Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

CUMBRIA  >  ENGELAND


Cumbria is een graafschap en ligt in het noordwesten van Engeland, in het westen langs de Ierse Zee en in het oosten langs de Pennines [ bergketen ].

Het graafschap Cumbria is gevormd uit de oudere graafschappen Cumberland, Westmorland, en delen van Noord-Lancashire, en Noord-Yorkshire.

Cumbria is rijk aan natuurschoon, waarvan het bijzonder mooie Lake District [ merengebied en grootste nationale park in Groot-BrittaniŽ ] een belangrijke toeristische trekpleister is.

Districten in Cumbria : Allerdale, Barrow-in-Furness, Carlisle [ stad ], Copeland, Eden en South Lakeland.

Steden en dorpjes in Cumbria : Alston, Ambleside, Barrow-in-Furness, Brampton, Carlisl, Coniston, Grange-over-Sands, Keswick, Kirkby Lonsdale, Kirkby Stephen, Maryport, Penrith, Ravenglass, Sedbergh, Silloth, Ulverston, Whitehaven, Windermere, Workington.


camping & caravanning, hotels, reisbureaus, reisgidsen, vakantiewoningen, reizen naar cumbria

links


Camping & Caravanning

 

Hotels in Cumbria

 Booking - Hotels in Cumbria  -  Hotelgids Cumbria
Hotels in Bowness-on-Windermere, Windermere, Carlisle, Ambleside, Douglas, Kendal, Keswick, Grasmere, Penrith, Barrow in Furness, Borrowdale Valley, Grange Over Sands, en meer ...

 Booking - Hotels Lake District  -  Hotelgids Lake District
Hotels in Bowness-on-Windermere, Windermere, Ambleside, Kendal, Keswick, Grasmere, Barrow in Furness, Borrowdale Valley, Grange Over Sands, Cockermouth, Bampton, Patterdale, en meer

 The Langdale Hotel, English Lake District
Kom zelf kijken en zie een aantal van de mooiste bergen en meren van Europa. Luxe accommodatie, restaurants en country clubs

Nationaal Park

 Lake District National Park
Het Lake District is het grootste Nationale Park van Engeland en omvat Scafell Pike, de hoogste berg , Wastwater, het diepste meer, Windermer, Engelands grootste meer en bloeiende plaatsjes als Keswick en Bowness-on-Windermere.
Het park is beroemd om zijn prachtige landschappen, rijke natuur en cultureel erfgoed.

Reisbureaus / Aanbiedingen 

 P&O Ferries  -    Keswick Launch
Gelegen aan de oever van het meer van Derwentwater in de buurt van de het Lakeland-maktplaatsje Keswick. Geboden worden Lake District cruises rond Derwentwater (het hele jaar door).
De tochten beginnen bij Keswick, waarbij op zeven plaatsen wordt gestopt. Daar kunt uitstappen en een andere boot nemen. Je kunt ook op de boot blijven en genieten van de 50 minuten reis rond Derwentwater.
 Ullswater Steamers
Varen op het 'mooiste meer' van Engeland, 363 dagen per jaar. De Ullswater Steamers varen sinds 1859 op het meer. De 'Lady of the Lake' werd in 1877 te water gelaten en de 'Raven' volgde in 1889. Ideaal voor 1 of 2 uur cruises of voor toegang tot enkele van de mooiste wandelingen in het Lake District. Howtown Pier geeft toegang tot vele spectaculaire wandelingen, waaronder de populaire oeverwandeling naar Patterdale.

 Windermere Lake Cruises
Dagelijks tussen Ambleside, Bowness en Lakeside. Extra zomer routes.

Reisgidsen Cumbria / Magazine / Reisliteratuur

 Bruna  - 

Vakantiewoning in Cumbria

 Cottage Holidays
 Greenwood [sgr]
 The Coppermines  -  Cottages
De Coppermine & Coniston Lakes vakantiehuisjes - Cumbria - Lakeland, self catering, bergen, platteland en Village Holiday Cottages, met kwaliteit en karakter met open haard en eiken balken in een prachtige en rustige setting van bergen en meren, waar huisdieren welkom zijn en zeer geschikt voor wandelen, klimmen, abseilen , kloof klauteren, mountainbiken, fietsen, oriŽntatielopen, kanoŽn, zeilen, vissen, paardrijden en ponyrijden.
Plaatsen: Coniston, Sawrey, Hawkshead, Duddon Valley, Lowick, Woodland, Broughton-Mills, The Lickle Valley, Ambleside, Grasmere, Garsdale, Windermere, Cumbria, Langdale

Vervoer / Hoe kom ik in Cumbria 

 Newcastle Airport [ NCL ]  -  kleine 12 km van Newcastle

Brussels Airlines  
Vliegtickets naar Newcastle vanaf Brussel.

 Losse vliegtickets / goedkoop vliegen Cumbria
Diverse aanbieders / prijsvergelijking mogelijk.

