Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

HUBEI  >  CHINA 


Vakantie in de Provincie Hubei.

De beroemdste attractie in de provincie Hubei is ontegenzeggelijk het natuurgebied van de Drie Kloven van de Yangtze in het uiterste westen van de provincie.

Steden in provincie Hubei : Anlu, Badong, Chibi, Danjiangkou, Daye, Dazhao, Huangshi, Lichuan, Linxiang, Qianjiang, Songzi, Suizhou, Tianmen, Xiangfan Wuhan, Yichang, Zhijiang.

Hoofdstad van Hubei : Wuhan


autoverhuur, hotels, reisbureaus, reisgidsen, reizen naar hubei

links


AutoverhuurHotels in China 

Natuurparken / Natuurreservaten

 Shennongjia Natuurreservaat 
Het natuurreservaat ligt in het westelijke deel van de provincie Hubei tussen Daba en get Wudang Gebergte.Geografische ligging op 113°3' -110°34' O en 31°22' -31°37' N. Liggend in de overgangszone tussen dez uidwestelijke hoge bergen en het lage heuvelland van Centraal China.
In dit reservaat schijnt de yeti, de Chinese versie van de verschrikkelijke sneeuwman, rond te banjeren. jaren geleden is er een beloning van 6 nullen uitgeloofd voor wie de yeti weet te vangen.

Reisbureaus / Reisorganisaties


  NRV Holiday 
Meerdaagse rondreizen, zowel groepsreizen als privé-reizen : o.a. Highlights van China, Het Oude Keizerrijk, Karakteristiek Zuidelijk China en Ontdek China & Tibet.

Djoser Wandel - wandelreis China  -  Wandelen met Djoser
Tijdens de wandelreis in China loop je over enkele van de interessantste delen van de Grote Muur zoals bij Shanhaiguan en Simatai. Zowel oude als gerestaureerde stukken van de Chinese Muur worden bezocht. Onderweg zie je het leven op het Chinese platteland en in Beijing kun je de Verboden Stad en het plein van de Hemelse Vrede bezoeken.

KRAS vakanties China  

  FOX Vakanties China  -  Groepsrondreizen China

Sawadee - Reizen naar China 

 Kuoni  -  China 

SNP Cultuurreizen
Voor reizigers die de natuur en cultuur van een land in eigen tempo willen ontdekken. Niet enkel vanachter het raampje van een touringcar of op loodzware wandeltochten. Veel zien en beleven, actief maar niet teveel en vooral veel vrijheid. Groepsreizen, individueel en maatwerkopties. Kijk verder voor verre rondreizen, themareizen, fotografiereizen, natuursafari’s en arctische natuurexpedities. 

  Shoestring - Groepsreizen China  -  diverse mogelijkheden
China in 2 weken, Groots China, Tibet & Nepal, Transsiberië Express & China, Transmongolië Express, Beijing, Cultuur & Strand.

 Koning Aap Reizen  -  China Hoogtepunten 
Vaar over de Yangzi-rivier tussen de honderden meters hoge kliffen door. Loop onder de imposante stadspoorten van Pingyao en bewonder de Wind- en Regenbruggen in Guangxi-provincie. Ga op bezoek bij de minderheden Dong, Yao en Miao maar slenter ook over het Plein van de Hemelse Vrede in het moderne Beijing. Geniet van het weidse uitzicht vanaf de Grote Muur en proef exotische hapjes in de moslimwijk van Xi'an. Fiets langs de vreemd gevormde karstbergen en lanterfanter in Chinese theehuizen. Beklim de adembenemende rijstterrassen bij Longji die wel honderden niveaus kennen en laat je tenslotte meevoeren in het bruisende Guangzhou. Een ideale reis om met China kennis te maken.

