Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

VAKANTIE IN PERU  >  ZA

Peru is de bakermat van het oude Inca-rijk.

Departmenten in Peru [ departamentos }: Amazonas, Ancash, Apurimac, Arequipa, Ayacucho, Cajamarca, Cusco, Huancavelica, Huanuco, Ica, Junin, La Libertad, Lambayeque, Lima, Loreto, Madre de Dios, Moquegua, Pasco, Piura, Puno, San Martin, Tacna, Tumbes, Ucayali

Constitutional province : Callao.

Steden in Peru: Lima, Trujillo, Chiclayo, Arequipa, Callao, Piura, Iquitos, Cuzco), Huancayo en Ilo.

Belangrijke bezienswaardigheden in Peru :Nazca [mysterieuze Nazca-lijnen], Titicameer, Andeshoogvlakte, Cuco [Inca-hoofdstad], Machu Picchu [verloren Incastad]

Hoofdstad van Peru : Lima.


autoverhuur, hotels, reisbureaus, reisgidsen, reizen naar peru

links


AutoverhuurHotels Peru

 Accor Hotels in Peru 

 [ ebookers ]

Expedia.nl 

Reisbureaus / Reisorganisatie

  KRAS reizen naar Peru  -  Rondreizen Peru
O.a. Mystiek peru. Rondreis met o.a. Nazca, Arequipa, Cañon del Colca, Titicacameer, Cuzco en Machu Picchu.

 FOX Vakanties Peru  -  Groepsrondreizen Peru

 Kuoni  -  Peru
In deze reis zijn alle bestemmingen opgenomen die Peru het welverdiende label 'top' bestemming bezorgen. Deze reis voert door eeuwen geschiedenis, maakt een duizelingwekkende duik in het pre-Columbiaanse verleden, neemt u mee naar mysterieuze oorden en laat u de schatten zien van antieke culturen.
Highlights Peru : Lima, Machu Picchu, Cuzco en Titicaca meer.

Djoser Wandel - wandelreis Peru  -  Wandelen met Djoser
Tijdens de wandelreis door Peru maken we wandelingen in de Colca Canyon en lopen we de alternatieve vijfdaagse Inca Trail naar Machu Picchu. Een bezoek aan Cusco en het Tititacameer bij Puno staan ook op het programma. Je maakt kennis met de prachtige natuur en interessante cultuur met koloniale steden. De reis wordt afgesloten in de jungle van de Amazone, waar we onder begeleiding van een gids tochten per kano en te voet maken. 

 Koning Aap Reizen  -  Peru, Land van de Inca's 
Het hoog in de Andes gelegen Peru is voornamelijk bekend om zijn indrukwekkende Incaruïnes van de verborgen stad Machu Picchu. Maar wist je dat je hier ook pre-Columbiaanse culturen zoals die van de Nazca's, Paraca's en Colla's aantreft? Landschappelijk gezien kent het land ook vele variaties: van de gortdroge en praktisch uitgestorven woestijngebieden aan de kust tot de besneeuwde bergtoppen in de Andes en het vochtige groen van de Amazone in het oosten.

Sawadee - Reizen naar Peru

 Koning Aap Reizen  -  Peru en Bolivia 
Een tocht door de overweldigende natuur van de Andes en de woestijngebieden aan de kust. Grillige canyons, kleurrijke rotsformaties en een enorme zoutvlakte met reuzencactussen zorgen voor een onuitwisbare indruk. In de vele koloniale gebouwen en de gem-leerde, kleurrijke bevolking is de invloed van de Spaanse overheersing en de vroegere Incabeschaving terug te vinden. Deze reis is met recht een hoogtepuntenreis: de mooiste plekken van Peru en Bolivia tussen zeeniveau en ruim vierduizend meter hoogte!

  SNP Wandelreizen 
Het meest gevarieerde aanbod "waar het asfalt ophoudt…". Van lichte hotelwandelreizen tot pittige wildernistrekkings, van groepsreizen begeleid door ervaren reisleiders tot volledig individuele wandelarrangementen.

