Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

ARGENTINIË  >  ZUID-AMERIKA


Vakantie in Argentinië, Reisinformatie over Argentinië.

Argentinië is in grootte het achtste land van de wereld.

Provincies in Argentinië [ provincias ]: Buenos Aires, Catamarca, Chaco, Chubut, Cordoba, Corrientes, Entre Rios, Formosa, Jujuy, La Pampa, La Rioja, Mendoza, Misiones, Neuquen, Rio Negro, Salta, San Juan, San Luis, Santa Cruz, Santa Fe, Santiago del Estero, Tierra del Fuego, Tucuman + Vuurland, Antarctica en Zuid-Atlantische eilanden.

Steden in Argentinië : Bahia Blanca, Bariloche, Catamarca, Comodoro Rivadavia, Cordoba, Estancia, Gualeguaychu, Iguazu, La Plata, La Rioja, Mar del Plata, Mendoza, Neuquen, Parana, Posadas, Quito, Rawson, Resistencia, Rio Cuarto, Rio Gallegos, Rosario, Salta, San Carlos de Bariloche, San Luis, San Rafael, Santa Fe, Santiago Del Estero, Trelew, Tucuman, Ushuaia, Villa General Belgrano.

Hoofdstad van Argentinië : Buenos Aires


autoverhuur, hotels, reisbureaus, reisgidsen, reizen naar argentinië

links


Autoverhuur Argentinië

 

 e-sixt  -   
Huurstation / Teruggavestation huurauto : Luchthaven van Buenos Aires Airport en het centrum van Buenos Aires.

Hotels in Argentinië

 Booking  - 
Hotelgids Argentinië

Expedia.nl 

 [ ebookers ]

Hostels

 Hostal Don Sancho  -  Youth Hostel in Buenos Aires van Mariana & Paula
It's very original and different from the rest due to its decoration and location. It's in Boedo, the most traditional area of the city and where the tango was born.
 Jeugdherbergen in Argentinië
 Hostels in Latin-America.org

Nationale Parken

 Iguazú

 Ischigualasto / Talampaya Natural Parks

Andere Nationale Parken : Baritú, Calilegua, Campo de los Alisos, Los Cardones, Chaco, Copo, El Leoncito, El Palmar, El Rey, Lago Puelo, Laguna Blanca, Lanín, Lihué Calel, Los Alerces, Los Arrayanes, Los Glaciares, Mburucuyá, Monte León, Nahuel Huapi, Predelta, Perito Moreno, Quebrada del Condorito, Río Pilcomayo, San Guillermo, Sierra de las Quijadas, Talampaya, Tierra del Fuego.

Reisbureaus / Reisorganisaties

  Boerenwendel.nl - Argentinie
Groepsrondreizen.

 FOX Vakanties Argentinië   -  Groepsrondreizen Argentinië

 Koning Aap Reizen  -  Noord-Argentinie 
In de maanden dat het zuiden diep in winterslaap is, biedt het relatief onontdekte noorden een prachtig alternatief. Waar in Patagonië de nadruk vooral op natuur ligt, zul je in het noorden een aangename mengeling treffen van zowel natuur als cultuur. Laat de zeer afwisselende en vaak ruige natuur op je inwerken tijdens deze reis over pampa's en door Andeshooglanden naar de imponerende watervallen van Foz do Iguaçu. Maak kennis met de rijke historie van het land die in het noorden gekenmerkt wordt door koloniale, Inca- en pre -Colombiaanse invloeden. En vergeet niet de heerlijke Argentijnse wijnen te proeven in de provincies La Rioja en Salta!

 Kuoni  -  Argentinië  -  Argentina Highlights
Een 12-daagse reis met als hoogtepunt de historierijke wereldstad Buenos Aires. Maar deze reis voert ook naar het diepe zuiden van het land, waar het de Argentijnse natuur is die schittert op het podium der schone kunsten.
Highlights : Buenos Aires, Punta Tombo, Schiereiland Valdes, Ushuaia, Vuurland, Perito Moreno en Iguassu watervallen.

KRAS reizen naar Argentinië  -  Rondreizen

SNP Actieve reizen
Welkom in de avontuurlijke wereld van SNP, de grootste Nederlandse touroperator gespecialiseerd in actieve reizen naar meer dan 270 reisbestemmingen 'all over the world'.

