Index
Last Minute
Hotels
Vliegreizen
Hostels
Vliegtickets
Autoreizen
Routeplanners
Autoverhuur
Landeninfo
Busreizen
Prijsvergelijking
Bootreizen
Veilingen
Links
Verzekering

Bijzondere reizen
Vakantie-
huisje

Weer   

Nederland
Wereld
 

 

Vacatures

Sitemap
Contact

Terug in de tijd?

kijk bij
terugblik
 

bluelin2_r 400x3

WANDELEN  >  SR 


Wandelreizen, wandelvakantie.


evenementen, reisbureaus / reisorganisaties, reisgenoten, wandelgidsen, wandelpaden

links


Reisbureaus / Reisorganisaties met specialisatie wandelen

 Djoser Wandel
Djoser wandelreizen is er niet alleen voor de doorgewinterde wandelaars, ook de liefhebber van kortere en wat eenvoudiger wandelingen vindt bij Djoser een reis.

 Fletcher Hotelgroup  -  Wandel Arrangementen
Haal het maximale uit het voorjaar en zomer in eigen land. Geniet van de mooie dagen en die avonden waarop het langer licht is. Gebruik de extra energie die u tijdens deze dagen heeft en ga er op uit met familie of vrienden. Denk bijvoorbeeld eens aan dť trend van dit moment: Nordic Walking!

 Pharos Reizen  -  ANWB  -  Wandelvakantie Rennsteig [ ThŁringen ]

Kras wandelvakanties

SNP Outdoor School  -  Cursussen en workshops voor avonturiers
Bergwandelen & trekking : Alles over voorbereiding en uitvoering van bergwandel- en trektochten in onze cursussen bergwandelen, een cursus over materiaal en campingkeuken, de cursus trekking-koken en de meerdaagse hiking-cursus.

SNP Wandelreizen 
Het meest gevarieerde aanbod "waar het asfalt ophoudt…". Van lichte hotelwandelreizen tot pittige wildernistrekkings, van de heuvels van Zuid-Limburg tot het hooggebergte van PatagoniŽ, van groepsreizen begeleid door ervaren reisleiders tot volledig individuele wandelarrangementen

 Pharos Reizen  -  ANWB  -  o.a. Moezel
Reizen : Batavus Fietsreis Moezel, Fietsreis Moezel, Nordic Walking Moezel, OntdekVakantie Moezel, Pasen aan de Moezel, Romantiek Moezel, Wellness arrangement.
Als er ergens in Duitsland een beminnelijk in cultuur gebracht landschap wacht, dan is het wel aan de Moezel, een poŽtische wijnrivier die romantisch de wijnterrassen tussen de wijnhandelscentra spiegelt. Van het Romeinse Trier tot Koblenz ontvouwt zich een sprookjesachtig land.

  Suncamp kampeervakanties
Regel je wandelingen zelf. Veel van de campings liggen in een prachtige omgeving waar het goed wandelen is: BelgiŽ, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, ItaliŽ, KroatiŽ, Luxemburg, Oostenrijk, SloveniŽ, Spanje, TsjechiŽ, Zwitserland, KroatiŽ.