  Shoestring - Groepsreizen 

 Power Tours  -  spirituele reizen naar Peru

Reisgidsen Peru / Reisboeken over Peru

 Bruna  -   

 Peru / Bolivia  -  K. Meuleman [ Trotter Reisgids ]
Originele, handzame gids met een eigen mening en persoonlijkheid. Voor mensen die individueel willen reizen en niet enkel uit zijn op de traditionele bezienswaardigheden. Vol praktische informatie, maar wel kritische informatie; vol met een heel persoonlijke, zorgvuldige selectie van de beste hotels en restaurants.
Paperback | 479 Pagina's | Terra - Lannoo, Uitgeverij
 Machu Picchu  -  Carol Cumes en Rómulo Lizárraga Valencia
Vele duizenden mensen voelen zich aangetrokken tot de schoonheid van de Andes, de mysterieuze oude steden, de vriendelijke, traditioneel geklede Quechuacampesinos, de met handgeweven goederen overladen marktpleintjes, de graanproducten van de goden, en de altijd aanwezige, levendige musiek uit de Andes. Een bijzonder én spiritueel boek.

Vervoer / Hoe kom ik in Peru

Peru grenst aan Ecuador, Colombia, Brazilië en Chili.

 Luchthaven van Lima  -  Lima - Jorge Chávez Intl. Airport

 Losse vliegtickets Peru / Goedkoop vliegen naar Peru
Diverse aanbieders / prijsvergelijking vliegtickets Peru mogelijk.

 Landkaart van Peru [ Uni Texas  -  Perry-Castañeda Bibliotheek  -  Map Collection ]


Links / Verwijzingen

 
Spaans voor beginners, Spaans voor gevorderden, Spaans voor meergevorderden, en zelfstudiepakket.

 Lima  -  Municipalidad Metropolitana de Lima  -  Hoofdstad van Peru
Lima ligt in het dal van de rivier de Rimac, aan de kust van de Pacifische Oceaan. Samen met het naburige Callao is het de grootste stedelijke agglomeratie van het land met meer dan acht miljoen inwoners.


 Arequipa
In deze plaats in de kustprovincie Islay zijn bij werkzaamheden aan een school twee mummies gevonden. Oudste mummies ooit in Peru gevonden. Dateren uit de tijd van de Chiribaya-cultuur, die zijn hoogtepunt kende can 800 tot 1300 na Christus, een eeuw voor de bloeitijd van de Inca's. Zie b.v. Wikipedia.

 Cusco Departementp
 Huancavelica  -  Gobierno Regional de Huancavelica

 Canyon van Colca
Excursies van uit Arequipa (bezoek hotspots, meerdaagse trektochten).
 Inca Rijk
 Meer van Titica  -  Het grootste meer van Zuid-Amerika
Het westelijke deel van het meer behoort tot Peru, het oostelijke deel aan Bolivia. Het Titicaca-Meer is het hoogste commercieel bevaarbare water in de wereld. Het ligt op een hoogte van 3821 m boven de zeespiegel.
Een legende verhaalt dat de eerste Inca heerser van het eiland Isla del Sol naar de heilige vallei in Peru trok om daar een stad te stichten vanwaar hij zijn toekomstige rijk zou gaan besturen. Dit gebied is ook het centrum van de eens zeer machtige Tiwanaku Cultuur.
Belangrijke plaats = Puno.
 Huaca Cao Viejo  -  lokatie 1600 jaar oude piramide
Vindplaats gemummificeerd lichaam van een voorname moche-vrouw, Señora de Cao, de eerste bekende landvoogdes in Peru. Zie The Huacas del Sol y de la Luna
 Lago di Junín
 Machu Picchu [ verloren Inca-stad ]
 Manu  -  PBS  -  Living Edens  -  Het verborgen regenwoud van Peru
Langs de oostelijke voet van de Andes ligt een grote rode en kronkelende rivier met de naam Manu - de levensader en belangrijkste verbindingsweg van het Manu Biosphere Reserve. Al cascaderend vanaf droge , met gras begroeide plateaus op vierduizend meter naar beneden te stromen, om zich vervolgens op dramatische wijze in een verward nevelwoud van dwergbomen, gigantische begonia's, orchideeën en varens te storten, komt de Manu rivier tevoorschijn in een spectaculaire land vol brulapen, steltlopers, zilverreigers en ara's. Het reservaat biedt ons een bijzondere kijk op de overvloed aan leven in de zeldzame Amazone wildernis.
 Nasca [ mysterieuze lijnen ]

