Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

KERST IN NEDERLAND  >  KERSTMARKTEN


reisbureaus / organisaties

links


 
 Booking Hotels 
Bij Booking, een van oorsprong Nederlandse hotelreserveringssite, zijn veel Nederlandse hotels aangesloten, waaronder de meeste tophotels.

  Busreizen - Kerstreizen 
Effeweg, verzorgd door Gebo Tours en Betuwe Express, supervoordelige busreizen.

 Fletcher Hotelgroup  -  Kerstshop Arrangementen
De Fluweelengrot in Valkenburg aan de Geul is vanaf vrijdag 16 november voor de 10de keer het unieke decor voor de internationale Kerstmarkt Fluweelengrot. Echte oergezellige kerstsfeer gegarandeerd op het best bezochte indoor-kerstevenement van Nederland!

  Pelikaan Busreizen
3-daagse reis kerststad Valkenburg & Maastricht. Gedurende de winterdagen verandert Valkenburg in een sfeervol kerstcentrum met sfeervolle verlichting, kerstbomen, engelenhaar en -met een beetje geluk- ook wat sneeuwvlokken. De twee ondergrondse kerstmarkten in de Fluweelengrot en de Gemeentegrot hebben Valkenburg tot een beroemde kerststad gemaak


Intochten kerstman

 Noordwijk aan Zee  -  Kerstdorp aan Zee
De zesde editie van Noordwijk Kerstdorp aan Zee wordt dit jaar gehouden van 27 november t/m 6 januari 2012. Dan neemt kerstman weer zijn entree in Noordwijk. Het Hof van Holland wordt dan weer omgedoopt tot het huis van de kerstman.
Er is van alles te zien en te beleven in Noordwijk. Of je nu op zoek bent naar leuke bezienswaardigheden, een wintermarkt, ijsplezier, hoogwaardig theater, culinair genot of een stuk bezinning, je treft het in Kerstdorp aan Zee.

