Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

MONSTER VAN LOCH NESS > AVONTUUR > SPECIAL


links


Op zoek naar het monster van Loch Ness [beloning 3 miljoen gulden]

Het monster van Loch Ness is een inmiddels legendarisch beest dat in de diepte van het meer van Loch Ness [highlands in het noorden van Schotland] schijnt te leven leven.
Wie met bewijzen komt, krijgt een bedrag van 3 miljoen gulden uitgekeerd.

Nellie, zoals het monster liefkozend door de plaatselijke middenstand wordt genoemd, meet waarschijnlijk 12 tot 15 meter en heeft een lange, slangachtige nek. Men gaat er vanuit dat het een vrouwtje is, hoewel niemand het beest van zˇ dichtbij heeft kunnen zien, dat dergelijke details zichtbaar waren.

De 'sightings' [waarnemingen] van het beest gaan terug tot het jaar 565 na Christus toen de Ierse Heilige Columba beweerde de Niseag (de Celtische naam voor Nessie) te hebben gezien tijdens de begrafenis van een man die eerder door het monster was gebeten.

Nellie heeft zich in de daarop volgende eeuwen een enkele maal laten zien tot de frekwentie van 'sightings' in de 19e eeuw plotseling toenam.

Het meest beroemde geval betreft waarschijnlijk de 'sighting' in de zomer van 1933. Op die dag zagen de heer en mevrouw Spicer, net terug van een uitstapje naar Londen, een monster de weg oversteken met een beest in zijn bek om vervolgens in het meer te plonsen.
Deze gebeurtenis trok de aandacht van de wereldpers en Nessie werd binnen de kortste keren een inernationaal fenomeen. Sinds die tijd zijn veel expedities ondernomen om het monster op te sporen, maar geen enkele heeft op een succesvolle manier het bestaan van Nellie kunnen aantonen. De stroom van 'waarnemingen, foto's/films en video-opnames neemt echter nauwelijks af en groeit gestaag.

Andere monsters
Loch Ness is overigens niet het enige meer met een monster-reputatie. In Schotland heb je verder nog Loch Morar, waar men ook beweert herhaaldelijk een monster te hebben gezien.

In Ierland bestaan twee Loughs ("meren"), Lough Ree en Lough Fedda waar men een glimps heeft kunnen zien van een peista (meremonster).

Ook in ScandinaviŰ veel verhalen over monsters in diverse meren:
In IJsland heb je de Skrimsl, ookwel LagerfljˇtsskrÝmsli­ genoemd, die in het meer van Lagerfljˇt Lake is gezien naast diverse sightings in andere meren
[ga naar IJsland].

In Noorwegen, in het meer van Sudal, leeft ook een dier van buitengewone proporties. Het hoofd schijnt de afmetingen te hebben van een flinke roeiboot
[ga naar Noorwegen]

De eerste ontmoeting met het monster van het meer van Storsj÷ in Zweden vond plaats in 1839. De boeren die het zagen, beweren dat het er als een groot zeepaardje uitzag, rood met witte manen. En dit monster schijnt een snelheid te kunnen behalen van zo'n 70 kilometer per uur
[ga naar Zweden].

Een ander broemd monster is dat van Lake Okanagan in Canada. Dit schepsel, Ogopogo or Naitaka genoemd, wordt sinds 1854.met regelmaat gezien
[ga naar Ogopogo].

In maart 2002 hebben in ArgentiniŰ drie herders oog in oog gestaan met de chupacabra, een bloeddorstig wezen, half mens half dier, dat volgens de Latijns-Amerikaanse
overlevering 's nachts toeslaat. Het heeft grote poten, tooddorrlopen ogen en scherpe tanden
[ga naar ArgentiniŰ]


Links / Verwijzingen

 
Spreekbeurt van Harold

 

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131113 Birchwood Studios