 Aktiva Tours [ anvr/sgr ]
 Aquila Kano- & Natuurreizen
Kraanvogel-Wandelweken (maart/april, oktober), Voorjaars-Wandelweken (mei, juni) in kleine groepen door de schitterende natuur in NO-Duitsland)
 Bedouinsafaritours
Wandelreizen, kamelentochten en safari's door de Western Desert in Egypte
Blauw vierkantje - illu Desert Tracks  -  Bijzondere wandelreizen in de SinaÔ Louis Couperus Genootschap  -  literaire wandelingen
Het Genootschap organiseert elk jaar lezingen, voorstellingen en andere activiteiten, waarbij het leven en werk van Louis Couperus centraal staan. Regelmatig worden er literaire wandelingen door Den Haag gehouden, langs de verschillende woonhuizen van Couperus en de plekken die een belangrijke rol spelen in zijn verhalen en romans.
 Gabrielle Pot Reizen
Oorganiseert, individueel en met een groep, wandeltochten met kamelen in Egypte, JordaniŽ en Marokko, (berg )wandeltochten met bagagevervoer in Marokko en Turkije, en reizen met een combinatie van cultuur en wandelen in Niger en Mali.
 HT Wandelreizen [ anvr/sgr/var/cfr ]
Expedities naar 6000/7000 m. Diran, Mera Peak, Peak Lenin, Huascaran en Huayna Potosi
 Natuurlijk Reizen
Natuurlijk Reizen is een kleine reisorganisatie gespecialiseerd in natuur- en wandelreizen, waarbij duurzaamheid, kleinschaligheid en kwaliteit staan voorop Staan. Zij werken nauw samen met organisaties ter plekke die initiatieven met de lokale bevolking ontplooien. Hierdoor loopt u over de de mooiste wandelroutes en geniet u van de beste eetgelegenheden om de lokale keuken te proeven. U komt op plekken waar u anders aan voorbij zou gaan!
Blauw vierkantje - illu Manzara  -  bijzondere individuele wandelvakanties in CappadociŽ
Deze wandelvakantie is ook geschikt is voor kinderen, zij kunnen de tochten op de rug van een ezeltje maken
 Stap-Op  -  Wekelijkse wandeling in de Vercors( Frankrijk)
Wil je een tussendoor vakantie, weg van de drukte en massaliteit van iedere dag? Je geest ontspannen door je fysiek in te spannen? Zoek je het 'avontuur' van lopen in boeiende gebieden en ontmoet je graag mensen. Ga dan mee met uw Reisleider is Jon Tompot. De wandelingen door de Vercors zijn voor iedereen met een goede basisconditie te doen
 ThemaTours [sgr], tel.: 030 - 2730608
Individuele wandelvakanties en groepsreizen. Rondreizen met bagagevervoer. Standplaatsreizen.
 Wandelen in Frankrijk 
De wandelingen zijn uitgezet in de departementen Allier, Haute-Loire, Puy-de-DŰme (Auvergne), Charente (Poitou-Charente) en Gard (Languedoc-Roussillon).
 Weekendhike.nl  -  georganiseerde wandelingen voor elk seizoen
Door bos, heide, duinen, weilanden, over landgoederen of strand en langs kleine dorpjes. De wandelingen zijn veelal gemarkeerd en opgestuurd door deelnemers, uit boekjes of van internet. Ik wil proberen om zo mensen bij elkaar te krijgen die het gezellig vinden om met een groep wat wandelpaden in Nederland af te struinen. Geen prestatietocht, maar gewoon gezellig. De deelnemers zijn 20-40 jaar. Als je je aanmeldt dan krijg je de wandelagenda vanzelf toegestuurd
(e-mail). En als er een leuke wandeling bij zit dan kun je je via de website opgeven [Site = van Ruben Piek, bioloog en natuurliefhebber].
 WijnWandeltochten.org
Al wandelend een streek ontdekken met zijn mooiste landschappen, karakteristieke wijnen en culturele achtergronden. U trekt over bergen en door bossen, langs burchten en ruines, klaterende beekjes, oude kerkjes en wijndorpen. En dan komt u bij een gerenommeerd wijndomein. Daar presenteert de wijnbouwer u 8 ŗ 12 verschillende wijnen. Soms aan de keukentafel, soms in adellijke vertrekken of, heel bijzonder, in een kloosterkelder. U doet ervaring op met druivensoorten, met invloeden van de ligging van de wijngaarden, van jaargangen, van kwaliteitsklassen.

 Argyll Wandelvakanties
 Cool Adventure Travel.
 GR Infos  -  Grote Routepaden in BelgiŽ en Frankrijk
Wandelen met de GR. Gites d'ťtapes et de sťjours en algemene inrichtingen
 Intertrek
 Travellers
 Voettochten.nl

Evenementen

 Vierdaagse van Nijmegen

Reisgenoot / Reisgenoten

 ReisgenotenNet
 Reisgenoten prikbord  -  forum voor reizigers

Wandelgidsen

 Bruna  -   

 Korte wandelvakantie  -  ANWB-gids
Elf rondwandelingen in nederland, combinaties van lange wandelpaden en nationale streekpaden. 45 tot 120 km. Twee tot vier dagen. Tips, horeca, slappadressen.

