Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

ASTURIň  >  SPANJE 


Vakantie in AsturiŽ  -  Toeristische informatie AsturiŽ.

AsturiŽ ligt in noordwest-Spanje aan de Golf van Biskaje.

AsturiŽ opent zich richting de Cantabrische zee en dankzij het milde, vochtige klimaat kunnen bezoekers genieten van zowel de zee als de bergen. Toeristische regio's in het westen, het noordelijke midden, het zuidelijke midden en het oosten

Het Prinsdom AsturiŽ [Asturias] bestaat slechts uit ťťn enkele provincie.

Hoofdstad van AsturiŽ: Oviedo


 campings, hotels, reisbureaus, reisgidsen, vakantiewoningen, reizen naar asturiŽ

links


Campings

 Campings in AsturiŽ
 Camping & Caravaning en EspaŮa 
 Eurocampings.net

Hotels AsturiŽ

 Booking - Hotels in AsturiŽ  -  Hotelgids AsturiŽ
Hotels in o.a. Oviedo, Gijůn, Viella, Cangas de OnŪs, Avilťs, Llanes, Soto de Cangas, Covadonga, Arenas de Cabrales, Lugo de Llanera, Villaviciosa, en Santiago del Monte. 

 Hotels in Oviedo  -  Hotelgids Oviedo en omgeving
Hotels in o.a. Viella 6.5 km, Lugo de Llanera 8.4 km, NoreŮa 11.4 km, Pola de Siero 13.6 km, Mieres 14.1 km, Langreo 14.2 km, Cenera 16.8 km   

Nationaal Park

 Parque Nacional de los Picos de Europa [ officiŽle website ]
De Picos de Europa is een bergketen in het noorden van Spanje, onderdeel van het Cantabrisch Gebergte, waarvan het het hoogste deel vormt. De bergketen ligt zo'n 20 km ten zuiden van de Spaanse noordkust op de grens van de autonome regio's AsturiŽ, CantabriŽ en KastiliŽ en Leůn. Zie verder Nationaalpark Picos de Europ

 Natuurpark Las Ubinas-La Mesa
Natuurpark in het centrale gebied van het Cantabrisch gebergte. Het hele park kent een grote diversiteit dat in een goede staat verkeert met een-derde van de oppervlakte dat bedekt is met bossen van een grote ecologische waarde en behoorlijk oud. Er is ook een gebied met grote archeologische waarde. Zie
Parque Natural de Las UbiŮas-La Mesa 
 Reserva Natural Parcial de la RŪa de Villaviciosa [ monding van de Ria de Villaviciosa]
Ria de Villaviciosa heeft een hoge biologische waarde, omdat het is de thuisbasis van vele soorten organismen die gebruik hetzij permanent of op bepaalde tijdstippen van het jaar het estuarium voor voeding, voortplanting of gewoon rust gebruiken.

Reisbureaus / Touroperator

Bergbeklimmen / wandelen / rustige, landelijke vakantie

 Arke Reizen  - 
Arke bestemming Asturias : Oviedo

  -  Hotel, Vliegticket, Huurauto
Zelf je reis naar AsturiŽ samenstellen.

 
Organiseer je eigen reis naar AsturiŽ  -  Vlucht + Hotels De Wandelwaaier 
De "vergeten" noordelijke route naar Santiago de Compostela is de eerste pelgrimsroute naar deze stad waar naar zeggen, de stoffelijke resten begraven zijn van Apostel Jacobus. Sinds de herontdekking van het graf in 813 was nagenoeg het gehele Iberische Schiereiland in handen van de Moren, met uitzondering van het Christelijke koninkrijk AsturiŽ. Zodra de Asturiaanse koning het grote nieuws ontving ging hij vanuit Oviedo als eerste op bedevaart naar de Heilige plaats. Het grote nieuws bereikte de noordelijk gelegen landen en als snel kwam er een bedevaart op gang en AsturiŽ bood de pelgrims gedurende een paar eeuwen een "veilige" doorgang naar Compostela. Nadat het Asturiaanse hof naar Leon verhuisde werd de zogenaamde "Franse route" populair en raakte de noordelijke kustroute in het vergeetboek.
Sedert een paar jaar is de route weer in ere hersteld en kunt u genieten van deze prachtige route die u door een afwisselende landschap naar Oviedo voert, eens de hoofdstad waar het allemaal begon.

Reisgids AsturiŽ / Reisliteratuur

 Bruna  -   

Vervoer / Hoe kom ik in AsturiŽ

 Luchthaven van AsturiŽ  -  aeropuerto de Asturias
Blauw vierkantje - illu Luchthaven van Santander [ CantabriŽ ]

      Zie de website van AENA [ gezamenlijke luchthavens Spanje ].

