Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

VAKANTIE SURINAME  >  ZA 


Reisinformatie over Suriname.

Districten in Suriname : Brokopondo, Commewijne, Coronie, Marowijne, Nickerie, Para, Paramaribo, Saramacca, Sipaliwini, Wanica

Steden en dorpen in Suriname : Abina, Groningen, Lelydorp, Marienburg, Moengo, Meerzorg, Nieuw Amsterdam, Nieuw Nickerie, Wageningen.

Hoofdstad van Suriname: Paramaribo


autoverhuur, hotels, reisbureaus, reisgidsen, vakantiewoningen, reizen naar suriname

links


Autoverhuur in Suriname

  Expedia.nl Hotels in Suriname

 [ ebookers ]

Expedia.nl  -  Zeelandia Suites
Ligt aan een van Suriname's populairste pleinen [ zo'n 45 minuten van het vliegveld

Hostels

 Guestgouse Paradiso Inn
Het Paradiso Inn guesthouse ligt in het centrum van Paramaribo, in een nette en rustige omgeving. De comfortabele kamers zijn voorzien van airconditioning, toilet, douche warm en koud stromend water, telefoon en kabel t.v.
 Guesthouse Albergo Alberga

Nationale Parken

 Centraal Suriname Natuurreservaat [ UNESCO Werelderfgoed ]
 Galibi Naturreservaat  -  ligt aan de noordoostkust van Suriname
De typische vegetatie bestaat uit kust en oeverwalbossen. De belangrijkste legstranden voor zeeschildpadden in de West Atlantische Regio komen voor in Galibi.
 Naturpark Brownsberg - 130 km von Paramaribo
Brownsberg staat bekend om zijn pittoreske watervallen en hoogbos natuur. Op een hoogte van 508 meter ligt het Mazaroniplateau met een spectaculair uitzicht over het gebergte en over het Brokopondo stuwmeer.

Reisbureaus / Aanbiedingen 

  Boerenwendel.nl - Suriname
Luxe groepsvakanties.

 Kuoni  -  Suriname
Een fascinerende en complete reis die u langs veel bezienswaardigheden leidt die ongetwijfeld een diepe indruk zullen achterlaten!
Highlights Suriname : Fietstocht door het Commewijne plantagedistrict, Bezoek aan Galibi of Nickerie, Bezoek aan het natuurpark op de Brownsberg en Verblijf in de Danpaati River Lodge in het binnenland.

KRAS reizen naar Suriname 
o  Ontdek Suriname : Rondreis met o.a. de Commewijne-rivier, Brownsberg-natuurpark, Plantage Peperpot, Paramaribo, Fort Zeelandia en het Presidentieel Paleis
o  Boeiend Suriname : Rondreis met o.a. Paramaribo, Galibi, Awarradam, Grandam, Brownsberg-park en een junglewalk en verlenging in Hotel Krasnapolsky inclusief ontbijt

 FOX Vakanties Suriname   -  Groepsrondreizen naar Suriname

 Koning Aap Reizen  -  Magnifiek Suriname 
Suriname is hét land voor de toerist die houdt van onverwachte gebeurtenissen en natuur. Ontdek de jungle per boot en slaap in hangmatten. Bezoek oude plantages en wandel door de hoofdstad Paramaribo. Klets met de bewoners en voel je vooral thuis in dit gastvrije land. Je zult vaak vreemd opkijken tijdens deze reis, want je leest richtingaanwijzers met bekende plaatsnamen als Groningen en Wageningen en tegelijkertijd hoor je de mysterieuze geluiden van het oerwoud.

SNP Actieve reizen
Welkom in de avontuurlijke wereld van SNP, de grootste Nederlandse touroperator gespecialiseerd in actieve reizen naar meer dan 270 reisbestemmingen 'all over the world'.

Shoestring - Hoe ver kan je gaan? 
Reizen door dit land verloopt niet altijd helemaal volgens plan, maar dat maakt het vaak alleen maar leuker. Geniet van lekker eten en leuke marktjes, creoolse en indianendorpen, van boot- en looptochten door de binnenlanden. Geniet van Suriname!
De reizen in Suriname worden begeleid door lokale Surinaams sprekende reisbegeleiders/gidsen.