 De Mooiste Wandelingen in Nederland  -  Joop Duijs
In het boek 'Top 50 mooiste wandelingen in Nederland' reist wandelverslaggever Duijs o.a. naar de laatste huizen in Uithuizen in Groningen, de duinen van Noordwijkerhout in Zuid-Holland, tippelt hij over holle wegen in het Limburgse Gronsveld en bewondert, zolang het nog kan, de hedwigpolder in Zeeland. De verhalen worden geillustreerd met routekaarten en routebeschrijvingen, hond toegestaan of niet, horeca in de buurt en ondergrond waarop gewandeld wordt.
House of Knowledge, april 2010; ISBN13 9789085109037

 Wandelen in Europa  -  de mooiste wandeltochten uit NRC Handelsblad 
Of het nu Schotland, Ierland, BelgiŽ of Frankrijk betreft, altijd worden onverwachte routes, verrassende vergezichten, en nuttige tips gegeven. Alle wandelingen zijn gelopen door medewerkers van de krant, en hun beschrijvingen bevatten dus informatie uit de eerste hand.
Paperback | 127 Pagina's | Uitgeverij Contact
 Ontdek Vlinders & Libellen
Beschrijvingen van 25 natuurgebieden in Nederland die voor wandelaars, maar ook voor vlinders en libellen aantrekkelijk zijn. Uitgegeven door de KNNV [ Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging ].
Redactie B. Rijpkema; Met illustraties; ISBN13 9789050112727.
 Landschapswandelingen  -  Dagblad trouw natuurtochten
Sinds enkele jaren staan de wandeltochten van Trouw ook op het net, samen met de fiets-, skate- en stadswandelroutes. Dat zijn dus de artikelen die in de loop van bijna tien jaar in de krant zijn afgedrukt.
Soms hebben ze een journalistieke achtergrond en zijn ze sterk bepaald door de actualiteit van dat moment. Sommige artikelen kunnen derhalve gedateerd zijn. Soms zijn gegevens veranderd, kloppen routes of telefoonnummers niet meer, is het pad inmiddels opgeheven of is er gebouwd. De kaarten bij de route zijn ook gedateerd, dat wil zeggen ze zijn gemaakt voor publicatie in de krant. En ook op die kaarten is dus intussen het een en ander veranderd.
 NS-wandelingen  -  wandelen van station naar station  -  zie NS Actief
Zin om lekker naar buiten te gaan? Zoek hier een leuke NS-wandel- of fietstocht uit en download de route.

Wandelpaden door Nederland [ zie o.a. het NIVON ]

 Amsterdamse Ommegang, 154 km. Organisatie NIVON  -  zie Wandelpad
Beginpunt en eindpunt : Zaandam
 Allemanspad in Someren, Brabant  -  eerste gecertificeerde rolstoelpad van Nederland
Bij het pad hoort een puzzeltocht met opdracht en weetjes over de Somerse natuur. Puzzeltocht is gratis af te halen bij de VVV van Someren.
 Domelapad  -  van Haren naar Steenwijk, lengte: 165 km. Organisatie: NIVON - zie de Tweevoeter
 Drenthepad - streekpad - lengte: 250 km. Organisatie: NIVON - zie Drenthepad
 Duin- en Polderpad - van Haarlem naar Den Helder / Den Oever, lengte: 151 km. Organisatie: NIVON. zie Wikipedia
 Nordic Walking Park Elmpter Wald - De Meinweg
Het overgrote deel van de routes voert door National Park De Meinweg [ omg. Roermond, Limburg ]

Op de webpagina wandelpad in Nederland van Wikipedia is een uitgebreis overzicht te vinden van alle wandelpaden in Nederland.

 Flevopad
 Friese Kustpad
 Gelrepad
 Graafschappad
 Grenslandpad
 Groene Hartpad
 Heuvelrugpad
 Krijtlandpad
 Lingepad
 Maarten van Rossumpad
 Maas-Schwalm-Nettepad
 Marskramerpad
 Noaberpad
 Oeverloperpad
 Overijsselpad
 Peellandpad
 Pelgrimspad
 Pieterpad
 Streekpad Nijmegen
 Texelpad
 Trekvogelpad
 Twentepad
 Vennekespad
 Vierstromenpad
 Wad- en Wierdenpad
 Waterlandpad
  Wormgatpad in het Vechtdal
Met 6400 stappen reizen kinderen 10.000 jaar terug in de tijd. Om weer veilig in het heden terug te keren moet je opdrachten vervullen. Vooraf wel de IBGW-test doorstaan. Zie VVV Vechtdal.
 Zevenwoudenpad - 155 km lange route tussen Lauwersoog en Steenwijk v.v.
 Zuiderzeepad

Divers

Blauw vierkantje - illu Via Francigena  -  zie Viafrancigena.com 
The Via Francigena is a historical itinerary leading to Rome from Canterbury, a major route which in the past was used by thousands of pilgrims on their way to Rome.

