Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

LUCHTHAVENS IN NEDERLAND  >  VLIEGEN   >  INDEXVliegen vanaf Eindhoven

Vliegen vanaf Maastricht

Vliegen vanaf Rotterdam 
Eelde  -  Luchthaven Groningen Airport Eelde 
 
Eindhoven  -  Luchthaven Welschap
 
Enschede  -  Twente Airport
 
Maastricht  -  Maastricht-Aachen
 
Rotterdam  -  Luchthaven Rotterdam / Den Haag Airport
 
Schiphol  -  Amsterdam Airport Schiphol

Voornoemde luchthavens hebben een gevarieerd aanbod aan lijndiensten/charterdiensten naar Europese en overzeese bestemmingen.

Onderstaande luchthavens kennen geen geregelde verbindingen.

 Ameland
Het vliegveld ligt in het westelijk gedeelte van het eiland Ameland. Het luchtverkeer kan op Ameland gebruik maken van een grasbaan van 998 x 30 meter en bij sterke noordenwind kan in de toekomst gebruik worden gemaakt van de dwarsbaan van 632 x 25 meter. Deze dient nog ingericht te worden.
 Budel  -  Kempen Airport
Op deze site vindt u informatie over uiteenlopende activiteiten op de luchthaven waaronder rondvluchten, lesvluchten en zakenvluchten alsmede informatie over de op Kempen Airport gevestigde bedrijven en hun activiteiten.
 De Kooy  -  thuisbasis Koninklijke Marine  -  zie Den Helder Airport
 De Peel  -  zie KLu zweefvliegclub De Peel
 Den Helder -  Den Helder Airport
Vliegveld De Kooy is een militair vliegveld dat ook voor burgerluchtvaart gebruikt wordt, zgn. burgermedegebruik. Voor het burgermedegebruik draagt de luchtvaartterrein de naam Den Helder Airport. Den Helder Airport grenst aan vliegbasis De Kooy en ligt ten zuiden van Den Helder.
 Drachten
Het vliegveld ligt in de gemeente Smallingerland in de provincie Friesland. Het luchtvaartterrein beslaat circa 26 hectare. Het luchtverkeer kan gebruik maken van een verharde baan van 950 x 31 meter. Het terrein is bestemd voor zakelijk verkeer en het gebruik van MLA's.
 Eelde  -  Groningen Airport Eelde
Groningen Airport Eelde ligt op tien kilometer ten zuiden van Groningen en een kilometer ten zuidoosten van Eelde, in de provincie Drenthe.
 Eindhoven  -  Eindhoven Airport  -  mede thuisbasis Koninklijke Landmacht
 Glize-Rijen  -  thuisbasis Koninklijke Luchtmacht/Helicopters luchtmobiele Brigade
 Hilversum
 Hoogeveen  -  Vliegveld Hoogeveen 
Het luchtvaartterrein ligt in de gemeente Hoogeveen. Het luchtvaartterrein beslaat circa 25 ha. Het luchtverkeer bestaat uit zakelijk en recreatief verkeer en kan gebruik maken van een grasbaan van 1200 x 150 meter.
 Leeuwarden
 Lelystad
Het luchtvaartterrein ligt in de polder Oostelijk Flevoland nabij Lelystad. Het luchtverkeer kan gebruik maken van een verharde baan van 1250 x 30 meter. Voor ultra lichte vliegtuigen is een grasbaan beschikbaar.
 Midden-Zeeland  -  Zeeland Airport 
Zeeland Airport ligt op Zuid-Beveland en is gelegen binnen de gemeente Middelburg. Het luchtvaartterrein beslaat 25 ha. Het luchtverkeer kan gebruik maken van een grasbaan van 1000 x 50 meter. Het verkeer dat op Zeeland Airport plaatsvindt, bestaat voornamelijk uit zakenluchtvaart en vluchten met een recreatief karakter.
 Noordoostpolder [ gesloten i.v.m. woningbouw op het vliegveldterrein ]
Het vliegveld Noordoostpolder [ EHNP ] was een klein vliegveld vlakbij Emmeloord in de Noordoostpolder.
 Seppe  -  zie Seppe Air Service
Vliegveld Seppe is centraal gelegen in West Brabant in de gemeente Halderberge, tussen Roosendaal en Etten-Leur. Het vliegveld ligt vlak naast de A58. Het luchtvaartterrein beslaat circa 17 hectare. Het luchtverkeer kan gebruik maken van een grasbaan van 832 x 50 meter. Vanaf mei 2002 heeft de luchthaven een verharde baan.
 Soesterberg  -  Vliegbasis Soesterberg  -  in 2007 buiten gebruik gesteld
Militair vliegveld nabij het dorp Soesterberg en ligt tussen de stad Utrecht en Amersfoort. Het vliegveld kan gezien worden als bakermat van de militaire luchtvaart in Nederland. In 1913 maakte de Luchtvaartafdeeling van het leger hier haar eerste vluchten.
 Terlet  -  Vliegveld Terlet
Het luchtvaartterrein Terlet ligt tussen Arnhem en Apeldoorn, langs de snelweg A50. Het luchtvaartterrein beslaat circa 400 ha. Op het terrein wordt uitsluitend de zweefvliegsport beoefend.
 Texel
Het luchtvaartterrein ligt circa 8 km ten noordoosten van Den Burg. Het luchtverkeer op vliegveld Texel kan gebruik maken van twee grasbanen van 1115 x 50 meter en 630 x 50 meter. Het luchtverkeer bestaat voornamelijk uit recreatieve luchtvaart en zakenluchtvaart. Verder activiteiten omvatten het motorzweefvliegactiviteiten, rondvluchten en parachutespringen.
 Teuge  -  Vliegveld ligt bij het dorp Teuge, tussen Apeldoorn en Twello.
 Twenthe  -  Enschede Airport Twente 
De luchthaven Twenthe is een militair vliegveld dat ook voor burgerluchtvaart gebruikt wordt. Het ligt 4 kilometer ten noorden van Enschede en vier kilometer ten oosten van Hengelo.
 Valkenburg, Zuid-Holland  -  gesloten in 2004
 Volkel  -  Vliegbasis Volkel
Thuisbasis Koninklijke Luchtmacht/main operating base F-16 pal gelegen aan industrieterrein Hoogveld, het oostelijk industriegebied van Uden.
 Woensdrecht  -  thuisbasis Koninklijke luchtmacht/vliegschool
De vliegbasis Woensdrecht is een militair vliegveld in het dorp Hoogerheide [ valt onder de gemeente Woensdrecht ], ongeveer 10 km ten zuiden van Bergen op Zoom.

 

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131118 Birchwood Studios