Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

CHICAGO  >  STEDENREIZEN 


Stedenreizen Chicago  -  Bezoekersinformatie Chicago.

De stad ligt in de staat Illinois in de VS, aan de oever van het Michiganmeer.

Vroeger, toen de spoorwegen nog een groot deel van de goederen vervoerden, was Chicago het punt van vertrek van bijna alle treinen die hun weg vonden naar het westen van de Verenigde Staten. Deze strategische positie heeft Chicago uiteindelijk tot het grootste industriŽle centrum van Amerika gemaak.

Chicago is na New York en Los Angeles de derde stad van de VS en een belangrijk aanlandpunt voor vliegreizigers vanuit Nederland.


hotels, hostels, reisbureaus, reisgidsen, reizen naar chicago

links


Hotels in Chicago

 Booking - Hotels in Chicago  -  Hotelgids Chicago
Populairste wijken in Chicago : Chicago Loop, Gold Coast, Grant Park, Lincoln Park, Magnificent Mile

 Club Quarters, Central Loop ***
111 West Adams Street, IL 60603 Chicago
Club Quarters, Central Loop is een privaat, full-service hotel op de hoek van de straten Adams Street en Clark Street, naast het beroemde "Rookery Building" en in het centrum van de Central Loop, enige minuten van Michigan Avenue vandaan. Het ligt op korte afstand van het "Symphony Center", het "Art Institute", het "Board of Trade", de "Sears Tower", de "River Front" en "Grant Park".
Het hotel beschikt over het "Elephant and Castle Restaurant", een leuke Engelse Pub waar traditionele Britse gerechten worden geserveerd, zoals een "British Pub Steak".

 

Parken in Chicago

 Chicago Park District
Ga voor meer informatie over het meer dan 7300 hectare grote parklandschap van het Chicago Park District, de 552 parken, 33 stranden, negen musea, twee wereldklasse wintertuinen, 16 historische lagunes, 10 vogelparken en dierentuinen, duizenden speciale evenementen, sportprogramma's en entertainmentprogramma's, naar de rubriek 'events (evenementen).

Reisbureaus / Reisorganisatie Incento
Gespecialiseerd in treinreizen door Amerika. Tours van 5 tot 7 dagen inclusief hotelverblijf en excursies. AMTRAK treinreis over een spectaculair traject met slaapaccommodatie en maaltijden aan boord.
 Jan Doets America Tours  -  Amerikaspecialist
 Ravenair Adventure Airtravel
 Special Traffic  -  o.a. autorondreizen
 Travelhome  -  Amerika-specialist

 Bike Chicago  -  Fietsen in Chicago / Skaten in Chicago
 Chicago River Canoe & Kayak  -  The Great Outdoors, Right Next Door

Reisgidsen Chicago / Reisliteratuur

 Bruna  -   

 Merian live / Chicago en de Grote meren 
Door Bernd Wagner & H. Wagner
Chicago en de Grote Meren ontdekken en beleven. Aan het strand, uitgaansleven, eten, drinken, overnachten,
Wandelingen, excursies, bezienswaardigheden.
Paperback; 120 Pagina's; Centrale Uitgeverij Deltas; ISBN10: 902438141X; ISBN13: 9789024381418

Vervoer / Hoe kom ik in Chicago

 Luchthaven Chicago  -  O'Hare Airport [ Fly Chicago ]
Een van de drukste luchthavens van de VS.
 Luchthaven Chicago  -  Midway International

 Vliegtickets - goedkoop vliegen naar Chicago
Diverse aanbieders, prijsvergelijking mogelijk

 Openbaar vervoer in Chicago  -  Chicago Transit Authority

 Kaarten / Plattegrond van Chicago


Links

 Toeristenbureau Chicago  -  Chicago Convention & Tourism Bureau
Chicago is een businesscenter, met een gevarieerde, 'krachtige economie. Het is ook een toeristisch centrum met wereldberoemde winkels, restaurants, musea, architectuur, theater, muziek en meer. Of het nu voor zaken is of om er even uit te zijn.... Chicago is daar de stad voor.

