Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

CHINA  >  AZIE


Vakantie in China  -  Reisinformatie over China.

Provincies in China : Anhui [ Oost-China ], Fujian [ Zuidoost China ], Gansu [ Noordwest China ], Guangdong [ Zuid-China ], Guangxi Zhuang [ Zuid-China ], Giuzhou [ Zuid China ], Hainan [ Zuid China ], Hebei [ Noord China ], Heilongjiang [ Noordoost China ], Henan [ Centraal China ], Hubei [ Centraal China ], Yunnan [ Zuidwest China ].

Taiwan met de hoofdstad Taipeh wordt gezien als de ongehoorzame provincie>

Sinkiang of Xinjiang is een autonome regio in het noordwesten van China.

Autonome stadsregio's: in Oost China [ Beijing / Peking, Shanghai, Tianjin ] en bij de samenvloeiing van de Yangzi en de Jialing [ Blauwe Rivier ] de stad Chongqung.

Administratieve regio's: Hong Kong en Macao.

Belangrijke steden in China : Beijing, Changsha, Chengdu, Chongqing, Dalian, Emei, Foshan, Fuzhou, Guangzhou, Guilin, Guiyang, Haikou, Hangzhou, Harbin [ wintervakanties ], Hefei, Jinan, Jiujiang, Kunming, Lu Shan, Nanchang, Nanjing, Ningbo, Qingdao, Qinhuangdao, Sanya, Shanghai, Shantou, Shenyang, Shenzhen, Shijiazhuang, Suzhou, Taiyuan, Tianjin, Urumqi, Wuhan, Wuxi, Xi'an, Xiamen, Yangzhou, Yichang, Yueyang, Zhengzhou, Zhongshan, Zhuhai.

Hoofdstad van China : Beijing [ vroeger Peking genaamd ].


autoverhuur, hotels, reisbureaus, reisgidsen, reizen naar china 


Autoverhuur in China Hotels in China / Hostels China

 [ ebookers ]  -  Hotels in China

 Booking - Hotels in China 
Hotels in o.a. Peking (Beijing), Shanghai, Guangzhou, Shenzhen, Xiamen, Xi'an, Hefei, Wuhan, Xinzhuang, Dongguan

 

Reisbureaus / Reisorganisaties


 Discoveryreizen.nl - Home
Discovery biedt je avontuurlijke China reizen in internationaal gezelschap, in exclusieve samenwerking met Intrepid Travel.

  VNC Asia Travel - China
Het meest veelzijdige aanbod van reizen naar Azië. Groepsreizen, luxe verzorgd en reizen met ruimte voor eigen initiatief. Speciale groepsreizen en incentives. Individuele Reizen op maat. Het team van VNC Asia Travel heeft een schat aan kennis en ervaring waarmee zij voor u de mooiste reizen naar Azië samenstellen.

 NRV Holiday 
Meerdaagse rondreizen, zowel groepsreizen als privé-reizen : o.a. Highlights van China, Het Oude Keizerrijk, Karakteristiek Zuidelijk China en Ontdek China & Tibet.

Blauw vierkantje - illu  riksjaonline.nl  -  Reizen in China op je eigen manier
Op deze site staan bouwstenen, waarmee je je eigen China reis samenstelt.

 Djoser Wandel - wandelreis China  -  Wandelen met Djoser
Tijdens de wandelreis in China loop je over enkele van de interessantste delen van de Grote Muur zoals bij Shanhaiguan en Simatai. Zowel oude als gerestaureerde stukken van de Chinese Muur worden bezocht. Onderweg zie je het leven op het Chinese platteland en in Beijing kun je de Verboden Stad en het plein van de Hemelse Vrede bezoeken.

KRAS vakanties China  
Stedentrip Keizerlijk Beijing (v.a. Amsterdam); China, Beijing [ Reisduur: Vanaf 8 dagen ]; Stedenreis China met excursies naar o.a. de Ming Graven, het Zomerpaleis, de Grote Muur en Plein van de Hemelse Vrede; Rondreis Best of China (v.a. Brussel); China [ Reisduur: Vanaf 15 dagen - Vlieg/busreis o.b.v halfpension met o.a. Beijing, Xi'an, Grote Muur, Luoyang, Nanjing, Suzhou en Shanghai ]; Rondreis Klassiek China (v.a. Amsterdam); Rondreis Onbekend Zuid China (v.a. Amsterdam) enz.

