Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

VAKANTIE IN VLAAMS BRABANT  >  BELGIË


De provincie Vlaams-Brabant is een van de tien provincies van België. Ze is de jongste en tevens de kleinste van de vijf Vlaamse provincies. Ze ontstond door de oude provincie Brabant in 1995 te splitsen langs de taalgrens in een Vlaams deel [ Vlaams-Brabant ] en een Waals deel [ Waals-Brabant ]. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wordt volledig omsloten door Vlaams-Brabants grondgebied.

Belangrijkste steden in Vlaams Brabant : Leuven, Vilvoorde, Halle, Tienen, Diest en Aarschot.

Hoofdstad van Vlaams Brabant : Leuven.


autoverhuur, campings, hotels, reisbureaus, reisgidsen, vakantiewoningen, reizen naar vlaams brabant

links


Campings / Kamperen

 Eurocampings.net  -  campinggids
De gedetailleerde informatie per camping toont alle beschikbare voorzieningen van de betreffende camping. Ter verduidelijking zijn afbeeldingen van de betreffende campings erbij geplaatst.

Hotels in Vlaams Brabant

 Booking  -  Hotels in Vlaams Brabant
Hotels o.a. in Leuven, Diegem, Zaventem, Strombeek-Bever, Vilvoorde, Diest, Tervuren, Heverlee, Groot-Bijgaarden, Drogenbos, Erps-Kwerps en Haasrode.

ebookers.nl  -  klik op 'Hotels '

   -  Hotels in België

   -  Hotels in de grote steden van België


Reisbureaus / Vakantiewoningen

  Pelikaan Busreizen

Blauw vierkantje - illu   Inkomend toerisme 

 Scaldisnet  -  toeristische boottochten  -  gegidste boottochten in Midden-België

Reisgids Vlaams Brabant / Reisliteratuur

 Bruna  -   

Fietsgids Vlaams Brabant - ISBN 9789020946741 Fietsgids Vlaams - Brabant
Soepel lezende beschrijving van 20 fietsroutes van meest 30-40 km lang in Vlaams Brabant met korte achtergrond van de omgeving en bezienswaardigheden
In oppervlakte is Vlaams-Brabant de kleinste van alle Vlaamse provincies en - op Antwerpen na - heeft het de grootste bevolkingsdichtheid. Toch wordt drie-kwart van zijn grondgebied ingenomen door landbouw- en groene zones, wat Vlaamse-Brabant tot een heerlijke fietsprovincie maakt! Zelfs in de omgeving van Brussel of Leuven ontdek je verrassend mooie natuurhoekjes.
Lannoo; Aantal blz.: 144; 2002; ISBN 9789020946741.
 Fietskaart 05 Fietsroute-Netwerk Groen Vlaams-Brabant
 Wandelgids Dagstappergids Vlaams - Brabant | Lannoo
 Wegenkaart - provinciekaart - Vlaams & Waals Brabant | De Rouck

Vervoer / Hoe kom ik in Vlaams Brabant


Blauw vierkantje - illu Luchthaven Brussel 

Blauw vierkantje - illu Losse vliegtickets / goedkoop vliegen 


Links / verwijzingen 

 Toerisme Vlaams Brabant
Vlaams-Brabant is hartje België. Makkelijk bereikbaar en zoveel om van te genieten.
Sportieveling, levensgenieter, cultuurfanaat...? Start hier je ontdekkingstocht. De twee toeristische regio´s - Hageland en Groene Gordel - en de kunststad Leuven heten je welkom.

 Vlaams Brabant 

 Leuven  -  Stad Leuven  -  Hoofdstad van Vlaams Brabant
Leuven is mede bekend om zijn universiteit en door de eeuwenlange aanwezigheid van de brouwerij Artois wordt Leuven ook wel de bierhoofdstad van België genoemd.
Leuven bestaat uit de deelgemeenten Heverlee, Leuven, Kessel-Lo, Wilsele, Wijgmaal en een gedeelte van de vroegere gemeenten: Korbeek-Lo en Haasrode.
Bierstad en toegangspoort tot het Hageland en de Groene Gordel.