 DFDS Seaways  -   
De route IJmuiden-Newcastle is de noordelijkste verbinding met Groot-BrittanniŽ met vertrek uit Nederland! Dus geen honderden mijlen rijden wanneer u bijvoorbeeld naar Schotland of Noord-Engeland gaat.

   -  Bespaar op uw overtocht naar Groot-BrittanniŽ
Rotterdam - Hull, Zeebrugge - Hull, Calais - Dover, Dagretour Calais - Dover

 
Reisduur = vanaf Brussel. Verder spoorboekje enz.

 Ravenglass & Eskdale Railway
Stoomlocomotieven gaan aan kop van de treinstellen door twee van de mooiste valleien in Lakeland aan de voet van England's hoogste berg.
 South Tynedale Railway  -  treinen tussen Alston en Kirkhaugh
De South Tynedale Railway exploiteert smalspoor- reizigerstreinen op een 2 ľ mijl lang spoor in de schilderachtige South-Tyne vallei tussen Alston, in Cumbria en Kirkhaugh, in Northumberland. De treinen rijden op bepaalde data tussen Pasen en oktober en "Santa Special" treinen op bepaalde data in december.

 Coniston Launch  -  Veerbootdienst tussen North Lake & South Lake / Jetties
 Cross Lakes Shuttle
Bowness-on-Windermere, Hawkshead, Grizedale Forest, Coniston
 Hadrian's Wall Bus (AD 122) - Bowness-on-Solway - Carlisle - Newcastle


Links / Verwijzingen 

 Cumbria - The Lake District
Attracties, dier en natuur, kunst en handwerk, kinderattracties, tentoonstellingscentra, geschiedenis en erfgoed, meren en waterwegen, musea en galleries, parken en tuinen, bezienswaardigheden, pretparken etc.

 Allerderdale
 Arnside en Silverdale  -  aangewezen landschap van bijzonder belang
Op het breukblak van Cumbria en Lancashire, grenzend aan Morecambe Bay, beslaat het zo'n 75 vierkante kilometer. Alles komt hier bij elkaar: de rots, de bodem, het water en het weer, om een van de meest biodiverse gebieden buiten de tropen te vormen.
De combinatie kalksteen en kust maken van het gebied een complex mozaÔek van habitats. Er zijn veel semi -natuurlijke oude bossen, met wilde bloemen bezaaide kalksteengraslanden, beschermd stukken kalksteen, kust kwelders, zeldzame vlinders en vele andere gevarieerde habitats. Zie Arnside & Silverdale, Area of Outstanding Natural Beauty 
 Western Lake District

 Cockermouth
Cockermouth dankt zijn bestaan ​​aan het riviersysteem. Het nabijgelegen Romeinse kamp van Dervenitio [ moderne spraakgebruik Papcastle ] lag aan het noordelijke einde van een oversteekplaats in de rivier de Derwent, die van oost naar west stroomt, net ten noorden van het huidige stadscentrum. Hier was een belangrijk kruispunt in het achterland de Muur van Hadrianus.
De belangrijkste reden voor het 'beroemd zijn' van Cockermouth, is met name het feit dat William Wordsworth hier werd geboren, en de eerste jaren van zijn leven op de school in Kirkgate (nu de hal van de kerk) doorbracht.
Wordsworth is niet de enige bekende persoon die uit deze stad of zijn omgeving komt. Zowel Fletcher Christian, de muiter, van de Bounty, als John Dalton, bekend van de atoomtheorie kwam uit een van dorpen dichtbij Cockermouth en worden dus als 'eigen volk' gezien.
 Keswick  -  in het Hart van het Lake District
Keswick is uitgegroeid tot het belangrijkste toeristencentrum in het Noord Meren. Dit mooie stadje biedt een breed scala van attracties voor bezoekers, van de winkels en restaurants tot musea.
 MaryPort
Maryport is een prachtig havenstadje, aan de prachtige Solway Firth. De 2000 jaar geschiedenis heeft een Romeins fort, Georgiaanse gebouwen, Victoriaanse dokken en bedrijven die betrokken waren bij mijnbouw, het maken van ijzer, scheepvaart en scheepsbouw opgelverd. Daartoe mogen ook de vele boeiende links met beroemdheden en historische gebeurtenissen worden gerekend.
 Silloth on Solway
Aan de oevers van de Solway Firth, met uitzicht op de heuvels van Zuid-Galloway en ondersteund door het Lake District Fells. Silloth, de populaire badplaats in de West-Meren en kust van Cumbria, staat bekend om haar verkwikkende, maar milde klimaat, haar ontspannen rustige sfeer en misschien wel het meest van al, om haar glorieuze uitzicht op zee en zonsondergangen die fijn genoeg zijn om voor het nageslacht te worden vastgelegd door Turner, de beroemde landschapsschilder.
 Wigton
De stad bestond al voor 1100 en ligt op de Vlakte van Solway [ Solway Plain ] tussen Caldbeck Hooglanden [ Fells ] en de Solway Kust. Wigton is een centrum voor shopping, cafes en restaurants, theater, jeu de boules, zwemmen, tennis en sport. Het is een vertrekpunt of uitvalsbasis voor wandel-en fietstochten in de Solway Plain en de Caldbeck Fells van Cumbria.
 Workington
Workington ligt aan de westkust van Cumbria, ten zuiden van de Solway Firth. Workington is de grootste stad aan de westkust van Cumbria. Ingeklemd tussen de zee en de rivier de Derwent, is de huidige naam Workington een aanwijzing voor haar verleden, nl in hoofdzaak betrokken bij mijnbouw, scheepvaart en goederenproductie. De oorspronkelijke naam van de stad komt van "Weork" en "Wyre ', een Anglicaanse chieftain { stamhoofd ? ].

