Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

CREATIEVE VAKANTIES  >  SPECIALS reisbureaus / reisorganisaties, reisgidsen / reisboekenReisbureaus / Reisorganisaties

 Amsterdam  -  zelf zeep maken bij La Savonnerie
La Savonnerie is een ambachtelijke zeep makerij annex winkel die te vinden is in het hartje van Amsterdam, de Jordaan. Een bezoek aan deze lekker geurende winkel is beslist de moeite waard. Hier vindt u zeep in talloze kleuren, geuren en vormen. Op bestelling is het mogelijk om in de zeep een persoonlijke tekst, naam of logo te laten drukken.
 Drenthe  -  Atelier dell'Arte  -  vakantiecursussen en workshops
Voor beginners en gevorderden onder meer de volgende vakantiecursussen en workshops: Beeldhouwen, Boetseren, Mallen maken en afgieten, Tekenen / Schilderen / Aquarelleren, Trommelworkshop.
Atelier dell' Arte is sinds 1992 een centrum voor beeldende kunst en organiseert het gehele jaar door tal van activiteiten. Creativiteit in alle facetten is hierbij het uitgangspunt.
Gelegen in de zuidwesthoek van het oude Drenthe, in de nabijheid van Havelte en Diever en Dwingeloo biedt Atelier dell' Arte een sfeervol onderkomen aan onder andere vakantiecursussen, workshops, exposities en een beeldentuin. Een uitgesproken inspirerende plek voor een creatief verblijf.
 Friesland, Engelum  -  Consort 99
U kunt in een koor zingen, of in een orkest spelen, muziek componeren in groepsverband of tekenen en schilderen. Kortom, van een creatieve vakantie genieten!
Engelum is één van de dorpen van Menaldumadeel, een plattelandsgemeente gelegen aan beide zijden van de A31. Dertien dorpen omvat deze gemeente. Het één nog mooier dan het andere. Stapt u maar eens op de fiets en rijdt u van Engelum naar Menaldum, Slappeterp, Schingen, Dronrijp, via het fietspad langs het van Harinxmakanaal naar Deinum, Marssum met z'n prachtige Poptaslot en weer naar Engelum!
 Gelderland, Gendt  -  Werkplaats Cambium  -  workshops / beeldhouwvakantie
Een ontspannende beeldhouwvakantie voor beginners en gevorderden, waarin je helemaal tot rust kunt komen, met naar wens gezamenlijke ochtendmeditatie, natuurwandelingen langs de rivier, kampvuur, zwembad, massage en ontspannend lichaamswerk.

 Borovany  -  Creatieve workshopvakanties in Tsjechië
Theater, Dans, Beeldende kunst, muziek of gewoon heerlijk verblijven in een creatieve sfeer.
Vanuit Borovany zijn vele beroemde Zuid-Boheemse bezienswaardigheden onder handbereik:
kloosters en kastelen, pittoreske dorpen en stadjes, prachtige natuur met uitstekende wandel- en fietsroutes en je bent dichtbij het stroomgebied van de Moldau.
 Ontdek Normandië met penseel  -  schilderlessen op Chateau Le Nouillon [ jun-okt ]
Monet, Renoir, Seurat en Sisley gingen u voor. Door de eeuwen heen heeft normandië kunstenaars voortgebracht en aangetrokken. Zij lieten zich inspireren door het charmante landschap met talrijke riviertjes en 'bocages'. De omgeving: prachtige stranden met de befaamde badplaatsen Deauville en Honfleur, de kliffen van Étretat, Rouen en Parijs op een a twee uur rijden en volop recreatiemogelijkheden, voor paardrijd- en golfliefhebbers [ in Le neubourg is een van de beste banen van het land ].
 Art et Creation  -  schilderen en beeldhouwen met culinair accent in Frankrijk [Auvergne]
Schildervakantie, beeldhouwvakantie in een sfeervolle boerderij in het gehucht St.Bérain, gelegen op 1000 meter hoogte met uitzicht op Gorges d'Allier. De omgeving is bergachtig, landelijk en verstild. Rondom het huis een bloementuin, weide en een terras. Voor het huis stroomt een klein beekje door een ouderwetse wasplaats; ideaal ter verkoeling. In de omgeving bevinden zich diverse mooie dorpjes. Op 20 km afstand ligt het stadje Le Puy en Velay met een rijke historie en wonderbaarlijke vulkanen, kortom de ideale plaats voor een inspirerende cursus met een culinair accent.
 Artedu
Specialist in het organiseren van cursusarrangementen voor particulieren, kleine en grote groepen, voor korte en lange periodes. Vakantiecursussen worden op unieke locaties in Frankrijk gegeven, (Auvergne, Côte Picarde, Provence etc.). Voor bedrijven en instellingen organiseren wij naast de arrangementen in Frankrijk ook dagdelen of weekenden in Nederland en België. Er zijn cursussen op het gebied van tekenen/schilderen, schrijven, fotografie, zang en muziek. Tevens worden culinaire cursussen georganiseerd. Voor bedrijven en instellingen verzorgt Artedu CREAMtrainingen (CREative Active Management development).
 Artizon Vakantie Academie
De Stichting Artizon Vakantie Akademie organiseert creatieve cursussen in Zuid Frankrijk. Artizon beschikt over centra die gelegen zijn in de mooiste valleien van de departementen Ardèche en Drôme Provençale. Het brede aanbod en de hoge kwaliteit van de cursussen bieden de mogelijkheid om optimaal van een onbezorgde en creatieve vakantie te genieten.
 Bleu et Vert  -  creatieve vakanties
Voor beginners en gevorderden, van 16 tot 86 jaar. Voor één of meer weken komt er een groep mensen naar Le Phaux [ Auvergne, Frankrijk ], Wamel [ Land van Maas en Waal, gelderland ] of de Vlieter [varend over het IJsselmeer]: sommigen enthousiast op herhaling, anderen nieuw en benieuwd. Sterk verschillende mensen soms, in leeftijd, afkomst, werk. Ze delen een gemeenschappelijke interesse in tekenen, schilderen, beeldhouwen en de wens er een fijne vakantie van te maken.
 Engel Ateliers in de Avergne  -  Frankrijk, Auvergne
Engel Ateliers organiseert creatieve zomercursussen in de Auvergne (Frankrijk) rondom 18e eeuws boerenlandhuis; Portretboetseren, gipsgieten/mallenmaken en schilderen met acryl . Overnachten in pipowagens aan het meer. Frans Bourgondische keuken. Voor beginners en gevorderden.
 Geen Kunst 
Creatieve vakantie in de Auvergne [ Frankrijk ].
 L'Hexaedre  -  voor bijzondere vakanties in Frankrijk
Gastronomische wandelvakantie/bridgevakantie, tekenen, schilderen enz.
 Kookstudio Udo  -  Koken, kunst en wandelen in Frankrijk.
 Kunsterf  -  7-daagse beeldhouwworkshops in Spanje.
Een week genieten, beeldhouwen, zon, natuur, vrijheid, en lekker eten. In Mas de Mingall, gelegen in het plaatsje L'Ametlla de Mar aan de Middelandse Zee in midden Spanje.
blauw blokje - illu La Calinerie  -  tekenen, schilderen, fotografie
"La Calinerie" is een creatief vakantieverblijf vlak bij de oevers van het Lac St. Agnan, midden in het prachtige natuurpark Le Morvan [ beboste heuvels en schitterende meren ], hartje Bourgondië.

