten geboden. Gelegen in landschappelijk zeer aantrekkelijke gebieden vormen de kuuroorden ideale verblijfplaatsen voor mensen die problemen hebben met hun gezondheid en op zoek zijn naar rust en stilte.

De tradities van genezing in kuuroorden in Polen reiken tot in de 13de eeuw. In de 18de en 19de eeuw kwam het tot een grote bloei. In die tijd werden er kuurobjecten gebouwd die de geneeskrachtige werking van mineraalbronnen benutten. Er werden mineraalbaden, kuurhuizen en drinkhuizen gebouwd.

Kuuroorden : Busko-Zdrój, Ciechocinek, Cieplice Slaskie-Zdrój, Duszniki-Zdrój, Iwonicz-Zdrój, Kolobrzeg, Krynica, Kudowa-Zdrój, Ladek-Zdrój, Naleczów, Polanica-Zdrój, Polczyn-Zdrój, Rabka, Szczawnica, Ustron, Wieliczka.

Zie voor meer info : @Polen

Kuuroorden Portugal

 Vitalisé-Portugal, tel.: 0227-547027 (ma. t/m zat. 09.00-19.00)
Frisse zeelucht, genieten van de zon en kennismaken met de Portugese cultuur ! In de Portugese Algarve op een der gezondste plaatsen van Europa, ligt Vila Mimosa, het kuuroord van Vitalisé-Portugal in het plaatsje Galé, 7 kilometer ten westen van Albufeira]. Terwijl u op vakantie bent en geniet van zon, zee en strand, wordt uw lichaam door een combinatie van onze professioneel ontwikkelde sapkuur, sportprogramma's, massages, lymfedrainages e.d. gevitaliseerd. Elke dag dat u te gast bent bij Vitalisé-Portugal wordt u een stukje gezonder en mooier.

Kuuroorden Roemenië

 

Reisgids / Reisliteratuur

 Bruna  -   

 Kuuroorden in Nederland  -  40 bijzondere spa's, sauna's & beautyfarms
Tijd voor jezelf, wie wil dat niet? Bij de sauna's, thermen, kuuroorden en beautycentra in dit boekje kun je jezelf heerlijk laten verwennen: met exotische massages, bruisende baden, persoonlijke aandacht en luxe beautybehandelingen.
Paperback | 96 Pagina's | ANWB Uitgeverij Boeken | 2005; ISBN: 9018022764
 Kuuroorden in Midden-Europa  -  achter de coulissen van het voormalig Oostblok
Door Annemieke Hendriks
Deze gids over kuuroorden in de voormalige DDR, Polen, Tsjechië en Hongarije is een bundeling van elf artikelen, gepubliceerd in het Volkskrant-reiskatern Traject in het voorjaar van 1999. De auteur, Annemieke Hendriks, journalist en socioloog kijkt achter de schermen van tien kuuroorden. Deze "vergeten" oorden zijn te vinden in Midden-Europa langs de bijna ononderbroken bergrug die van de Harz naar het Thuringer Woud loopt, via het Ertsgebergte en het Sudetengebergte. In het inleidende hoofdstuk gaat zij terug in de geschiedenis, het ontstaan, de gebruikers en het beoogde resultaat van de baden. Daarna worden de vaak schitterende kuuroorden, evenals de plaatsen en omgeving van deze oorden beschreven. Elk beschrijving is voorzien van een goede kwaliteit kleurenfoto en een getekend landkaartje. Bijzonder interessant om te lezen vanwege de hele cultuur rond het kuren, de geschiedenis en de betekenis (destijds) voor de omgeving [ Biblion recensie, E.M. de Wijn-Koning ].
Paperback | 56 Pagina's | Uitgeverij Meulenhoff | 2001; ISBN: 9071474569 
 De zaligste kuuroorden in Europa  -  T. de Coninck 
Wat hebben acupressuur en yoga met elkaar gemeen? En wat gebeurt er met je bloedvaten tijdens een bezoek aan de sauna? Wat is het verschil tussen een pakking met algen en een pakking met zeemodder? Je verzorgen en verwennen hoort sinds kort tot de basisbehoeften. Wellness is meer dan een modewoord, of een gril van voorbijgaande aard. Kuuroorden in heel Europa ontvangen steeds meer gasten, op zoek naar momenten van aandacht, naar schoonheid en het genot van de koestering. Je gaat immers niet langer meer naar een kuuroord om van een ziekte te genezen, wel om ze te voorkomen.
In dit boek bezoeken we elf verschillende wellness-centra: vijf in België, drie in Nederland en drie elders in Europa. Sommige zijn een kuuroord in de zuivere zin van het woord, andere bieden thalassotherapie, nog andere fungeren als uitgebreid schoonheidsinstituut. De ene liggen aan zee, de andere op het platteland, in de bergen of te midden van een beroemde wijngaard. We geven ook een overzicht van enkele belangrijke woorden uit de wereld van wellness. Noem het een ABC, of een klein verklarend woordenboek. Achteraan het boek volgt een hoofdstuk met wellness-recepten. Zo kunt u zich thuis verder verwennen.
Hardcover | 176 Pagina's | Terra - Lannoo, Uitgeverij | 2003; ISBN: 9020950762
 Wellnes-baden bij je thuis  -  I. Sitte-Nadler
Paperback | 63 Pagina's | Centrale Uitgeverij | 2003