 Across the Lake  -  Homepage Donald Campbell 
 Arthur Ransome
Arthur Ransome's "Zwaluwen en Amazones"-boekenreeks en andere werken zijn over de hele wereld bekend. Deze website heeft als doel informatie te verstrekken over Arthur Ransome boeken, zijn leven, de locaties en personen die in zijn geschriften voorkomen, en andere Ransome-gerelateerde informatie.
 Brantwood
Het huis waar in Coniston, wwar John Ruskin ooi woonde en nu open is voor het publiek.
 Dove Cottage - Wordsworth Trust
Dove Cottage was het huis van William Wordsworth van december 1799 tot mei 1808, de jaren van zijn ultiem werk als dichter. Het werd waarschijnlijk in het begin van de 17e eeuw als een kleine herberg gebouwd. Met zijn met eikenhout gelambriseerde hal en vloeren van Westmorland leisteen, faalt Dove Cottage nooit de bezoeker van het huis te laten genieten.
 England's northwest
 Loweswater Meer
Genesteld in een beboste vallei in het uiterste westen van het Lake District, in de Vale of Lorton, is Loweswater een rustig meertje dat vaak door bezoekers wordt overgeslagen. Ongeveer een mijl in lengte, 1 / 2 mijl breed en 60 meter diep, biedt het voor wandelaars een uitstekende mogelijkheid voor een rondje om het meer.
Het Meer van Loweswater is uniek in het Lake District, want het is het enige meer dat water afvoert naar het midden van Lakeland - naar Crummock Water, waar het ooit een eenheid mee vormde. Rode eekhoorns, waarvan de favoriete leefomgeving naaldhout is, zijn hier in overvloed te vinden.
. Het Loweswater Meer is eigendom van de National Trust.
 Penrith Castle  -  English Heritage  -  zie 'North West Region' op de website
 Vale of Lorton
De Vale of Lorton is een opeenvolging van valleien die van Cockermouth naar Keswick leiden. In een van de heerlijkste, mooiste delen van de Noordelijke Meren, liggen in dde vallei de meren Loweswater, Crummock Water en Buttermere. Aan het einde van het dal kun je tot Keswick komen via de Honister Pas en Borrowdale.
Er zijn veel uitstekende wandelingen in dit gebied, met inbegrip van die naar de waterval bij Scale Force.

 Nieuws uit Cumbria  -  News & Star

Cuisine - Gastronomie

 A Taste of Cumbria and the Lake District -  Julia Skinner (Compiler)
De smaak van Cumbria en het Lake District, regionale Recepten uit Cumbria en de Meren.
Paperback: 96 pages; Publisher: The Francis Frith Collection (May 25, 2009); ISBN-10: 1845894383; ISBN-13: 978-1845894382.

Geschiedenis

Cumbria is in 1974 gecreŽerd en omvat de traditionele graafschappen Cumberland en Westmorland, plus het Furness deel van Lancashire, en een uitsteeksel van Yorkshire.

 Toeristenbureau Cumbria  -  Geschiedenis van Cumbria [ engelstalig ]

 Geschiedenis van Cumbria  -  History of Cumbria

 Geschiedenis van Carlile  -  History of Carlisle [ engelstalig ]
De vroegste bewoners van carlile was de Carvetti stam van de Brythonic Kelten, die de belangrijkste populatie van oude Cumbria vormde ....

 Muur van Hadrianus
In Cumbria zijn restanten te vinden van de Muur van Hadrianus. Deze grote Romeinse muur werd door keizer Hadrianus aangelegd om de Romeinen te beschermen tegen invallen vanuit het noorden.

Muziek, Kunst & Cultuur, Evenementen in Cumbria

 Culture in Cumbria  -  Culturecumbria.info 

 Cultuur in Carlile  -  Culture in Carlisle

 Carlisle Renaissance

 Brampton Live  -  het grootste folk festival in het noorden van Engeland
 Carlisle Muziek Festival

 

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131120 Birchwood Studios