Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

STEDENREIZEN GRONINGEN


City Trips Groningen, de hoofdstad van de provincie Groningen.

Groningen is een studentenstad. De Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen hebben samen ruim 40.000 studenten.


autoverhuur, hotels, reisbureaus, reisgidsen, reizen naar de stad groningen

links


Autoverhuur Stad GroningenHotels in Groningen

 Booking  -  Hotelgids stad Groningen 
Hotels in de stad Groningen en omgeving [ Paterswolde 5.7 km, Haren 6.5 km, Oostwold 8.0 km, Westerbroek 9.6 km ]. Martini Hotel **, Gedempte Zuiderdiep 8, 9711 HG Groningen
Het Martini Hotel is een mooi en comfortabel hotel met gezellige kamers. In dit grootste hotel in het centrum van Groningen is veel persoonlijke aandacht voor de gasten.
Het hotel beschikt over een eigen parkeerplaats die dag en nacht toegankelijk is. Vanaf het hotel bent u zo bij winkelstraten, het bruisende nachtleven en de beroemde Martini toren. Het gezellige Grand Cafe is ingericht in de stijl van de jaren '30. In de bar van het hotel kunt u ontspannen na een drukke dag op het werk of een dagje winkelen in Groningen, een prachtige stad met een 'geheim' dat ook u kunt ontdekken.

 Hotel Schimmelpenninck Huys ***, Oosterstraat 53, 9711 NR Groningen
Schimmelpenninck Huys is een nostalgisch stadskasteeltje in de oude binnenstad van Groningen. Dit stijlvolle Hotel Grand Café Restaurant is gehuisvest in een gerestaureerd patriciërshuis met de grootste en mooiste binnentuin en gesitueerd in het oude winkel- en uitgaanscentrum van de stad, nabij de Schouwburg, het Concertgebouw en het casino.

Reisbureaus / Aanbiedingen

Weekendje weg? Midweekvakantie? Tussendoortje? Zie Booking.
Geen reserveringskosten. Geen annuleringskosten. U betaalt in het hotel.

 Pharos Reisen - Autovakantie ANWB
3-daagse citytrip naar Groningen - Reizen
Inhoud van deze vakantie: 2x overnachtingen in NH Hotel de Ville, inclusief ontbijt, ontvangst met koffie/thee met lokale lekkernij, zakje Martine dropjes op de kamer bij aankomst, stadsplattegrond, entree Groninger museum. Rondvaart Groningen Stad  -  Rondvaartbedrijf Kool
Stadsrondvaart Groningen - Vanaf het water krijgt u een unieke kijk op de middeleeuwse patriciërshuizen, de prachtige bruggen en de vele torens met hun eeuwenoude historie. 

 Stichting Uithuizer Wad  -  wadlopen naar Rottumeroog
Al sinds 1965 organiseert Stichting Uithuizer Wad, als een van de zeven door de overheid erkende wadlooporganisaties, vanuit het Noord-Groninger dorp Uithuizen wadlooptochten naar het onbewoonde waddeneiland Rottumeroog. Onder deskundige leiding van ervaren gidsen kunt u aan een dergelijke tocht deelnemen. Op deze site vindt u uitgebreide informatie over het wadlopen met Stichting Uithuizer Wad.

Reisgids / Reisliteratuur

 Bruna  -   

Vakantiewoningen in Groningen

 

 Euro Relais  - thuis in vakantiehuizen
Zoek op vakantiethema: een weekendje weg, groepsvakanties, last-minutes, vakantieparken of
anders zoeken.

 
Belvilla Vakantiewoningen verhuurt unieke vakantiewoningen die op úw specifieke wensen aansluiten. U bent verzekerd van een ruime keus aan vakantiewoningen. Alle woningen zijn door onze inkopers bezocht. U bent dus verzekerd van kwaliteit.

