Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

SPIRITUELE VAKANTIES  >  SR 


Inspirerende reizen, ontspanningsreizen, vakanties met een extra dimensie.


Blauw vierkantje - illu Desert Joy
Laat je aanraken door de woestijn....Nomadisch reizen door de Sinaiwoestijn met je eigen kameel, beleef de kosmos onder de fonkelende sterrenhemels en kom bij...jezelf.

 Blancards Cursuscentrum voor Persoonlijke Groei
Internationaal cursuscentrum in Zuidfranse Ardčche met kunstzinnige en therapeutische cursussen, gericht op innerlijke groei. De deelnemers aan de workshops zijn van alle leeftijden en achtergronden. Hun voornaamste motief is op de energieplek Les Blancards een stapje te doen aan hun bewustwording of meer in harmonie te komen met zichzelf en de wereld. Het verblijf is in volpension in 1- en 2-persoonskamers, met een Franse biologische, deels vegetarische, zeer smakelijke keuken.

 Laoshan Centrum Holland  -  vakantiereizen en kloosterweekends
oo 'QiGong en Natuur'-vakanties .... weer vrij doorademen in stille prachtige natuurgebieden, verblijven in de schoonheid van hele bijzondere lokaties, gezelligheid en warmte ondervinden in kleine groepen waar je ook gewoon jezelf en alleen mag zijn, bewegen om lichaam en geest weer in harmonie te brengen......voor alle leeftijden Qi Gong en Natuur ....vakantie !
oo Kloosterweekendworkshops in Huize Elisabeth, behorend bij het klooster van Noord Deurningen in Denekamp (Twente). Is een prachtige stil retraitehuis, midden in de natuurgebieden van het Twentsche landschap. Het wordt geleid door de zusters Franciscanessen. Voor bezinningsdagen en of een persoonlijk bezinningsweekend is dit moderne en comfortabele vormingscentrum heel geschikt. Direkt vanuit het kloosterterrein zijn er prachtige wandelingen of fietstochten te maken door het prachtige en onberoerde Twentsche landschap met zijn bossen, glooiende velden en akkers, bijvoorbeeld langs de romantische Dinkel (riviertje) of het vriendelijke kanaaltje dat dichtbij het klooster stroomt. Ook het beroemde kunstenaarsdorpje Ootmarsum ligt op een steenworp afstand ( wel met auto!) en Denekamp zelf is een erg gezellig dorp.

 Spiritueel vakantiecentrumReisgidsen / Reisboeken

 Bruna  -   

 Een wereld van Stilte  -  Jutka Rona 
Proef het kloosterleven van de 21e eeuw 
Paperback | 239 Pagina's | Kosmos/Z&K Uitgevers B.V.

 De oude wegen, een voetreis  -  Robert Macfarlane
Uit het Engels vertaald door Marijke Versluys en Nico Groen.
Uitgegeven door de Bezige Bij, 464 blz.; 2012

 Via Francigena  -  zie Viafrancigena.com 
De Via Francigena is een eeuwenoude verbindingsweg die van Canterbury in Groot-Brittannië naar Rome leidt, een belangrijke route die in het verleden door duizenden pelgrims is afgelegd.


Links bovenkant pagina

 Communiteit van Taizé in Frankrijk  -  's zomers duizenden jongeren per week bij elkaar
In Taizé gaan de ervaringen van gemeenschap met God in het gebed samen met het zelf nadenken en met gemeenschap en solidariteit tussen volken.
In Taizé luisteren jongeren uit heel de wereld naar elkaar. In de ontmoetingen ontdek je dat wegen van eenheid geopend kunnen worden in de verscheidenheid van christelijke en culturele tradities. Dit schept een stevige basis om te werken aan vertrouwen en om een zuurdesem van vrede te zijn, in een wereld die verwond is door verdeeldheid, geweld en eenzaamheid.
In Taizé gaat een "pelgrimage van vertrouwen op aarde" verder. Er wordt geen beweging opgezet rond de gemeenschap. Je wordt uitgenodigd thuis verder te leven wat tijdens een verblijf belangrijk is geworden voor je innerlijk leven en voor de gezamenlijke weg met zoveel anderen, die dezelfde zoektocht naar het wezenlijke maken.
 HeartMedia
Inspiratie, zelfontplooiing, verbondenheid, het zoeken naar de betekenis, het doel, het nut van het leven, zijn begrippen die centraal staan bij de missie van Heart Media.
Heart Media is continue op zoek naar trends en thema's op bovengenoemde gebieden.
 Ouroubos
Ouroboros is het Nederlandstalige dorpsplein op het internet, waar over alle mogelijke alternatieve en spirituele onderwerpen kan worden gediscussieerd. Ouroboros wil allerhande alternatieve en spirituele onderwerpen bereikbaar en bespreekbaar maken voor een ieder die is geinteresseerd.
Binnen Ouroboros zijn er diverse 'gemeenschappen', elk over een specifiek onderwerp; Astrologie, Spiritualiteit en (alternatieve) Geneeswijzen. Ouroboros is compleet, we bieden je persoonlijke pagina's, artikelen, evenementenagenda's, een forum, een mailinglist en nog veel meer.

 Startpagina spirituele reizen

 Spirituelereizen.nl  -  Reizen met hart en ziel - Thuiskomen in het verre India
Bijzondere reizen naar de schatten van India : pelgrimsoorden, heilige rivieren, enz.
 Magical Tours  -  magische reizen voor ontspanning en inspiratie
 New Spirit Travel
In combinatie met een reis naar het buitenland werd een vakantieworkshop eerst een holistische vakantie genoemd, een vakantie voor lichaam, geest en ziel. De maatschappelijke behoefte aan spiritualiteit is groter geworden en daardoor is de Spirituele Vakantie steeds meer ingeburgerd geraakt. Momenteel is het de gemeenschappelijke noemer voor alle soorten reizen die als extra dimensie de persoonlijke ontwikkeling van de mens voorop stellen.
 Spirituele-reizen.besteoverzicht.nl

 

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131207 Birchwood Studios