Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

OKANAGAN  >  CANADA Okanagan-meer

In het 155 kilometer lange en 720 meter diepe meer Okanagan in de westelijke Canadese staat British Columbia huist OGOPOGO, een groot slangachtig beest. Ondernemers in het aan het meer gelegen Penticon hebben3,1 miljoen gulden uitgoofd voor de eerste die met bewijs van het bestaan van OGOPOGO komt. 'Sitings' van het creatuur dateren al uit de tijd dat de indianen nog heer en meester in het gebied waren. Zij noemden het beest N'Ha-a-itk ofwel 'de duivel van het meer'.
Overigens hoef je het beest niet te vangen, een duidelijke foto volstaat om de premie op te halen en met de ondernemers uit Penticon hoef je geen medelijden te hebben, die hebben zich tegen uitbetaling verzekerd voor het geval OGOPOGO echt blijkt te bestaan.

naar begin pagina Meer van Okanagan  - Lake Okanagan

Andere meren en monsters

Schotland

naar begin pagina Monster van Loch Ness

In Schotland heb je ook nog Loch Morar, waar ook waarnemingen van een dergelijk wezen zijn geweest.

Ierland

In Ierland zijn er twee Loughs ("meren"), Lough Ree en Lough Fedda, waar ooit meerdere glimpen van een peista (meermonster) zijn geweest.

IJsland

In IJsland heb je Skrimsl, ook wel LagerfljˇtsskrÝmsli­ genoemd, een monster dat zich op zou houden in het Meer van Lagerfljˇt en de vele meren die er omheen liggen.

Ook in de Scandinavische landen doen veel verhalen over monsters in meren de ronde.

Noorwegen

In Noorwegen leeft in het meer van Sudal een reusachtig beest, waarvan het hoofd alleen al zo groot is als een kleine roeiboot.

Zweden

De eerste ontmoeting met het monster van het Meer van Storsj÷ Lake in Zweden vond plaats in 1839. De boeren die het zagen beweerden dat het leek op een groot uitgevallen zeepaardje: rood, met witte manen. Vergeleken met andere monsters, kan deze snelheden bereiken tot wel 70 km per uur.

Rusland, Bosno Meer bij de plaats Benyok, ca 350 km nw van Moskou

Wordt al 150 jaar gesignaleerd. Legendes gaan terug tot de Middeleeuwen.

VS, grens Utah en Idaho

Bear Lake Monster  -  Soort monsterkrokodil in het Bear Lake

VS, New York

Monster van de Zwarte rivier  -  Black River Monster
Palingachtig beest met vinnen van zo'n 4,5 meter.

Zweden

Storsj÷odjuret - Monster uit het meer
Archieven die reeds dateren van uit de 17e eeuw spreken van het bestaan van een groot monster of creatuur in het meer. De kunstenaar Harald Millgňrd heeft een tekening gemaakt van zijn ontmoeting met het monster in 1935.
In Jamtli is een tentoonstelling aan het monster gewijd waar je naar de verhalen kunt luisteren van mensen die oog in oog met het monster hebben gestaan, de geschiedenis van de maatschappij kunt bestuderen die in 1894 in Ístersund is opgericht om het monster te vangen en je kunt er alles te weten komen over de wet in 1986 die het monster moet beschermen.
In de archieven van Jamtli is een grote collectie verhalen aanwezig, krantenartikelen en nog veel ander materiaal voor mensen die meer willen weten over dit mysterieuze schepsel. Zie Storsj÷odjuret.


Links / Verwijzingen

naar begin pagina Okanagan.com 
Gelegen in het zuiden van British Columbia, is Okanagan Valley een van de warmste regio's in heel Canada. Tijdens de zomermaanden kunnen bezoekers genieten van talloze zandstranden, een uitbundige zon, en een scala outdoor- en wateractiviteiten. Het Meer van Okanagan zorgt in het dal niet alleen voor uitstekende zwemmmogelijkheden, maar is ook een spectaculair decor in de glooiende heuvels van de vallei gelegen wijngaarden en golfbanen.
Okanagan wordt beschouwd als een eersteklas wijnvallei en een rondleiding langs de diverse wijngaarden is een must voor iedereen die de regio bezoekt.
Steden: Vernon, Kelowna, Penticton, Osoyoos.
naar begin pagina Okanogan Wineries  -  British Columbia Wine Country
De valleien van Okanagan en Similkameen, Wineries en wijnregio's
naar begin pagina Tijdschrift over vreemde zaken  -  Strange Magazine
naar begin pagina Krant  -  The Okanagan Valley Newspaper -


Naar de pagina Brits Columbia

 

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131116 Birchwood Studios