Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

MEXICO  >  MIDDEN-AMERIKA

Vakantie in Mexico  -  Reisinformatie over Mexico.

Staten in Mexico : Aguascalientes, Baja California, Baja California Sur, Campeche, Chiapas, Chihuahua, Coahuila de Zaragoza, Colima, Durango, Guanajuato, Guerrero, Hidalgo, Jalisco, Mexico, Michoacan de Ocampo, Morelos, Nayarit, Nuevo Leon, Oaxaca, Puebla, Queretaro de Arteaga, Quintana Roo, San Luis Potosi, Sinaloa, Sonora, Tabasco, Tamaulipas, Tlaxcala, Veracruz-Llave, Yucatan, Zacatecas

Federaal district : Distrito Federal.

Hoofdstad van Mexico : Mexico-Stad


autoverhuur, hotels, reisbureaus, reisgidsen, vakantiewoningen, reizen naar mexico

links


Autoverhuur Mexico

 

Cruises Mexico

  Cruisetravel.nl  -  Caribbean Cruises
Het Caribisch Gebied is één van de meest populaire cruisebestemmingen. Witte, uitgestrekte zandstranden, een azuurblauwe zee, wuivende palmen en swingende eilanden.
Vaart u naar het oostelijk deel dan bezoekt u b.v. St. Maarten, St. Lucia en Martinique, terwijl het westelijke gedeelte Grand Cayman, Jamaica en Mexico omvat. Uw vertrek- en aankomsthaven is meestal Miami of Fort Lauderdale, beide Amerikaanse badplaatsen met gezellig drukke boulevards, winkels en restaurants. Ideaal om een paar dagen extra te verblijven voor of na uw cruise. En… het klimaat is het gehele jaar door aangenaam! Witte zandstanden, een azuurblauwe zee, wuivende palmen en een charmante bevolking. Dat is de Caribbean op zijn best.
Cruise Travel is de cruise specialist bij uitstek.

Hotels Mexico / Hostels

 Hotels in Mexico  -  Hotelgids Mexico
Hotels in Ciudad de México, Cancún, Playa del Carmen, Puebla de Zaragoza, Holbox Island, La Loma, Oaxaca de Juárez, Puerto Vallarta, Ixtapa, Boca del Río, Coatzacoalcos, Puerto Morelos, en meer ...

 Hotels in de stad Mexico

 Hotels in Cancun

  -  Hotels in Mexico

Blauw vierkantje - illu  [ ebookers ]
Acapulco, Mexico Stad, Cancun, Monterey en meer

Reisbureaus / Touroperator

 Arke Reizen  -   - Yucatan
Hotels : Maya Riviera, Cancun, Playa del Carmen, Isla Holbox, Playacar, Puerto Avenuras

Club Med: specialist in luxe all-inclusive reizen 
** Cancun Yucatan  -  Clubdorp met kinderopvang
Een excursie in de prijs inbegrepen, El Meko; Club Med Schoonheidscentrum; 3 restaurants waarvan 1 met de specialiteiten van Yucatán 
** Ixtapa Pacific  -  Clubdorp met kinderopvang [ ook 's winters ]
Tennis (8 hardcourts), Club Med Fitness; Mooi, zacht glooiend strand van 400 m langs het kokospalmbos; 2 restaurants waarvan 1 met specialiteiten à la carte ('s avonds)

 Van der Valk  -   

Blauw vierkantje - illu Djoser Junior - groepsrondreis naar Mexico 
Tijdens deze rondreis door Mexico ontdek je mysterieuze piramidecomplexen van de Maya's en ontmoet je authentieke indiaanse volkeren. Geniet op het prachtige strand van Playa del Carmen in Yucatan en neem een duik in de Caribische Zee. Mexico heeft van alles te bieden, voor alle leeftijden.

Blauw vierkantje - illu Shoestring - Groepsreizen  -  Rondreis 
Je rondreis begint op het paradijselijk witte strand van Playa del Carmen, waar je in een hangmat heerlijk kunt bijkomen van je vlucht. Verder langs Chichén Itzá, Mérida, Palenque [ van hieruit tweedaags tocht naar Bonampak met de de ruïnes met prachtig gekleurde fresco's van Bonampak en het grandioos in de jungle gelegen Yaxchilán. Je overnacht eenvoudig en sfeervol in Lacanja Chansayab, een dorpje van de Lacandón Indianen ], San Cristóbal de las Casas, Playa del Carmen.

 Kuoni  -  Mexico
Playa del Carmen, Riviera Maya, Cancun, Tullum, Riviera Cancun.
Het gebied tussen Playa del Carmen en Tulum werd een aantal jaren geleden omgedoopt tot de 'Riviera Maya'. Maya cultuur en margarita's, de onwerkelijk groenblauwe kleur van de zee, poederzand en stranden zo wit dat het pijn doet aan de ogen, dat is de Riviera Maya.