 RELAX Guide Deutschland 2005 von Christian Werner
Kurzbeschreibung RELAX Guide 2005 Deutschland : Der einzige kritische Wellnesshotelführer mit allen Hotels in Deutschland. Nach anonymen Tests werden diese schonungslos kommentiert und zusammenfassend bewertet. Die Besten erhalten die begehrten Lilien als Auszeichnung, maximal vier Lilien werden vom RELAX Guide vergeben…
 Der grosse Thermenführer von Doris Maier, Horst-Günther Fiedler
Kurzbeschreibung : Was gibt es schöneres, als an einem nasskalten Novemberwochenende im warmem Thermalwasser zu treiben und danach einen Saunagang oder eine fachkundige Massage zu genießen? Knapp 30 solcher Bäder sind es inzwischen allein in Österreich. Doch was bieten die einzelnen Thermen im Detail? Für welche Bedürfnisse sind sie eingerichtet? Sind dort auch Kinder willkommen? Geht's eher um Erholung und Wellness oder um Spaß und nasse Action für die ganze Familie?
Dieser sorgfältig recherchierte Führer berücksichtigt alle öffentlichen Thermen in Österreich mit ihren Vorzügen und Besonderheiten. Neben einer Beschreibung der Therme und ihrer Umgebung (Ausflugs- und Freizeitmöglichkeiten, Gastronomie, Hotellerie) gibt's noch jede Menge praktischer Hinweise für die Vorbereitung eines erholsamen Thermenaufenthaltes.
Darüber hinaus bietet das Buch einen informativen Überblick über das Thermenangebot im grenznahen Ausland: Bayern, Ungarn, Slowenien, Italien, Schweiz.

Links / Verwijzingen  bovenkant pagina - button

 Startkabel kuren
 Saunagids  -  zoekmachine voor Saunas en Thermen in Nederland en Belgie!

---------

 Astma-kuren
 Ayurveda - eeuwenoude gezondheidstherapie 
Ayur betekent leven en Veda wetenschap. Het is dus géén religie maar een wetenschap. Een 'down to earth' natuurtherapie die u moeiteloos kunt doen tijdens een heerlijke uitrustvakantie.
Ayurveda is een eeuwenoude gezondheidstherapie die haar oorsprong vindt in India.
Het principe is de individuele balans van de mens te herstellen. Dit gebeurt aan de hand van een analyse door Ayurveda-specialisten.
Het doel van Ayurveda is een evenwichtig en lang leven zonder ziekte. Als de drie 'Dosha's' in balans zijn is de mens gelukkiger en minder vatbaar voor ziekten. 
Zodra u merkt dat uw lichaam en geest meer in balans raken zult u zien dat u tegelijkertijd leert om naar uw lichaam te luisteren. Daarmee bouwt u, dank zij Ayurveda, fysieke en psychische weerstand op.
Zoals alles kent ook deze kunde haar beperkingen. Maar de resultaten van een kuur zijn altijd opmerkelijk en werkzaam over de hele breedte van uw persoonlijke problemen. Ayurveda ondersteunt het immuunsysteem en helpt bij: reumatische aandoeningen, slaapproblemen, nervositeit, chronische vermoeidheid, stress, hoge bloeddruk en migraine.
 Balneo- en reuma-kuren
 Cardio-program
 Conditie-verbetering
 Ontslakken
 Thalasso therapie

 

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131207 Birchwood Studios