Vervoer / Hoe reis ik naar Groningen

Kijk voor de dienstregelingen openbaar vervoer bij www.9292ov.nl


Links / Verwijzingen 

 Groningen Stad  -  Toeristenbureau van de stad Groningen 

 Haren  -  Gemeente Haren
Haren omvat de volgende plaatsen en stadsdelen: Essen, Glimmen, Haren, Haarendermolen, Noordlaren, Onnen en een deel van Paterswolde.

 Cultuurcentrum de Oosterpoort [ en Stadschouwburg ]  -  aan de Trompsingel
Naast de schouwburgzaal een grote en een kleine zaal voor voornamelijk concerten. In het theater jaarlijks het Noorderslagfestival. Vaste bespeler van De Oosterpoort is het Noord Nederlands Orkest.
 Grafisch Museum Groningen 
In het museum worden oude grafische machines - drukpersen, zetmachines, perforators, snijmachines etc - tentoongesteld, waarbij veel machines in bedrijf te zien zijn. Verder aandacht voor de lithografie in de vorm een steendrukkerij. Ook een ambachtelijke boekbinderij is in het museum gehuisvest.
 Grand Theatre Groningen  -  aan de Grote Markt
Het Grand Theatre in Groningen presenteert eigentijdse theater-, dans en jeugdtheatervoorstellingen en concerten. Naast een podium voor gastvoorstellingen van groepen uit binnen- en buitenland is het Grand Theatre in de eerste plaats een productiehuis dat jaarlijks rond de vijftien producties uitbrengt.
 Groninger Museum
 Korenbeurs  -  markant gebouw aan de westzijde van de Vismarkt
 Martiniplaza  -  beschikt over één van de grootste theaterzalen van Nederland
In de Middenhal vinden regelmatig grote concerten, beurzen, congressen en sportevenementen plaats
 Natuurmuseum Groningen  -  educatief centrum voor mens en natuur.
 Nederlands Stripmuseum  -  aan de Westerhaven in Groningen
Voor volwassenen is het museum een feest van herkenning met striphelden als Donald Duck, Suske en Wiske , Franka, Agent 327, Eric de Noorman, Jan Jans en de kinderen, Paulus de Boskabouter, Sjors en Sjimmie, Olivier B. Bommel en Kuifje.
 Noordelijk Scheepvaartmuseum  -  in de Brugstraat
Het Noordelijk Scheepvaartmuseum laat de geschiedenis zien van de Noord-Nederlandse scheepsbouw en scheepvaart vanaf de Middeleeuwen tot aan de dag van vandaag. In de beide vijftiende-eeuwse museumpanden komen verschillende thema's aan bod: Hanzevaart in de middeleeuwen, Turfvaart, Binnenvaart, Schippersleven, Kust- en waddenvaart op zeil en motor, Scheepsbouw in hout en ijzer, Visserij, Walvisvaart, Scheepsmotoren, en nog veel meer!
 Prinsentheater  -  belangrijk amateurtheaterpodium aan de Noorderbuitensingel
 Remonstrantse kerk Groningen 
De Remonstrantse kerk is sinds 1883 het onderkomen van de Remonstrantse Gemeente Groningen.
Met de voltooiing van de restauratie eind 2005 heeft de Remonstrantse kerk aan de Coehoornsingel achter zijn 19e-eeuwse façade een 21e-eeuws innerlijk gekregen: transparant, licht en ruim. In 2004 overgedragen aan de Stichting Oude Groninger Kerken.
 Simplon Poppodium -  aan het Boterdiep
Simplon is een popppodium met een brede en en gevarieerde programmering. Al 30 jaar zit Poppodium Simplon aan het Boterdiep, 5 minuten lopen van het centrum van Groningen. Nadat de oude regenjassenfabriek gekraakt was, werd het een erg veelzijdig jongerenpodium. En nog steeds is Simplon DE plek waar iedereen terecht kan. Van jong tot oud, metal, hiphop, punk of house, iedere muziekliefhebber komt in Simplon aan zijn trekken.
 Stadsschouwburg aan de Turfsingel - zie De Oosterpoort
De Stadsschouwburg is het belangrijkste toneelpodium in Groningen. Het gebouw aan de Turfsingel dateert uit 1883.
 Universiteitsmuseum
Het Universiteitsmuseum is de plaats waar de meest uiteenlopende verzamelingen van de Groningse universiteit zijn te zien, van anatomie tot zoölogie. Het museum organiseert tentoonstellingen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van onderzoek en duikt ook in de geschiedenis van de universiteit en het studentenleven.