 Access Suriname Travel  -  duurzaam toerisme
Voorbeeld: Wilt u dagen kanoen door mysterieuze jungle rivieren en de schoonheid oerbos ervaren? Wilt u met jeeps de meest ontoegankelijke savanne's en bossen verkennen en het echte camel trofee gevoel ervaren of wilt u fietsen of rijden door de districten en overnachten in locale guesthouses?
Zie Coesewijne, Galibi, Kabalebo, Kasikasima, Marowijne, Sportvissen, Tebutop, West Suriname, Wonotobo.

Inkomend toerisme

 Bodeco
Dagtours, Adventure Tours, Special Interest, Survival Expeditions
 Rimboe Reizen 
Rimboe Reizen is een jonge en dynamische stichting die het eco-toerisme wil bevorderen.
Rimboe Reizen is gespecialiseerd in georganiseerde reizen naar het binnenland van Suriname. Afhankelijk van het seizoen kunnen wij U door onze jarenlange ervaring veilig brengen naar de mooiste locaties in Suriname: Brownsberg, Galibi, Jodensavanne, Kabalebo, Matapica, Raleighvallen & Voltzberg.
 Sun & Forest Tours Suriname - al meer dan 10 jaar actief in het Toerisme in Suriname
Organiseert een en meerdaagse tours voor toeristen uit met name Europa en de rest van de wereld alsmede ook het Caraibisch gebied. Zij laten toeristen op een verantwoorde wijze al het mooie wat Suriname te bieden heeft te laten beleven.
 Fietsen in Suriname
Vanuit Paramaribo is het mogelijk verschillende dagtochten te maken op de fiets. Kies voor een tocht met
gids en ontdek meer over de historie, cultuur, flora en fauna van Suriname.
 Access Suriname Travel
Access Suriname Travel is opgericht in 1999 en is een van de meest gerenommeerde incoming touroperators van Suriname en de Guyana's en de destination management company van Suriname.
Groepsreizen, individuele reizen, incentive reizen, maar ook b.v. het verhuur van fietsen, auto's, hotels en gidsen kunnen zij voor u regelen.
 Amazingon [ Surinamese tour-operator ]
Specialised in adventurous nature tours in the Guiana-shield region situated in northern South-America. Products range from short excursions to longer expeditions as well as special interest- and theme-packages and dedicated projects. The Guiana-shield, a botanical wonder, is the vast rainforest area between the mouth of the Orinoco in Venezuela and the mighty Amazon in northern Brasil. The borders of the area are formed by the Orinoco, Cassiguiare, Braza, Rio Negro and Amazon rivers and the Atlantic Ocean. The area comprises the Guiana's (French Guiana, Suriname and Guyana), Venezuela east of the Orinoco and Brasil north of the Amazon.
 Arinze Tours
 CrozRootz
Sinds 2002 is CrozRootz een trendsetter op het gebied van verzorgde, actieve en avontuurlijke groepsreizen door Suriname. De reizen voeren naar verschillende bestemmingen in alle uithoeken van Suriname.
 Dagron Tours
 Mets Travel & Tours  -  gevestigd in Paramaribo
Tours, hotel-, transportation- and other travel arrangements for both holiday and business travelers who wish to visit Suriname or the neighboring countries Guyana and French Guiana and the Caribbean.
 Moonlight Jungle Tours Suriname

Reisgidsen Suriname / Reisliteratuur

 Bruna  -   

 Op bezoek in Suriname  -  Karin Bos
Achtergrondinformatie voor kinderen van 9-15 jaar
Suriname is een land in Zuid-Amerika. Het ligt ingeklemd tussen twee grensrivieren: in het oosten de Marowijne en in het westen de Corantijn. Het zuiden grenst aan het Amazone Regenwoud in Brazilië. Surinamers staan bekend om hun heerlijke eten en hun vrolijke lach. Het land heeft een Caribische uitstraling, . ..met Nederlandse invloeden. Suriname is namelijk tot 1975 een kolonie geweest van Nederland. Veel verschillende bevolkingsgroepen leven er op een vriendelijke manier met elkaar samen. Eigenlijk is het een 'smeltkroes van culturen'.
Maar niet alleen de bevolking is bijzonder. Ook het land zelf is superinteressant! Wat denk je van het tropisch regenwoud waar allerlei bijzondere dieren wonen. In de hoofdstad Paramaribo staan veel houten huizen in koloniale stijl. Dat levert een mooi en warm straatbeeld op. Het oude centrum grenst aan de Surinamerivier. Hier kun je aan de waterkant genieten van een lekkere bami!
Wereldreeks Zuid-Amerika; ISBN 9789068324549; KIT Publishers, Amsterdam; Hardcover; 48 p.; 2008; € 14.50