 Koning Aap Reizen  -  Mexico Festival reis 
Reis mee op een bijzondere tocht door Mexico. samengesteld door de specialisten van het Rijksmuseum voor Volkenkunde in Leiden i.s.m. Koning Aap Reizen. Het RMV doet veel onderzoek in de regio rondom Oaxaca. Dit is een van de mooiste steden van Mexico. Dankzij de specialisten van het RMV kunnen we een bijzondere tocht maken in de omgeving en daar kennis maken met de vele gewoonten en gebruiken van de bevolking. We bezoeken diverse weekmarkten, dorpjes en maken het bijzondere Dia de los Muertos mee, een van de meest bijzondere festivals van Mexico. We volgen de Ruta Dominicana tot aan de kust, om een paar dagen te relaxen aan het strand.

 Koning Aap Reizen  -  Mexico, Guatemala, Honduras en Belize 
Ontdek de geheimen van de Mayakalender en ontcijfer de laatste inscripties van tempels en piramides in de klassieke Mayasteden. Bewonder de indiaanse bevolking die je veelvuldig tegenkomt op de kleurrijke markten. Proef de Spaans-koloniale sfeer in de steden, die soms zijn omgeven door indrukwekkende vulkanen en tropische jungle. Ervaar de Caribische sfeer in Belize met zijn swingende Creolen en paradijselijke eilanden.

 SNP Wandelreizen 
Het meest gevarieerde aanbod "waar het asfalt ophoudt…". Van lichte hotelwandelreizen tot pittige wildernistrekkings, van groepsreizen begeleid door ervaren reisleiders tot volledig individuele wandelarrangementen.

  FOX Vakanties Mexico  -  Groepsreizen naar Mexico

 Earthfoot.org
All about mercados, traditional Mexican markets, from the produce and handicraft they sell, to mercado history, mercado food, and mercado heroes and charletans.

Blauw vierkantje - illu Don Quichote  -  Spaans studeren in Mexico [ klik voor aanvraag brochure ]

Blauw vierkantje - illu Travelnauts

Reisgidsen Mexico / Reisliteratuur

 Bruna  - 

 Mexico - Liesbeth Hensbroek 
Een nieuwe generatie geïllustreerde reisgidsen, een waarborg voor de juiste informatie - voor, tijdens en na uw verblijf. Meer dan 750 kleurenfoto's, speciaal voor deze gids vervaardigd. Informatie van stad tot stad over kunst, festivals en culturele evenementen. Door de driedimensionale overzichtstekeningen ziet u direct waar u zich bevindt. De unieke plattegronden en opengewerkte tekeningen wijzen u bij bezichtigingen de weg. Hotels en restaurants in alle prijsklassen.

 Nacostaat Mecixo  -  Cees Zoon
Jarenlang is gewaarschuwd voor de Colombianisering van Mexico, maar die is al lang voltooid: Mexico is een narcostaat geworden. De narcos hebben bovendien hun stempel gezet op de hedendaagse Mexicaanse cultuur. De taal is erdoor veranderd en er is een compleet nieuw muziekgenre ontstaan: de narcocorridos of drugsballades, waarin de drugsbazen als helden worden toegezongen.
Meulenhoff; Paperback; maart 2011; 320 pagina's; ISBN 9789029087186
Cees Zoon (1951) is freelance correspondent in Latijns-Amerika met als standplaats Mexico-Stad. Hij is hispanist met als specialisatie de literatuur en geschiedenis van Latijns-Amerika.

Vervoer / Hoe kom ik in Mexico

 Alle Mexicaanse luchthavens

 Chihuahua International Airport
 Luchthaven Puerto Vallarta  -  Puerto Vallarta International Airport

 KLM  - 

 ArkeFly  -  Mexico - Cancun 

 Online kaart Mexico [ Uni Texas - Perry-Castañeda Library - Map Collection ]


Links / Verwijzingen 

 
Spaans voor beginners, Spaans voor gevorderden, Spaans voor meergevorderden, en zelfstudiepakket.

 Mexican Ministry of Tourism  -  Ministerie van Toerisme Mexico in Londen
This site will give you useful information about tourist destinations around Mexico. You will be able to find endless options to your holidays: ancient and modern culture, splendid architecture, sunny beaches, desserts , colonial cities, sports, exceptional mountains, unique folklore, ecological sites and so much more.
 Mexico-travel.com  -  officiële website van Mexico 
Loads of photos, point and click maps, detailed accommodation listings, sightseeing options, and much more.

 México City  -  Hoofdstad van Mexico 

 Sinaloa  - aan de westkust van Mexico  - Bestuur Sinaloa
Sinaloa is een belangrijke staat voor de Mexicaanse landbouw en visserij, maar wordt ook gezien als epicentrum, de wieg en de school van de Mexicaans narco. Geschat wordt dat ca. 50 procent van het BNP van Sinaloa afkomstig is uit de drugshandel. De stad Culiacan [ wereldhoofdstad van de Hummer - 2009 ] is hiervan het centrum. Zie Stadsbestuur Culiacán. In de WO II kreeg de drugshandel een boost doordat in Culiacan en omstreken opium werd verbouwd voor geneesmiddelen voor het Amerikaanse leger.

