Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

SJANGHAI & HET OOSTEN  >  CHINA


Stedentrip Sjanghai  -  Voormalige Franse concessie in China.

De gemeente Shanghai telt zo'n beetje evenveel inwoners als Nederland en geldt als een van de belangrijkste economische centra van AziŽ. De gemeente combineert torenhoge glas- en staalconstructies op Pudong aan de overzijde van de Huangpu-rivier met veel herinneringen uit het verleden: koloniale gebouwen van Engelsen, Duitsers of Fransen, naast oude Chinese huizen en hofjes. Veel van de oude vervallen huizen van Shanghai worden momenteel schitterend gerestaureerd. Naast dit alles is Shanghai natuurlijk vooral ook wervelend en modern, de stad van de avant-garde in China.

Shanghai is administratief gelijk aan een provincie en is verdeeld in 19 county-level divisions: 18 districten en 1 county.

Hangzhou, Pudong, Shanghai en Suzhou.


autoverhuur, hotels, reisbureaus, reisgidsen, reizen naar sjanghai in china

links


Autoverhuur Hotels in Shanghai / Hostels

 [ ebookers ]  -  Hotels in Shanghai

 Booking - Hotels in Shanghai 

 
Hyatthotel in de Jingmaotoren

Reisbureaus / Reisorganisaties

Blauw vierkantje - illu NRV Reizen naar Sjanghai  -  8-daagse Citytrip Hong Kong & Shanghai | Privťrondreis
In Shanghai heeft u volop tijd om de vele moderne en futuristische architectuur te bekijken of over de Bund te slenteren. Indien u in Hong Kong nog niet voldoende gewinkeld heeft, vindt u hier de langste winkelstraat van China, de Nanjing Lu.

Blauw vierkantje - illu SNP Cultuurreizen
Voor reizigers die de natuur en cultuur van een land in eigen tempo willen ontdekken. Niet enkel vanachter het raampje van een touringcar of op loodzware wandeltochten. Veel zien en beleven, actief maar niet teveel en vooral veel vrijheid. Groepsreizen, individueel en maatwerkopties. Kijk verder voor verre rondreizen, themareizen, fotografiereizen, natuursafariís en arctische natuurexpedities.

Shoestring - Groepsreizen China 

FOX Vakanties China  -  Groepsrondreizen China

KRAS reizen Shanghai 
15-daags startpakket inclusief vliegreis en 2 overnachtingen in een 3-sterren hotel

Reisgidsen over Shanghai / Reisliteratuur

 Bruna  -    

 Reisgids - Wallpaper City Guide Shanghai  -  Phaidon
 Reisgids Lonely Planet Shanghai
 Reisgids Shanghai Encounter  -  Lonely Planet
 Reisgids Shanghai  -  Rough Guide
 Reisverhaal Carolijn Visser - Shanghai Skyline  -  Uitgeverij Augustus
 Stadplattegrond - landkaart Shanghai & China zuidoost  -  ITMB
 Stadsplattegrond Shanghai  -  Insight Fleximap

Vervoer / Hoe kom ik in Shanghai

 Shanghai Airport
Local Hongqiao Airport und Pudong International Airport, located 50-55kms from the City ]

Blauw vierkantje - illu KLM  -   

Blauw vierkantje - illu Losse vliegtickets Shanghai / goedkoop vliegen naar Shanghai
Diverse aanbieders / prijsvergelijking vliegtickets Shanghai mogelijk.

Blauw vierkantje - illu Maglav-verbinding Sjanghai - Luchthaven Pudong
Vervoer gebaseerd op magnetic levitation [kruissnelheid van 430 kilometer per uur - trein zweeft op een magnetisch kussen van een centimeter dik].


Links / Verwijzingen

 Shanghai  -  stad Sjanghai
Sjanghai is de grootste stad van China. Het is ook een van de vier steden in China die de status van provincie hebben. De stad is sinds 2004 de grootste wereldhaven en heeft daarmee de positie van Rotterdam overgenomen.