Links / Verwijzingen bovenkant pagina

 Bergwandelen in Nederland 
Nederland staat wereldwijd bekend als een eindeloos vlak landschap. Wie er oog voor heeft ziet ook de andere kant van Nederland. Weliswaar niet zo spectaculair als in de Alpen, maar toch... Ons land kent tal van hoogteverschillen, niet alleen in Zuid Limburg maar ook elders, zoals op de Veluwe of in Overijssel: de Sallandse zandruggen, waarvan de Lemelerberg en de Holterberg velen tot de verbeelding spreken.
 De Tweevoeter 
De Tweevoeter is een portaalsite voor wandelaars, met dagelijks nieuws, praktische tips, wandelroutes, achtergrondinformatie, een virtuele boekwinkel, een forum en nog veel meer. De Tweevoeter is een productie van Laterna.

 Kreo - Toeristisch Magazine
 Nederlands Genootschap van Sint Jacob
Het Genootschap is opgericht in 1986 op de naamdag van Sint Jacob [25 jul]) en stelt zich ten doel de belangstelling voor de pelgrimstochten naar Santiago de Compostela en voor de apostel Jacobus de Meerdere te verbreiden en te verdiepen. Daarnaast wil het wandelaars, fietsers en anderen op weg helpen naar Santiago de Compostela.'
 Nordic Fitness Institute Nederland 
Nordic Walking is sportief wandelen met speciale stokken. Het is de basis van alle Nordic Fitness bewegingen . Hierdoor train je je fit, slank en verbeter je je houding. Het typische kenmerk van Nordic Walking is de diagonaaltechniek van het lichaam die actief gebruikt wordt [ schouders-heupen ].
 NIVON
 NKBV - Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging - sedert 1998
NKBV biedt tal van activiteiten en diensten aan op het gebied van informatievoorziening, opleidingen, bij- en nascholing, technische trainingen, specifieke verzekeringen, ledenkortingen en landelijke sportklimwedstrijden.
 Op Lemen Voeten  -  Wandelblad voor luchtige stappers en ruige buffelaars
Voor beginners en gevorderden. Met ideeŽn, tips en praktische informatie over alle soorten wandelvakanties: eendaagse-, weekend- en meerdaagse tochten in binnen- en buitenland. In een groep, alleen, met kinderen. Van makkelijk tot moeilijk.
Belicht het landschap niet alleen vanuit toeristisch perspectief; het blad besteedt ook aandacht aan geschiedenis en politiek, geografie en geologie, natuur en milieu, plaatselijke cultuur en bevolking van de beschreven gebieden
 Rugzaklopers
Vereniging met leden, welke verspreid wonen over heel Nederland en variŽren in leeftijd van 20 tot 60+. We hebben er plezier in om met een volle rugzak door mooi landschap te wandelen. Ieder overnacht in zijn of haar eigen trekkers-tent en draagt die dus ook zelf mee. Het wandelen is niet op prestatie gericht, maar heeft een recreatief karakter. De wandelweekends worden door de leden zelf georganiseerd. We lopen en kamperen in elk seizoen, het hele jaar door dus. Eens per kwartaal komt het clubblad "Voetlicht" uit. Hierin staan o.a. de weekend-agenda, weekend-verhalen en andere informatie over het reilen en zeilen van de club.
 Stichting Wandelplatform-LAW
Werkt aan het beheer en verdere verbetering van de lange-afstand wandelpaden Behartigt de belangen van alle recreatieve wandelaars in Nederland. Werkt daarbij samen met Nivon, ANWB, KNBLO, Wandelorganisatie NL, NTKC, NJHC, Scouting, Natuurvriendenhuizen, Nemo, Op Lemen Voeten, Te Voet, Rugzaklopers, Vrienden van de Voetveren, Voetgangersvereniging en NKBV.
 Te Voet - Wandelkrant van Nederland
Interviews, wandeltochten, aktuele wandelagenda, wandelsport, recensies en 4x per jaar een 'special'
 Trouw  -  zie Natuurtochten  -  landschapswandelingen, Stadswandelingen
 Wandelzoekpagina.nl
Biedt wandelaars een zoekmogelijkheid naar meer dan 1000 dagwandelingen, meerdaagse tochten en wandelvakanties.

 

bluelin2_l 400x3

disclaimer

1998-20131207 Birchwood Studios