 Koning Aap Reizen  -  Patagonië 
In drie weken passeer je kuddes zeeleeuwen, pinguïns en walvissen, bezoek je de granietkolossen van Torres del Paine met haar ijsblauwe bergmeren en enorme ijsmassa's en bereis je de uitgestrekte pampa's en de zuidelijkste stad op aarde: Ushuaia. Je geniet van Buenos Aires en sluit af met een tropisch slotakkoord bij de alles overtreffende Iguazú watervallen voor enkele dagen ontspaninning en tropische warmte.

 Shoestring - Groepsreizen 

 Bicolor  -  Spaans leren in Zuid-Amerika
 NB Reizen  -  Spaanse les

Reisgidsen Argentinië / reisliteratuur

 Bruna  -   

 Argentinië  -  P. van der Doef 
Argentinië, het land van de Andes, de tango en de oneindige pampa's, kent een grote variatie aan landschappen en klimaten. Dit reishandboek brengt u naar de watervallen van Iguazú met zijn enorme subtropische bossen in het noorden, en de geweldige gletsjers van Perito Moreno in het zuiden van Patagonië . Het neemt u mee naar Buenos Aires, de hoofdstad die dag en nacht bruist van het leven. En naar de kleine plaatselijke indianenmarkt nabij Jujuy in het noordwesten, waar handgeweven truien en poncho's worden aangeboden.
Paperback | 575 Pagina's | Uitgeverij Elmar

Vervoer / Hoe reis ik naar Argentinië

Van het noorden tot aan Vuurland meet Argentinië zo'n 3400 km en daarom is reizen per vliegtuig de meest voor de hand liggende optie [ airpass! ].

Argentinië grenst aan de buurlanden Uruguay, Brazilie, Paraguay, Bolivië en Chili.

 Luchthavens Argentinië [ O.a. Buenos Aires Jorge Newberry Airpark ]

  -  Vliegtickets Argentinië

 Losse vliegtickets Argentinië / goedkoop vliegen Argentinië
Diverse aanbieders, waarbij prijsvergelijking vliegtickets Argentinië mogelijk.

 Buenos Aires Trains (TBA)  -  treinvervoer Buenos Aires
 Metropolitan Transport (TMS)  -  openbaar vervoer gebied hoofdstad
 Patagonian Railway Services [ Sefepa ]  -  Patagonische spoorwegen

 Dirección General de Transporte  -  Soort Argentijnse Rijkswaterstaat

 Landkaart Argentinië [ Uni Texas  -  Perry-Castañeda Bibliotheek  -  Map Collection ]


Links / Verwijzingen

Consulaat/ambassade van Argentinië, tel. 070 - 3605155; fax: 070 - 3601564
Javastraat 20, 2585 AN Den Haag.

Blauw vierkantje - illu  
Spaans voor beginners, Spaans voor gevorderden, Spaans voor meergevorderden, en zelfstudiepakket.