  FOX Vakanties China  -  Groepsrondreizen China
Beijing special, Rondreis keizerlijk China, Rondreis wuivend bamboe, In de voetsporen van Marco Polo enz.

Sawadee - Reizen naar China 
**  China: Cultuur op hoog niveau - 31-daagse reis / 23-daagse reis
Deze gevarieerde rondreis door China biedt, naast imposante bouwwerken en miljoenensteden, ook afgelegen kloosters, overweldigende natuur èn lekker eten. Per trein, bus, vliegtuig, fiets en te paard doorkruis je dit fascinerende land.
**  China : Afwisselend en intrigerend, 17-daagse reis
Deze korte groepsreis door China is voor iedereen een avontuur: we lopen over de Chinese Muur en bezoeken het Terracotta Leger. Bij de rijstterrassen van Longji ontmoet je kleurrijke stammen in pittoreske dorpjes. Rond Yangshuo kun je bovendien fantastisch wandelen en fietsen door het indrukwekkende karstgebergte of varen over de Li rivier....

 Koning Aap Reizen  -  China Steden en Dorpen 
Tijdens deze afwisselende rondreis kom je niet alleen in de moderne grote steden van China, maar bezoek je ook de kleine dorpen met kleurrijke inwoners. Toch is er zelfs in de moderne steden altijd nog wel een oude wijk te vinden om je te wanen in het China van lang geleden. Laat je meeslepen in de bruisende steden Beijing en Hongkong, fiets over het platteland bij Yangshuo. Maak kennis met de kleurrijke volkeren in Yunnan en kijk je ogen uit in het Tibetaanse Labrangklooster in Xiahe. Wat dacht je verder een wandeling door de Verboden Stad, het beklimmen van de Grote Muur of het bewonderen van het terracottaleger?

 Kuoni  -  China 
Strandvakanties, Hotels, Stadsarrangementen, Excursies, Groepsreizen, Privéreizen.

SNP Cultuurreizen
Voor reizigers die de natuur en cultuur van een land in eigen tempo willen ontdekken. Niet enkel vanachter het raampje van een touringcar of op loodzware wandeltochten. Veel zien en beleven, actief maar niet teveel en vooral veel vrijheid. Groepsreizen, individueel en maatwerkopties. Kijk verder voor verre rondreizen, themareizen, fotografiereizen, natuursafari’s en arctische natuurexpedities. 

  Shoestring - Groepsreizen China  -  diverse mogelijkheden
China in 2 weken, Groots China, Tibet & Nepal, Transsiberië Express & China, Transmongolië Express, Beijing, Cultuur & Strand.

 Koning Aap Reizen  -  China Hoogtepunten 
Vaar over de Yangzi-rivier tussen de honderden meters hoge kliffen door. Loop onder de imposante stadspoorten van Pingyao en bewonder de Wind- en Regenbruggen in Guangxi-provincie. Ga op bezoek bij de minderheden Dong, Yao en Miao maar slenter ook over het Plein van de Hemelse Vrede in het moderne Beijing. Geniet van het weidse uitzicht vanaf de Grote Muur en proef exotische hapjes in de moslimwijk van Xi'an. Fiets langs de vreemd gevormde karstbergen en lanterfanter in Chinese theehuizen. Beklim de adembenemende rijstterrassen bij Longji die wel honderden niveaus kennen en laat je tenslotte meevoeren in het bruisende Guangzhou. Een ideale reis om met China kennis te maken.