 Groene Gordel
De Groene Gordel omarmt de Belgische en Vlaamse hoofdstad Brussel. In de schaduw van deze metropool bloeien tientallen prachtige parken en tuinen. Bruegel plantte hier zijn schildersezel neer en ook het Brabantse trekpaard begon in deze regio vele jaren geleden aan zijn internationale carrière. Aan de toog of op een terrasje serveert men je gul een streekeigen lambik, geuze, Palm of Primus.
De Groene Gordel omvat drie deelregio's: het Pajottenland, de Brabantse Kouters en het Dijleland.
 Hageland  -  Tienen, Diest, Aarschot, Scherpenheuvel-Zichem, Landen en Zoutleeuw.
Ten westen van Leuven schittert het Hageland. Zes zalige provinciestadjes vormen de parels aan de kroon van het landelijke buitenleven. Hier steekt de boer vanop zijn tractor gul zijn hand naar je op als je voorbij wandelt. Fietsen doe je op het knooppuntennetwerk langs vierkantshoeven en Romeinse tumuli. Even verder houdt het waterkasteel van Horst fier de wacht. En de kinderen? Die plonsen al lang rond in de openluchtzwembaden van de provinciedomeinen in Kessel-Lo en Diest. Of zijn het meer natuurliefhebbers … ? In Zoutleeuw weerspiegelt hun schaduw in het binnenmeer van Het Vinne. Een unieke ecologische realisatie!
 Leuven Regio

 Pajottenland en Zennevallei  -  Toerisme Pajottenland
Ten westen van Halle strekt zich het Pajottenland uit. Het is een landelijke streek met wijdse akkers, grote hoeven en smalle, bochtige wegen, waarlangs het heerlijk is om te fietsen. Hier en daar zult u er op de landerijen ook het Brabantse trekpaard aantreffen. Wie dat krachtige dier echter in al zijn fierheid wil bewonderen, moet naar de jaarmarkt te Lembeek.