 Secretaria de Turismo de la Nacion

 Regering van Argentinië  -  Gobierno Electronico Republica Argentino

 President van Argentinië  -  Presidencia de la Nacion Argentina 

 Buenos Aires  -  hoofdstad van Argentinië

 Catamarca Provincie  -  in het noordwesten van Argentinië aan de grens met Chili
De provinciale hoofdstad is (San Fernando del Valle de) Catamarca. Zie Catamarca Guia.
 Chaco - in het noorden van Argentinië - Overheid van Chaco - Toerisme Chaco
De hoofdstad is Resistencia dat aan de rivier de Paraná ligt. Aan de andere oever van de rivier ligt de stad Corrientes. De tweede grootste stad van de provincie is Presidencia Roque Sáenz Peña (vaak afgekort tot Sáenz Peña).
 Chubut  -  in het zuidelijke deel van het land [ Patagonië ]
De hoofdstad is Rawson, dat in het noorden van de provincie ligt, dicht bij Trelew. Het waren vooral immigranten uit Wales die zich aan het einde van de 19e eeuw in deze provincie vestigden. De belangrijkste stad is Comodoro Rivadavia, gelegen in het zuiden van deze provincie. Andere belangrijke steden zijn Rawson, Puerto Madryn, Esquel en Sarmiento.
 Cordoba  -  Gobierno de la Provincia de Córdoba - in het centrum van het land
Steden in de provincie Cordoba: Agua de Oro, Alta Gracia, Bialet Massé, Capilla del Monte, Córdoba, Cruz del Eje, Deán Funes, Embalse, Huerta Grande, La Cumbre
 Corrientes  -  in het noordoosten van het land - Overheid Corrientes 
De provincie grenst Paraguay, de provincie Misiones [ Brazilië ], en de provincies Entre Rios, Santa Fe en Chaco. De provinciale hoofdstad is de stad Corrientes.
 Entre Rios  -  in het noordoosten van het land - Overheid Entre Rios
De provincie dankt haar naam [ tussen rivieren ] aan het feit dat ze tussen twee grote rivieren ligt: de Paranárivier in het westen en de Uruguayrivier in het oosten. Daar grenst ze ook aan het land Uruguay.
 Formosa  -  in het noorden van het land - Overheid Formosa
De provinciale hoofdstad is de stad Formosa. De provincie grenst aan Paraguay in het noorden. De steenbokskeerkring doorkruist de provincie.
 Jujuy  -  in het uiterste noordwesten van het land - Overheid Jujuy 
De provincie grenst in het noorden aan Bolivia, in het westen aan Chili en wordt verder omringd door de provincie Salta. De provinciale hoofdstad is San Salvador de Jujuy.
 La Pampa  -  in het centrum van het land - Overheid La Pampa - Toerisme La Pampa 
People in search for new and original ways of living nature within real settings, collecting impressions worthy of claiming "I am free" and "I was there", eager for challenging their own limits, with its respective dose of adrenaline : Deer Bellowing Sight, Big and Small Games, Treckking, Camping, Photographic Safaris, Birdwatching, Parachuting, Paragliding, Gliding, Horse-riding, 4x4 Crossing, among others.
De provincie grenst aan de provincies: San Luis, Córdoba, Buenos Aires, Río Negro, Neuquén en Mendoza. De provinciale hoofdstad is Santa Rosa.
 La Rioja  -  in het westen van het land - Overheid La Rioja - Toerisme in Rioja
De provincie grenst aan de provincies Catamarca, Córdoba, San Luis en San Juan. In het westen grenst de provincie aan Chili. De provinciale hoofdstad is de gelijknamige stad La Rioja.
 Mendoza  -  in het westen van het land - Overheid Mendoza - Toerisme in Mendoza
De provincie grenst aan de provincies: San Juan, San Luis, La Pampa, Río Negro and Neuquén. Nog verder draaiend grenst het in het westen aan Chili.
 Misiones  -  noordoostelijke hoek Argentinië - Overheid Misiones - Toerisme Misiones
De provincie grenst in het noordwesten aan Paraguay, in het noorden en oosten aan Brazilië en in het zuidwesten aan de Argentijnse provincie Corrientes. De provinciehoofdstad is Posadas.
In deze provincie liggen de wereldberoemde Iguazúwatervallen [ aan de grens met Brazilië (staat Paraná) in het Nationale Park Iguazú ]
 Neuquen  -  in het midden van het land - Overheid Neuquen - Toerisme Neuquen
Neuquén ligt in het meest noordelijke deel van Patagonië. De provinciehoofdstad is de stad Neuquén. De provincie grenst in het westen aan Chili en de Andes.
 Puerto Deseado (Patagonië)