Kerstmarkten in Nederland

 Apeldoorn  -  Kerstmis op Het Loo  
Met feestelijk gedekte tafels en groenversiering geeft het museum in de periode rond Kerstmis bezoekers een indruk van driehonderd jaar kerstfeest aan het hof. Daarnaast geeft de eigen Tuindienst van Paleis Het Loo in de week vóór Kerstmis, van ? t/m ? december, in de Stallen demonstraties van het maken van guirlandes, kerstkransen en andere groendecoraties.
De kersttafels zijn op authentieke wijze gedekt, met prachtig damast, glinsterend kristal, ragfijn suikerwerk en geconfijte vruchten. Zowel binnen als buiten het paleis zijn kerstbomen in verschillende stijlen opgesteld.
 Arnhem  -  Rijnhal 
 Bergen in Noord-Holland  -  Kerstmarkt Bergen
Sinds 2005 is Bergen een traditie rijker: een sfeervolle Kerstmarkt in en rond de Ruinekerk die de kersttijd voor Bergen en omgeving inluidt. Met de dag ervoor een exclusieve kerstproeverij in 11 restaurants. Het evenement vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats, in het weekend van 12 en 13 december.
  Bronkhorst, A Christmas Carol
In het schilderachtige stadje Bronckhorst [ nog geen 200 inwoners ] wordt ieder jaar in het weekeinde voor kerst het bekende Dickens-verhaal 'A Christmas Carol' opgevoerd met zang en poppenspelen. De klok wordt 200 jaar teruggedraaid en veranderd het straatbeeld van het Hanzestadje in een levend negentiende-eeuws tafereel. Burgers, boeren en buitenlui wandelen in Dickenskleding over de beklinkerde straten. Er hangt een geur van soep, oliebollen, warme worst en brandend hout. Wees niet verwonderd als je Uriah Heep, Oliver Twist, David Copperfield of Ebenezer Scrooge tegenkomt.
Dickensmuseum, Onderstraat 2, Bronkhorst [Gelderland], tel.: 0575 - 451623
 Dalem bij Kerstlicht 
Dalem ligt aan de noordelijke oever van de Boven-Merwede, recht tegenover de vestingstad Woudrichem en ligt binnen de gemeentegrenzen van Gorinchem.
 De Steeg [ Gelderland ]  -  Kasteel Middachten in Kerstsfeer
Een groot deel van het kasteel is toegankelijk en helemaal in Kerstsfeer gebracht. Houtvuur knappert, een harpiste speelt kerstliedjes en in alle vertrekken brandt de haard. Middachten voelt dan niet als een kasteel, maar een warm en aangenaam huis. Ook de Eetkamer is volledig in Kerstsfeer. De tafel is gedekt voor tien personen, helemaal compleet met familiezilver en al. Het ruikt naar de open haard, de denneappels en boenwas. Alle vertrekken hebben hun eigen decoratiethema. Buiten is er op het voorplein een kerstmarkt.
 Deventer  -  Dickens Festijn 
Het Dickens Festijn op zaterdag ? en zondag ? december vindt plaats in de Walstraat, een pittoreske woon- en winkelstraat in het centrum van Deventer, en de aangrenzende Golstraat en Roggestraat. Niet alleen op straat, maar ook achter ramen en door openstaande deuren komt de romantische sfeer en tijd van Dickens de bezoekers tegemoet. Deftige dames en heren met hoge hoeden flaneren. Zwervers bedelen, boefjes stelen, kinderen zingen. Christmas Carol Singers gaan van deur tot deur. De geuren van punch, houtvuurtjes en gepofte kastanjes vermengen zich. Duizenden kleine lichtjes, huizenhoge kerstbomen en prachtig gerestaureerde panden vormen het decor. Ook de winkeltjes, café's en galerieën in het Bergkwartier zijn open. Lekkernijen zijn volop verkrijgbaar: van Engelse punch tot vers gebakken wafels en Deventer Koek.
 Deventer  -  Kerstmarkt  
Zondag ? december staat de gehéle historische binnenstad van Deventer in het teken van kerst met een omvangrijk kerstprogramma. Onder de titel 'Deventer Kerststad' is er naast het Dickens Festijn op deze zondag op stadsplein de Brink een grote kerstmarkt met 200 kramen. De winkels in de binnenstad zijn open (Kerstkoopzondag). Arresleeën met kerstmannen en laplandfiguren, jachthoornblazers en bijzondere straattheateracts benadrukken de kerstsfeer in de binnenstad. Daarnaast wordt er massaal deelgenomen door koren en muziekverenigingen uit Deventer en omgeving. Ruim 600 muzikanten en koorleden, van jong tot oud, werken deze zondag volop mee aan kerstoptredens in de winkelstraten en concerten in de Grote- of Lebuïnuskerk, de Broederenkerk en de Doopsgezinde kerk in Penninckshoek.
 Dordrecht  -  Kerstmarkt Dordrecht