  Aarschot  -  Stad Aarschot 
Aarschot nestelt zich aan de Demerboorden, tussen de hellingen van het Hageland. Haar levendige handelscentrum, haar mooie ligging, gezelligheid en culturele rijkdom bezorgden de stad de naam 'Parel van het Hageland'. Niet voor niets. De Demervallei charmeert natuurliefhebbers. De deelgemeenten Rillaar en Gelrode verrassen met imposante vergezichten.
De Langdorpse bossen vormen op hun beurt een gedroomd natuurkader voor de vele kapelletjes die je er aantreft op je verkenningstocht. De vele monumenten in het hart van de stad getuigen dan weer van een rijk en bewogen verleden. Cultuur vind je in overvloed in het monumentale Gasthuis. Een namiddagje gezellig kuieren in de Demerstad, een daguitstap voor een frisse neus of een weekendje weg in een levendige stad? Het kan allemaal!
 Affligem  -  Stad Affligem [ Pajottenland ]
 Asse  -  Gemeente Asse
De gemeente Asse gelegen aan de rand van het Pajottenland, nog net aanleunend bij de Faluintjesstreek en uitdeinend naar Brussel toe, is echt niet landelijk meer en ook niet echt verstedelijkt. Wellicht ligt de charme van wat Asse te bieden heeft precies in deze grote verscheidenheid. Aan beide zijden van de verkeersader Brussel-Aalst-Dendermonde liggen nog zoveel mooie plekjes die echt de moeite waard zijn. Asse's folklorefeesten zijn nog volksgebonden en de streekgerechten en bieren kunnen de meest verwende fijnproever bekoren.
 In haar huidige vorm is Asse ontstaan door de samenvoeging van de gemeenten Asse, Bekkerzeel, Kobbegem, Mollem, Relegem en Zellik.
 Beersel  -  Gemeente Beersel 
De gemeente Beersel beschikt over een aanzienlijk aantal toeristische troeven: het kasteel van Beersel, de middeleeuwe burcht, volgens de overlevering gebouwd voordat Brussel een stad was, de gotische hertogelijke Onze-Lieve-Vrouwekerk van Alsemberg, de Herisemmolen te Alsemberg, een pareltje van industriële archeologie, het provinciedomein te Huizingen met het kasteel Beaulieu, het Herman Teirlinckhuis in Beersel en het kasteel Gravenhof in Dworp zijn er de belangrijkste van.
 Begijnendijk - Gemeente Begijnendijk
 Bekkevoort - Gemeente Bekkevoort - één van de meest landelijke gemeenten van het Hageland
Kernmerkend voor Bekkevoort is het landschap : open heuvelvlakten en bebossing in valleigebieden, verbonden met elkaar door talrijke natuurlijke waardevolle holle wegen.
Bekkevoort bestaat uit 3 deelgemeenten : Bekkevoort, Molenbeek-Wersbeek en Assent.
 Bertem - Gemeente Bertem
Bertem ontstond als landgoed van de abdij van Corbie, te Frankrijk.
Overige kernen : Korbeek-Dijle en Leefdaal. Zie ook Natuurpunt Koeheide.
 Bever - Gemeente Bever
Gelegen in de Z-W hoek van Vlaams-Brabant [ Pajottenland ] deelt het dorp grenzen met 6 andere deelgemeenten die aan drie provincies toebehoren: Viane (Oost-Vlaanderen), Bassilly, Bois-de-Lessines, Twee-Akren (Henegouwen), Tollembeek en St-Pieters-Kapelle (Brabant).
 Bierbeek - Gemeente Bierbeek
Bierbeek is een landelijke gemeente ten zuidoosten van Leuven, aan de rand van het Hageland, het Dijleland, Brabants Haspengouw en het Meerdaalwoud. De heuvelruggen tot meer dan 100 meter hoog bieden u prachtige vergezichten.
 Boortmeerbeek - Gemeente Boortmeerbeek
Voor de hertogen van Brabant was Boortmeerbeek een belangrijke grenspost met uitkijk op de Dijle. Bij hun talrijke oorlogen tegen Mechelen konden de hertogen elk water- en wegverkeer blokkeren. Ook het kasteel Ravesteyn op grondgebied Hever gelegen, speelde bij die conflicten een belangrijke militaire rol.
 Boutersem
  Diest - Stad Diest - VVV van Diest - Toerisme Diest
In het noordoosten van de provincie Vlaams-Brabant ligt Diest, een gezellige, innemende Demerstad met een groots en rijk verleden. Diest pakt uit met zijn verleidelijkste charmes: historisch en folkloristisch, landschappelijk en recreatief, kunstzinnig en gastronomisch. Je ontdekt het allemaal op deze site...
Diest was vroeger een graafschap van het Karolingische rijk. De stad dankte haar opkomst aan haar gunstige ligging: Diest lag langs de handelsweg Brugge-Keulen en aan de rivier de Demer.
Diest maakt samen met Breda [ Nederland ], Dillenburg [ Duitsland ] en Orange [ Frankrijk ] deel uit van de Unie van de Oranjesteden.
Overige kernen van Diest : Deurne, Kaggevinne, Molenstede, Schaffen en Webbekom.
 Dilbeek - Stad Dilbeek - poort van het Pajottenland
 Drogenbos - Gemeente Drogenbos
Deze faciliteitengemeente ligt aan de rand van Brussel, langs de rechteroever van de rivier de Zenne en het kanaal Brussel-Charleroi.
In het centrum van Drogenbos, bij het vroegere woonhuis van Félix De Boeck, start het VTB Wandelpad – Herman Teirlinck – Félix De Boeck. Het wandelpad loopt van de dorpskern van Drogenbos, langs het kasteel Calmeyn naar de dorpskern van Beersel, langs het Middeleeuwse kasteel en keert terug naar Drogenbos via de oevers van de Zenne.
 Galmaarden - Gemeente Galmaarden
Galmaarden, gelegen langs de grens met het oude graafschap Vlaanderen, behoorde tot de annexatie van onze gewesten bij Frankrijk in 1795 tot het graafschap Henegouwen.
In 1977 fusioneerde Galmaarden met de aangrenzende gemeenten Tollembeek en Vollezele [ Vollezele was vroeger zeer gekend om zijn stoeterijen, die gespecialiseerd waren in het fokken van Het Brabants Trekpaard. ].
 Geetbets
 Glabbeek
 Gooik - Gemeente Gooik - Parel van het Pajottenland
 Grimbergen - Gemeente Grimbergen
 Haacht - Gemeente Haacht
  Halle - Stad Halle
Halle is een stadje, gelegen op 15 kilometer ten zuiden van Brussel, dat ontstaan is bij een oversteekplaats van de Zenne en tot bloei kwam in de 14de eeuw.
Haar middeleeuwse welvaart heeft ze gedeeltelijk te danken aan de talrijke bedevaarders die hier een Mariabeeld kwamen vereren dat in 1267 aan de Sint-Martinuskerk was geschonken.
De giften van vorsten, godsdienstige broederschappen en eenvoudige pelgrims, maakten tijdens de daaropvolgende eeuwen de bouw mogelijk van een prachtige kerk.
Vooral in mei, de Mariamaand, komen talrijke bedevaarders naar Halle. Dan trekt ook, op Pinksterzondag, 2-jaarlijks een processie door de stad, waarin de geschiedenis van de bedevaart wordt uitgebeeld.