In december 1615 brandde hier op een kiezelstrandje langs de Rio Deseado het Hollandse jacht Hoorn nagenoeg tot de kiel af bij onderhoudswerken. Tijdens het schoonschroeien van de scheepshuid had het hout vlam gevat. Heel spijtig omdat kort daarvoor de Hoornse ontdekkingsreizigers Le Maire en Schouten in juni van hetzelfde jaar een alternatieve route naar Oost-Indië hadden ontdekt en daarbij ook Kaap Hoorn op de kaart hadden gezet.
 Rio Negro  - in het midden van Argentinië - Overheid Rio Negro - Toerisme Rio Negro
Rio Negro is de meest noordelijke provincie van Patagonië, grenst in het oosten aan de Atlantische Oceaan en in het westen aan Chili [ Andesgebergte ]. De provinciehoofdstad is Viedma.
De stad San Carlos de Bariloche is een bekend ski- en wandelgebied [ een van de belangrijkste wintersportgebieden in Zuid-Amerika ].
Fruitteelt en veeteelt zijn een belangrijke bron van inkomsten.
 Salta  -  in het noorden van het land - Overheid Salta - Toerisme in Salta
Salta stands out for its geographic and climatic heterogeneity, from the desert coldness of the Andes and the Puna to the subtropical heat of the jungle, with cool fertile valleys, mountains and rivers in between.
Salta 's traditional hospitality and provincial cordiality blend with its great cultural richness. Its heritage is vast and varied: ancient Diaguita-Calchaqui and Inca vestiges, the more recent Spanish colonial legacy and its active involvement in the independence wars. These features are still alive in the architecture of its villages, towns and in the city of Salta itself.
Aan Salta grenzen de provincies Formosa, Chaco, Jujuy, Santiago del Estero, Tucumán en Catamarca. In het noorden grenst de provincie aan Bolivia en Paraguay, in het westen aan Chili. Provinciehoofdstad is Salta [ belangrijke halte op de route van Buenos Aires naar Lima en een centrum van zilverwinning ].
Salta ligt in de uitgestrekte vruchtbare Lerma-vallei.
 San Juan - in het westen van het land - Provinciebestuur San Juan  - Toerisme San Juan
Bezienswaardigheid in deze provincie: Natuurpark Ischigualasto, ook wel bekend als Valle de la Luna, dat tot het UNESCO-werelderfgoed behoort en diverse curieuse rotsformaties kent. Provinciehoofdstad is de gelijknamige stad San Juan.
 San Luis  -  in het midden van het land  -  Provinciebestuur San Luis
De provincie grenst aan de provincies La Rioja, Córdoba, La Pampa, Mendoza en San Juan. De hoofdstad van de provincie is de gelijknamige stad San Luis.
 Santa Cruz  -  in Patagonië [ zuidelijke deel Argentinië ]  -  Provinciebestuur Santa Cruz
In het noorden grenst Santa Cruz aan de provincie Chubut en in het zuiden en westen aan Chili. In het oosten ligt de Atlantische Oceaan. De provinciehoofdstad is Río Gallegos.
 Santa Fe  -  in het noorden  -  Provincie Santa Fe
De provincie grenst aan de provincies: Chaco, Corrientes, Entre Rios, Buenos Aires, Córdoba en Santiago del Estero. De Paranárivier vormt de grens met de provincies Corrientes en Entre Rios. Provinciehoofdstad Santa Fe.
 Santiago del Estero  -  in het noorden van het land  -  Provincie Santiago del Estero 
De provincie grenst aan de provincies: Salta, Chaco, Santa Fe, Córdoba, Catamarca en Tucumán. De provinciehoofdstad is Santiago del Estero.
 Vuurland  -  Provinciebestuur Tierra del Fuego  -  Toerisme Vuurland
Vuurland, Antarctica en Zuid-Atlantische eilanden, de meest zuidelijke provincies van Argentinië. Het gebied is opgedeeld in de departementen Argentijns-Antarctica, Zuid-Atlantische Eilanden, Río Grande en Ushuaia. Alleen de laatste twee worden daadwerkelijk door Argentinië bestuurd. De Zuid-Atlantische eilanden worden bestuurd door het Verenigd Koninkrijk, en Argentijns-Antarctica wordt deels geclaimd door Chili en het Verenigd Koninkrijk.
 Tucuman  -  in het noordwesten  -  Provincie Tucuman  -  Toerisme Tucuman
De Pan-Amerikaanse snelweg [ Route 9 ] loopt langs San Miguel de Tucumán en verbindt de stad met Santiago del Estero en Buenos Aires. De stad dient ook als een tussenstop voor toeristen die andere provincies in het noordwesten bezoeken. De luchthaven Benjamín Matienzo ontvangt meer dan een half miljoen reizigers per jaar.
De meest bezochte toeristische bestemmingen zijn : het Nationale Park Campo de los Alisos, Valles Calchaquíes, Tafí del Valle, De Ruines van Quilmes, the Diaguitas' community of Amaicha del Valle, en de stad San Miguel de Tucumán..
De provincie grenst aan de provincies: Salta, Santiago del Estero en Catamarca. Provinciehoofdstad is San Miguel de Tucumán.

