Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

KERSTMARKTEN IN BELGIE  >  KM


reisbureaus / reisorganisaties

links


Ontdek de kerstsfeer in Bourgondisch BelgiŽ!
Kerstmarkten en kerstevenementen.


  Busreizen - Kerstreizen 

 Pelikaan Busreizen 

 Booking - Hotels in BelgiŽ  -  Online hotel boeken
Booking is een Nederlands hotelreserveringsbedrijf.

Kerstmarkten in BelgiŽ

 Alden Biesen  -  kerst in het kasteel Landcommanderij Alden Biesen 
Zie evenementen > winter
Trek je, om Kerstmis sfeervol in te zetten, ook nog steeds naar de verre Duitse kerstmarkten? Alden Biesen biedt al vele jaren een uitstekend alternatief, kort bij huis en uniek in zijn soort. Een feeŽrieke verlichting, stijlvolle kerstversiering, prachtige muziek, alle traditionele onderdelen zijn natuurlijk in overvloed aanwezig. Er worden kerstverhalen verteld, rondtrekkende herders met schapen zingen bekende kerstliederen. Bijzonder is de grote overdekte kerstmarkt, waar je alle kerstsnuisterijen en ja hoor, ook glŁhwein en allerlei kersthapjes kan vinden.
Alden Biesen ligt in de provincie Limburg, op het grondgebied van de gemeente Bilzen. Dit bevindt zich in de Euregio, het internationaal gebied tussen Maas en Rijn. De omliggende steden zijn Hasselt, Tongeren, Luik, Maastricht en Aken.
 Antwerpen 
Antwerpen is 'the place to be'. Centraal staan de Kerstmarkt op de Groenplaats, met tientallen gezellige kerstchalets, en uiteraard de ijspiste op de Grote Markt, als 'Een cadeautje van uw Stad'. Programmatie en animatie hebben aandacht voor kinderen en senioren [ Antwerpen Schaatst, Winterwandeling rond de kersstal enz. ]
 Antwerpen  -  Kerst in de provincie Antwerpen
 Bokrijk  -  midwinterevenement
Vlaamse evenemententopper. Een totaalspektakel in het sfeervol verlicht Openluchtmuseum. Bokrijk ligt in de nabijheid van Hasselt en Genk.
 Brugge  -  Winter in Brugge 
Vanaf eind november wordt de Brugse binnenstad tot een stemmige kerstmarkt omgetoverd. Je vindt er naast pakken gezelligheid ook allerlei bijzondere kerstcadeautjes op de Markt en het Simon Stevinplein.
O.a. Kersthappening Oude Sint-Jan in het centrum op wandelafstand van het station. Kerstmarkt met ijspiste; Sneeuwsculpturen en ijssculpturenfestival
 Brussel  -  Europese kerstmarkt  -  tweede weekeinde voor Kerstmis
Traditiegetrouw komen op deze Europese kerstmarkt diverse landen hun kerstgebruiken voorstellen. Dit gaat van kerstversiering over kerstkaarten tot allerlei lekkers dat speciaal voor Kerst wordt klaargestoomd. Er staan ook steeds optredens van koren uit de deelnemende landen op het programma, diverse musici brengen er kerstmuziek ten gehore en zelfs poŽzie en schilderkunst dragen tot de sfeer bij. De avondverlichting en het prachtige kader geven een heel speciaal cachet aan deze traditioneel drukbezochte markt. Deze kerstmarkt dit jaar niet op de Grote Markt, maar in de straatjes tussen de Grote Markt en de Place Sainte Cathťrine.
 Brussel - Winterpret Brussel - Kerstmarkt, reuzenrad, ijsbaan, straatanimatie, draaimolens
Elke winter slaat het hart van Brussel op het ritme van Winterpret. Een feeŽriek decor, een prachtige Kerstmarkt, een verlicht reuzenrad, draaimolens, straatanimaties en natuurlijk de befaamde ijsbaan. Brussel heet u hartelijk welkom!
 Durbuy - kerstmarkt
Tijdens de kerstperiode wordt de stad met kaarsen verlicht en worden (bijna elk weekend) verschillende 'Kerstmarkten' gehouden. Ook wordt er een openluchtijspiste aangelegd.
 Leuven - Leuvense kerstmarkt 
Het Mgr. Ladeuzeplein en Herbert Hooverplein in Leuven zijn dit jaar voor de 16de keer de locatie van de Leuvense Kerstmarkt. Onze standhouders zorgen voor de mooiste kerst - en decoratieartikelen, geschenkjes, bloemdecoraties ,… alles gebracht in een omgeving die helemaal de sfeer van kerstmis uitademt. De bezoeker die houdt van een lekkere keuken zal hier helemaal zijn gading vinden; degustatiekraampjes worden afgewisseld met de traditionele kerstlekkernijen. U kunt er langs de kraampjes kuieren terwijl zachte kerstmuziek op de achtergrond klinkt. Ambachtslui , hobbyisten en kunstenaars tonen hoe zij gestalte geven aan hun eigen creaties, zij staan samen op ons "ambachtenpleintje". De welzijnsorganisaties ontbreken niet op de kerstmarkt; dit is het moment van het jaar om aan andere mensen te denken…