 Adler Planetarium  -  eerste planetarium op het westelijk halfrond
Het planetarium werd opgericht door Max Adler, een filantroop. Naast twee planetariumtheaters, omvat het 't oude Sky Theatre en het met de nieuwste snufjes uitgeruste Zeiss Planetarium. Er is ook een museum over astronomie gevestigd.
 Art Institute of Chicago [ kunstinstituut Chicago ]  -  school ťn museum
Je kunt hier je eigen online museum creŽren!
 Chicago Park District  -  Openbaar groen in Chicago
Ontdek de geneugten van de schatten van het Chicago Park District! Het Chicago Park District beheert meer dan 220 prachtige faciliteiten in de stad - de meeste kunnen als gastheer optreden voor je volgende evenement.
Auditoria, honkbal, boksen, hondvriendelijke lokaties, fitnesscentra, golfbanen, gymnastiek, sportscholen, inlineskaten, vergaderruimtes / aula, Paden (joggen / lopen / fietsen), indoorvoorzieningen voor zwemmen, buiten-zwembad, tennisbanen, enz.
 Civic Opera House  -  operatheater aan North Wacker Drive nr. 20
Het operagebouw heeft een Art deco- en Art Nouveau-interieur. Op deze plek geeft de Lyric Opera van Chicago haar voorstellingen.
 Field Museum
De terreinen van de antropologie, botanie, geologie, paleontologie en dierkunde combinerend, maakt het museum gebruik van een interdisciplinaire benadering bij het vergroten van de kennis over het verleden, heden en de toekomst van de fysieke aarde, de planten, dieren, mensen en hun culturen.
 Grant Park  -  zie Chicago Park District
 John G. Shedd Aquarium
Het Shedd Aquarium, geopend in 1929, is een van de oudste openbare aquaria in de wereld. Shedd heeft een rijke geschiedenis. Zijn geschiedenis overspant decennia en is door mensen zoals jij opgezet.
 John Hancock gebouw  -  vernoemd naar staatsman John Hancock
 Lincoln Park
Lincoln Park is een park op Chicago's oever aan Lake Michigan. Het park is het meest bekend vanwege de gratis dierentuin.
 Lincoln Park Zoo [ dierentuin Chicago ]
Lincoln Park Zoo is de dierentuin van ons allemaal. En hoewel het tot de oudste dierentuinen in het land (in 1868 opgericht) behoort, is het ook een van de meest moderne - een leider in wildlife conservation, het gemeenschapsonderwijs en recreatie.
 Magnificent Mile
Er is altijd iets te beleven op de Magnificent Mile! Of je nu plezier zoekt voor het hele gezin, wilt winkelen en met vrienden ergens iets wil drinken of een romantisch uitje voor twee, de Magnificent Mile heeft het hele jaar door seizoensgebonden evenementen en speciale gebeurtenissen voor je in petto.
Geniet van gratis speciale evenementen open voor alle publiek, intieme bijeenkomsten met ontwerpers op retailers, exclusieve proeverijen bij lokale restaurants en speciale activiteiten tijdens culturele attracties.
 Millennium Park 
Millennium Park ligt in het hart van het centrum van Chicago. Het wordt begrensd door Michigan Avenue naar het westen, Columbus Drive in het oosten, Randolph Street naar het noorden en Monroe Street in het zuiden.
Het park is dagelijks geopend van 6:00-23:00. De toegang is altijd gratis.
 Museum Campus [ museumkwartier van Chicago ]
De Museum Campus in het centrum van Chicago is de thuisbasis ot drie van Chicago's meest geliefde musea: The Field Museum of Natural History, Het Shedd Aquarium en het Adler Planetarium. Andere internationaal gerenommeerde instellingen zijn het Museum van Hedendaagse Kunst, het Museum van Wetenschap en Industrie en het Art Institute of Chicago.
 Museum of Science and Industry [ Wetenschapsmuseum / Industriemuseum ]
 Navy Pier 
Gelegen aan het Meer van Michigan, net ten oosten van Chicago's Downtown, is de Navy Pier al sinds de opening in 1916 een Chicago bezienswaardigheid. Omdat de Pier tijdens een groot deel van de jaren 1970 en 1980 in onbruik raakte, begonnen de staat Illinois en de stad Chicago aan een gezamenlijk plan waarbij, in 1989, het eigendom en beheer van de Pier werd overgeheveld naar de Metropolitan Pier and Exposition Authority, dezelfde instantie die toezicht houdt op Chicago's McCormick Place.
De nieuwe eigenaar nam direct actie en toverde Navy Pier om tot een van Amerika's meest unieke recreatie en expositiefaciliteit. Navy Pier omvat nu een unieke collectie van restaurants en winkels, in aanvulling op ongeŽvenaarde recreatieve en tentoonstellingsfaciliteiten - in dat een omgeving als geen ander.
 Sears Tower
Was van 1973 tot 1997 het hoogste gebouw ter wereld; daarna het hoogste gebouw in Noord-Amerika
 Six Flags Great America
 Standard Oil Building
 Universiteit van Chicago

 Chicago Landmarks  -  bezienswaardigheden in Chicago
 Forgottenchicago.com  -  Het vergeten Chicago

Cuisine - Amerikaans eten

 Metromix - Chicago Tribune 
Restaurants in Chicago. Verder clubs, bars, entertainment en nachtleven in Chicago

 Culinary Historians of Chicago (culinaire geschiedkundigen uit Chicago)
Educatieve organisatie die zich inzet voor het bestuderen van de geschiedenis van eten en drinken in menselijke culturen.

Geschiedenis van de stad Chicago

 Chicago History Museum [ Geschiedenismuseum Chicago ]
Het Chicago History Museum staat op het kruispunt van Amerika's verleden en toekomst. Als je in Chicago woont of er een bezoekje aan brengt en benieuwd bent naar het verleden, heden en de toekomst van Chicago, dan zou het museum je eerste stop moeten zijn.
 Chicago Historical Society [ Historische vereniging van Chicago ]
De Chicago Historical Society is een door particulieren gesponsorde onafhankelijke instelling die zich bezig houdt met het verzamelen, interpreteren en publiekelijk presenteren van de rijke multiculturele geschiedenis van Chicago en Illinois (naast een aantal geselecteerde delen van de Amerikaanse geschiedenis) middels tentoonstellingen, programma's, onderzoekscollecties en publicaties.
 Digitaal archief van de staat Illinois

Muziek, Kunst en Cultuur, Evenementen

 Chicago Symphony Orchestra
Geldt als een van de 5 beste en mooist klinkende ter wereld.
 Grant Park Music Festival 
Het Chicago Park District en het Chicago Departement voor Culturele Zaken presenteren het Grant Park Music Festival. De gratis concerten beginnen in de zomer overwegend van woensdag t/m zondag en duren tot in de herfst. De meeste concerten worden gehouden in de Petrillo Music Shell in het hart van de 'voortuin' van de stad, Grant Park.
 Jazz Age Chicago
  Lyric Opera of Chicago
Een van de bekendste operagezelschappen in de Verenigde Staten.
 Openbare bibliotheek van Chicago

 Pitchfork Music festival (jaarlijks)

 

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20140123 Birchwood Studios