 Alta Gracia
Hier staat het huis waar de Argentijnse guerillero Ernesto Che Guevara opgroeide. Samen met Fidel Castro vocht hij in de Cubaanse revolutie [ 1959 ]. Na verscheidene posten in de nieuwe Cubaanse regering te hebben bekleed, verliet Che Cuba in 1966 om de revolutie in andere landen te verspreiden. In 1967 door het Boliviaanse leger geëxecuteerd. Zijn overblijfselen rusten sinds 1997 in een Mausoleum te Santa Clara op Cuba.
 Bahia Blanca  -  Gobierno Municipal Bahía Blanca 
Bahía Blanca is een stad in de provincie Buenos Aires Province [ Ooste-Agentinië ], en zeehaven in de Bahia Blanca [ Witte Baai ] aan de mond van de Naposta rivier [ Atlantische Oceaan ].
Bahía Blanca is an important trans-shipping and commercial center, handling the large export trade in grain and wool from southern Buenos Aires Province, oil from Neuquén Province, and fruit from the Río Negro Valley. Its seaport is one of the most important in the country, being the only one that is a naturally 10-metre (33 feet) deep port.
Buiten de stad zijn stranden bij Maldonado en Colón, plus resorts wat verder weg bij Pehuén-Có en Monte Hermoso.
 Córdoba  -  tweede stad van Argentinië en hoofdstad Córdoba
De stad ligt in het centrale deel in een florerend landbouwgebied tussen de Pampa-Regio in het oosten en de tot de Sierras Pampeanas behorende Sierras de Córdoba in het westen.
De stad is daarbij een belangrijk industriecentrum, maar ook een toeristische bestemming vanweg de talrijke koloniale gebouwen in de binnenstad.
 Corrientes [ Stad ] - Ciudad de Corrientes
Corrientes is de hoofdstad van de Argentijnse provincie Corrientes, ubicada en el departamento Capital, en el extremo noroeste de la provincia, a orillas del río Paraná.
 Calafate - El Calafate - Gletscherhoofdstad
El Calafate iseen klein stadje in Patagonië. Het ligt aan de zuidelijke rand van het Argentino-Meer, in het zuidwestelijke deel van de provincie Santa Cruz Province, ongeveer 320 km noordwestelijk van Río Gallegos.
El Calafate is een belangrijke toeristische bestemming als hub naar diverse delen van het nationale Park Los Glaciares, inbegrepen de Perito Moreno Gletscher [ een van de meest bezochte Gletschers in de wereld ] plus de Cerro Chaltén en Cerro Torre.
 Chajari - Ciudad de Chajarí [ Entre Rios ]
 Colon - Colon Entre Rios 
 El Chalten - El Chaltén - trekking hoofdstad Argentinië
El Chaltén is een een klein bergdorpje in de provincie Santa Cruz. Het ligt in het Nationale Park Los Glaciares aan de voeten van de Cerro Torre en Cerro Chaltén bergen, beide erg in trek bij klimmers. Om die reden ook druk bezocht door trekkers en klimmers.
 La Rioja  -  Municipalidad de La Rioja 
La Rioja is de hoofdstad van de Argentijnse provincie Rioja en lit in het oosten van de provincie. La Rioja ligt aan de voet van de Velasco Sierras, een dikke 1000 km van Buenos Aires, en 430 km van Córdoba. De voormalige president Isabel Martínez de Perón is in La Rioja geboren.
 Mar del Plata  -  Municipalidad de Mar del Plata - belangrijkste toeristische stad
De havenstad, gesticht in 1874, geldt onder meer vanwege de stranden als een populaire toeristische trekpleister. Mar del Plata is gelegen in de provincie Buenos Aires aan de Atlantische Oceaan en wordt ook wel 'de Atlantische Parel' genoemd.
 Mendoza  -  Municipalidad de Mendoza - hoofdstad van de provincie Mendoza
Mendoza of Ciudad de Mendoza is een stad in het westen van Argentinië en in 1560 gesticht. In het grootstedelijk gebied rondom Mendoza wonen een klein miljoen personen.
Mendoza ligt aan een belangrijke weg tussen de Argentijnse kust en Chili en is een uitvalsbasis voor bezoekers van het Andesgebergte, met name beklimmers van de Aconcagua.
 Vanuit de stad begon José de San Martín de onafhankelijkheidsstrijd van Chili. In 1861 was er een verwoestende aardbeving die tienduizend mensen doodde.
 Miramar  -  Municipalidad de Miramar
Miramar is een badplaats in het noordoosten van de provincie Córdoba in Centraal-Argentinië aan de oever van het Mar Chiquita meer.
 Neuquén  -  Municipalidad de Neuquén 
Neuquén is de hoofdstad van de Argentijnse provincie Neuquén, gelegen op de coordinaten 38°57′14″S 68°14′03″W , in het oosten van de provincie, bij de kruising tussen de rivieren de Limay en de Neuquén.
 Parana  -  Municipalidad de Paraná - Hoofdstad Provincie Entre Rios
 Puerto Iguazú - Kleinstadt im Dreiländerdreieck zwischen Argentinien, Brasilien und Paraguay
 Posadas  -  Municipalidad de la Ciudad de Posadas 
Posadas is the capital city of the Argentine province of Misiones, located at the south of the province, on the left-hand (western) shore of the Paraná River, opposite Encarnación, Paraguay.
Posadas is the provincial centre of the government, culture and economy. Furniture, tobacco, food, textile, and construction are the most important industries.
 Rio Grande  -  Municipalidad de Río Grande - Vuurland
