Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

LAATSTE REIS  >  SRVoor iedereen kom er ooit de laatste reis.


begrafenisondernemingen, boeken, speciale ondernemingen, verzekeringsmaatschappijen

linksBegrafenisondernemingen / organisaties

 Aqua - Omega, tel.: 0655 - 841880  -  asverstrooiing te land, ter lucht en ter zee
 Grafzorg Nederland, Velp, 026 3617900
De Stichting Grafzorg Nederland houdt graven op elke begraafplaats in Nederland voor lange termijnen in stand, desgewenst eeuwigdurend.
 Humanistisch Verbond, tel.: 020 - 5219055  -  persoonlijke toespraak
Ieder mens wil graag op een passende wijze afscheid nemen van een dierbare overledene. Bij het Humanistisch Verbond kun je terecht voor sprekers die tijdens de uitvaartplechtigheid een persoonlijke toespraak houden. In een of meer gesprekken met u bereiden zij zich hierop voor. Humanisten gaan ervan uit dat de mens zelf inhoud aan zijn leven kan geven. In de toespraak zal dan ook het leven van de overledene en zijn of haar betekenis voor anderen centraal staan. De ruim 300 vrijwilligers van het Humanistisch verbond hebben hiervoor een speciale cursus gevolgd. bel asl je meer wil weten over deze dienstverlening of wanneer je zelf zo'n cursus zou willen volgen. mailen kan ook: diensten@humanistischverbond.nl
 Les Gaillards  -  beeldhouwen / schilderen / tekenen / laatste reis
In het prachtige heuvellandschap 300 km onder Parijs en 40 km voorbij Moulins sur Allier in de Auvergne (detailkaart Michelin nr.69) ligt het huis "Les Gaillards" aan de rand van het kleine dorpje Montcombroux les Mines aan de route Santiago de Compastella. Het dorp ligt in een rustige omgeving met schilderachtige stadjes en dorpjes. Je kunt in deze afwisselende heuvelachtige streek heerlijk wandelen, fietsen, tochtjes met de auto maken of gewoon lekker luieren. Het grote huis is omringd door oude bomen en veel groen. Op het terrein is een zwembad en op loopafstand een zwemmeer.

 Eenzame uitvaart
Voor overledenen, waar anders niemand en niemand anders de uitvaart zou bezoeken, wordt door dichters een bijzonder saluut gebracht. Zij schrijven voor iedere eenzame uitvaart een gedicht en lezen dat bij de uitvaart voor.

Plaatsen : Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Antwerpen

Bloemen

Rouwbloemen.nl - Bloemen voor de uitvaart

Boeken


 Bruna  -   

 Afscheid nemen - Riekje Boswijk-Hummel  -  loslaten wat dierbaar is
 De dood de baas. Gedichten belicht voor je begrafenis  -  Harry Kuitert
Kuitrs bespreekt o.a. John Donne, Pessoa, Esther Jans,a en Tom Waits.
Uitgegeven door Ten Have, Kampen; 317 blz.; ISBN 9789025957568
 Dictionnaire de la mort des grands hommes  -  Isabelle Bricard
Kees Fens in Volkskrant 9-12-1996: 'Geen goed boek ..... te willekeurig, van inhoud te oppervlakkig, van toon te luchthartig......Het is een ideaal boek voor in bed. Voor amusement en voor bezinning .... Voor wie humor en humus alleen etymologisch verwant zijn.'
Uitgever Le Cherche Midi, Parijs.

Darwin Awards  -  Prijs voor de stomste dode

Prijs wordt sinds 1992 elk jaar toegekend via de website Darwinawards.com.
De prijs is vernoemd naar Charles Darwin, de vader van de evolutie, om mensen te eren die het menselijke ras vooruit hebben geholpen door zichzelf per ongeluk uit de genenpoel te verwijderen.
Website is o.a. ingedeeld in klassiekers als op het verkeerde moment aanweizg, op de verkeerde plaats aanwezig, macho mannen, werpen van echtgenotes, enz.
In het onderdeel 'Urban Stories' (Broodje Aap-verhalen) zijn een aantal apocriefe verhalen opgenomen als voorbeelden van grootse darwinistische inspanningen. Maar wees blij, heel blij, dat deze mensen niet echt hebben bestaan.

