Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

SCHATGRAVEN  >  SPECIAL

Garmin Etrex - illu
Schatzoekvakantie


geocachingscheepswrakken

links


Geocaching

Dzjio-kesjing oftewel Geocaching [schatzoeken].
Een schat verstopt in een waterdichte doos in de natuur, in een holle boom, onder een bruggetje en dan met de hand-GPS er op uit. De schat zelf bestaat vaak uit een aantal min of meer begerenswaardige voorwerpen en met in ieder geval een logboek en soms ook een wegwerpcamera. Op de diverse websites kun je zien waar precies, op welke lengtegraad / breedtegraad het moois te vinden is. Met een alfabetsleutel op de site kun je vervolgens nog een geheime hint ontcijferen.
Wordt de cache gevonden, dan mag de vinder er een voorwerp uitpakken, maar moet er ook weer een voorwerp bij doen. Zo verandert de inhoud voortdurend.

GPS-Apparaten
Om met deze hobby te beginnen heb je alleen maar een GPS ontvanger nodig. Die zijn in Nederland vanaf ongeveer 200 Euro te koop. Het op deze pagina afgebeelde apparaat is een Garmin eTrex.

The GPS Stash Hunt Guide
Nieuw? Klik
hier voor wat tips en info om je eerste Cache te vinden [engels] en binnen korte tijd ben je ook een professional!

 
Geocaching.de
Geocaching ist eine neue Art Schnitzeljagd. Bewaffnet mit einem Global Positioning System (GPS) und den Koordinaten kann man die Schätze finden, die jemand anderes an ungewöhnlichen Plätzen versteckt hat. Hier finden Sie die aktuellen "Stashes" (=Verstecke) in Deutschland, gelinkt auf www.geocaching.com. Es wird erklärt, wie man einen eigenen "Stash" versteckt und es gibt Informationen, wie man mit diesem aufregenden und lustigen Hobby anfängt
 
Geocaching.nl
 
Geocaching.com
Blauw vierkantje - illu 
Geocaching Worldwide

Scheepswrakken

 Bruna  -   

 De Lutine-1799-1999  -  de raadselachtige ondergang van een schip vol goud
Door Bert Huiskes.
In de stormachtige nacht van 9 oktober 1799 strandde het Engelse oorlogsfregat de Lutine op de buitenbanken tussen Vlieland en Terschelling. Pas de volgende ochtend, toen de storm was bedaard, werd de omvang van het drama zichtbaar. Het schip bleek totaal vernield en alle 270 opvarenden, op één na, waren in de golven omgekomen. Nu kwamen in de tijd van de zeilschepen rampen als deze geregeld voor, maar die van de Lutine kreeg een bijna legendarische naam door de uitzonderlijke lading die het schip vervoerde. Het was onderweg vanaf Great Yarmouth naar Hamburg met een enorme lading goud en zilver, destijds ter waarde van waarschijnlijk rond een miljoen Pond Sterling. Het betrof een zending door Engelse bankiers ter bestrijding van een ernstige economische crisis in de Elbestad. Hoe het kon gebeuren, dat dit schip met z'n zeer ervaren bemanning op de banken verzeilde, is op z'n zachtst gezegd merkwaardig. Het meest intrigerende verhaal werd echter de bergingsgeschiede nis van de lading. Sinds de ondergang zijn vele acties ondernomen om de felbegeërde goud- en zilverstaven weer boven water te krijgen. Sommige hadden succes, maar de meeste werden een fiasco. En tot op de dag van vandaag weet niemand zeker wat de zeebodem nog verborgen houdt.

Negen auteurs beschrijven in het boek de complete geschiedenis van de Lutine, van de bouw in 1779 tot de dramatische ondergang in 1799, en de daarop volgende bergingsacties.

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131207 Birchwood Studios