 Wereldwijzer Suriname  -  door Tessa Leuwsha
NBD / Biblion recensie :
Een zeer gedetailleerde reisgids voor Suriname: werkelijk elk onderwerp van enig belang komt aan de orde. Na een voorwoord start de auteur met achtergrondinformatie die met zo'n 100 pagina's loopt van reizen op zich tot geschiedenis, omgeving, flora en fauna. Mooi beschreven is de verscheidenheid aan volken die de auteur recht doet en veel ruimte geeft. Elk volk met zijn eigen geschiedenis en herkomst heeft een plaats. Dan een karrenvracht aan praktische informatie voor de feitelijke bezienswaardigheden worden gepresenteeerd: Paramaribo de hoofdstad eerst van markt naar palmentuin, dan rond de stad met Domburg en Lelystad, het oosten de Commewijne, het westen tot Nickerie en tenslotte het binnenland met o.m. Palumeu en de Marowijne rivier. Een uitstekende gids, met foto's in kleur, kaarten en kaders en een register. Goed verzorgd en onontbeerlijk als doorwrochte achtergrondinformatie en als voorbereiding voor een betekenisvolle reis. Licht herziene druk.
Paperback; 286 Pagina's; Uitgeverij Elmar; 2006; ISBN: 9038917392; ISBN13: 9789038917399

 Solo  -  Tessa Leuwsha
Thema: Orpheus en Euridice in Suriname.
ISBN 9789045701745
Boekbespreking in Trouw 13 juni 2009 door Bas Helleman.
 Waarover we niet moeten praten
Bindel met twintige verhalen van Surinaamse en Antilliaanse schrijvers.
In de Knipscheer, haarlem; 215 blz; ISBN 9789062655854.

Vakantiewoningen / Appartementen

 Palma Rina Appartementen
 Edesse  -  suites & apartments centrum Paramaribo
 Tranelite.com  -  apartment complex Noord-Paramaribo

Vervoer / Hoe kom ik in Suriname

Suriname grenst aan Frans Guyana, Brazilië en Guyana.

Andere mogelijkheden naast Amsterdam om naar Suriname te vliegen

Via Parijs [ Air Caraibes, Air France ]
Vanuit Amsterdam per vliegtuig, bus of trein naar Parijs. Om vervolgens verder te vliegen naar Frans Guyana, een land dat aan Suriname grenst. Vanuit de hoofdstad Cayenne kun je per lijnbus over land naar Suriname reizen.
Afgezien van de extra tijd en gesjouw, hierbij niet de kosten vergeten van eten, drinken, taxikosten en mogelijke overnachting.

Via Aruba of Curaçao
De SLM vliegt vanaf Aruba en Curaçao naar Paramaribo. Voor mensen die voor of na een verblijf in Suriname nog een strandvakantie wilt inlassen.

Via de VS
Vanuit de Verenigde Staten [ Miami ] kun je via Curaçao, Aruba of Port of Spain [ British Airways en Delta Airlines ] naar Suriname vliegen. Prijzen liggen hier vaak overigens véél hoger dan de direkte vluchten vanuit Amsterdam, zelf bij een combinatieticket.

Er zijn ook vliegverbindingen naar Parimaribo vanuit Belem in Brazilië, Port-of-Spain in Trinidad en Georgetown in Brits Guyana.

Alles overziend lijkt de directe verbinding tussen Amsterdam en Paramaribo de beste optie als je afgaat op de prijs bij vroegboeking en het ongemak via andere routes in beschouwing neemt. Moet je op stel en sprong weg, zit je aan Nederlandse vakantieperiodes vast of data rond belangrijke feestdagen dan betaal je de hoofdprijs. Dan is het reizen via via zeker een optie, maar vergt een hoop uitzoekwerk.

 Luchthaven Paramaribo  -  J.A. Pengel International - Zanderij

    -  vliegtickets naar Paramaribo

 Losse vliegtickets Paramaribo / Goekoop vliegen naar Paramaribo
Diverse aanbieders, prijsvergelijking vliegtickets paramaribo mogelijk.

Suriname bezit de restanten van de voormalige Lawaspoorweg (enkelvoudig spoor) van Onverwacht naar Brownsberg (oorspronkelijk van Paramaribo naar Dam), die sinds de jaren 1980 niet meer in gebruik is, plus de spoorlijn van Apoera naar het Bakhuisgebergte (100 kilometer 'van nergens tot nergens'), aangelegd in 1976, welke nooit in gebruik genomen is.