 Hangzhou
Hangzhou is gelegen nabij de Hangzhoubaai, een inham van de Oost-Chinese Zee. De oude stad werd gesticht in 606 en was de hoofdstad van de Zuidelijke Song-dynastie van 1132 tot 1276. Hangzhou werd later door Marco Polo beschreven als een van de fijnste steden in de wereld. De stad is inmiddels uitgegroeid tot een modern industrieel centrum en de hoofdstad van provincie Zhejiang.
De omgeving van Hangzhou is rijk aan veel natuurschoon, met name langs de kust van Xihu [ het Westmeer ] en in de beboste heuvels. Dit trekt vele toeristen aan. Veel Chinese ambtenaren hebben vakantiehuizen aan het meer en verblijven er in hun vrije tijd.
 Pudong
Vanaf de Bund zie je aan de overkant van de Huangpu het nieuwe Pudong verrijzen. Deze wijk moet het hart van de handel en financiŽn van Shanghai gaan worden.
 Suzhou
Suzhou ligt in het zuidwesten van de provincie Jiangsu [ oosten China, westnoordwest Sjanghai ] aan het Grote Kanaal dichtbij het Taimeer. Deze voormalige hoofdstad van een oud feodaal koninkrijk (6e-5e eeuw voor Christus) werd in 1853 bijna volledigd vernietigd tijdens de Taiping-opstand tegen de Qing-dynastie, maar werd herbouwd. Suzhou is beroemd om zijn zijdeindustrie, die dateert uit de tijd van de Song-dynastie (960–1279).
Suzhou was onder de naam Wuxian de hoofdstad van het Wu-koninkrijk in de 5e eeuw voor Christus. In de 6e eeuw na Christus werd de naam veranderd in Suzhou.
Suzhou is bekend van de vele kanalen, bruggen en mooie tuinen.

 Bund [ Waitan in het Chinees ]- 
Ooit een reep land langs de Huangpurrivier in Shanghai die onbebouwd moest blijven om koelies de gelegenheid te bieden er schepen langs te trekken. Woord is van hindoestaanse oorsprong en betekent zoiets als kade / oeverversterking.
De Bund is tegenwoordig een hippe wijk met moderne architectuur en een bruisend uitgaansleven.
 Huxing Theehuis
In de oude stad van Shanghai staat het kenmerkende Huxing Theehuis. In het vijfhoekige paviljoen in een kunstmatig meertje kun je op gepaste wijze van je thee en allerlei kleine hapjes genieten. Rond het theehuis is een buurtje met allerlei gerestaureerde traditionele panden, die nu onderdak bieden aan een veelheid aan winkels en restaurants. Hier is ook de toegang tot de Yu-tuin.
 Jaden Boeddha Tempel - bekendste tempel van Shanghai
De tempel staat in het noordwesten van de stad en dateert uit 1882. Hij is beroemd vanwege de twee uit Burma afkomstige witte jaden boeddhabeelden.
 Longhua Tempel - in het zuidwesten van Shanghai
De tempel is gebouwd op fundamenten van andere heiligdommen met een geschiedenis van circa tweeduizend jaar. De huidige tempel dateert uit de Qing-dynastie (1644-1912) en is gebouwd in de waardige, serene stijl van de Tang-dynastie.
 Nanjing Lu
Van de Bund westwaarts loopt de Nanjing Lu. De straat is de belangrijkste in het uitgestrekte winkeldistrict dat zich in de voormalige internationale concessie bevindt.
 Volksplein  - ooit een renbaan voor de buitenlanders
Nu een groot en modern plein, dat zich, naast de Bund, ontwikkelt heeft tot dť ontmoetingsplek van Shanghai. Op of aan het plein staat een aantal kenmerkende gebouwen zoals de Opera, het Shanghai Museum en het Architectuurinstituut.

 Universteit Zhejiang [ Hangzhou ]
 Universteit Hangzhou
 Westgate Mall [ sjiek winkelcentrum ]

Cuisine - Sjanghai keuken

Sjanghai is altijd een stad van fijnproevers geweest, wat wellicht een deel is van de Franse koloniale aanwezigheid. Zo kent Sjanhai een straat met allemaal Chinese taartwinkeltjes.

 Pralinor Chocolate Workshop  -  gedreven door Mehdi El Iddrissi uit BelgiŽ
432 Taixing Lu, Shanghai (crossstreet Xinzha Lu), Shanghai, tel (0)21 62586659

Geschiedenis van Sjanghai

 Sjanghai's geschiedenis 
... In 1553 werd een stadsmuur gebouwd, wat over het algemeen gezien wordt als het begin van de stad Sjanghai. Gedurende de eerste Opiumoorlog in het begin van de 19e eeuw waren Engelse troepen aan de macht in Sjanghai. Toen de oorlog in 1842 werd beŽindigd met het Verdrag van Nanking werden enkele havensteden geopend voor internationale handel, waaronder de haven van Sjanghai ...

 Gele Draak - overzicht van de Chinese geschiedenis van de prť-historie tot heden
 The Cambridge Illustrated History of China - Liu Kwang-Ching (Foreword), Patricia Buckley Ebrey
Paperback 352 pages (May 13, 1999); Publisher: Cambridge University Press; Language: English
ISBN: 052166991X

Muziek, Kunst & Cultuur, Evenementen

 

 

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131116 Birchwood Studios