Río Grande is a bustling town where you will be able to visit natural and historical sites. Río Grande offers fishing, trekking, horseback riding, photographic safaris and even the possibility of observing sheep shearing.
 Río Gallegos  -  Ciudad de Río Gallegos
Río Gallegos is de hoofdstad van de provincie Santa Cruz in zuidelijk Argentinië nabij het zuidelijkste puntje land [ Cabo Vírgenes ], aan de monding van de gelijknamige rivier [ die uitmondt in de Atlantische Oceaan ].
 Rosario - grootste stad provincie Santa Fe - Municipalidad de Rosario - Toerisme Rosario
Qua bevolking de derde stad van Argentinië. Rosario vormt de kern van de 'industriële corridor. 'De stad is een belangrijke spooroverslag en havenoverslag voor het noordoosten van Argentinië. Oceaanstomers bereiken de stad via de Paraná-rivier, die het bestaan van een 32-voet diepe haven mogelijk maakt.
 Salta  -  Municipalidad de Salta  -  Hoofdstad Provincie Salta
De stad ligt aan de voeten van het Andesgebergte. Beroemd vanwege zijn oude, Spaans-koloniale architectuur en omgeven door een prachtige natuur, is het een van de mooste steden in Argentinië.
 San Carlos de Bariloche  -  Municipalidad de San Carlos de Bariloche 
Bariloche is 'n gewild vakantieoord in de provincie Río Negro, in die hart van het Nationale Nahuel Huapi-park en aan de oever van het Nahuel Huapi-meer. De stad heeft 'n sterk Centraal-Europese voorkomen vanwege de uit Duitsland, Zwitserland en Noord-Italië afkomstige bewoners.
 San Juan - provinciehoofdstad San Juan [ website opent andere windows ]
De Río San Juan stroomt in het noordoosten langs de stad. Het omringende land bestaat uit steppen en bestaat voor het grootste deel uit Monte-Buschwald, maar ook uit Felswüsten. Het klimaat is droog en subtropisch met zeer hoge dagtemperaturen in de zomer; in de winter laat de föhn-achtige Zonda-Wind de temperatuur vaak in korte tijd tot zomerse waarden steigen.
 San Luis de la Punta  -  Ciudad de San Luis 
San Luis is een stad in de Argentijnse Cuyo-Regio en hoofdstad van de provincie San Luis Province, aan de voeten van de Sierras Grandes, aan de Río Chorrillos Rivier.
 San Miguel de Tucumán - hoofdstad van de kleinste Argentijnse provincie
Tucumán was vroeger een belangrijk centrum voor de Argentijnse Spoorwegen. Tegenwoordig is het busstation de grootste van Argentinië. Route 9 [ Pan-Amerikaanse snelweg ] loopt langs de stad.
 San Salvador de Jujuy 
San Salvador de Jujuy is a city in northwestern Argentina, capital of the Jujuy Province. The city lies near the southern end of the Humahuaca Canyon where wooded hills meet the lowlands.
Tourist destinations not far from the city are Tilcara (84), Humahuaca (126 km), and the Calilegua National Park (111 km).
 Santa Fe  -  Municipalidad de Santa Fe
 Santa Fe  -  Puerto de Santa Fe [ Haven van Santa Fe ]
The Port can be reached from the Atlantic Ocean along the route called "Rio Paraná de las Palmas", formed by Rio de la Plata (access canal to the Port of Buenos Aires, Canal Mitre), Rio Paraná de las Palmas, Rio Paraná Inferior, or along the route "Rio Paraná Guazú - Paraná Bravo", formed by Rio de la Plata (access canal to the Port of Buenos Aires, Canal Martin Garcia) , Rio Paraná Guazú, Rio Bravo, Rio Paraná Inferior. Upstream, it is connected by the rivers Rio Paraná and Paraguay to Paraguay (Port of Asunción), Bolivia (Ports Aguirre, Suarez) and Brazil (Ports Ladario, Corumba, Caceres - km. 3432)
 Termas de Río Hondo - Spa-hoofdstad van Amerika
De stad ligt in de Provincie Santiago del Estero, aan de Río Hondo rivier. Termas de Rio Hondo is het belangrijkste centrum voor thermen en Spa's in Amerika. Het gaat om een gebied met een straal van 12 km met een goede hotelinfrastructuur [ meer dan 170 onderkomens in diverse categorieën met rond 15.000 bedden ] en meerdere kampeerfaciliteiten.
 Trelew - Municipio de Trelew 
Provincie Chubut in zuidelijk Argentinië
De Stad ligt in het dal van de Río Chubut, 25 km ten westen van de Atlantische kust. Trelew fungeert als een soort verzorgingscentrum voor de gehele regio. Daarbij is de luchthaven van Trelew bovendien een belangrijk knooppunt in Centraal-Patagonië.
 Ushuaia - Municipalidad de Ushuaia - hoofdstad provincie Vuurland
Ushuaia is de zuidelijkste stad van Argentinië en strijdt met andere steden om de eer wie de zuidelijkste stad van de wereld is. Verder zuidelijk zijn nog meer nederzettingen, maar dat zijn eigenlijk militaire bases die af en toe mede bevolkt worden door burgers.
De stad ligt aan de zuidelijke kant van het grote eiland Vuurland [ Isla Grande de Tierra del Fuego ] aan het Beagle-Kanaal.
 Viedma  -  Municipalidad de Viedma  -  hoofdstad van de provincie Río Negro
Samen met de stad Carmen de Patagones aan de andere kant van de rivier in de provincie Buenos Aires is het de oudste nederzetting in Patagonië, gesticht door Francisco de Viedma y Narváez onder de naam Nuestra Señora del Carmen op 22 april 1779.