  Shoestring - Groepsreizen China  -  Marco Polo achterna
Deze reis van ruim vijfduizend kilometer door het machtige China is een aaneenschakeling van adembenemende ervaringen. Je krijgt de Verboden Stad te zien en de Chinese Muur, het befaamde terracotta leger, oude boeddhistische monumenten en prachtige musea. Maar je ziet ook het dagelijks leven van de Chinezen op marktjes, tijdens treinreizen en tijdens fietstochten op het platteland. Je reist door vlaktes en gebergten en komt in het gebied van de kleurrijke minderheden rond Dali en niet te vergeten in het prachtige karstlandschap van Zuid-China, waar grillige rotsen en groene rijstvelden een van de mooiste landschappen op aarde vormen.
Dagschema : 1 Vliegtuig; 2 Beijing; 3 Beijing; 4 Beijing; 5 Beijing; 6 Nachttrein; 7 Xi'an; 8 Xi'an; 9 Nachttrein; 10 Chengdu; 11 Chengdu; 12 Nachttrein; 13 Panzhihua; 14 Lijiang; 15 Lijiang; 16 Lijiang; 17 Dali; 18 Dali; 19 Dali; 20 Lunan [ Stenen Woud ]; 21 Yangshuo; 22 Yangshuo; 23 Yangshuo; 24 Yangshuo; 25 Nachttrein; 26 Hongkong; 27 Hongkong; 28 Guangzhou; 29 Amsterdam.

NRV Reizen naar Sjanghai  -  8-daagse Citytrip Hong Kong & Shanghai | Privérondreis
Hongkong is een waar koopparadijs. U kunt het niet zo gek bedenken of het is er te koop. U hoeft zich niet in te houden want op de terugweg mag u maar liefst 30 kg aan bagage meenemen.
In Shanghai heeft u volop tijd om de vele moderne en futuristische architectuur te bekijken of over de Bund te slenteren. Indien u in Hong Kong nog niet voldoende gewinkeld heeft, vindt u hier de langste winkelstraat van China, de Nanjing Lu.

 Incento treinreizen
 Mevo Reizen  -  fietsen in Bejing en Xian. Transsiberië Expres.
 Sinbad Reizen  -  wandelen over de chinese muur

Reisgidsen China / Reisliteratuur

 Bruna

 China's Urban Billion: The Story Behind the Biggest Migration in Human History
Uitvoerige gedocumenteerd boek van Tom Miller, sinoloog en journalist, over de nieuwe stedelingen in China.
 De Chinese weg  -  Rob Gifford
De G321 is het Chines equivalent van de Amerikaans Route 66. De vloeiend Chinees sprekende schrijver van dit boek volgde deze 5000 kilometers lange weg dwars door China van Shanghai tot Kazachstan.
Uitgegeven door Balans; 2007; 340 blz.
Reisgids China - Insight - ISBN 9789066551404 Reisgids China  -  Capitool
Capitool / van Reemst; Aantal blz.: 672; 2008; ISBN 9789041033840.
 Reisgids China  -  Insight Guide
De auteurs en fotografen laten u op de bekende, onovertroffen en veelvuldig bekroonde Insight Guide-wijze in woord en beeld kennismaken met dit land van de oude keizerlijke dynastieën. De boeiende geschiedenis en cultuur van de bevolking, het terracotta leger uit het graf van de eerste keizer, het stroomgebied van de 6000 km lange Jangtsekiang rivier, de eeuwenoude Chinese Muur; het komt allemaal aan bod. Van de hoofdstad Peking (Beijing) via de Zijderoute naar Xi'an, de bakermat van de Chineze beschaving, en van het mysterieuze Tibet verscholen achter de hoogste bergen ter wereld naar de metropolen Hongkong en Sjanghai. Deze hoofdstukken worden afgewisseld met thema- en wetenswaardpagina's over onder andere 'Kalligrafie', de 'Chinese Opera' en 'Het Keizerlijk Paleis'. De gedetailleerde kaarten en prachtige kleurenfoto's maken deze gids compleet.
In het gedeelte 'Reisinformatie' vindt u alles over vervoer, accommodatie, restaurants, reisbenodigdheden, noodgevallen, gezondheid, toeristische tips, uitgaan, klimaat, winkelen, nuttige adressen en talloze andere wetenswaardigheden.
Uitgever Van Reemst; Aantal blz.: 432; 2008; ISBN 9789066551404.
 Reisgids China  -  Marco Polo
Handzame reisgids waarin alle hoogtepunten worden aangestipt en kort beschreven. Een leuke kennismaking met het land.
Unieboek; Aantal blz.: 144; 2010; ISBN 9789047504801.
 Reisgids China  -  National Geographic
Kleurrijke reisgids van China met veel illustraties. Goede beschrijvingen van land, volk en geschiedenis. Prettige leesgids om enthousiast te worden.
Uitgeverij Kosmos; Aantal blz.: 400; 2009; 9789021536514.
 Reisgids China  -  Rough Guide Kunstreisgids China - DuMont Kunstreiseführer - ISBN 9783770143139
Zeer goede reisgids voor zowel de georganiseerde maar vooral voor de zelfstandige reiziger. Boordevol informatie over reizen, slapen, eten, maar ook musea en cultuur.
Aantal blz.: 1232; 2008; ISBN 9781843538721; Engelstalige China reisgids.
 Reisgids China  -  Trotter Lannoo
Veel aandacht voor praktische informatie als hotels en restaurants, maar ook beschrijvingen van bezienswaardigheden. Handig zijn de vele plattegronden: verrassend en verfrissend geschreven! Geen foto's.
Aantal blz.: 744; 2007; ISBN 9789020969450.
 Reisgids China  -  DuMont Kunst-Reiseführer
Zeer diepgaande reisgids op het gebied van kunst, cultuur en geschiedenis. Veel plattegronden van interessante bezienswaardigheden, beschrijvingen van achtergronden. Absoluut een aanrader voor de geïnteresseerde reiziger!
Aantal blz.: 448; 2006; ISBN 9783770143139; Duitstalige China reisgids.