 Nieuws uit de stad Groningen - Dagblad van het Noorden
 Radio & TV - Radio TV Noord, waar je Groningen ziet en hoort!
 Universiteit van Groningen - Rijksuniversiteit Groningen
 Voetbal - FC Groningen - de trots van het noorden


Geschiedenis

 Geschiedenis van de stad Gorningen - zie Wikipedia
Groningen ontstond op de noordelijkste uitloper van de Hondsrug. De oudst bekende schriftelijke vermelding dateert uit 1040, maar vaststaat dat de huidige stad al ver voor dat jaar een bewoonde plaats was ...

 Groninger Archieven
De Groninger Archieven zijn het historisch informatiecentrum voor stad en provincie Groningen. Ze vormen de toegang tot het verleden. Nergens vindt u zoveel informatie over de geschiedenis van Groningen als hier.
 Groninger Museum

 Rudolf Agricola (1444-1485)  -  15e eeuwse Groningse humanist
Geboren als Roelof Huseman als zoon van Hendrik de Vries, abt van het Benedictijnerklooster in Selwerd. Belangrijke voorloper van Erasmus.Studeeerde jarenlang in Italië om kennis op te doen van de nieuwste humanistische ideeën. Verdiende zijn geld als orgelspeler.
In de 15e eeuw was Groningen een welvarende stad (het economische zwaartepunt van de Lage Landen ligt dan nog in het oosten (IJsselstreek en Groningen).
Zie b.v. Rudolf Agricola, Letters, Koninklijke Van Gorcum, ISBN 9023238087 door Adrie van de Laan en Fokke Akkerman. Zie ook Wikipedia

 Het Verhaal van Groningen 
Hetverhaalvangroningen.nl presenteert het cultureel erfgoed van Groningen door middel van verhalen. U kunt verhalen lezen over het verre, maar ook het recente verleden. Over bijzondere gebeurtenissen, monumenten, personen, historische objecten en nog veel meer.

Muziek, Kunst & Cultuur, Evenementen

 MusICTa  -  kerkmuziek en historische orgels in Groningen
 Muziekschool Groningen

 Der Aa-kerk 
De Der Aa-kerk wordt gebruikt voor concerten, tentoonstellingen, bedrijfsdiners, beurzen, huwelijken, recepties en feesten.
 Grunneger Cultuurcentrum
 Grunneger Toal  -  Grunnegs

 Dideldom
Deze site geeft schrijvers (m/v) in het Groninger dialect de mogelijkheid hun verhalen of gedichten op 'Het Internet' te publiceren.
 Gronings Tijdschrift  -  Grunneger Tiedschrift Krödde
Dit is t stee van t Tiedschrift Krödde en t stee veur Grunneger leesders en schrievers, mit n keur van verhoalen en gedichten

 Noorderslag-festival  -  waar de belangrijkste popprijs van Nederland wordt uitgereikt
Noorderslag is een belangrijk evenement voor nieuwe Nederlandse en Europese popmuziek in Europa.
 Noorderzon Festival Groningen  -  Theater-festival - Noorderplantsoen - zomer
Straattheater, gewoon theater, muziek, beeldende kunst en performances.

 Uitgaansleven Groningen 
Veel cafés, voornamelijk rond de Grote Markt, Vismarkt, de Poelestraat, Peperstraat en de Kromme Elleboog. Levendig circuit van kroegen waar tenminste een keer in de week live muziek wordt gebracht. Zie Groningen Uitbureau en Digitale Stad Groningen


 

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131122 Birchwood Studios