 Cueva de las Manos
 Jezuïetenkwartier en Estancias van Córdoba
 Jezuïetenmissies van de Guaraní (gedeeltelijk in Brazilië)
Overblijfselen van vijf missies of reducties in het land van de Guaraní gedurende de 17e en 18e eeuw. Betreft San Ignacio Mini, Santa Ana (Misiones), Nuestra Señora de Loreto, Santa María la Mayor (Argentinië) en de ruïnes van São Miguel das Missões (Brazilië). Zie
lijst Unesco.
 Kaap Hoorn
De Hoornse schippers Jacob Le Maire en Willem Schouten rondden de zuidelijkste punt van Zuid-Amerika, als eerste en noemden deze Kaap Hoorn.
 Los Glaciaras
 Quebrada de Humahuaca
 Tres Arroyos  -  VVV Tres Arroyos
Hier wonen veel immigranten van Nederlandse afkomst.
 Valdés-schiereiland [ Península Valdéz ]
 Zona Colon  -  toeristische regio in Entre Rios
Colón, Villa Elisa, Villa San José, Pueblo Liebig, Ubajay.

 Voetbal  -  Diego Maradonna.com
 Evita Perron Foundation  -  Stichting Evita Péron
 Monster van Chupacabra  -  zie de pagina over Loch Ness
 Patagonien [ duitse taal ]
 Patagonië  -  Willkommen in Patagonien