 Roads in Surinam  -  Stratengids Suriname [ in Suriname wordt links gereden! ]

 Vervoer over water is het belangrijkste transport in Suriname

 Landkaart van Suriname [ Uni Texas - Perry-Castañeda Bibliotheek - Map Collection ]


Links / Verwijzingen

 Suriname online Tourist Guide
Places to Stay, Things to Do & See, General Information, Tour Operators, Photo Gallery, Map, Weather, Links

 Kabinet van de President van de Republiek Suriname

 Paramaribo  -  hoofdstad van Suriname

 Brokopondo Distrikt
 Commewijne  -  Commewijne.net
District Commewijne staat bekend om z'n oude plantages zoals Meerzorg, Peperpot, Alliance en Marienburg. Verder zijn er ook vissersdorpen zoals Pomona, Johanna Margaretha, Rust en Werk. Deze plantages bevinden zich zowel aan de linker als de rechterovere van de Commewijne river en zijn nog steeds bewoond. In hun hoogtijdagen speelden al deze plantages een belangrijke rol in de Surinaamse economie. Commewijne heeft nu een inwonersaantal van ongeveer 20.600 mensen.
 Coronie  - Coronie.nl
 Marowijne  -  in het uiterste noordoosten van het land
In het noorden wordt Marowijne het begrensd door de Atlantische Oceaan en in het oosten door de gelijknamige rivier de Marowijne [ grensrivier met Frans-Guyana ]. De hoofdplaats van Marowijne is Albina.
Ressorten in Marowijne : Albina, Galibi, Moengo, Moengotapoe, Patamacca en Wanhatti.
 Nickerie  -  Nickerie.net [ Gateway naar Nickerie ]
District in het noordwesten van Suriname, aan de monding van de rivier de Corantijn [ grensrivier tussen Suriname en Guyana ].
Ressorten in Nickerie : Groot Henar, Nieuw-Nickerie, Oostelijke polders [ Longmay, Paradise, Klein Henar en Hamptoncourt ], Wageningen en Westelijke polders [ Van Drimmelen, Zeedijk en Corantijn ].
 Para  -  Onverwacht is de hoofdplaats van Para
Ressorten : Noord-Para, Oost-Para, Zuid-Para, Bigi Poika en Carolina.
Bekende plaatsen zijn Zanderij, Republiek, Onverdacht, Berlijn en Cola Kreek. De vele zoetwaterkreken maakt het disctrict aantrekkelijk voor toeristen.
 Paramaribo Distrikt
Het district paramaribo bestaat uit de stad Paramaribo en de directe omgeving en ligt ingeklemd tussen de districten Wanica in het westen en Commewijne in het oosten, en de monding van de rivier de Suriname in het noorden.
Het district bestaat uit twaalf Wijken / ressorten : Beekhuizen, Blauwgrond, Centrum, Flora, Latour, Livorno, Munder, Pontbuiten, Rainville, Tammenga, Weg naar Zee en Welgelegen.
 Saramacca - ligt halverwege de Atlantische kust in het noorden van Suriname
Saramacca is vooral bekend door zijn vogels. Van over de hele wereld komen hier ornithologen en vogelaars naar toe om Toekans, Papegaaien en Rotshanen te bekijken en te bestuderen. De hoofdplaats is Groningen. Andere belangrijke plaatsen zijn Batavia en Boskamp.
Ressorten : Calcutta, Groningen, Jarikaba, Kampong Baroe, Tijgerkreek en Wayamboweg.
 Sipaliwini  -  het grootste district van Suriname, dat zo'n 80% van het land omvat
Sipalwini ligt in het zuiden van de republiek en grenst in het westen aan Guyana [ langs de rivier de Corantijn ], in het zuiden aan de Braziliaanse staten Pará en Amapá enin het oosten aan Frans-Guyana [ langs de rivier de Marowijne ].
Ressorten : Boven-Coppename, Boven-Saramacca, Boven-Suriname, Coeroenie, Kabalebo en Tapanahoni.
Plaatsen in Sipaliwini : o.a. Apetina, Apoera, Bakhuis, Bitagron, Pokigron, Kajana, Kamp 52, Pelelu Tepu, Cottica, Anapaike, Benzdorp, Kwamalasamutu, Nieuw Jacobkondre, Aurora, Boto-Pasi, Goddo, Djoemoe en Pontoetoe.
 Wanica  -  het district ligt direct ten zuidwesten van Paramaribo
In het uiterste noorden grenst het enkele kilometers aan de Atlantische Oceaan. De hoofdplaats van Wanica is Lelydorp.
Resorts in Wanica : De Nieuwe Grond, Domburg, Houttuin, Koewarasan, Kwatta, Lelydorp en Saramaccapolder.