Meer dan 250 kramen in de oude binnenstad van Dordrecht. De kerstmarkt is goed bereikbaar en er is volop parkeergelegenheid. De meeste van de hiernavolgende attracties zijn de hele kerstmarkt doorlopend te bezichtigen: diverse kerstkoren, winter wonderland, zingende Kerstman,Kkerst Kunst Project, straatartiesten, groot Kerstvuurwerk, kerstmannenorkes, nostalgische kermisattracties, oude Ambachten, diverse kinderattracties' diverse activiteiten in de Grote Kerk en .... gratis presentjes voor alle bezoekers
 Drents Museum 
Een vrolijke kerst met een beestenboel in het museum.
Drents Museum, Brink 1 in Assen
 Giethoorn - Kerstfair 
Wandelen door een heerlijk winters Giethoorn, verlichte bruggetjes, ambachtelijke producten [handgemaakte engelen, kerststukjes en sterren van riet, mos en dennenappels], de geur van Gieterse specialiteiten en uit de schitterende verlichte kerk weerklinken prachtige kerstliederen. Tegelijk met de kerstmarkt is in Giethoorn het verhalenfestival, waarbij in hotels, restaurants en cafë's verhalen worden verteld [WintersGiethoorn]
!Locatie: Hylkemaweg / afslag Giethoorn-centrum.
 Heemskerk  -  Country & Christmas Fair
> 100 exposanten: antiquairs met een zeer gevarieerd aanbod van sieraden tot meubels • Kerstdecoraties, delicatessen en feestelijke en bijzondere dranken • sfeervolle droogboeketten, -bloemen en groendecoraties • serviezen en bestek • (feest)kleding • Feestverpakkingen en -accessoires • bijzondere schilderijen • (Mondgeblazen) kerstballen • cadeau-artikelen en nog veel meer artikelen en accessoires die de decembermaand zo speciaal maken.
Slot Assumburg, Tolweg 9, Heemskerk. Donderdag van 18.00 tot 22.00 uur. Vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 22.00 uur. Zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Toegang 11 Euro. 65+'ers 9,50 Euro en kinderen van 10-16 jaar 6 Euro. Gratis parkeren. Kinderopvang. Zie verder de website
 Hengelo  -  Kerstmarkt op ? en ? november
Expocenter. Van 10.00 tot 17.00 uur. Zie verder de website van Hagen Events
 Heusden  -  ? december ? 11:00 uur - 16:00 uur De Hut in Haarsteeg
Er is van alles te bekijken en te beluisteren o.a. Volksdansen, koor, demonstraties, kinderspeelhoek, knutselhoek. Ook kunt u een gratis huifkarrit met de kerstman maken. En natuurlijk zijn er allerlei hebbedingetjes te koop om de sfeer rondom het kerstfeest te verhogen.
 Maastricht  -  Winterland Maastricht   -  ? november - ? januari
  Noordwijk aan Zee  -  Kerstdorp aan Zee 
Noordwijk aan Zee verandert van 9 december 2006 t/m 6 januari 2007 in Kerstdorp aan Zee. De donkere dagen worden opgelicht door een sfeervol lichtplan en tal van activiteiten die het bezoeken waard zijn. Kerken, theaters, hotels en cafés bieden een gevarieerd aanbod aan concerten, toneelstukken, voordrachten, cabaret, muziek, zang en dans.
 Nijmegen  -  Bijbels Openluchtmuseum -
Ook in het buitenmuseum staan de sterren, het vuur en de lichtjes deze winter centraal. Wandel met een lampion in de hand door het sfeervol verlichte buitenmuseum langs historische locaties van het kerstverhaal en ontmoert de bewoners uit het oude Israël. Vier het Lucia- en Chanoekafeest en kom kijken naar de sterren bij het huis van de magiër. Tussen kerst en oudjaar dagelijks van 16.30 tot 19.30 uur
Het Bijbels Openluchtmuseum is gelegen op Profetenlaan 2, 6564 BL Heilige Landstichting
 Nijmegen  -  Bijbels Openluchtmuseum  -  De mooiste kerstgroepen van Nederland 
Tijdens de kerstweken tonen we de mooiste kerstgroepen uit de verschillende collecties die het museum rijk is. De pizzabakker in een Italiaanse stal, Vincent van Gogh in een Provencaalse krib, de Navaho Maria uit een Indiaanse groep en een Nubische Christus in een Egyptische stal tonen de interculturaliteit in de omgang met het kerstverhaal. 
Het Bijbels Openluchtmuseum is gelegen op Profetenlaan 2, 6564 BL Heilige Landstichting
 Nijmegen  -  Bijbels Openluchtmuseum  -  Het Kerstplein 
Tijdens de sfeervolle avonden rond kerst ben je welkom op Het Kerstplein. Prominente verhalenvertellers, regionale koren en Poppentheater Madoc verzorgen een aangeklede avond voor jong en oud. Warm je bij het vuur, laaf je aan de kerstdranken en spijzen en loop met je lampion de kerstroute.
Het Bijbels Openluchtmuseum is gelegen op Profetenlaan 2, 6564 BL Heilige Landstichting
 Ravenstein bij kaarslicht [ Brabant ]
De Ravensteinse centruminwoners branden op zaterdag ? december duizenden kaarsen achter alle ramen van hun historische woning en in hun woonkamer.