 Nieuws uit Argentinië  -  Buenos Aires Herald  -  online dagblad Buenos Aires
 Pers  -  La Nacion  -  dagblad Argentinië
 Pers  -  Clarin  -  populairste krant van Argentinië 
 Pers  -  La Capital  -  krant uit Rosario
 Pers  -  La Gaceta - Tucumán  -  belangrijkste krant uit Tucuman
 Pers  -  La Voz del Interior  -  krant uit Córdoba
 Universiteit Cordoba  -  Universidad Nacional de Córdoba 
 Universiteit Formosa / Argentinië  -  Universidad Nacional de Formosa 
 Universiteit Jujuy  -  Universidad Nacional de Jujuy 
 Universiteit La Plata  -  Universidad Nacional de La Pampa
 Universiteit La Rioja  -  Universidad Nacional de La Rioja 
 Universiteit Comahue  -  Universidad Nacional del Comahue [ Rio Negro ]
 Universiteit Salta  - Universidad Nacional de Salta
 Universiteit San Luis  -  Universidad Nacional de San Luis
 Universiteit San Luis  -  Universidad Nacional de Tucumán

Cuisine - Argentijnse recepten

De keuken van Argentinië wordt gekenmerkt [ en in tegenstelling tot de rest van Latijns keukens ] door de grote Europese bijdragen. In Argentinië combineren zich de Creoolse keuken, Indiaanse (uit verschillende stammen, vooral het noorden), Italiaanse en Spaanse keuken, en zelfs zijn er enkele kleine Afrikaanse invloeden, omdat er ook slaven uit Afrika op het grondgebied dat nu Argentinië wordt genoemd, terecht zijn gekomen.

Empanadas

 Argentijnse keuken  - 
Gastronomia de la Argentina 
 Cuisine of Argentina  -  Argentijnse keuken
Argentines are famous for their high protein diet, particularly beef. Grilled meat (parrillada) from the asado is a staple, with steak and beef ribs especially common. Chorizo, morcilla, chinchulines, mollejas, mondongo and other parts of the animal are enjoyed...
 Argentina For The Gourmet Traveler  -  Argentinië voor de lekkerbek
Popular Foods & National Cuisine [ Alfajors, Asado, Beef, Dulce De Leche, Empanadas, Pastas ], Popular Beverages & National Drinks [ Yerba Mate, Wine ], Best Dining Destinations [ Buenos Aires, Mar Del Plata ]

 Culinair  -  Argentijnse recepten

Geschiedenis

Onafhankelijk van Spanje sinds 9 juli 1816

 Geschiedenis van Argentinië  -  Wikipedia
In het begin van de 16e eeuw arriveerden de eerste Europeanen in de regio. Zij zochten in feite een doorgang van de Atlantische naar de Stille Oceaan. Onder hen vinden we onder andere Ferdinand Magellaan en Pedro de Mendoza. Deze laatste bouwde de nederzetting 'Nuestra Senora Santa Maria del Buen Aire', het huidige Buenos Aires rond 1536...

 Pasajes Subsidiarios
In de jaren 1888-1890 zijn er heel wat Nederlanders naar Argentinië geëmigreerd. Deze emigratie werd veroorzaakt door een nationale crisis in de landbouw die het meest gevoeld werd in de provincies Friesland, Groningen en Zeeland. De omstandigheden waaronder vooral de landarbeiders moesten leven lieten veel te wensen over. Werkeloosheid en armoede waren voor velen dan ook aanleiding voor hun vertrek. Daarbij vielen de ongunstige omstandigheden in het eigen land samen met gunstige in andere landen.

Muziek, Kunst & Cultuur

Naast de tango die een belangrijke rol in Argentinië speelt, worden nog vele andere muziekstijlen gedeeld : muziek van inheemse volkeren, bolero, jazz, reggae, elektronische muziek, punk, heavy metal, muziek voor kinderen, enz.

 Muziek uit Argentinië  - 
Musica de Argentina 
 Bandoneon  -  geschiedenis van de bandeon
 Tangosite.com  -  alles over tango


 Cultura - Musica 
Argentinië is een land met diverse identiteiten en culturele tradities die hun stempel drukken op alle vormen van kunst. Muziek is een van de meest productieve en is een belangrijk platform om het land een plek te geven in het wereldwijde culturele gebeuren met de tango als de ultieme symbool.

 Cultuur in Argentinië  - 
Cultura de la Argentina 

Zie verder Buenos Aires als het culturele middelpunt van Argentinië.

 

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131113 Birchwood Studios