 Le Moulin des Arts  -  Le Moulin de Montfort, Bourgondië, Frankrijk
Lekker een week creatief bezig zijn in het prachtige franse Bourgondië. Dat kan bij Le Moulin des Arts! Op een prachtige privé camping, met een eigen zwemmeertje. Le Moulin de Montmort ligt op slechts een paar kilometer afstand van het dorpje Toulon sur Arroux, een pittoresk Frans dorpje aan oevers van het riviertje de Arroux en even ten Zuiden van het natuurgebied de Morvan in het franse Bourgondië.
 Les Gaillards  -  beeldhouwen / schilderen / tekenen / laatste reis
In het prachtige heuvellandschap 300 km onder Parijs en 40 km voorbij Moulins sur Allier in de Auvergne (detailkaart Michelin nr.69) ligt het huis "Les Gaillards" aan de rand van het kleine dorpje Montcombroux les Mines aan de route Santiago de Compastella. Het dorp ligt in een rustige omgeving met schilderachtige stadjes en dorpjes. Je kunt in deze afwisselende heuvelachtige streek heerlijk wandelen, fietsen, tochtjes met de auto maken of gewoon lekker luieren. Het grote huis is omringd door oude bomen en veel groen. Op het terrein is een zwembad en op loopafstand een zwemmeer.
 Les Sources [ Escouloubre-les-Bains ] - workshops en cursussen
Houdt u van een ruig en onbedorven berglandschap met rivieren, meren en ook de mogelijkheid tot uitstapjes naar het strand, wijngebieden, grotten, Kartharenburchten, middeleeuwse steden en zelfs wintersport mogelijkheden dan bent u bij hier van harte welkom.

Blauw vierkantje - illu Mas Shabanou  -  Provencaals landhuis voor een creatieve vakantie reis aan de Cote d'Azur.
Deze 17e eeuwse Provençaalse Mas, recentelijk naar oude eer en glorie gerenoveerd, biedt sedert 2001 een keur aan mogelijkheden voor hen die toe zijn aan onthaasten, culinair genieten, (leren) schilderen, golfen, kortom voor een ieder die een week of lang weekend onder het azuurblauwe Rivièradak wil leven als God in Frankrijk.
Blauw vierkantje - illu Studio Ggouttieres  -  zomercursussen tekenen en schilderen in Auvergne, Frankrijk 
De studio ligt in het dorpje Gouttières, in de landstreek ''Les Combrailles'', tussen Montluçon en Clermont-Ferrand in district Puy de Dôme.
 Atelier2 
Beeldhouwvakanties van een week in en rond de pittoreske watermolen Moulin de Prézier in de omgeving van de stad Cognac in Frankrijk [ Poitou-Charente ].


 

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131113 Birchwood Studios