 Albina  - hoofdplaats district Marowijne
Albina ligt zo'n 140 kilometer ten oosten van Paramaribo aan een bocht van de Marowijnerivier, tegenover Saint-Laurent-du-Maroni in Frans-Guyana.
 Apoera  -  Apoera in het district Sipaliwini
 Groningen  -  hoofdplaats van het district Saramacca aan de linkeroever van de Saramaccarivier
In 1790 werd op deze plaats een vijfhoekig fort gebouwd, dat door gouverneur Jan Gerhard Wichers Groningen werd genoemd, naar zijn geboorteplaats. Aan de overkant van de rivier werd een leprakolonie aangelegd, Voorzorg genoemd.
 Lelydorp  -  hoofdplaats van het Surinaamse district Wanica
Lelydorp ligt aan de Indira Gandhiweg van Paramaribo naar Zanderij, op circa 18 kilometer ten zuiden van de hoofdstad. Zie o.a. Lelydorp.net
 Marienburg  -  voormalige suikerplantage in het Surinaamse district Commewijne
 Moengo - bauxietstadje in het district Marowijne
Zie o.a. Moengo Online [ ontmoetingsplaats voor dorpsgenoten & iedereen die zich gebonden voelt met Moengo ].
 Meerzorg  -  district Commewijne op ca. 2 kilometer van Paramaribo
Meerzorg wordt middels een veerdienst en de Jules Wijdenboschbrug met Paramaribo verbonden.Oorspronkelijk was Meerzorg een plantage.
 Nieuw Amsterdam  -  district Commewijne
Nieuw Amsterdam ligt aan de samenvloeiing van de Suriname- en de Commewijnerivier. De veerboot die vanuit Paramaribo de plantages aan de Commewijnerivier aandoet, legt altijd eerst aan bij Nieuw-Amsterdam.
 Nieuw Nickerie  -  grensplaats en hoofdplaats van het district Nickerie
Naar inwonertal de tweede plaats van Suriname en gelegen op de linkeroever van de rivier de Nickerie. Heeft een veerverbinding met de Guyanaanse plaats Springlands. Zie Nickerie.info.
 Wageningen  -  district Nickerie, gelegen aan de rivier de Nickerie

 Awarradam [ Eiland ]
 Bergketens Suriname
De grote bergketens van Suriname bevinden zich alle in het district Sipaliwini, t.w. het Wilhelminagebergte met de Julianatop [ 1230 m ], het Van Asch van Wijckgebergte met de Ebbatop [ 720 m ], het Bakhuisgebergte met zijn grote bauxietvoorkomens, de Emmaketen met de Hendriktop [ 1080 m ], het Eilerts de Haangebergte, het Lelygebergte, het Oranjegebergte en het Nassaugebergte.
 Eilerts de Haan-gebergte
Genoemd naar een Nederlandse ontdekkingsreiziger uit de 19e eeuw.
 Frederiksdorp  -  plantagedorp aan de Surinamerivier
Voormalige plantage
 Jodensavanne  -  met voormalig Joods dorp
De Jodensavanne dankt haar naam aan de Joden die zich rond 1650 op deze zandgrond vestigden. Dit voormalige Joodse dorp, waar de resten van de oudste synagoge van Noord- en Zuid-Amerika als mede een kerkhof met vele graven staan, was tot voor kort een begoeide ruine.
 Julianatop  -  hoogste punt in Suriname [ 1280 m ]
 Kajana  -  dorp van de Saramaccaner, de grootste stam der Maroons.
 Oranjegebergte [ Wilhelminagebergte ]
 Prof. Dr. Ir. W.J. van Blommestein Meer

 Coppenamerivier 
 Corantijnrivier  -  vormt de (omstreden) grens met Guyana
Suriname beschouwt de linkeroever van de Corantijn als grens, terwijl Guyana het midden van de rivier als grens.
 Sipaliwinirivier 
 Surinamerivier 
 Tapanahonirivier