 Acapulco  -  stadsgids Acapulco
 Cabo  -  stadsgids Cabo
 Cancun  -  *****strand
Prachtige stranden [ beroemd om het turquoise water en sneeuwwitte zand ], het geweldige weer en het uitstekende, non-stop nachtleven.
Gateway naar Mundo Maya .- Maya World, een fascinerende reis door oude ruïnes en cultuur die nog steeds bloeit.
 Guadalajara  -  stadsgids Guadalajara
 Guanajuato
 La Pas [ Baja California ]
 Mazatlan  -  stadsgids Mazatlan
 Monterrey  -  stadsgids Monterrey
 Oaxaca  -  stadsgids Oaxaca
 Puerto Vallarta  -  stadsgids Puerto Vallarta
 Puerto-vallarta.com
Eersteklas website Puerto Vallarta liefhebbers. Inclusief evenementenkalender, ecotoerisme info, hotel links, algemene sightseeing info.
 San Cristobal
 Tijuana

 Cheve-grotten  -  wellicht diepste grottenstelsel ter wereld
Dit grottencomplex, met een verkende diepte (2013) van 1.484 meter, ligt in het hart van de Sierra Juarez, een bergketen in het zuiden van Mexico. In de voorbije miljoenen jaren is hier een immens grottenstelsel ontstaan.
De hoofdingang moet bekend geweest zijn bij verschillende Midden-Amerikaans culturen, omdat daar in 1989 door archeologen messen van obsediaan, jaden kralen en diverse andere artifacten zijn gevonden. Hieronder een mozaïek uit de periode van voor de Spaanse verovering met daarop een oorlogstafereel.
Zie ook de Georgische Kruberagrot.

Cuisine

De Mexicaanse keuken is samensmelting van de Azteekse, Maya en de Spaanse keuken.

 Rode Rozen en Tortilla's
Oorspronkelijke titel 'Como Agua para Chocolate'.
Een liefdesroman waarin originele recepten een grote rol spelen om het hart van een geliefde te bereiken.
Debuut van de Mexicaans schrijfster Laura Equivel.
Voor het eerst in Nederland uitgegeven door Arena. In 2009 opnieuw uitgegeven door Boekerij, 256 blz.; ISBN 9789069749334.

 
Mexicaanse keuken 

 Allerhande - Mexicaans

Geschiedenis van Mexico

Onafhankelijk van Spanje op 18 september 1810

 Geschiedenis van Mexico  -  zie Wikipedia
Precolumbiaanse Tijd Mexico [ Prehistorie Mexico, Klassieke Periode, Postklassieke Periode ], Verovering en Koloniale Periode [ Verovering van Mexico, Nieuw-Spanje ], Negentiende eeuw [ Onafhankelijkheidsoorlog, Onafhankelijk Mexico, De reforma en Franse interventie, Porfiriaat ], Twintigste eeuw [ Mexicaanse Revolutie, De Institutionele Revolutie, Jaren '80 en '90 ], Eigentijdse geschiedenis.
 Geschiedenis van Mexico-Stad  -  zie Wikipedia
De geschiedenis begint in 1325 toen de stad door de Azteken werd gesicht, hoewel het gebied al langer bewoond was. De oorspronkelijke naam van de stad was Tenochtitlan...

 Brown Universiteit  -  Mexicaanse Historische Collectie van Dupee
 J. Paul Getty Trust  -  Mexico: van Keizerrijk tot Revolutie ***
Een kroniek over Mexico vanaf ongeveer 1857 tot 1923. Gereproduceerd zijn cabinet cards, visitekaartjes, foto-albums, ansichtjaarten en andere vormen van fotografie.

Muziek, Kunst & Cultuur, Entertainment

Mariachi muziek is de meest bekende regionale muziek van Mexico.

Blauw vierkantje - illu Cultuur van Mexico  -  zie Wikipedia
Mexico's cultuur is een weerspiegeling van de turbulente geschiedenis van Mexico, en is ontstaan uit een vermenging van de Meso-Amerikaanse cultuur met die van Spanje.

Blauw vierkantje - illu Frida Kahlo, Song of herself - door Sakomon Grimberg
Interviews uit 1949 en 1950 met de Mxicaanse schilderes Frida Kahlo (1907-1954), afgenomen door Olga Campos, waarin zij openhartig praat over haar shilderkunst, gehandicapte lichaan, politiek, liefde, vriendschap, seks, enz.
Uitgegeven door Merell, 160 pagina's.

Blauw vierkantje - illu Stichting Hester
De stichting Hester wil geweld tegen vrouwen in Ciudad Juárez voorkomen door financiële hulp te bieden aan Casa Amiga. Casa Amiga verleent psychische, juridische, educatieve en maatschappelijke hulp en geeft voorlichting en educatie aan het publiek en aan politie, justitie en andere overheidsorganisaties. In Nederland en Europa informeert stichting Hester waar mogelijk over de wantoestanden in Ciudad Juárez. Zie ook Casa Amiga.

 

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20140203 Birchwood Studios