 Goedkope vliegtickets naar AsturiŽ / Santander


Links

 Info Asturias  -  Toeristenbureau AsturiŽ

 Oviedo  -  Hoofdstad van AsturiŽ
De stad Oviedo ligt min of meer gelegen in het geografische centrum van de regio en is op zich al een bezoek waard vanwege de pre-romaanse monumenten en de grote kathedraal.

 Arriondas
Arriondas ligt in een dal dat wordt gevormd door de rivieren Sella en PiloŮa. De stad is een startpunt voor wandelingen in de Picos de Europa en is een een transport hub voor veel bussen en treinen. Niet alleen het Alpen toerisme wordt hier bediend, maar ook kanvaarders weten de weg naar de rivier Sella tussen Arriondas en Ribadesella te vinden, een bekende afstand waar jaarlijkse "Descenso de la Sella ' wordt gehouden, een internationale kanorace. Zie
Infoarriondas.com
 Aviles  -  Municipality of Aviles
Aviles is de op twee na grootste stad in het Prinsdom AsturiŽ. Ooit een havenstad en plattelandsgemeente is Aviles nu een moderne stad vooral vanwege de grote groei van de bevolking en grote industriŽle ontwikkeling dat het tot een eersteklas centrum van staalproductie heeft gemaakt. De oude wijken zijn tot een historisch -artistieke monumentaal complex verklaard met belangrijke voorbeelden van burgerlijke en religieuze architectuur.
 Aviles  -  Haven van Aviles
Vroeger, in de 12e eeuw, was de haven van Aviles bekend om haar monopolie op het lossen van zout [ als gevolg van een verkregen contract van de Castiliaanse kroon voor het oprichten van zoutmagazijnen]. Zout was in die tijd een eerste levensbehoefte, eerst lokaal geproduceerd, maar later afkomstig van import uit Frankrijk, Portugal en Cadiz om aan de toenemende vraag te voldoen. Ook was de haven bekend als belangrijk overslagpunt voor Castiliaans wol die voor de Europese markt bestemd was.
Het havenverkeer viel tussen de 15e en 18e eeuw aanzienlijk terug, onder meer vanwege de verzanding van de haven.
 Gijon  -  Grootste stad in AsturiŽ en een van de grootste havens in Noord-Spanje
Gijon is een moderne, gastvrije en open stad. Het is omgeven door vele groene zones, sport-installaties en beschikt over een gerestaureerd en beschermd historisch en artistiek erfgoed. Gijůn is de thuisbasis van beurzen, congressen, grote concerten en vele culturele en sportieve evenementen.
Omspoeld door de Cantabrische Zee, ligt het ten oosten van Kaap Torres en ten westen van Cervigůn Point
 Gijon  -  Haven van Gijon
 Mieres / Miers del Camino  - het hart van de steenkoolindustrie in Spanje
Mieres is de industriŽle ruggengraat van AsturiŽ met de grootste bevolkingcentra in de vallei langs de oevers van de Caudal rivier in het centrum van Asturias.
 Nava  -  Gemeente Nava
De bergketens van de Sierra de la PeŮa Mayor met de Trigueiro Pico (1.291 m) grenzen in het westen aan de stad. Het middengebergte van de Sierra de Ques, met de Bierce (769 m) en het nabijgelegen Varallonga (865 m) vormen de laatste iets hogere heuvels in de richting van de kust.Het Cidermuseum, gewijd aan de Asturische nationale drank, is in Nava gevestigd.
 Pola de Lena
Pola de Lena is de hoofdstad van Lena. De stad werd in 1266 gesticht door Alfonso X de Wijze, als overslagpunt tussen Oviedo en Leůn. Zie Gemeente Lena
 Pola de Sierro  -  Gemeente Siero
Pola de Siero ligt in het centrum van AsturiŽ, ongeveer 16 km ten oosten van de regionale hoofdstad Oviedo en 16 km ten zuiden van Gijůn.
 Ribadesella  -  Gemeente Ribadesella  -  aan de Cantabrische Zee / rivier de Sella
Ribadesella maakt deel uit van de Picos de Europa (Pieken van Europa). Het eerste weekend van augustus, vindt de beroemde Descenso Internacional del Sella (Internationale Afdaling van de Sella) plaats. Sella is de beroemdste rivier van AsturiŽ. De stad is ook bekend om zijn prehistorische grotten, bekend als de grotten van Tito Bustillo.
 Santillana del Mar  -  historische stad
Er is een oud gezegde dat Santillana del Mar is de stad van de Drie Leugens, want het is noch heilig [Santo], noch plat [llana] en het heeft geen zee [Mar], zoals de naam van de stad impliceert. In de buurt zijn de grotten van Altamira te vinden.
 Villaviciosa  -  Municipality of Villaviciosa
Ria de Villaviciosa wordt beschouwd als de biologisch meest rijke Asturische riviermonding. Bestaat uit 8 km riviervallei die naar de Giieto Brug leidt beginnend ten westen van het Rodiles strand.