Een andere ommegang met religieuze betekenis is de Sint-Veroonprocessie op Paasmaandag te Lembeek. Elk jaar opnieuw steken een vijfhonderdtal Lembekenaren zich in oude, kleurrijke soldatenuniformen van karabiniers, cavaleristen, infanteristen, enz... om het reliekschrijn van Sint-Veroon te begeleiden langs een tocht door de wijde omgeving van het dorp.
 Herent - Gemeente Herent
Overige kernen : Veltem-Beisem, Delle en Winksele.
 Herne - Stad Herne - het Groene Quadrant [ Pajottenland ]
 Hoegaarden - Gemeente Hoegaarden  - zie ook de Tuinen van Hoegaarden 
 Hoeilaart - Gemeente Hoeilaart
Hoeilaart noemt men ook wel eens het glazen dorp vanwege de druiventeelt die er vroeger in de serres gedaan werd.
 Holsbeek
 Huldenberg - Gemeente Huidenberg
 Kampenhout - Gemeente Kampenhout
 Kapelle-op-den-Bos - Gemeente Kapelle-op-den-Bos
 Keerbergen
 Kortenaken - Gemeente Kortenaken 
Kortenaken is een gemeente verscholen in een Hagelands heuvellandschap, bestaande uit 7 dorpskernen. In het brede valleigebied van de Velpe vormen de boomgaarden een vertrouwd beeld.
Natuurgebieden in de omgeving : Het Begijnenbos, Het Heibos, Het Rukenbos en De Velpe te Hoeleden.
 Kortenberg - Gemeente Kortenberg 
 Kraainem
 Landen - Gemeente Landen
Rufferdinge ?
 Lennik - Gemeente Lennik
Lennik ligt in het hart van het Vlaams-Brabantse Pajottenland en wordt gevormd door de deelgemeenten Sint-Kwintens-Lennik, Gaasbeek, Eizeringen en Sint-Martens-Lennik.
De gemeente ligt ten zuiden van de N8 Brussel-Ninove, op de heuvelrug die de valleien van de Dender en de Zenne scheidt. De bosrijke deelgemeente Gaasbeek geniet de grootste bekendheid vanweg het kasteel, maar ook Sint-Martens- en Sint-Kwintens-Lennik hebben belangwekkende historische monumenten.
Lennik zou haar naam ontlenen aan een landgoed langs de Romeinse heirbaan Bavai-Asse. In de 9de eeuw kwam het gebied in het bezit van de abdij van Nijvel die van de kleine nederzetting een marktplaats maakte.
 Liedekerke
 Linkebeek - Gemeente Linkebeek - gelegen ten westen van het eeuwenoude Zoniënwoud
Ooit een drukbezochte bedevaartplaats tegen besmettelijke ziekten. De beroemde bedevaarder Karel de Stoute (1469) stichtte hier de broederschap van Sint-Sebastiaan.
 Linter [ Hageland ] - Gemeente Linter
 Londerzeel
 Lubbeek
 Machelen & Diegem - Machelen - Diegem Online
 Meise
 Merchtem
 Opwijk
 Oud-Heverlee
 Overijse - Gemeente Overijse 
Overijse situeert zich in het zuidoostelijk deel van de Groene Gordel en vormt samen met nog 15 gemeenten het Dijleland. Dit Dijleland is een unieke streek waar het goed toeven is. Voor een korte vakantie, een langer verblijf, een weekend of een dagje uit. Het is een groene zone, gelegen in de driehoek Brussel, Leuven en Mechelen, echt een plek om op adem te komen.
Holle wegen, goed verborgen tussen akkers en weilanden... , de Dijle en haar bijriviertjes..., parken, kastelen en abdijen, gezellige dorpspleintjes, ... In dit land van Brabantse gotiek wordt elke levensgenieter op zijn wenken bediend.
 Pepingen - Gemeente Pepingen
 Roosdaal - Gemeente Roosdaal
 Rotselaar - Gemeente Rotselaar
Wezemaal ??
 Scherpenheuvel-Zichem - Gemeente Scherpenheuvel-Zichem 
 Sint-Genesius-Rode
 Sint-Pieters-Leeuw - Gemeente Sint-Pieters-Leeuw
 Steenokkerzeel
 Ternat - zie website Vlaanderen en kies uit het gemeenten-abc
 Tervuren - Gemeente Tervuren
 Tielt-Winge
  Tienen - Stad Tienen 
Tienen ligt aan de Gete. Die rivier werd in 1525 bevaarbaar tot in de stad waardoor Zoutleeuw in deze periode sterk aan belang verloor.
Overige kernen van Tienen : Bost, Goetsenhoven, Hakendover, Kumtich, Oorbeek, Oplinter, Sint-Margriete-Houtem, en Vissenaken.
 Tremelo
  Vilvoorde - Stad Vilvoorde
Wie Vilvoorde associeert met fabrieken en industrie, zit er flink naast. Vilvoorde is een boeiende stad met heel wat onbekende monumenten en leuke plekjes. Zo sieren prachtige gebouwen als de Onze-Lieve-Vrouwekerk , de Onze-Lieve-Vrouw van Troost, het Monnikenhof en de Kijk-Uit, de binnenstad van Vilvoorde. Je kan er ook heerlijk ontspannen op een terrasje op de Grote Markt of tijdens een wandeling in één van de parken: het Hanssenspark en het Domein Drie Fonteinen, een prachtige grote oase van groen, met een Engelse landschapstuin, een oranjerie, een Franse tuin en een dierenweide.
Vilvoorde is ook de stad van het paard. De inwoners dragen hun bijnaam 'Pjeirefretters' met veel waardigheid. Sinds meer dan 150 jaar heeft Vilvoorde ook een jaarmarkt waarop jaarlijks heel wat paarden aanwezig zijn. Bovendien staat Vilvoorde ook op culinair vlak bekend om het heerlijk paardenvlees.
 Wemmel
 Wezembeek-Oppem - ten oosten van Brussel.
Wezembeek-Oppem is uitgegroeid van dorp tot een residentiële gemeente met ongeveer 14.000 inwoners. De gemeente bestrijkt een oppervlakte van 682 ha. Eén vijfde hiervan is landbouwzone. Gemeente heeft haar dorps en landelijk karakter kunnen behouden. Het is er aangenaam leven in een groene omgeving en een grote verademing in vergelijking met de drukte van de grootstad.
Langs velden, bossen en holle wegen is het mogelijk om prachtige natuurwandelingen te maken in en rond de gemeente.
 Zaventem - Gemeente Zaventem
De luchthaven Zaventem ligt gedeeltelijk in de gemeente.
 Zemst - Gemeente Zemst
 Zoutleeuw - Stad Zoutleeuw
Zoutleeuw is te situeren in het Hageland, dit is een oude, Vlaamse plattelandsstreek in het oosten van de provincie Vlaams-Brabant. De Demer is de meest noordelijke rivier in het Hageland; in het zuiden is het landschap zacht golvend en liggen er rijke landbouwgronden en fruitaanplantingen, waartussen de Grote en de Kleine Gete zich een weg banen.
Langs de oevers van de Kleine Gete duikt Zoutleeuw verrassend op tussen het Hagelands groen. Met zijn landelijke ligging lijkt het stadje wel een dorp, maar het prachtig bouwkundig erfgoed getuigt nog van een groots verleden.
Het middeleeuwse Zoutleeuw was immers een welvarende stad: dit wordt ondermeer weerspiegeld in de talrijke imposante gebouwen op de Markt en de zeer rijke, religieuze kunstschatten in de Sint-Leonarduskerk.