 Birds in Surinam [ vogels in Suriname ]
It shares many of its 680 bird species with its neighbouring countries [ Brazil, Venezuela, Guyana and French Guiana ]. Its is still for the most part covered with tropical rainforest. A watershed in the south, covered with savanna and rainforest, separates it from the Amazon Bassin. The west and east frontiers are formed by rivers and to the north is the Atlantic ocean.
 Chamber of Commerce  -  Kamer van Koophandel Suriname
 Kirpalani  -  Department Store in Paramaribo
 Nieuws uit Suriname  -  Parbo Daily 
 Nieuws  -  Dagblad Suriname  -  dagelijks nieuws
 Nieuws  -  Guyana Chronicle
 Radio in Suriname  -  ABC Suriname
 Nieuws  -  Stabroek News
 STINASU  - Foundation for Nature Conservation in Suriname
Leading and authoritive nature protection organization.
 TV Suriname  -  ATV
 TV Suriname  -  Suriname TV

 Universiteit - Anton de Kom Universiteit van Suriname

Cuisine - Surinaams keuken

Javaanse keuken, creoolse keuken, Chinese keuken, Hindoestaanse keuken + Nederlandes invloeden zijn populair. Bieren rum zijn populaire alcoholische dranken.

Blauw vierkantje - illu Recipes from the Surinam Kitchen [ Recepten uit Suriname ]

Geschiedenis van Suriname

Aan het einde van de Tweede Engelse Oorlog in 1667 werd in het Verdrag van Breda vastgelegd dat de Nederlandse kolonie Nieuw Nederland (het huidige New York), geruild zou worden met het destijds Britse Guyana, een gebied dat overeen stemde met het huidige Suriname en Guyana.

 Suriname's geschiedenis  -  Wikipedia
Prehistorie, Arawak-cultuur, Andere stammen, Karibentijdperk, Kolonisatie, Nederlands Guiana en Nieuw Amsterdam,
Plantagelandbouw en de Bakabusi Nengre, Arriverende groepen Europeanen, Suriname ten tijde van Napoleon, 19e eeuw: slaven en vrijen, Begin 20e eeuw.
 Surinaams Museum  -  gevestigd in het Fort Zeelandia
Fort Zeelandia kreeg deze naam toen het in 1667 werd veroverd door de Zeeuwse admiraal Abraham Crijnssen. Het is de plek waar de eerste kolonisten het land binnenkwamen en is derhalve het begin geweest van het ontstaan van Suriname zoals we het nu kennen. De ligging aan de Surinamerivier heeft niet alleen historisch belang, maar zorgt ook nu nog voor een prachtig uitzicht vanaf de bastions van het Fort.
In het museum krijgt U een beeld van de rijke historie van het Fort en die van Suriname.

 Amerindians of Suriname
 Een Don Juan in de West - Jacco Hogeweg
Het reisverslag 1792-1794 van de omzwervingen van koopmanszoon Pieter Groen, waarbij hij ondermeer de Hollandse bezittingen aan de Wilde Kust van Guyana bezoekt: berbice, Demarara en Suriname.
Toelichtende hoofdstukken van Jacco Hogeweg.
 Reize naar Surinamen en door de binnenste gedeelten van Guiana [ Project Gutenberg ]
Reisverslag uit het einde van de 18de eeuw door John Gabriël Stedman, 1744-1797.
 Sarnami hindostani 1920-1960.
Worsteling, identiteit en gemeenschapsvorming in Suriname
Met het stoomschip Lalla Rookh kwamen in 1873 de eerste immigranten uit Brits-Indië in Suriname aan om er als contractarbeiders het plantagewerk te doen dat voorheen door slaven werd gedaan. 50 jaar later waren de contracten verlopen en daar begint het boek.
Door Gharietje G. Choenni en Chan E.S. Choenni
Uitgegeven door KIT Publishers. Besproken in Het Parool van 9 januari 2013 door John Jansen van Galen.

Muziek, Kunst & Cultuur, Evenementen

 Saramaccanvolk

 ANDA Suriname  -  Website over Surinaams cultureel erfgoed
Met nieuws van, over en uit Suriname.
 Sranan Tongo / Sranang - Surinaamse taal - volkstaal

 Music of Suriname  -  kaseko muziek

 Creooolse winti muziek / hindoe muziek

 

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131124 Birchwood Studios