 Uitzicht op de Nyenchen Tanghla
Artikel van Ronald Naar in Ski Magazine van april 2008 waarin hij verhaald van een treinreis over de hemelspoorlijn (ca. 1100 kilometer rails van Golmud in provincie Qinghai naar Lhasa in Tibet, waarbij het spoor bij de Tanglu La een hoogte bereikt van 5072 meter boven de spiegel van de Gele Zee).
De spoorlijn ontsluit de bergketens Kun Lun en de Nyenchen Tanghla met toppen van meer dan zevenduizend meter.

Vervoer / Hoe kom ik in China

 Luchthaven van Hong Kong  -  Hong Kong International Airport
 Luchthaven van Beijing  -  Beijing Capital International Airport
 Luchthavens van Shanghai  -  Shanghai Airport
Lokale Hongqiao Airport en Pudong International Airport [ de laatste ligt op 50 tot 55 km van de stad ]
 Luchthaven van Macau  -  Macau International Airport 

Brussels Airlines  
Vliegtickets naar China vanaf Brussel

Blauw vierkantje - illu KLM  -   

Blauw vierkantje - illu Vliegtickets naar China / goedkoop vliegen naar China 
Diverse aanbieders / prijsvergelijking vliegtickets China mogelijk

Blauw vierkantje - illu Maglav-verbinding Sjanghai  -  Luchthaven Pudong
Vervoer gebaseerd op magnetic levitation [kruissnelheid van 430 kilometer per uur - trein zweeft op een magnetisch kussen van een centimeter dik].
Blauw vierkantje - illu Trans Manchurian Railway - Trans-Machurije Spoorwegen
Rijdt van Moskou naar Beijing door Manchurije

Blauw vierkantje - illu Trans Mongolia Railway - Trans-Mongolische Spoorwegen
Deze lijn verlaat de Trans Siberische Spoorweglijn bij Ulan Ude, en vervolgt zijn weg richting het zuiden via de stad Ulaanbaatar en de Gobi-woestijn naar Beijing.
Blauw vierkantje - illu Qinghai-Tibet Express

 Online kaart van China [ Uni Texas  -  Perry-Castañeda Bibliotheek  -  Map Collection ]
 Maps of China  -  kaarten van Chinese steden, regio's en hoofdgebieden.