 Geosite Goudberg in Hoegaarden
In de geosite Goudberg kun je versteende bomen bekijken. Het zijn overblijfselen van een subtropisch moerasbos dat 54,9 miljoen jaar oud is.
Bij de versteende bomen is het hout molecule per molecule vervangen door kiezel. Heel de boom is als het ware omgevormd tot een stenen versie van zichzelf, waarbij de interne kenmerken van het hout bewaard zijn gebleven.
 Nieuws - Internetkrant Pajotttenland 
 Paardenprocessie te Hakendover op Paasmaandag [ Tienen ] - zie Hakendover.be of zie een uitleg en geschiedenis over de paardenprocessie bij Wikipedia. Zie ook het Dertienmaal [ bedevaart half januari ]. 
 Radio & TV -
 Suikermuseum in Tienen
Ingericht naar aanleiding van het 150-jarige bestaan van de "suikerfabriek" [ Tiense Suikerraffinaderij ]
 Tourvaren - tussen Maas en Schelde
Over vaarwegen in Noord-Brabant, Nederlands Limburg / Belgisch Limburg, Antwerpen en het  Arrondissement Leuven.
 Tuinen van Hoegaarden
Meer dan 20 thematuinen verscholen tussen de eeuwenoude bomen van het Kapittelpark, waaronder sedert mei 1995 de Koning Boudewijntuin.
 Universiteit -  Katholieke Universiteit Leuven
De universiteit van Leuven is de oudste universiteit van de Lage Landen en wordt beschouwd als één van de beste in België en Europa.