 Grotten van Altamira  -  Cuevas de Altamira
Liggen nabij het centrum van Santillana del Mar, niet ver van de stad Santander. De grot met zijn tekeningen en polychrome rotsschilderingen van wilde zoogdieren en menselijke handen is uitgeroepen tot een World Heritage Site van UNESCO. Zie Museo de Altamira [ Museum van Altamira ]
 Picos de Europa
Spectaculaire bergketen op de grens van Asturi"en CantabriŽ.

 Pelgrimsroute naar Santiago de Compostella
Door AsturiŽ loopt een deel van de pelgrimsroute [ Bilbao - Ovido - Ribadeo / Logonde 

 Nieuws uit AsturiŽ  -  Buscolu.com
 Universiteit van AsturiŽ  -  Universidad de Oviedo
De Universiteit van Oviedo is een openbare universiteit. Het heeft het onderwijscampussen en onderzoekscentra in Oviedo, Gijůn en Mieres.

Cuisine - Asturische keuken 

AsturiŽ is vooral bekend om zijn visgerechten, zoals verse inktvis, krab, garnalen en zeebaars.

Zie voor Traditionale recepten de site Guiastur.com

 Asturian Cuisine

 Recetas-de-Asturias **

 Asturische kaas
Asturias is altijd een regio rijk aan kaas geweest. En is het niet verwonderlijk dat het beste vee met het beste gras voor de beste kazen zorgt, en meestal in kleinschalige familieproducties waar traditionele recepten worden door de jaren heen van vader op zoon worden doorgegeven..
 Asturische cider [Sidra asturiana ]  -  applesap, weinig alcohol en zure smaak
Tegenwoordig is de meeste cider die wordt geproduceerd van industriŽle oorsprong, maar meestal volgen dezelfde oude recepturen, maar dan op een grotere schaal. Toch, blijven veel gezinnen thuis hun eigen cider te produceren.

 Museo de la Sidra
The Cider Museum is located in the town Nava, 30 Km. from Oviedo.

Geschiedenis van AsturiŽ

AsturiŽ heeft de invasie van de Moren weerstaan. De herovering van Spanje op de Moren [ Reconquista ] is begonnen in 718. Het Moorse leger werd toen bij Covadonga door Christenen verslagen.

 Geschiedenis van Spanje  -  WikipediA
Vooraleer de Moren het Iberische schiereiland bezetten in het begin van de achtste eeuw, was Spanje in handen van de Visigoten. De bezetting van de Moren duurde bijna 7 eeuwen. Zij voerden de islam in en er ontwikkelde zich een Moors-Spaanse cultuur van hoog niveau. De herovering (Spaans: Reconquista) door de christenen was een langdurig proces dat eindigde met de val van Granada in 1492. Deze datum wordt beschouwd als de eigenlijke vereniging van Spanje......

Muziek, Kunst & Kultuur, Evenementen

Waarschijnlijk als gevolg van de invloed van de Keltische cultuur, de prachtige bossen en het klimaat, is Asturias een land rijk aan mythologische personages, waarvan de meeste hun leefgebied hebben in het Asturische bossen. Vaak komen geschiedenis, traditie en legende samen in denkbeeldige wezens. Zie Mythologie in AsturiŽ [ Spaanstalig ].

 Music of Asturias [ Muziek van AsturiŽ ]
De traditionele muziek van de noordwestelijke Spaanse Atlantische kust wordt gekenmerkt door een uitgebreid gebruik van doedelzakken [gaita].
 Cmae  -  Centro Municipal de Arte Y Exposiciones [ Aviles ]
 Internationaal Doedelzakmuseum  -  Museo Internacional de la Gaita
Het museum in Gijon richt zich op het Asturische muzikale erfgoed en doedelzak. Heeft een doedelzakcollectie uit de hele wereld. Zie Asturies.com.
 LABoralCentro de Arte y Creaciůn Industrial
Expositiecentrum voor hedendaagse kunst, wetenschap, technologie en geavanceerde visuele industrie

 Cider Festival van Nava
Het Nava Cider festival is een van de belangrijkste festivals in Asturias en trekt elk jaar duizenden mensen. Op het festival, dat enkele dagen duurt wordt in de zomer gehouden. Er zijn concerten, je kunt er cider proeven en rondom zijn er vele culturele activiteiten met betrekking tot AsturiŽ.
 Vreugdevuren Sint Jan in Mieres  -  Elk jaar aan de vooravond van 24 juni
Het populaire festival wordt gemarkeerd door een grote vreugdevuur, culturele evenementen, dans, openluchtconcerten, vuurwerk, al fresco dineren en drinken. Zie
La Hoguera de San Juan 
  Folixa na Primavera in Mieres  -  in april
Met dans en muzikale optredens van de negen Keltische volken, eten, drinken en vooral cider.

 Agenda met allerhande feesten en festiviteiten in AsturiŽ  - 
Asturiasdefiesta.es 
 La Curuxa  -  Fiestas-de-Asturias

 

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131124 Birchwood Studios