 Lommel - Openlucht Kerstmarkt
't Heeske, Lommel-Heeserbergen, J.F. Willemsstraat 79 - van 16 tot 22 uur - info: Gerard Van Hout - 011/551777
 Luik - Village de NoŽl - kerstmarkt gedurende december 
Het kerstdorp van Luik is ťťn van de grootste kerstmarkten van het land en wordt midden in het centrum van de stad gehouden aan het Place Saint-Lambert. 120 houten chalets, versiering, kruidige geuren, glŁhwein, cadeautjes en optredens van koorgezelschappen en folkloristische groepen. Er wordt veel ambachtelijk werk verkocht zowel lekkernijen als originele cadeaus. De kerstmarkt is een begrip in de omgeving. Gedurende dezelfde periode ligt er ook een ijsbaan bij de kathedraal
 Manderfeld - kerststallententoonstelling Krippana - hele jaar open
In Manderfeld, gelegen in de provincie Luik, tegen de Duitse grens en ten zuiden van de Hoge Venen, is een unieke kerststallententoonstelling die het hele jaar geopend is. Dit jaar is er veel aandacht voor kribben uit Zuid-Amerika. Meer dan 220 keer kan je zien hoe Zuid-Amerikanen de geboorte van Jezus uitbeelden. Er staan ook kribben van kunstenaars. Alle dagen van 10 tot 18 uur. Het bevat kerstkribben uit alle regio's van de wereld, meestal uit kerkelijke gebouwen, kloosters, etc. Tel.: +32 80 548729.
 Oostende - Kiosk-on-ice 
Reeds 8 jaar is Kiosk-on-Ice de absolute publiekstrekker tijdens de eindejaarsperiode met een heuse openlucht ijsschaatspiste en kerstmarkt. Gedurende een hele maand zakken dagelijks duizenden bezoekers af naar het gezellige Wapenplein in het centrum van de stad om er hun kerstaankopen te doen of om er in een unieke sfeer een glaasje te drinken.
In 2002 werd het evenement in een volledig nieuw kleedje gestoken. Er kwam een nieuwe ronde ijsschaatspiste en de opstelling van de kerstmarkt werd nog gezelliger. Inderdaad, als primeur voor BelgiŽ werd rond de kiosk een ronde ijspiste aangelegd (met een buitenomtrek van maar liefst 108 meter). Bovendien wordt deze gehuld in een schitterende sterrenhemel van duizenden lichtjes. Dankzij het aangelegde brugje over de piste naar de kiosk, kunnen de schaatsers hun dorst laven in de gezellige kioskbar met een hartverwarmende glŁhwein of een heerlijke jenever. De vele kraampjes met hun typische kerstartikelen zijn dagelijks open en zorgen voor een knusse kerstsfeer. Gezelligheid zal algauw troef zijn in de winterse Stad-aan-Zee.
 Provincie Limburg - evenementenkalender - zie de maanden november en december
 Provincie Luxembourg - gehele maand december - klik op evenementen
Marchť de NoŽl - Village de NoŽl, Illuminations de NoŽl, Messe de NoŽl et creche vivante, Concert de NoŽl, Merveilles de NoŽ, Nocturne de NoŽl enz in vele dorpjes en stadjes
 Provincie Luik - gehele maand december
Kerstmarkten, kerstdorpen, kerstrommelmarkten, levende kerststallen, kerstverlichting enz. O.a. in BŁllingen (Manderfeld) - Krippana = Tentoonstelling van kerststalletjes, Ouffet - Kerststalletjes route, Spa - Kerststalletjes route, Verviers - Bethlehem van Verviers.
 Somme- Leuze - kerststallenwedstrijd
In de dorpjes die behoren tot de gemeente Somme-Leuze, juist ten westen van Durbuy, wordt op 25/12 de wedstrijd gehouden wie dit jaar de mooiste stal heeft gemaakt. Eťn van de dorpjes die tot de gemeente behoort is Chardenneux, lid van de vereniging van de mooiste dorpjes van WalloniŽ en daar staan in totaal wel 8 mooie stalletjes. Op de dag van de jurering vertrekt men rond 14.30 vanuit de VVV voor Somme-Leuze, Rue de l'Eglise 4 te Heure voor een tochtje langs alle deelnemers. Onderweg is er op diverse plaatsen muziek of iets lekkers te drinken en te eten. Aan het einde van de dag wordt de winnaar bekend gemaakt. De stallen zijn daarna nog te bekijken tot 30/12 maar dan helaas zonder muziek en lekkernijen.

 Kerstspecial Toerisme Vlaanderen
Op de speciale kerstspecial vind je alle tips voor een lekker weekendje romantisch genieten of lekker kerstwinkelen. Met natuurlijk de mooiste kerstmarkten!
Verder alles over Vlaanderen, een verademing voor iedereen die van ontspanning, cultuur en lekker eten houdt. Je kunt gericht zoeken naar informatie, of op je gemak een thema verkennen.


Naar indexpagina kerstmarkten

 

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131207 Birchwood Studios