Speciale ondernemingen

 Celestis Inc, Texas [VS].
Biedt voor 25.000 gulden een ebrgafenis aan op de maan. Ook is het mogelijk om 2 gram van je as in een baan om de aarde te laten schieten [Earthview Flights]. Kost maar 11.000 gulden, maar dan mag op de miniatuur-urn dan ook een tekst van 25 woorden staan. Overigens keert de miniatuur-urn na zo'n drie jaar terug in de atmosfeer en verbrandt dan.
Rosettastone tablet
 Personalrosettastone.com  - Rosettastone Tablet
Wilt u iets over uzelf nalaten op internet, dan is hier een methode, waarbij een plaatje op of in een grafsteen wordt verwerkt, waarna elke telefoon met een webbrowser, met een mogelijkheid om een chip uit te lezen [ Touch / NFC-RFID, zoals b.v. de Nokia 6212NFC X1 Communicator ] of via beeldherkenning de gegevens over je leven kan opvragen. Het plaatje zelf kun natuurlijk ook in een houder op een kast of tafel worden geplaats of aan een wand worden opgehangen.

Verzekeringsmaatschappijen / Uitvaartverzekeringen

 Axent/Aegon  -  uitvaartverzekering, ook aanvullende
 Dela
 Nuvema Uitvaartverzekeringen  -  uitvaartverzekering
 Reaal  -  overlijdenszorg
Voorzorg: medische begeleiding in de terminale fase voor uzelf, uitvaartzorg: alles met zorg geregeld door ervaren uitvaartondernemers, verzekerd van nazorg: niet alleen emotionele hulp, maar ook praktische hulp na het overlijden voor uw nabestaanden


Links naar begin pagina - button

 Bureau Nazorg  -  verliesbegeleiding
 Darwin Awards [ amerikaans ]
Jaarlijkse prijs voor mensen die door hun eigen schuld vroegtijdig sterven, danwel hun eigen voortplanting onmogelijk maken. Prijs wordt uitgereikt omdat de prijswinnaars er voor hebben gezorgd dat hun zwakke, domme genen uit de wereldvoorraad verdwenen zijn en zo ruim baan geven aan de sterken.
 Dodenakkers.nl
O.a. overzicht egraafplaatsen, artikelen, grafsymboliek, beroemde graven, oorlogsmonumenten, grafpoŽzie, termen & Begrippen en bronnen & Literatuur. Uitgebreide link-pagina: oorlogsgraven, geschiedenis van de dood, kerken enz.
 Donkere ooievaarsbek [Geranium Phaeum] - rouwsymbool
Deze plant komt vooral voor in de Ardennen
 Doodgewoon  -  webzine / E-zine over de dood
 Gedenkboek.nl  =  www.uitvaartinformatie.nl
 Grafschriftenproject
 In memoriam: John Postel [artikel in NRC 24 oktober 1998]
Postel was oprichter en directeur van de Internet Assigned Numbers Authority (IANA), de organisatie die zowel verantwoordelijk is voor de domeinnamen en IP-adressen, als voor het Domain Name System (DNS). Zonder deze elektronische bouwstenen, die Postel niet alleen beheerde, maar ook heeft bedacht, zou het Internet als een kaartenhuis in elkaar storten.
 Landelijke Stichting Rouwverwerking
 Nederlands Uitvaartmuseum
 Rouw.nl
 Rust in vrede  -  verzameling teksten van grafstenen, urnen en monumenten
 Uitvaart.nl [***]  -  gesponsorde website [ Monua, Nuvu en Yarden ]
Links naar o.a. grafstenen, handafdrukken, internationaal rouwtransport, juridisch advies, kisten, kunst, muziek, notarieel, opleidingen, pastorale zorg, post-mortale zorg, rouwcentra, stervensbegeleiding, uitvaartondernemingen, uitvaartverenigingen, uitvaartwinkels, urnen, vakbladen en Tijdschriften, verliesverwerking, vervoer, verzekeringen en wensenregistratie
 Uitvaart.org  =  www.uitvaartinformatie.nl
 Uitvaartinformatie.nl  -  Informatie Centrum voor de Uitvaart
Het Informatie-Centrum voor de Uitvaart is een onafhankelijke Internetsite, waar een uitvaart naar wens, rouw , nazorg en gedenken centraal staat. O.a. uitvaartadressengids en homepages, nabestaanden gezocht, ftoboeken, uitvaartencyclopedie, juridisch spreekuur, gedenkboeken / rouwadvertenties, graf-rouwsymbolen, religie/-culturen en fotoboek grafkisten
 Verliesspeld  -  rouwsymbool naar ontwerp van Wijnand Boer

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20140124 Birchwood Studios