Links / Verwijzingen

 LOI  - 
Chinees leren moeilijk? Niet met dit praktische zelfstudiepakket! In je eigen tempo leer je het gesproken Chinees toe te passen in alledaagse situaties. Daarbij leer je de taal verstaan én spreken. Daarnaast leer je een aantal karakters die je in China op straat kunt tegenkomen. Handig! Bovendien leer je meteen veel over het land, zijn inwoners en de gebruiken.

 CNTO - China National Tourist Office USA

 China Internet Information Center - China's Official Gateway to News & Information
 China Government Online [ Chinese characters ]

 Tibet Tourism Bureau Shanghai Office  -  VVV van Shanghai
Tibet Geography, Tibetan History, People in Tibet, Climate, Highlights,Tibetan Buddhism,Tibetan Custom, Main Folk Festival, Tibetan Food. Verder informatie over o.a. Kathmanu, Lhasa - Gyantse - Shigatse, Monastrties, Everest Region, Yamdro Meer

 Beijing - Hoofdstad van China

 Centraal Zuid China
Wuhan en Yueyang
 Noord China
Provincies Hebei, Shangdong, Henan
 Noordoost China
Provincies in Noordoost-China: Heilongjiang, Jilin, Liaoning
 Oost China
Provincies in Oost-China: Jiangsu, Zhejiang, Anhui
 Shaanxi & de Zijde Route
Xi'an
 Shanghai & het Oosten
Hangzhou, Pudong, Shanghai en Suzhou
 Zuid China
Provincies in Zuid-China: Guangdong, Guangxi, Fujian, und Hainan
 Zuidkust van China
Fuzhou, Guilin, Hainan, Kanton und Xiamen
 Zuidwest China / Zuidwesten van China
Provincies in Zuidwest-China: Sichuan, Yunnan, Guizhou
Steden in Zuidwest-China: Chongqing Stad, Chengdu, Dali, Guiyang, Kunming,

 Fujian-provincie  -  ook bekend onder de naam 'Min' - Overheid Fujian [ Chinees ]
De provincie ligt langs de Chinese zuidoost-kust en wordt van Taiwan gescheiden door de smalle 'Straat van Taiwan. Zie Wikipedia, Fujian International of Amoymagic.com, an English guide to Xiamen!.

 Hong Kong 
 Macau  -  Government Macao  -  Macau Tourism  -  erfenis van twee culturen
 Shanghai 
 Suzhou
 Wuhan  -  Hoofdstad van de provincie Hubei - Wuhan Government
Wuhan liegt am Zusammenfluss des Jangtsekiang und des Han-Flusses. Wuhan im Sommer eine der heißesten und feuchtesten Städte Chinas [ feuchtes Subtropenklima ].

 Harbin  -  wintersportbestemming
 Tibet
 Yabuli
 Xiaonanchuan (Kun Lun-gebergte)  -  wintersportbestemming
Noordrand Tibetaans Plateau.

 Skiën in China
Websites Chinese skiresorts: www.nanshanski.com - www.beidahuski.com - www.yabuliskiresort.com

 China Travel System - o.a met een uitgebreide 'destination guide'
 Chinatown Online
 Great Wall Marathon
 Herbert Groot Jebbink's website
 Macau Grand Prix - Grand Prix van Macao [ F1 ]
 Nieuws uit China - Macao Daily - dagblad in Macao
 Ocean Park Hongkong
 Olympische Spelen in Peking - Olympic Games 2008 in Bejing
 Trans-siberian.co.uk - variety of resources on the Trans Siberian Railroad
 Universiteit van Macao - University of Macau / Universidade de Macau
 Universiteit in Peking - Peking University

Cuisine - Chinese keuken

 Cinese recipes  -  Chinese recepten
 China-on-site  -  Chinese cultuur  -  zie cooking
Cuisine [ Beijing, Guangdong, Shanghai, Sichuan, Taiwan ], Cooking technique [ cold dish, deep-frying, hotpot boiling, roasting, simmering, steaming, stewing, stir-frying ].
 Chinese Cuisine by Huang Su Huei, Wei-Chuan Publishing
Paperback: 206 pages; Publisher: Wei-Chuan Pub. (June 1, 1983); ISBN: 0941676080
 Kruiden - Chinese kruiden - geschiedenis en waarom
Filosofie en geneeskunde zijn in China altijd al met elkaar verweven geweest. Een legende heeft het geor­ganiseerde systeem van de Chinese geneeskunde als eerste het licht doen zien. Zo'n legendarische figuur was Sheng Nong, de goddelijke Boer. Hij stond ook bekend als de Vuurkeizer of de Rode Keizer en hij zou de mens geleerd hebben voedsel en kruiden te verbouwen ........ [ zie verder de website ]