Tijdens het luiden van de kerkklokken om 18.45 uur dooft alle elektrische en openbare verlichting. Om 19.00 uur start de opening met de kerstboodschap van burgemeester Klitsie. Aansluitend wordt dit keer het kerstevangelie voorgelezen door minister mevrouw R. Verdonk. De opening wordt afgesloten met het winnend kinderkerstgedicht.
 Rotterdam  -  Christmas Wonderland binnenstad Rotterdam
Vanaf half december transformeert de binnenstad van Rotterdam in een sfeervol kerstevenement: Christmas Wonderland. Wat kun je er vinden? Kerstmarkt, sneeuwattracties, lichtjes, kerstbomen, warme chocolademelk, kerstkoren, open lucht attracties, levende kerststal, gepofte kastanjes, ijsbaan, kerstbomen, zingende kerstmannen, engelen, verhalenvertellers en nog veel en veel meer.
 Slot Loevestein  -  Rondleidingen bij kaarslicht
Rond de kerstdagen heeft Slot Loevestein een sfeervol kerstprogramma. Op ?, ?, ? en ? december is het Slot vier avonden open voor rondleidingen bij kaarslicht. Ook in de vesting is het goed toeven!
Ook buiten het slot is van alles te zien en te horen. In de taveerne kan men de warmte van glühwein en erwtensoep opzoeken.
 Vaassen  -  De Cannenburg in kerstsfeer  -  van do ? t/m zo ? december
Tijdens de kerstopenstelling zal kasteel de Cannenburch weer in kerstsfeer te bewonderen zijn. In voorgaande jaren werden in diverse vertrekken elementen toegevoegd in het kader van thema's als sprookjes, serviezen etc. Deze toevoegingen zullen dit jaar ontbreken, het accent zal meer liggen op kerstversieringen met o.a. veel opgesierde kerstbomen en vele andere kerst-arrangementen. In de huiskapel staat de aloude kerststal. Door het gehele kasteel klinkt kerstmuziek. In de grote ontvangsthal treden instrumentale en vocale ensembles op.
Genieten in middeleeuwse kerstsfeer : Onder de stoere gewelven van de Middeleeuwse kelders is een taveerne ingericht om er even uit te rusten en te genieten van een kop warme chocolademelk, een glas glühwein of een ander aperetiefje. Ook is er een "kerstwinkeltje" met een keur aan kerstartikelen. Aan nostalgische herinneringen te over. In de donkere dagen voor de kerst zal een bezoek aan deze kerstopenstelling in dit eeuwenoude kasteel, hartverwarmend zijn.
 Valkenburg - Kerststad   -  Van ? november tot en met ? januari 2008
Kerststad Valkenburg is een kerstfestijn in de sfeer van Charles Dickens en zijn bekende kerstverhaal 'A Christmas Carol'. De vele nissen in de Fluweelengrot zijn ingericht als marktkraampjes met luxe kerst- en cadeau-artikelen. De stands zijn met elkaar verbonden door een feëeriek verlicht, kronkelig gangenstelsel. Verrassend is het sfeervolle en sprookjesachtige thema "De Kabouters van Rien Poortvliet", geheel in ondergrondse kabouter - "winterwonderland" - kerstsfeer. Diverse muziekensembles zorgen elke dag vanaf 18.30 uur weer voor sprankelende optredens en... pas op voor Rein 't Voske, de eigenzinnige kaboutervanger, die in het weekeind de bezoekers op kabouterjacht laat gaan!
Fluwientje, de huisvleermuis van de Fluweelengrot, is natuurlijk ook weer van de partij. Deze knuffelige vleerheer gaat ook graag met kleine (of grote) kinderen op de foto
 De Fluweelengrot kun je vinden aan de Daalhemerweg 27 te Valkenburg.
 Winterefteling
Wat is het park schitterend verlicht! Zo mooi heb je de Efteling nog nooit gezien. En kijk, daar rijdt de Stoomtrein. Ga je mee? Overal hoor je gezellige muziek. En bij de overdekte ijsbaan (mét schaatsverhuur) hoor je een vrolijk gejoel. Er is ook een gezellige 'après-ski-herberg'. En in het Efteling Theater is er een groot Kinder Winter Wonderland, met een glijbaan met 'echte' sneeuw! Het overgrote deel van het park is geopend en geheel aangekleed in winterse stijl.

Reisbureaus

 Pharos Reisen  -     
Lekker slenteren langs de kraampjes met lekkers en mooie decoraties. En als het koud is samen een mok warme chocolademelk drinken. En natuurlijk alvast kerstinkopen doen.
Pharos Reizen, de autovakantiespecialist van de ANWB, heeft enkele fraaie kerstmarktarrangementen samengesteld.

 Boehlé Reizen uit Sint-Jansteen  -  diverse kerstreizen
O.a. kerstmarkt Dordrecht, kerstbeurs Eindhoven, kasteel De Haar in Haarzuilens, Valkenburg en Maastricht

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131207 Birchwood Studios