Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

VLIEGANGST > VLIEGEN > INDEX REISWIJS


cursussenboeken

links


Cursus / leren om te gaan met vliegangst

blauw vierkantje - illu Air Travel Trainers
Deze organisatie bestaat uit een drietal psychologen, gespecialiseerd in het helpen overwinnen van van vliegangst. Gevestigd aan het Toernooiveld 100, 6525 HR Nijmegen.
blauw vierkantje - illu Stichting VALK, Postbus 110, 2300 AC Leiden
Stichting VALK is een samenwerkingsverband van de Rijksunivesiteit Leiden, KLM en Luchthaven Schiphol. De letters VALK staan voor Vliegangstbestrijding Leidse Universiteit KLM en deze stichting kan je bijstaan om je vliegangst te overwinnen.


Boeken over vliegangst

 Raadgever vliegangst overwinnen - Maeve Byrne Crangle 
Oorzaken van vliegangst Gewaarwordingen en geluiden tijdens de reis beter begrijpen Omgaan met angst voor en tijdens de vlucht Technieken voor stressbeheersing.

Recente studies hebben aangetoond dat 1 op de 10 mensen vliegangst heeft. Merkwaardig, want vandaag is het vliegtuig als transportmiddel ondenkbaar geworden in ons professioneel en persoonlijk leven. Deze raadgever is een positieve en uiterst stimulerende gids om u te helpen deze angst te overwinnen. Auteur Maeve Byrne Crangle beschrijft eerst de verschillende types vliegangst en biedt u een doeltreffend plan om die te overwinnen. U krijgt een volledig zelfhulpprogramma met technieken om stress te bestrijden en spanningen voor en tijdens de vlucht de baas te kunnen. Verder bevat dit boek duidelijke informatie over aėrodynamica, uitleg over het geluid van het vliegtuig onderweg, over turbulentie en over hoe vliegtuigpersoneel speciaal getraind wordt om noodgevallen aan te pakken. Vliegen blijft statistisch gezien veiliger dan rijden en is 25 keer veiliger dan zelf een auto besturen. Deze Raadgever Vliegangst overwinnen wil zelfs de meest angstige passagier van deze feiten overtuigen en hem begeleiden naar een angstvrije en ontspannen vlucht met het vliegtuig. Maeve Byrne Crangle is psychologe en directeur van het `Vliegen zonder angst“-programma georganiseerd door Air Lingus. Ze heeft veel onderzoek naar vliegangst gedaan, ontwikkelde diverse programma“s voor mensen die eraan lijden en heeft heel wat ervaring in het helpen de angst te overwinnen. Meer dan 96% van de deelnemers aan haar programma“s reizen nu per vliegtuig, en genieten ervan.
Paperback | 159 Pagina's | Centrale Uitgeverij | 2002; ISBN: 9024382831
blauw vierkantje - illu Vliegangst - Lucas van Gerwen [ Uitgever AMBO, 1988 ]
Dit boek is uitverkocht. Wellicht bij de Slegte of een andere tweedehands boekwinkel.
blauw vierkantje - illu Vliegen met plezier - J. Heinemans
Heel veel mensen hebben in mindere of meerdere mate last van vliegangst, zelfs al hebben ze nog nooit in een vliegtuig gezeten. Ze hebben last van hoogtevrees of zijn bang om opgesloten te zitten in zo'n benauwde alumunium pijp. Vaak is deze angst het gevolg van gebrekkige informatie over vliegen: men denkt dat vliegen niet veilig is. Deze mensen missen veel: ze zitten soms hele dagen in auto, bus of trein om een afstand te overbruggen die een vliegtuig moeiteloos en comfortabel in enkele uren aflegt.

Voor al diegenen met vliegangst is er goed nieuws: er is wel degelijk iets aan te doen! Vliegen met plezier van Jan Heinemans handelt over alles wat met vliegen en luchtvaart te maken heeft en is daarmee de ideale handleiding voor mensen met vliegangst. Het boek sluit naadloos aan op de cursus 'Vliegen met plezier' van Transavia airlines, die met een slagingspercentage van maar liefst 98 procent zeer succesvol is. Vliegen met plezier gaat in op wat er eigenlijk allemaal gebeurt vanaf het moment dat een vliegtuig opstijgt, hoe een vliegtuig werkt en hoe het steeds toenemende vliegverkeer veilig in goede banen wordt geleid. Er worden ook vele praktische tips geboden over hoe je je het beste kunt voorbereiden op een vlucht, op welke manier je kunt omgaan met tijdsverschillen en hoe je jet lag kunt verwerken. Door de behandeling van al deze feiten, achtergronden en gegevens reikt Vliegen met plezier u niet alleen de instrumenten aan waarmee vliegangst kan worden overwonnen, maar is het ook een bron van wetenswaardigheden voor de ervaren luchtreiziger.
 Vliegangst overwinnen: ontspannen genieten van uw vliegreis - Ahmet Bayaz


Links

blauw vierkantje - illu KLM
blauw vierkantje - illu Leidse Universiteit - doet onderzoek naar vliegangst
blauw vierkantje - illu Turbulentie.nl - platform voor vliegervaringen
blauw vierkantje - illu Transavia

 

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131118 Birchwood Studios