Geschiedenis China

Onafhankelijk in 221 VC [ toe een eenheid gesmeed onder de Qin of Ch'in Dynastie in 221 voor Christus; de Qing ofwel Ch'ing Dynastie werd op 12 februari 1920 vervangen door de Republiek; De volksrepubliek China kwam op 1 oktober 1949 tot stand ]

 Geschiedenis van China  -  zie Wikipedia 
Algemene info, Prehistorie en oudheid [ Chronologie van de Chinese oudheid, Traditionele Chinese opvatting over de eigen oudheid, Prehistorie (ca. 2.000.000 - ca. 1550 v.Chr.), Paleolithicum China, Neolithicum China, Xia-dynastie: wel of geen historische realiteit?, Shang-dynastie (ca. 1550 - ca. 1050 v.Chr.), Zhou-dynastie (ca. 1050 - 221 v.Chr.), Westelijke Zhou (ca. 1050 - 772 v.Chr.) en Oostelijke Zhou (772 - 256 v.Chr.) ], Chinees keizerrijk,
Republiek China [ Periode 1911-1928, Kwo Min Tang (1928-1949), Japanse bezetting (1937-1945) en Republiek China sinds 1949 ], Volksrepubliek China [ Tot aan de dood van Mao Zedong 1976 en Het huidige China ].
 The Buddhist Conquest of China [ Boeddhistische verovering van China ]
Standaardwerk uit 1959 door de Sinoloog Erik Zürcher. Van 1962 tot 1993 was Zürcher hoogleraar in de geschiedenis van Oost-Azië aan de Universiteit van Leiden.
 De tragiek van de bevrijding  - Frank Dikötter
De geschiedenis van de Chinese revolutie 1945-1957.
Verhaald over de eerste jaren van mao's terreurregime
Vertaald door Ronald Kuil en Margreet de Boer en o.a. besproken in de boekenbijlage van NRC Handelblad vrijdag 23 augustus 2013.
Uitgegeven door Spectrum, 496 blz.

 Gele Draak - overzicht van de Chinese geschiedenis van de pré-historie tot heden

Muziek, Cultuur & Entertainment

De communistische Volksrepubliek telt officieel iets meer als 50 bevolkingsgroepen [ ca. 120 miljoen personen ]. 92 % van de bevolking bestaat uit Han-Chinezen.

 Chinese taal
In China worden zeer veel verschillende dialecten gesproken. Twee varianten daarvan zijn het Mandarijn -Chinees en het Cantonees. Het Mandarijn-Chinees is de nationale taal van de Volksrepubliek China en van Taiwan. Het Mandarijn wordt door vrijwel iedereen in China verstaan. Het Cantonees wordt gesproken in Zuid-China in het gebied rondom de stad Guangzhou (het vroegere Canton) en in Hong Kong en Macau.
 Acupunctuur  -  Nederlandse acupunctuurvereniging
 Astrologie  -  Chinese horoscoop
Rat, Os, Tijger, Konijn, Draak, Slang, Paard, Geit, Aap, Roaster, Hond, Varken
 Internet Chinese Music Archive
Traditionele muziek, kinderliedjes, moderne muziek, populaire muziek, ceremoniële muziek, Chinese MP3, en diverse links naar websites met info over Chinese muziek
 Feng Shui  -  Louisa's fen Shui-site
 Films  -  Chinese films - Chinese Cinema - veel links
 Literatuur  -  De belegerde stad (1946) van Qian Zhonshu
Roman beschrijft de wederwaardigheden van de jonge Fank Hongjian . Klassieker binnen de Chinese literatuur.

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131116 Birchwood Studios