Cuisine - Belgische keuken

Asse kent het Geuzebier, dat door de brouwerij Mort Subite artisanaal wordt gebrouwen en de fruitbieren Kriek, pêche, framboise en cassis. Ook wordt er in enkele café's nog Kriek-Lambik, jonge, halve of oude geschonken, het bekende "platte" bier.
Zoetigheid om er bij te proeven : de "Assekoek", een geurig rond en plat koekje van circa 10 cm doorsnee en de "Zellikse koek", een koek van bladerdeeg, gevuld met frisse vanillepudding.

 Streekproducten Vlaams Brabant
Vlaams-Brabant kent een ruime variatie aan streekproducten. Naast de rijkdom aan verse producten zoals aardbeien, druiven, witloof en asperges... vindt men ook tal van unieke verwerkte producten. Denk maar aan de Lambiekbieren uit het Pajottenland en de Zennevallei of de Hagelandse wijn. Meestal gaat het om sympathieke kleinschalige initiatieven, veelal nog te ontdekken, maar wél met veel potentieel. Deze streekproducten zijn uitgegroeid tot de culinaire ambassadeurs van onze streek.

 Belgisch Restaurant Lieve, Herengracht 88, Amsterdam [ aan de rand van de Jordaan ]
 Horestnet [ hotels en restaurants ]
 Resto.be - Restaurantgids België

Geschiedenis Vlaams Brabant

 Archeologisch onderzoek in stadskern Zoutleeuw
Kleine stad in centraal België op ongeveer 60 km ten oosten van Brussel. De oude naam van de stad is Leeuw (Lion) en in het verleden was Leeuw - Zoutleeuw één van de zeven steden van het Hertogdom Brabant. Ze dankte ze haar welvaart aan haar haven en aan de ligging op de weg van Brugge naar het oosten over de andere Brabantse steden, Brussel, Leuven, Tienen en Leeuw.
 Geschiedenis van Leuven

 Museumgids Vlaanderen en Brussel
Hier vindt u alle praktische informatie over Vlaamse en Brusselse musea. Daarnaast bieden wij u een actuele tentoonstellingsagenda en specifieke informatie voor wie op stap wil gaan met de Kids of wil deelnemen aan een erfgoedevenement.

Muziek, Cultuur & Entertainment

 Kunst-stukjes.com - Jong Vlaams-Brabants talent op het web
 Marktrock in Leuven
Eén van de grootste stedelijke muziekfestivals van Europa met meer dan 70 optredens van nationale en internationale artiesten op 4 marktpleinen in het centrum van de stad.
 Rockvonk.be - jong talentenwedstrijd Vlaams Brabant
 Suikerrock [ Tienen ]
Het laatste weekend van juli wordt in Tienen voorbehouden aan de muziekliefhebber. Het driedaagse Suikerrock groeide uit tot een evenement met nationale uitstraling. Grote namen passeerden al de revue op de Grote Markt. In de omliggende straten heerst er een gezellige sfeer met randanimatie. Op de Veemarkt wordt een tweede podium opgesteld met een meer alternatief aanbod en ruimte voor plaatselijk talent.

 Applaus.be  -  website van de cultuur- en gemeenschapscentra in Vlaams-Brabant.

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131118 Birchwood Studios