  Shoestring - Groepsreizen China  -  Marco Polo achterna
Deze reis van ruim vijfduizend kilometer door het machtige China is een aaneenschakeling van adembenemende ervaringen. Je krijgt de Verboden Stad te zien en de Chinese Muur, het befaamde terracotta leger, oude boeddhistische monumenten en prachtige musea. Maar je ziet ook het dagelijks leven van de Chinezen op marktjes, tijdens treinreizen en tijdens fietstochten op het platteland. Je reist door vlaktes en gebergten en komt in het gebied van de kleurrijke minderheden rond Dali en niet te vergeten in het prachtige karstlandschap van Zuid-China, waar grillige rotsen en groene rijstvelden een van de mooiste landschappen op aarde vormen.
Dagschema : 1 Vliegtuig; 2 Beijing; 3 Beijing; 4 Beijing; 5 Beijing; 6 Nachttrein; 7 Xi'an; 8 Xi'an; 9 Nachttrein; 10 Chengdu; 11 Chengdu; 12 Nachttrein; 13 Panzhihua; 14 Lijiang; 15 Lijiang; 16 Lijiang; 17 Dali; 18 Dali; 19 Dali; 20 Lunan [ Stenen Woud ]; 21 Yangshuo; 22 Yangshuo; 23 Yangshuo; 24 Yangshuo; 25 Nachttrein; 26 Hongkong; 27 Hongkong; 28 Guangzhou; 29 Amsterdam.

Reisgidsen China / Reisliteratuur

 Bruna  -    

 Yeti Jagers. Het verborgen onderzoek naar de wilde mens
Door Tjalling Halbertsma
Yeti-jagers verhaalt van kleurrijke avonturiers die ervan overtuigd zijn dat er in Centraal-Azië nog steeds een Wilde Mens leeft. De auteur, Tjalling Halbertsma, stuit op geruchten over het bestaan van een levende Wilde Mens en zoekt naar ooggetuigen. Hij spreekt herders en boeren die hun vee tegen de yeti beschermen en ontmoet onverzettelijke onderzoekers die zich als aap verkleden om de Wilde Mens van dichtbij te kunnen bestuderen.
ISBN10 9064104611; ISBN13 9789064104619

Vervoer / Hoe kom ik in China

 Luchthaven van Hong Kong  -  Hong Kong International Airport
 Luchthaven van Beijing  -  Beijing Capital International Airport
 Luchthavens van Shanghai  -  Shanghai Airport
Lokale Hongqiao Airport en Pudong International Airport [ de laatste ligt op 50 tot 55 km van de stad ]
 Luchthaven van Macau  -  Macau International Airport 

Brussels Airlines  
Vliegtickets naar China vanaf Brussel

Blauw vierkantje - illu Losse vliegtickets / goedkoop vliegen  -  diverse aanbieders / prijsvergelijking mogelijk


Links / Verwijzingen

 Wuhan  -  Hoofdstad van de provincie Hubei 
De stad Wuhan ligt aan de samenvloeiing van de Yangtze rivier en Han Rivier. In de zomer is het een van de heetste en meest vochtige steden in China [nat Subtropenklimaat].

 Anlu
 Badong
 Chibi
 Danjiangkou
 Daye
 Dazhao
 Huangshi
 Lichuan
 Linxiang
 Qianjiang
 Songzi
 Suizhou
 Tianmen
 Xiangfan
 Yichang
 Zhijiang

 De oude stad Jingzhou
 Xianling Mausoleum
Gebouwd door de Jiajing keizer van de Ming-dynastie voor zijn ouders op hun leengoed in de buurt Zhongxiang.
 Yellow Crane Tower in Wuhan
 Hubei Provinciaal Museum in Wuhan
Met uitgebreide archeologische en culturele tentoonstellingen en presentaties prestaties van de oude muziek en dans. Dit is een van de beste plaatsen om te leren over de oude toestand van Chu, die bloeide op het grondgebied van het huidige Hubei tijdens de Oosterse Zhou Dynastie, die haar eigen unieke cultuur ontwikkeld, zeer verschillend van die van de Shang / Zhou beschaving van de Noord-China.

 CNTO - China National Tourist Office USA

 China Internet Information Center  -  China's Official Gateway to News & Information
 China Government Online [ Chinese characters ]

Cuisine - Hubei keuken

 

Geschiedenis Hubei

 History of Hubei
By the Spring and Autumn Period (770 BC - 476 BC), the territory of today's Hubei was part of the powerful state of Chu....

 

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131116 Birchwood Studios