Cuisine - Peruaanse keuken

Proef de plaatselijke gerechten in de chicherías en picanterías. Etnische koken komt vaker voor in de hooglanden.

 De smaak van de jungle
Artikel van Alex Tieleman in Het Parool van 27 juli 213 over de laatste culi-trend in de Peruaanse volkskeuken.
Hij verwijst voor Peruaans eten in Nederland naar restaurant Sabor Latino Peru (Leidsegracht 68 in Amsterdam).
Wil je naar de bron van het Peruaanse eten zelf, dan is het jaarlijkse gastronomische festival in Lima (september) een aanrader.

 Pisco  -  La Bebida auténtica del Perú  -  Peruaans nationale drank
Soort brandewijn.

 Culinary history of Peru
De geschiedenis van Peruaanse keuken gaat terug tot de tijd van de Inca's en pre-Inca's met hun maïs, aardappelen en kruiden. Later beïnvloed door de komst van de Spanjaarden, en verder door de vraag van de verschillende immigrantengroepen en "mestizajes ". Die groepen bestonden o.a. uit Chinese, Europese, Afrikaanse en Japanse immigranten.

 The Art of Peruvian Cuisine by Tony Custer, Miguel Etchepare [ Photographer ]
Hardcover - March 2003

 Peru For The Gourmet Traveler
Eten en populaire nationale keuken [Ceviche], Populaire drankjes en nationale dranken [Pisco], Beste plaats om te eten [Lima]

Geschiedenis

Peru verklaarde zich op 28 juli 1821 onafhankelijk van Spanje door een alliantie tussen het Argentijnse leger van Jose de San Martín, en het Neogranadine leger van Simon Bolivar.

Voordat de Spanjaarden arriveerden, was Peru het thuis van verschillende Pre-Inca culturen en behoorde later bij het Incarijk. Francisco Pizarro landde in 1532 op de Peruaanse kust. Aan het eind van de jaren 1530 werd Peru een onderkoninkrijk en een belangrijke bron van goud en zilver voor de Spaanse Rijk.

 Geschiedenis van Peru

 Brüning Museum [ Lima ]
Ook wel bekend onder de naam Museo Regional Arqueológico Enrique Bruning de Lambayeque
 Museo Nacional de Arqueología Antropología e Historia del Perú [ Lima ]

Muziek, Kunst & Kultuur, Evenementen

Cumbia Beat Volume II Cumbia Beat Volume II: Tropical Sounds from Peru 1966-1983
Dubbel CD met de roots van chicha. Makkelijker om op te dansen dan salsa.
Vampisoul.

 Cultuur in Peru

Indianentaal quechua.

Het historisch centrum van Lima staat sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

 Kunstmuseum Lima
 Natuurhistorisch museum
 Museum van de Natie
 Sala Museo Oro del Perú Larcomar
 Goudmuseum

 Inca's
De Inca's vormden een indianenvolk dat vanaf de dertiende eeuw in een gebied rondom hun hoofdstad Cuzco in het huidige Peru leefde.

Eerste week november. Zegening natitas. Echte hoofden die door eigenaren in glazen kistjes, op fluwelen kussens of gewoon in een schoenendoos naar het kerkhof van La Paz worden gebracht om daar te worden besprenkeld met wijwater. Hoofdjes bezitten voor eigenaars bovennatuurlijke krachten.

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131113 Birchwood Studios